Zdravím.
Mám dotaz (například) na schopnost MAGIE SVĚTLA I., II. a III. V podstatě ale na všechny pasivní schopnosti tohoto typu. Jde mi o to, že pokud svého hrdinu danou schopnost naučím, nevidím absolutně žádnou změnu. Útočná kouzla mají stále stejné poškození, obranná kouzla zůstávají také na svých hodnotách. Chápu, že nějaký vliv to asi mít bude, ale zajímá mě, jak daná mechanika funguje. Jediné, co mě napadlo, je efekt proti nepřátelským hrdinům. Ti mohou mít slušnou magickou obranu a pokud budu mít danou školu posílenu, bude větší šance, že jim kouzlo procpu, nebo nebude o tolik sníženo jeho poškození. Pokud by tomu tak bylo, má smysl volit práce tu magii světla, když mám jen léčivá kouzla? Hru jsem už dohrál ze všechny frakce a asi jsem natvrdlý, nicméně nějaký pozitivní dopad jsem nezaznamenal. Teď třeba hraju H6 znovu, začal jsem nekromanty, namaxoval jsem MAGII TEMNOTY a na HROMADNOU AGÓNII to taky nemělo vliv (stejně jako na jiná kouzla). Tak nevím...
Dále mě ještě napadá, jestli má vůbec smysl body do takové schopnosti cpát. Pokud se tím nějak zvýší účinek kouzel, tak jen z jedné konkrétní školy a vezmu-li v úvahu sílu kouzel, na kterou se kouzelník dostane, tak jestli to není ve finále "plivnutí do moře."