Heroes fórum

Fórum ke všem dílům Heroes of Might and Magic

Přejít na obsah

BETA - Vaše pocity

Obecně k sedmému pokračování Might & Magic: Heroes od Limbic Entertainment.

BETA - Vaše pocity

Příspěvekod Lucas Gryf » stř čer 03, 2015 3:39 pm

Tak, před necelými 3 hodinami byla uveřejněna beta a někteří si už stihli zahrát. Pro ty, co už s betou mají zkušenosti je tady založen tento příspěvek, kde se bude moci sdělovat zkušenosti z bety.
Je to beta, nedalo se nic velkého čekat. Bugy byly a byly velké, četné. Nejhorší snad byla chybná textura bojiště - první bitvu v pořádku a druhou se to pokazilo, pak každá další byla pokažena, pak mrtvá jednotka byla mrtvá, ale nadále stála, když vykonávala jednotka akci, tak normálně stála - např. střelba nebo chůze. Mapa mi přijde hezká, už si na nic nestěžuji, ale ta přehlednost, vůbec jsem nevěděl, kudy se dostat do podzemí ze strany Akademie - opravdu, toho podzemního vstupu jsem si nevšiml. Hra se mi docela sekala, ale to asi bylo i tím stramováním+ukládáním videa, takže na to si nejde stěžovat. Když jsem chtěl jít do podzemí/na povrch, tak to nešlo na poprvé, ale musel jsem akci opakovat. Myslím, že to bylo tak zatím všechno. Jinak se mi hra docela líbí, soundtrack je příjemný, už se těším na opravenou verzi.
Další bug, který je třeba zmínit je nemožnost zvolit si preferovanou grafiku přímo ve hře, byla nastavena integrovaná od Intelu (HD Graphics 4600) a primární dedikovaná od Nvidie tam nebyla (GTX 860m). Musel jsem to tedy změnit v ovládacím panelu Nvidie.
Odkaz na video: zde, bude ovšem dostupné později.
Lucas Gryf

Re: BETA - Vaše pocity

Příspěvekod antalyan » stř čer 03, 2015 3:45 pm

Já jsem se ještě k betě nedostal, stahuje se :cry:
Co mě ale zklamalo obecně je to, že víceméně neexistuje místo, kde by šlo napsat dojmy z bety a očekávat odpověď někoho z Ubilimbicu. Sice jsem to očekával, ale stejně mě to zklamalo.
Jinak samozřejmě o oficiálním fóru vím a těším se, až se konečně k betě dostanu :shock:
antalyan

Příspěvekod Lucas Gryf » stř čer 03, 2015 3:58 pm

Co mě docela mile překvapilo je i to, že je tam multiplayer. Takže pokud budu zítra zase streamovat, chtělo by si to i s někým zahrát a zkusit, jak to funguje, i když hádám že bez pádů se to neobejde.
Lucas Gryf

Příspěvekod Lucas Gryf » stř čer 03, 2015 4:48 pm

Co je ale teda utrpení, je málo bodů pohybu. To jako vážně, hrdina za ten den nic neujede.
Lucas Gryf

Příspěvekod antalyan » stř čer 03, 2015 5:30 pm

Konečně staženo :D
Mně přijde všechno buď moc malé, nebo pomalé (rychlost reakce myši) - a nebo obojí. Strašně mě to štve...
antalyan

Příspěvekod Lucas Gryf » stř čer 03, 2015 5:32 pm

Co mě třeba štve je to, že když jsem ve městě a kliku na radnici, tak se mi zobrazí až po chvíli.
A rekrutování jednotek se mi taky nelíbí, je to na přeskáčku podle toho, jak se to koupí a to se mi nelíbí.
Lucas Gryf

Příspěvekod antalyan » stř čer 03, 2015 7:08 pm

A tobě to funguje normální rychlostí? A hrdina se taky pohybuje rychle?
antalyan

Příspěvekod RRRick » stř čer 03, 2015 7:17 pm

Odehrál jsem tu minimapku za Azyl a po herní stránce jsem docela spokojenej, už mi to nepřijde jako kopie šestek jak jsem si myslel ze začátku. Bugů tam je dost, což se taky dalo čekat od bety, jen nevím jestli jim na to ty 3 měsíce budou stačit, zvlášť přes léto. Kupodivu mě nejvíc zklamala grafika a animace, čekal jsem od toho víc ale zdá se mi to horší než H6, efekty snad i horší než v pětkách. Všechno to splývá dohromady, jak jednotky na bojišti tak i budovy na mapě dobrodružství. Animace se od prvního dema vůbec nezměnili, jednotky furt chodí bokem, nenatáčí se a celkově mi to přišlo nepřehledné a odfláknuté. Dál mi vadí pohyb s kamerou - mapa se při přiblížení zároveň i nakloní, díky čemuž nejdou vidět některé objekty, v boji zas nejde nejde naklánět vůbec, a co mi vadilo úplně nejvíc je nemožnost natáčení mapy do stran pravou myší, dokonce to ani nejde přiřadit v nastavení :x Asi si budu muset hodně zvykat, hra je jinak fajn, ale pokud to chtějí stihnout do září tak budou muset hodně máknout :D
RRRick

Příspěvekod RRRick » stř čer 03, 2015 7:18 pm

antalyan píše:A tobě to funguje normální rychlostí? A hrdina se taky pohybuje rychle?

Rychlost se dá změnit v nastavení, jinak s plynulostí jsem problém neměl, dokonce ani nepadá hra.
Naposledy upravil RRRick dne stř čer 03, 2015 7:24 pm, celkově upraveno 1
RRRick

Příspěvekod antalyan » stř čer 03, 2015 7:21 pm

RRRick píše:
antalyan píše:A tobě to funguje normální rychlostí? A hrdina se taky pohybuje rychle?

Rychlost se dá změnit v nastavení, jinak s plynulostí jsem problém neměl, dokonce ani nespadla hra.

Já mám právě problém s tou plynulostí, i když můj notebook splňuje technické požadavky pro betu (myslím).
Pokaždý když pohnu myší, tak sekundu čekám. Na cokoliv, a to je fakt děs...
antalyan

Příspěvekod RRRick » stř čer 03, 2015 7:28 pm

antalyan píše:
RRRick píše:

Rychlost se dá změnit v nastavení, jinak s plynulostí jsem problém neměl, dokonce ani nespadla hra.

Já mám právě problém s tou plynulostí, i když můj notebook splňuje technické požadavky pro betu (myslím).
Pokaždý když pohnu myší, tak sekundu čekám. Na cokoliv, a to je fakt děs...

Zpoždění myši se dá taky změnit v nastavení, zezačátku tam je pauza 0.5 sekundy, nastavil jsem to na 0 a tabulky začaly vyskakovat hned po najetí kurzoru. :D
RRRick

Příspěvekod Lucas Gryf » stř čer 03, 2015 7:36 pm

Já jsem tam s tím problém neměl. Jako, ta grafika není nic moc. H6 přineslo oproti H5 takovou divokou grafiku - hezké prostředí. V H7 se H5 styl vrací. Ale fakt mě zajímají ty cutscény, snad budou modely hezké, ne jako do oči bijící umělé H6 postavy. A oni to nestihnou. Hra bude hotová tak v listopadu-prosinci, ale znáte Ubisoft. Buď to vyjde 31.9., nebo to o 7 dnů odloží. Např. Blackhole sice odložili o 5 měsíců nebo kolik, ale sakra, vydali PLNOU HRU! Snad nebude H7 jako H6. Ubi pls. :roll:
Lucas Gryf

Příspěvekod Hagoromo » stř čer 03, 2015 7:49 pm

Koukám že se tady vášnivě řeší novinky z Heroes 7 :D . Co se mě týče, tak se mi hra vcelku líbí. Oproti předešlým dílům (H5, H6) mi tu ale chybí propracované prostředí. Všehovšudy pár stromečků s malými budovami uprostřed ničeho. Na to, že to má být graficky krok dopředu, mi připadá tenhle faktor jako velký skok zpět. Bugů a nedodělávek je hodně ... vydání hry tipuju na Vánoce :D .
Hagoromo

Příspěvekod Lucas Gryf » stř čer 03, 2015 7:52 pm

Hagoromo ne, všichni bychom si příli vydání dodělané hry na Vánoce, ale oni vydají nedodělanou hru..
Ano, prostřední je oproti H6 dost chudé. Oproti H5 docela stejné, trochu lepší. Ale už je to docela dost let, a nevidím grafický posun. Docela mě to zaráží, nevím, jestli je to tím, že nedělají na vlastním enginu, nebo se prostě na to nesoustředí.
Co ale musím zmínit je GUI, nelíbilo se mi dříve, ale teď musím uznat, že ujde. Pořád se mi ale H6 líbí více, na to si ale zvyknu.
Lucas Gryf

Příspěvekod LordGraa » čtv čer 04, 2015 2:02 pm

Já mám za sebou 6 hodin v kuse :? A to bez jediného pádu (asi štěstí, Máchale :lol: ). Co se grafiky týče, tak UE3 má rozhodně na víc, než co nám předvedli v betě, takže doufám, že je tohle jen nástřel a rozhodně ty efekty kouzel a speciální útoky jednotek ještě vylepší. Třeba ohnivá koule - v H5 parádní animace a tady? Ve vteřině tam prdnou nějakou ohnivou šmouhu a šmitec...

Jednotky i kouzla jsou většinou desynchronizována, což je vidět na Cabirovi, jeho útok je mimo ozvučení. Létající jednotky se točí jak káčy když letí a čekat na džina, než přeletí bránu, to je taky o nervy. Zrychlení pohybu to sice částečně řeší, ale snad to vychytají.

Artefakty mi vůbec nefungovaly, nepřidávaly žádné staty a dokonce se občas kopírovaly nebo mizey :o Takže tam počkám na novou verzi.

Jak tu někdo psal, vše na mapě je strašně malinké a to včetně textu (počet neutrálních jednotek). A než jsem přišel jak natáčet kameru (nejde to myší při držení rmb), tak už jsem myslel, že to snad ani v tomhle buildu nefunguje.. a zrovna jsem měl artefakt schovaný za skálou.

Townscreeny mají už celkem poladěné, nakonec se mi tenhle art zalíbil a i když jde jen o lehce animovaný flash, příjemně se na to kouká. Ovšem co mě zarazilo - po postavení budovy se neukáže to, co se postavilo, ale až po chvíli se vrátíte na obrazovku města a teď hledej šmudlo! Takže tady bych rád zpět k H3, kde krásně byla vidět nová budova a každá měla lehkou zlatou linku, když se přejelo myší. Teď se to vše chová jako jeden obrázek bez možnosti interakce (ač tam je).

Elitní jednotky mě mile překvapily, např. zemský elementál je opravdu borec a než jsem jich 6 zničil, řádně mi pochroumal mé zpočátku slabé vojsko. Dvojitý útok Justicara je taky super a ta ženská se s nikým nemazlí 8) Naopak mě zklamala gargoyla, která se pohybuje tak nějak divně a asi nejmilejší mi byla v H2/H3.

Další problém nastal při dobývání hradu. Nejen že nemůžete útočit jednotkami na bránu, a tak čekáte, až katapult omylem trefí bránu (to lze eliminovat dovedností, která vám dá manuální kontrolu nad katapultem). Ale ono ani tak nejde projít :oops: Takže stojíte před rozbitou bránou, koukáte na nepřítele a on kouká na vás (taky nemůže díky bugu ven z hradu). Vše tak zůstává na letcích/střelcích. Až odstraní tenhle bug, vrhnu se na obléhání znova.

Ale aby to nebylo jen to špatné: líbí se mi nápad oblíbené školy magie, návrat karavan a guvernérů měst, možnost random skillů (hrál jsem jen s touto možností), zajímavé řešení cechu zlodějů (posíláte za 100 zlatých každý týden špeha k sousedům a on vám pak donese jednu informaci navíc, už to není suché: postav X cechů, odhal X informací, je to drobnost, ale milá), už se nestaví pevnost-citadela-hrad, ale 3 úrovně městského opevnění, kdy u každého budou postupně přibývat stráže (domobrana), takže si pak můžete dovolit nechat město nehlídané a hrdinové scouti vás už neohrozí a v neposlední řadě také možnost nechat hrdinu bez jednotek, aby mohl sbírat a prohledávat okolí (á la H4).

Moje oblíbená jednotka z bety: Justicar
Otázka do pranice: kam zmizel vodní elementál? :idea: Jsou jen tři, ani kouzlo vyvolání s ním nepočítá.

PS: levý alt při držení vysvítí všechny interaktivní objekty na mapě - dost užitečná věc v některých nepřehledných místech
PPS: léčivé sestry by mohly méně vzdychat a více léčit :lol:

Večer dohodím fotoreport se screenshoty z mého dobrodružství v Ashanu.
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic
https://www.worldofheroes.cz
Stíny nad Ashanem
https://wpu.worldofheroes.cz/tsoa.html
LordGraa

Další

Zpět na Obecně