Já mám za sebou 6 hodin v kuse

A to bez jediného pádu (asi štěstí, Máchale

). Co se grafiky týče, tak UE3 má rozhodně na víc, než co nám předvedli v betě, takže doufám, že je tohle jen nástřel a rozhodně ty efekty kouzel a speciální útoky jednotek ještě vylepší. Třeba ohnivá koule - v H5 parádní animace a tady? Ve vteřině tam prdnou nějakou ohnivou šmouhu a šmitec...
Jednotky i kouzla jsou většinou desynchronizována, což je vidět na Cabirovi, jeho útok je mimo ozvučení. Létající jednotky se točí jak káčy když letí a čekat na džina, než přeletí bránu, to je taky o nervy. Zrychlení pohybu to sice částečně řeší, ale snad to vychytají.
Artefakty mi vůbec nefungovaly, nepřidávaly žádné staty a dokonce se občas kopírovaly nebo mizey

Takže tam počkám na novou verzi.
Jak tu někdo psal, vše na mapě je strašně malinké a to včetně textu (počet neutrálních jednotek). A než jsem přišel jak natáčet kameru (nejde to myší při držení rmb), tak už jsem myslel, že to snad ani v tomhle buildu nefunguje.. a zrovna jsem měl artefakt schovaný za skálou.
Townscreeny mají už celkem poladěné, nakonec se mi tenhle art zalíbil a i když jde jen o lehce animovaný flash, příjemně se na to kouká. Ovšem co mě zarazilo - po postavení budovy se neukáže to, co se postavilo, ale až po chvíli se vrátíte na obrazovku města a teď hledej šmudlo! Takže tady bych rád zpět k H3, kde krásně byla vidět nová budova a každá měla lehkou zlatou linku, když se přejelo myší. Teď se to vše chová jako jeden obrázek bez možnosti interakce (ač tam je).
Elitní jednotky mě mile překvapily, např. zemský elementál je opravdu borec a než jsem jich 6 zničil, řádně mi pochroumal mé zpočátku slabé vojsko. Dvojitý útok Justicara je taky super a ta ženská se s nikým nemazlí

Naopak mě zklamala gargoyla, která se pohybuje tak nějak divně a asi nejmilejší mi byla v H2/H3.
Další problém nastal při dobývání hradu. Nejen že nemůžete útočit jednotkami na bránu, a tak čekáte, až katapult omylem trefí bránu (to lze eliminovat dovedností, která vám dá manuální kontrolu nad katapultem). Ale ono ani tak nejde projít

Takže stojíte před rozbitou bránou, koukáte na nepřítele a on kouká na vás (taky nemůže díky bugu ven z hradu). Vše tak zůstává na letcích/střelcích. Až odstraní tenhle bug, vrhnu se na obléhání znova.
Ale aby to nebylo jen to špatné: líbí se mi nápad oblíbené školy magie, návrat karavan a guvernérů měst, možnost random skillů (hrál jsem jen s touto možností), zajímavé řešení cechu zlodějů (posíláte za 100 zlatých každý týden špeha k sousedům a on vám pak donese jednu informaci navíc, už to není suché: postav X cechů, odhal X informací, je to drobnost, ale milá), už se nestaví pevnost-citadela-hrad, ale 3 úrovně městského opevnění, kdy u každého budou postupně přibývat stráže (domobrana), takže si pak můžete dovolit nechat město nehlídané a hrdinové scouti vás už neohrozí a v neposlední řadě také možnost nechat hrdinu bez jednotek, aby mohl sbírat a prohledávat okolí (á la H4).
Moje oblíbená jednotka z bety: Justicar
Otázka do pranice: kam zmizel vodní elementál?

Jsou jen tři, ani kouzlo vyvolání s ním nepočítá.
PS: levý alt při držení vysvítí všechny interaktivní objekty na mapě - dost užitečná věc v některých nepřehledných místech
PPS: léčivé sestry by mohly méně vzdychat a více léčit
Večer dohodím fotoreport se screenshoty z mého dobrodružství v Ashanu.