Kappa - Papírák, ale ten skok udělá pěknou paseku obzvášt pokud má protivník hezky namačkané jednostky u sebe
Žraločí stráž - pomála, ale pokud se dostane na tělo. Auu. Protivník jen tak neuteče díky penalizaci a nějaké jednotky to velmi oslabí (harpyje/fúrie, zářivá/oslnivá světice, rytíž/křižák slunce)
Korálová kněžka - schopnost regenerace výborná a hlavně její útok se považuje za vzduch takže stačí vzít Hromový úder s Magie vzduchu...
Kenshi - tuhle jednotku miluji
Duch pramene - nejdřive jsem ji proklínal, ale pak jsem si našel její váhody

Sněžná panna - zklamala mě jako střelec, u vylepšené verze celkem využiji Úlomky ledu
Kirin - Neni tak silná, ale díky Oblačné pěšině se pomalu v první kole lze dostat s většinou jednotek na blizko protivníkovi na tělo.
Když hraju solo nebo v kampani za Svatyni blbnu s touto strategii. Ve své armádě mám jen Mizu-Kami a Kensei.
1.kolo Kensei čeká, pokud nemá od Mizu-Kami duchovní sepjetí na jednoho z nich (celkem jedno díky sepjetí) Kamennou kůži. Proč plýtvat na drahá a slabší hromadné pozitivní efekty

2.kolo regenerace
3.kolo něco pozitivního

funfují i bitevní pokřiky krom posil

Kensei oslabí nějakou jednotku do které jde pak mizu kami, Kensei pak útočí několika násobně do jiné. Pozitivní na tom je čím více do kensei řezou tím více si reflektují dmg a on je za to trestá

. Přes Kamenou kůži či Vodní štít a 20% odolnost na zranění od duševního sepjetí jde fakt špatně k zemi

.
Vhodný hrdina je z cesty slz a mág jako specializaci volím tu na Kensei. Občas bylo komické porazit armádu s titulkem Smrtící a 7 skupinami (každá jiná) v armádě. Kensei či mizu-kami byli občas na umřeni, ale regen a 95% odolnost na zranění mluví za své.
Slabina: této strategie je magický útok jednotek a střelci pokud se nedostanete na jejich tělo a jednotky/hrdinové co mažou pozitivní efekty. Občas když odstranili jeden pozitivní efekt tak díky duševnímu sepjetí ho měli hned zpět tedy pokud to nesundali hromadně. Takže podpořit Očistou z magie světla

.