Heroes fórum

Fórum ke všem dílům Heroes of Might and Magic

Přejít na obsah

Mody/ neoficiální datadisky

Vše ohledně Heroes of Might and Magic 4

Mody/ neoficiální datadisky

Příspěvekod Bušák » pon říj 20, 2014 8:06 am

Zdravím kolegové,
Nemáte někdo zkušenosti s mody, které výrazným způsobem mění Heroes IV? Jediný celkem známý mod, o kterém vím je eqillibris (viewtopic.php?f=3&t=75), zajímalo by mě však, zda nemáte někdo povědomí o modech, které by třeba přidávaly do hry nové hrady, či jednotky, nebo upg. (u Heroes III je takových modů celá řada).

Krátím si čekání na H7 a projíždím si staré tituly a rád bych tento né zrovna nejlepší díl nějak oživil. Za případné reakce budu velmi rád..
Bušák

Re: Mody/ neoficiální datadisky

Příspěvekod Niven » pon říj 20, 2014 3:39 pm

Ahoj je pouze Equlibris a Big World Barbarian, který jsem vytvořil já, ale ten pouze upravuje vlastnosti vojáků, cenu budov a nekropolis. Nový hrad neobsahuje, jelikož nebyl nikdo, kdo by mi s projektem pomohl. Plán byl vytvořit Peklo a Baštu. Hold nevyšlo, už je to hodně let zpět a nemám čas a ani energii dávat do Heroes IV.
Pokud chceš zkrátit čekání na Heroes VII. Mrkni na mou stránku, vymýšlím nový design. Pomůžeš? :D
Niven

Příspěvekod Bušák » úte říj 21, 2014 7:43 am

Jo na ten tvůj mod jsem na tvé stránce taky narazil. Škoda, že se nenašlo víc lidí, co by do toho s tebou šlo. Já osobně tomu jak se to programuje vůbec nerozumím, takže bych byl málo platný, ale docela si umím představit, jak poskládat jednotky do hradů tak aby to fungovalo, rozdělit inferno a nekropolis, tak jak jsi plánoval, dokonce by některé jednotky mohli být vylepšením jiných. Třeba balista -> katapult (za předpokladu výrazného zvýšení ceny a snížení přírůstku, aby byla zachována rovnováha).
Přijde mi divné, že se žádný z našich ruských kolegů nepokusil o nějaký výrazný mod, protože si myslím, že i H4 má poměrně dost fanoušků, kteří věří, že je to nejlepší díl.

Co se týče tvé stránky, záleží na tom, jak si představuješ mou pomoc, jestli chceš poradit, co tam přidat, tak docela dobré návrhy jsou tam u tebe na chatu. Já osobně bych tam dal třeba kurzor ve tvaru meče a ruky (jako z H5, nebo podobný) někde jsem to viděl na cizí stránce k heroesu, to si myslím, že je velmi dobrý nápad.
Bušák

Příspěvekod Niven » úte říj 21, 2014 12:13 pm

Bohužel, na Heroes IV většina kašle, i když já souhlasím s tím, že je nej.

Kurzor, nad tím už jsem taky přemýšlel, to je dobrý nápad. Potom v testovací verzi, kde je možné vše upravit mám odkaz zde: http://heroesofmightandmagic.funsite.cz/index2.php

Je to jen předběžné. Myslíš například jaké barvy by se hodily, jaké tlačítka atd. Aby to více ladilo. :D
Niven

Příspěvekod Bušák » stř říj 22, 2014 7:20 am

Tak já si sice nemyslím, že je Heroes 4 zrovna nejlepší, ale rozhodně nesouhlasím s tím, jak jej všichni haní. Kdyby do toho fakt při datadisku šli, udělali upgrady, rozdělili peklo a nekropoli, přidali další magickou školu, více kouzel, více artefaktů a i lektvary mají své kouzlo, mohlo by to být vážně super. Jenže jediné na co se v datadiscích zmohli bylo pár jednotek, artefakty, hrdinové, nic moc. A trochu bych předělal systém bojů, ten je trochu nepřehledný.. Jinak já osobně se k němu rád vracím, ale narozdíl třeba od trojky mě rychleji omrzí.

K tvé stránce, ten nový vzhled je dobrý, akorát bych trochu rozšířil to střední pole, aby tam zůstaly nějaké okraje. A ty odkazy na svitcích bych dal úplně doprostřed toho svitku. Trochu bych si ještě pohrál s tím obrázkem v záhlaví, aby tam lépe sedlo to písmo a dole ti trochu ujíždí ten rámeček s autorem. barevně je to docela vyvážené. Možná bych ale zvážil změnu obrázku na pozadí, aby na obou stranách byly vidět nějaké bytosti a ne jen křídla (protože to hlavní z obrázku zůstává v zákrytu toho textu). Jinak palec nahoru.
Bušák

Zpět na Heroes IV