Heroes fórum

Fórum ke všem dílům Heroes of Might and Magic

Přejít na obsah

Velký problém - bílé záblesky v Betě

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI

Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Caius » ned črc 24, 2011 3:00 pm

Ahoj mám dost značný problém s Betou - po spusteni hry mi ten vsechny animovane veci v menu bíle blikaj, a celá mapa dobrodružství taktéž. Dřív jsem tam měl slabou grafiku, a na mapě byly všude ještě černé trojúhelníky, takže jsem si koupil novou grafiku Gainward GeForce 210 1024MB DDR3 a stáhnul nejnovější drivery ze stránek výrobce (mám Win XP, ale netuším jestli 64bit nebo ne, myslim si ze ne, tak jsem stahnul pro "normalni" Win XP) Nevím ovšem (a nikde na internetu, v dokumentaci ani v počítači nedokážu najít) jestli ta grafika podporuje všechny ty shadery co hra potřebuje. P.S Mám procesor jenom 2.41GHz ne 2.6 napadlo mě jestli to nemůže být tím, ale i když některé hry chtějí víc, problém s tím dosud nebyl.

Neví někdo co s tím? Hra je totiž takhle nehratelná. :? A mám už předobjednanou plnou verzi hry :cry:


Obrázek
Elfové zničí každého, kdo se opováží vztáhnout ruku na Irollanské hvozdy!
Uživatelský avatar
Caius
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned zář 30, 2007 1:43 pm
Bydliště: Irollanské hvozdy

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Rejthis » ned črc 24, 2011 3:22 pm

Zkus to vyresit tim ze si nainstalujes windows 7 nejlepsi 64 bit co mam ja a windows 7 to vyresi za tebe :wink: Ja kdyz jsem si ho nainstaloval vyhledal za me vsechny problemy a sam je vyresil :wink: vyhledal sam nejvhodnejsi ovladac pro muj hardware atd..a pocitac slape jak svycarske hodinky.Dulezite je mit internet ale ten urco mas jinak bys tu asi nepsal :lol: A nebo zkus preinstalovat oladace na monitor Plung and Play,mozna ze nesedi nebo se hadaji se softwarem grafiky.
A jeste muzes vyzkouset otestovat tvuj pocitac pres internet a ten najde kde se presne v kterem miste nachazi ta chyba co ti tohle zpusobuje :wink:
Kde zoufalství káže, tam bezmoc rozum sváže a nastoupí k moci démoni noci... Strach z prázdnoty duši svírá bytosti, jíž chybí víra a jedine...
Uživatelský avatar
Rejthis
 
Příspěvky: 122
Registrován: stř úno 03, 2010 9:45 pm
Bydliště: Hrad

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Caius » ned črc 24, 2011 5:26 pm

kde to otestuju?
Elfové zničí každého, kdo se opováží vztáhnout ruku na Irollanské hvozdy!
Uživatelský avatar
Caius
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned zář 30, 2007 1:43 pm
Bydliště: Irollanské hvozdy

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Lord Michal » ned črc 24, 2011 7:00 pm

třeba na xzone.cz v profilu hry by to mělo být :wink:

LM
Uživatelský avatar
Lord Michal
 
Příspěvky: 86
Registrován: úte dub 13, 2010 2:56 pm

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Caius » ned črc 24, 2011 9:55 pm

tahle grafika tam bohužel není...Jiné tipy?
Elfové zničí každého, kdo se opováží vztáhnout ruku na Irollanské hvozdy!
Uživatelský avatar
Caius
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned zář 30, 2007 1:43 pm
Bydliště: Irollanské hvozdy

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Rejthis » pon črc 25, 2011 6:26 am

http://extrahardware.cnews.cz/might-and ... kych-karet

Tady mas odkaz stránky na které se nachází různé věci co se týče testu grafic atd.. na hře Heroes 6,možná tam najdeš něco co se ti bude hodit :wink:
Kde zoufalství káže, tam bezmoc rozum sváže a nastoupí k moci démoni noci... Strach z prázdnoty duši svírá bytosti, jíž chybí víra a jedine...
Uživatelský avatar
Rejthis
 
Příspěvky: 122
Registrován: stř úno 03, 2010 9:45 pm
Bydliště: Hrad

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Caius » pon črc 25, 2011 2:25 pm

zase tam není - netušíte čím by to blikání mohlo být? Vždyť s tou kartou by to mělo normálně běžet...
Elfové zničí každého, kdo se opováží vztáhnout ruku na Irollanské hvozdy!
Uživatelský avatar
Caius
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned zář 30, 2007 1:43 pm
Bydliště: Irollanské hvozdy

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Rejthis » pon črc 25, 2011 3:00 pm

Bud mas nevhodny ovladace grafiky,monitoru a zkousel sis nainstalovat aspon direct X z beta verze :?: A najdes ho presne ve slozce kde se ti to stahnulo a v korenovem adresari se jmenuje slozka support a vni najdes vse potrebne direct x,vcredist_x86
Kde zoufalství káže, tam bezmoc rozum sváže a nastoupí k moci démoni noci... Strach z prázdnoty duši svírá bytosti, jíž chybí víra a jedine...
Uživatelský avatar
Rejthis
 
Příspěvky: 122
Registrován: stř úno 03, 2010 9:45 pm
Bydliště: Hrad

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Savarkar » pon črc 25, 2011 6:16 pm

Zkousel si preinstalovat hru? Myslim si, ze s procesorem by nemel byt problem, taktez i s grafikou. Obcas byva problem, pokud hru hrajes na starem HW a pak koupis neco noveho bez toho aniz bys to preinstaloval.

Bitovou verzi systemu zjistis ve vlastnotech pocitace - Tento pocitac -> vlastnosti, kde je popis tveho systemu a jeho bitova verze. Pokud pouzivas spatny driver s ohledem na bitovou verzi, muze to zpusobovat to blikani. 64 bit verzi Windows neistaluj, pokud nemas aspon 3GB RAM. Taktez Windows 7 se neoplati instalovat, pokud nemas alespon 2GB RAM a slusny procesor.
Savarkar
 
Příspěvky: 24
Registrován: čtv úno 22, 2007 10:01 am
Bydliště: Netherworld

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod HellFirr » pon črc 25, 2011 7:10 pm

Caius píše:zase tam není - netušíte čím by to blikání mohlo být? Vždyť s tou kartou by to mělo normálně běžet...

Může být špatná teplota grafiky, zkus zjistit teplotu.
Zkus starší ovladače.
Uživatelský avatar
HellFirr
 
Příspěvky: 137
Registrován: pon kvě 03, 2010 8:39 pm

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Caius » pon črc 25, 2011 10:16 pm

Ve vlastnostech Tohoto počítače je Microsoft Windows XP Home Edition Verze 2002 service pack 3 (tzn. já tam ty bity proste nemám) Vsiml jsem si, ze muj procesor ma nazev AMD Athlon 64 processor 3800+, ta sedesat ctyrka s tim nesouvisi? Teplota GPU je 38C. Zkousel jsem betu znovu stahnout a nainstalovat, zitra to zkusim jeste jednou (instalačky jsem smazal kvůli místu na disku a myslim ze s tim direct X to nejdřív hodí nejakou chybu ale pak to zacne instalovat, nevim jiste zkusim jeste jednou...) Nevíte kde se dají sehnat starší drivery grafiky? A drivery monitoru? Driver motherboardu mám aktualizovaný, grafiky taky.



Btw (tak trochu OT): Když jsem přišel s počítačem s tou novou grafikou, windows po mně najednou přestaly chtít uživatelské heslo (i když je na PC jen jeden účet, vždycky to chtěly) nevíte čím to může být? Nic jsem nepřenastavil...
Elfové zničí každého, kdo se opováží vztáhnout ruku na Irollanské hvozdy!
Uživatelský avatar
Caius
 
Příspěvky: 132
Registrován: ned zář 30, 2007 1:43 pm
Bydliště: Irollanské hvozdy

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Rejthis » úte črc 26, 2011 7:17 am

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Tady stahuju ja ovladace na grafiku,ale jak rikam ted to za me dela windows 7 sam :wink:
Navol si to sam a do policek vloz

Product Type: Geforce
Product Series: Geforce 200 series
Product: Geforce 210
Operating System: Windows XP ,ale nevim,ktery to si neupresnil :?: :idea:
Language: Englisch (UK)
No doufam ze sem se trefil a stahni si to nainstaluj a zkus to nebo zkus jinaci ale hlavne si ten operacni system zjisti jestli mas Windows XP 32 bitovy nebo 64 :wink:
Kde zoufalství káže, tam bezmoc rozum sváže a nastoupí k moci démoni noci... Strach z prázdnoty duši svírá bytosti, jíž chybí víra a jedine...
Uživatelský avatar
Rejthis
 
Příspěvky: 122
Registrován: stř úno 03, 2010 9:45 pm
Bydliště: Hrad

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Rejthis » úte črc 26, 2011 7:25 am

Ja mam system : Windows 7 64 bit
Desku:Asus
Operacni pamet:4 GB DDR 3 1333 MHz
Procesor:Intel core Quad CPU Q8400 - 4 x 2,66 GHz coz je ctyrjadro
Grafiku:GeForce 9600 GT DDR3 - 1 GB ram
Hardisk 500 GB
No a frci mi to bez problemu na plne pecky :twisted: :D
Kde zoufalství káže, tam bezmoc rozum sváže a nastoupí k moci démoni noci... Strach z prázdnoty duši svírá bytosti, jíž chybí víra a jedine...
Uživatelský avatar
Rejthis
 
Příspěvky: 122
Registrován: stř úno 03, 2010 9:45 pm
Bydliště: Hrad

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod Savarkar » úte črc 26, 2011 11:17 am

64 u procesoru urcuje bitovou verzi procesoru. Tohle pro tebe prakticky nic neznamena, dulezita je bitova verze operacniho systemu a to je u tebe 32 bit. Takze ovladace si stahnul spravne. Teplota je taky v normalu. Jedine zkus fakt starsi verze ovladace ke grafice. Jeste se muze stat, ze neni tvoje GPU podporovana pro H6, ale o tom vazne pochybuju, pokud je to nove zakoupena graficka karta. Zkus jeste tenhle benchmark, nevim na kolik je to duveryhodne, ale treba se dozvis neco noveho - http://www.game-debate.com/games/index. ... Magic%20VI

To jestli po tobe bude chtit windows uzivatelske heslo nebo ne je zalezitost nastaveni. Takze je mozne, ze je to prenastavene at uz tim, ze to nastavil windows sam pri instalaci te graficke karty nebo to nekdo prenastavil rucne.
Savarkar
 
Příspěvky: 24
Registrován: čtv úno 22, 2007 10:01 am
Bydliště: Netherworld

Re: Velký problém - bílé záblesky v Betě

Příspěvekod MINOTAUR » čtv črc 28, 2011 3:57 pm

Mne to tiež tak blikalo na bielo ale keď sa mi stiahla nová verzia bety tak to prestalo. A inak ja mám o dosť slabší PC ako Rejthis a ide mi to bez problémov ale nielen H6 ale všetky nové hry. Takže nejde vždy len o parametre PC ale aj ako to je všetko nakonfigurované aj so systémom.
P.S.: Na vianoce bude aj tak nový PC a ten už bude valiť ako drak :D :D
„Právo je na straně silnějšího.“ Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé – a nebo taky ne, záleží to jen na tobě. Oddávej se svým sobeckým potěšením. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Uživatelský avatar
MINOTAUR
 
Příspěvky: 3945
Registrován: ned led 04, 2009 4:23 pm
Bydliště: Ur-Hekal

Další

Zpět na Obecně

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků