Heroes fórum

Fórum ke všem dílům Heroes of Might and Magic

Přejít na obsah

Názory a stížnosti

Obecně k sedmému pokračování Might & Magic: Heroes od Limbic Entertainment.

Re: Názory a stížnosti

Příspěvekod Moor8 » ned úno 15, 2015 5:13 pm

Co se týče jednotlivých frakcí, tak by v každém díle měly být stálice: Lidé (hrad), Elfové (Sylvan) a Čarodějové (akademie) na jedné straně a Nekropole, Kobka a Peklo na straně druhé. Ostatní, jako jsou Skřeti, Trpaslíci, Soutok, Svatyně, Temní elfové, Ještěrky atd.. mohou obměňovat, nebo je přidávat do datadisků. (Vím, že v 5 a 6 Temné elfy smíchali s Kobkou, ale já bych je přeci jen rád viděl jako dvě frakce.)

Co se týče vzhledu hradů, tak bych upřednostnil styl z pětky a návrat věží kouzel z trojky. Strom dovedností v šestce byl děsný, moc věcí na výběr a velmi málo bodíků. Upřednostnil bych návrat ke schopnostem z trojky, ale při postupu na další úroveň bych dal na výběr mezi zlepšením dosavadní schopnosti, či naučením libovolné nové. (ve trojce člověk musel brát, co mu systém nabídnul). Hudba se mi nejvíce líbila z dvojky. Rozhodně bych zase zavedl samostatné zabírání dolů, ponechal možnost konverce měst a ponechal pevnosti. U možnosti najímat všechny jednotky v jednom hradu jsem na vážkách. Pak by se mi líbilo, kdyby každý hrad měl bránu vyvolání, zkrz kterou by šlo naverbovat jednotky z obydlí na mapě, které má hráč pod kontrolou. Také by si mohli dát více záležet na příběhu, postrádá epičnost a kontinuitu v průběhu série.

Zatím jsou mé dojmy ze sedmičky takové, že mi připomínají čtyřku, ať už výběrem mezi zbudovanými jednotkami, tak i zatím těma pár screenů prostředí, což mě docela děsí!
Moor8

Příspěvekod Moor8 » pon úno 16, 2015 2:09 pm

A ještě by bylo zajímavé, kdyby města měnila krajinu v dané oblasti. Například pokud za nekromanty dobyju město azylu a konvertuji ho, tak postupně začne od hradu odumírat zelež, až po celou oblast ohraničenou obelisky. Kyž pak město dobyje azyl zpět, tak zase začnou stromy ožívat. Jo a líbil by se mi návrat správce hradu z H2, který by při boji měl k dispozici kouzla z věže kouzel v hradu. Dále by mohl přidávat +500 zlata, umožnit stavět 2x denně, či zvýšit přírůstek. (samozřejmně né všechno naráz) Prostě je tam správce a tak se vše lépe daří.
Moor8

Příspěvekod LordGraa » pon úno 16, 2015 4:10 pm

Co se terénu týče á la Disciples, tak to není špatná myšlenka, ale už by to byl velký zásah do herních mechanik a přeci jen u Heroes sérií jsme zvyklí na pevně danný terén (což ale nevylučuje nové prvky).

Správce hradu z H2 byl fajn právě kvůli kouzlům (pokud jste nemohli najmout nového hrdinu či neměli prostředky). Zatím o něm nemluvili, ale alespoň je potvrzen návrat funkce guvernéra města (bonus na produkci jednotek a příjmu daného města). Ale možnost stavby 2x za kolo bych tam nedával, tuhle fíčuru nechť si ponechá AI na impossible obtížnosti :D

A s tou podobností s H4 bych si dovolil nesouhlasit, jelikož tak nepovedený pokus o rádoby 3D styl animace jsem snad nikde jinde neviděl. Samotná grafika byla ještě v pohodě (textury), ale ty 3D modely a ta animace... pokud je něco podobného s H4, tak městské obrazovky v tom smyslu, že mají cca stejné řazení budov (rozvrstvené do několika úrovní) a postrádají jakýkoliv život. Jsou to vlastně jen vojenské základny a ne města, kde najdete i budovy vesničanů a vše, co k městu patří podle toho, jak se rozrůstá (jako v H3).

Z H7 mám zatím takový rozpačitý dojem. Na jedné straně je vývojářské studio Limbic, které chce nám fanouškům a hráčům sérií Heroes dát jeden z nejlepších dílů (ač u většiny vítezí 3. a 5. díl). Vysílá své zástupce na komunitní fóra, aby zjistili, co nás opravdu zajímá, co se líbí a nelíbí a někteří z nich jsou opravdu pro Heroes 7 zapálení. A na straně druhé je vypočítavý producent Ubisoft, gigant, který na vývoj H7 dal minimální prostředky a hned od prvního kontaktu s hráči/komunitou na to upozorňoval, že kvůli budgetu se holt tohle a tamto musí zrušit (ač to kamufluje za naše názory, že je to vlastně nakonec pro naše dobro). Tak buď ať dá na H7 tolik peněz, co na jiné své AAA tituly (když už to PR prezentuje H7 jako "the best of Heroes") a nebo ať to řekne na rovinu, že nadá o moc víc jak na MaM X a my s tím budeme počítat a také podle toho bude hra oceněna. Jelikož nebyl stanoven datum vydání, jediné, co je tíží, jsou práve finance.

Pokud se Ubisoft pochlapí a dá Limbicu více prostoru a šáhne do kapsy, pak vidím budoucnost H7 velmi velmi dobře. Už jen ze slíbeného vymazleného editoru + vysoké možnosti moddování celé hry (komunita se vyřádí). Zlomová bude i hratelnost a systém dovedností, na což se už netrpělivě těší spousta lidí (včetně mě).
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic
https://www.worldofheroes.cz
Stíny nad Ashanem
https://wpu.worldofheroes.cz/tsoa.html
LordGraa

Příspěvekod Moor8 » pon úno 16, 2015 5:25 pm

Mám na mysli jen vizuální změnu. průchodnost a rozložení terénu by zůstalo stejné. Tam kde je les by se po dobytí oblastí nekropolí objevily uschlé stromy s přízračnou září. U pekla by to byly spálené stromy, u akademie, palmy a u kobky houby. Dále by se mohla měnit podkladová textura. Takže by to nemělo dopad na herní mechaniku.
Moor8

Příspěvekod Montezuma3 » ned dub 26, 2015 8:02 pm

Slyšel jsem nějaké zvěsti o tom, že si všichni stěžují na ten skillwheel. Na co konkrétně si stěžují?
Montezuma3

Příspěvekod antalyan » ned dub 26, 2015 8:14 pm

+ Na neprovázanost skillů
+ Na to, že skilly jsou předdefinované a nelze si při rozvoji hrdiny vybírat ze všech
+ že některé skilly jsou přístupné některým třídám jen na druhý level - podle mě možná nejhorší chyba
antalyan

Příspěvekod Montezuma3 » pon dub 27, 2015 10:55 pm

Aha, takže jinak řečeno, stěžují si, že to není stejné jako v H5.
Mě osobně se ten skillwheel zdá docela v pohodě. Rozdílnost mezi frakcemi a třídami já osobně vítám. Provázanost by byla fajn, ale v rámci jednoho skillu by byla asi k ničemu když jich je jen 5-6 a navíc se dají odemknout všechny bez omezení jen na 3 tak jako v H5.
Montezuma3

Příspěvekod Aizen » pon dub 27, 2015 11:01 pm

Prepáčte ale asi som jediný kto to stále nepochopil :) , skilly sa budú vyberať random teda alebo ako v HVI dáš si čo chceš ? (mne sa osobne viac páčilo random, opestrilo to trochu hru človek nešiel stále len to isté ako cvičená opička dokola aj keď sa možno niekedy dopracoval k tomu istému nakonci nemal to v tom istom poradí aspoň ....).
Aizen

Příspěvekod Montezuma3 » pon dub 27, 2015 11:02 pm

Možné jsou obě varianty. Záleží na tom, co si před začátkem hry zvolíš.
Montezuma3

Příspěvekod Lucas Gryf » úte dub 28, 2015 5:29 pm

Co mě opravdu štve je to, že to nejlepší z H6 do H7 nevzali. Prostě na ten díl zapomněli, opravdu jen H3 a H5. Třeba dynastie, to je věc, kterou jsem na H6 měl rád. Zbraně dynastie - perfektní. Reputace byl skvělý nápad. To ale bohužel ve hře není, což je podle mě škoda.
Jak jsem rovněž psal na webu, bylo by skvělé upravit velikost mapy/hrdiny. Prostě se mi nelíbí nepřirozeně velký hrdina. Já se chci kochat!
Lucas Gryf

Příspěvekod Dave_Jame » úte dub 28, 2015 5:52 pm

Lucas Gryf píše:Co mě opravdu štve je to, že to nejlepší z H6 do H7 nevzali. Prostě na ten díl zapomněli, opravdu jen H3 a H5. Třeba dynastie, to je věc, kterou jsem na H6 měl rád. Zbraně dynastie - perfektní. Reputace byl skvělý nápad. To ale bohužel ve hře není, což je podle mě škoda.
Jak jsem rovněž psal na webu, bylo by skvělé upravit velikost mapy/hrdiny. Prostě se mi nelíbí nepřirozeně velký hrdina. Já se chci kochat!

Zbraně by byly možná dobrý nápad, ale špatně realizovaný
Bylo jich moc a levelování trvalo nehorázně dlouho. I po mnoha hrách nemám snad ani polovinu na té úrovni
Kdyby to fungovalo jako v MaM X bylo by to mnohem zábavnější.

A jinak dynastie byl obecně přesílený děs který hru jen kazyl
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Dave_Jame
Redaktor

Příspěvekod antalyan » úte dub 28, 2015 6:19 pm

Já bych nechal jen reputaci, která byla podle mě lepší než třídy.
antalyan

Příspěvekod RRRick » úte dub 28, 2015 7:17 pm

Lukasi, podle mě je tam těch věcí z šestek víc než dost takže bych neříkal že na ten díl zapomněli. Ze všech těch novinek v H6 nebyla snad ani jedna dotažená do konce, a i když mi některé nápady přišli zajímavé (např. bitvy s bossy), postrádat je nebudu. Konkrétně ty zbraně, jako i ostatní bonusy z dynastie byly snad jeden z nejhorších nápadů. Některé kouzla byly možná zajímavé, ale až moc to ulehčovalo hru.

Jinak kdyby měl někdo zájem vyzkoušet si některý zbraně, nebo je naplno naexpit, jde to rychle přes hot seat. Nastavit si hru bez počítače, na začátku jen obsadit doly a vystavět město a pak asi půl roku čekat na produkci. Všechno to nakoupit a poslat hrdiny proti sobě. Před bojem uložit a pak načíst a takhle opakovat. Jedna zbraň mi zabrala asi 15 minut, a celou sbírku jsem si vyexpil během jednoho dne :D
RRRick

Příspěvekod Grawl » úte dub 28, 2015 7:52 pm

Bitvy s bossy byly fajn (a bitvy za bosse byly
ještě lepší), ale bez těch se snad obejdu. Ale je to docela velké mínus

Na skillwheelu mi přijde divné to, že některé skilly půjdou jen na lvl 2, ale jinak to snad bude lepší, než ten strom v h6.

Ale hlavně doufám, že budou alternativní vylepšení. V h6 nebyly a to byl podle mě velký
krok zpět.
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty parchanty na druhé straně aby padli za tu svou.
Grawl

Příspěvekod Lucas Gryf » úte dub 28, 2015 7:55 pm

To já to expil přes Soul Forge, ale i ve hře. Nedávno, o víkendu, jsem si chtěl na nové mašině H6 zahrát, ale v kampani jsem se nedostal za osvobození vesnice hned první misi prologu. Prostě se mi hra sekne. H6 mě bavila, ale ty bugy to co má mi to dosti kazily.
No dobrá, dynastie asi nebyla nejlepší, ale reputace byla podle mě jedna z nejlepších inovací 6ky.
Co už tady neustále omlévám jsou ty townscreeny. Skřeti - boží. Akademie - krásné. Nekropole - ujde. Azyl - lidské město bez lidskosti. Jak někdo dal ten fanart kde byla tráva trochu bledější a vlevo vzadu byly ty domy, tak si to představuju. Snad s tím něco udělají, i když to není důležitá věc, co ovlivní hru.
Lucas Gryf

PředchozíDalší

Zpět na Obecně