Heroes fórum

Fórum ke všem dílům Heroes of Might and Magic

Přejít na obsah

Mise Hraničář - Souostroví

Vše ohledně hradu Hvozd

Příspěvekod lucieluu » sob lis 05, 2011 11:01 am

prosím poraďte jak udělat tohle kolo? mám se sejít s Tierem ale jak ho mám najít? chodím pořád do kola..když se chci dostat na další ostrov tak tam je zemský element tak silný že nemám šanci jej zabít :( poradte :(
lucieluu

Re: Mise Hraničář - Souostroví

Příspěvekod Bušák » sob lis 05, 2011 11:55 am

Tiera musíš najít na ostrovech. Bydlív takovém příbytku, vypadá to jako skála, na které klečí driud a vedou tam takové schody, velké je to asi jako hrad. Jakmile něco podobného zahlídneš, tak se k tomu snaž dostat a snaž se moc neplýtvat armádu, budeš ji potřebovat, protože těsně před tím než se k Tierovi dostaneš se tam vylodí démoni. Doporučuji využívat v bojích takticky co nejlépe lovce, tím se dá ušetřit velká armáda. S elementály ti neporadím, pokud jsou tam nějací strážci, musíš je zkrátka porazit, jinak to nepůjde. Při nejhorším si můžeš zkusit v hl. menu nižší obtížnost, půjde to snáze a neutrální jednotky budou v menších počtech.
Bušák

Příspěvekod lucieluu » sob lis 05, 2011 2:19 pm

No to je právě ten problém, zemských elementárů je cca 4000.. :) lovce se snažím nasbírat..mám jich cca 300 a to ve třech skupinkách stejně nemám šanci.. :( a taky nechápu proč ta loď nedopluje všude ale jen na začátku hry..:( a kde se ta obtížnost nastavuje? :o jsem nějak nepostřehla že to jde :-) Děkuji
lucieluu

Příspěvekod Bušák » sob lis 05, 2011 2:43 pm

V hlavním menu u profilu jsou obtížnosti: měla by tam být lehká - normální - těžká - hrdinská, takže vyber lehkou. A na té mapě musíš tedy víc chvátat, aby se tam nestihly naspořit tak velké armády. Ale tak jako tak asi budeš muset hrát tu mapu od znova, protože když už tam jsou trak velké armády, tak se to asi nedá projít.
Bušák

Příspěvekod lucieluu » sob lis 05, 2011 5:08 pm

právě že tohle je snad jediná mise kde nemusím spěchat že bude protivník mít větší armádu, má stav konstantní..akorát prostě nechápu jak se dostat k Tierovi když je tam zemský elementál silný jako prase, a lodí se taky nikam nedostanu..jen na začátku..kde mise začíná..tohle kolo hraju nejdéle ze všech :( a už mě to se*e :) :)zkusím změnit obtížnost, snad to vyjde..kdyby tě napadlo něco dalšího jak to zvládnout dej vědet :) děkujec :)
lucieluu

Příspěvekod Bušák » sob lis 05, 2011 5:20 pm

No já se teď věnuji šestému dílu, takže ti k tomuhle můžu poradit jen to co si pomatuju. Každopádně spěchat musíš, protože neutrální armády ti to mohou taky pěkně zavařit. V každé misi je nejlepší snažit se hrát co nejrychleji. Občas je taky fajn porozhlédnout se po artefaktech. třeba takový luk z rohu jednorožce, který zajistí tvým třelců neomezený dostřel by ti hodně pomohl, ale nevím jestli se na té mapě nachází, pak ti určitě pomůže když budeš mít vysoké štěstí, když jednotky působí dvojnásobné poškození, je to fajn a v neposlední řadě jsou i podpůrná kouzla. Hromadná božská síla, zrychlení, výdrž, nebo naopak destruktivní magie.
Bušák

Příspěvekod lucieluu » sob lis 05, 2011 9:21 pm

hmm já mám v nastavení jen normální - těžká - hrdinská..a v normální hraju.. :) no uvidím,zkouším to odznova, ale stejně mě štve že tou lodí se nedá cestovat po mapě,jinak by to bylo snažší , a nechápu proč v té hře jsou u břehu vraky lodí když se k tomu nemám jak dostat :( šestku mám taky v plánu ale nejdřív chci pokořit V jinak bych si připadala jako zběh :-) jdu to zkoušet a budu spěchat..ale 4000 zemského elementálu to je síla..a které z těch kouzel se vyplatí používat nejlépe?mám tři jednotky lukostřelců..cca po 120..
lucieluu

Příspěvekod Bušák » ned lis 06, 2011 8:38 am

Podívej se tady na Heroes - centrum do sekce k Heroes V a zkus najít a stáhnout nějaké patche. Ty opravují spoustu chyb a navíc budeš mít na výběr i tu lehkou. Myslím, že jich tam je 6, nebo dokonce 8. Všechny se stáhnou ke hře do složky BIN. V datadisku tribes of the east a v šestce už je autoupdater, který ti patche sám najde a stáhne, ale tady není, takže si ji budeš muset stáhnou ze stránky.
A k těm elementálům, pokud jich bude 4,000 tak je neporazíš nikdy. Musíš se tam dostat než jich bude tolik. Jinak kouzla doporučuju buďto magii světla na posílení vlastních jednotek (třeba kouzlo hromadné zrychlení je fajn), no a nebo magii destrukce s kouzlem imploze se může hrdina dost vyplatit v boji.

http://www.heroes-centrum.com/h5/patche
Tady jsou ty patche. Vyber tam podle toho jestli máš českou, anglickou nebo sběratelskou verzi a ten patch stáhni do té složky BIN.
Bušák

Příspěvekod kubrt » ned lis 06, 2011 7:05 pm

No dalo by se porazit i víc elementálů (viz. můj post: http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=1&t=4956), ale na to je potřeba mít expertní ovládání temný magie a Sandrův plášť, který ruší magickou imunitu proti kouzlům Pán loutek a Bojové šílenství.
Jinak 4000 jich tam je protože každý týden podle zvolené obtížnosti přibývá okolo 10% neutrálních jednotek v hlídce. Ze začátku to není tolik, ale když už jich je potom 1000, tak přibude stovka a pořád se to zvedá.
kubrt

Příspěvekod Bušák » ned lis 06, 2011 7:21 pm

Ale jistě že to jde, ale ne každý to zvládne a ne každý na to má náladu, proto je lepší chvátat, než se jich tam našetří tolik.
Bušák

Zpět na Hvozd (lesní elfové)