od Grawl » pon dub 20, 2015 4:33 pm
Dobrý den, olmouváme se za to, že už dlouho nebylo vydáno nové číslo Ashanovského hlasatele. Došlo k tomu z finančních důvodů. (zdroj, který si nepřál být jmenován nás podplatil, aby jsme nějakou dobu nevydávali)
Zatím se stala spousta věcí. Válka mezi světlými a temnými elfy už skončila a ůžete se sai podívat, kdo tam vládne. Mě osobně se tam moc nechce, prý je tam tvrdý režim a nechtějí, aby se rozneslo, jak moc tvrdý je. Jeden kolega se tam vypravil a je nezvěstný.
Také skončila nadvláda rolníků nad stříbrnými městy, rarášci, jejichž vzpoura se nepovedla, se ta vypravili a když zjistili, že tam vládnou rolníci, kterým se nedá krást mana zuřivě je vyhnali a nyní vládnou stříbrný městům.
Takže pokračuje standartní vydání našich novin.
Kultura: Stříbrná města nyní zdobí velký počet kolosálních soch rarášků, které postavili otroci, které rarášci získali od rolníků. Všichni, kdo se ze stříbrných měst vrátili potvrzují, že jsou sochy velmi krásné a nic hezčího nikde v Ashanu není. Mnoho slavných kritiků umění je ovšem pohřešováno od dob, kdy navštívili stříbrná města. Rarášci říkají, že při pohledu na jejich sochy zemřeli údivem nad jejich krásou.
Nekroant Arantir slibuje, že díky jejich smrti bude brzy Heresh plná krásy. Oživování těchto umělců se ujal Orson a nedlouho po tom, co práci dokončil podařilo se nám mezi Orsone a Arantirem vyslechnout tento rozhovor:
Orson: Je to hotové můj pane, pojďte se podívat, jak se mi to povedlo.
Arantir: No to si děláš legraci nebo co? Proč jsi je proboha oživil jako zombie?
Orson: Co je na zombiích špatného? Vždyť jsou v pohodě ne?
Arantir: Zombie mají shnilý mozek ty [censored]. Takhle nám nemůžou zkrášlit Heresh. Měl jsi je oživit jako upíry ty [censored].
Orson: Aha, tak promiň no.
Arantir: Promiň? Zakzíš celý můj plán a ty řekneš promiň a myslíš, že se to spraví? Nechám tě přeměnit v ghúla. A proč nás sleduje ta kamera?!
Potom jsem musel urychleně opustit Heresh a zatím se ukrývám a doufám, že Arantira přejde vztek.
Politika: Kiril prohlásil, že by měl vládnout Sheogu on a velmi jednoduše se zmocnil vlády. Řekl, že nyní vládne on a z pozice svého nového titulu rozhodl, že bude vládnout démonům na věčné časy. Kha-beleth k tomu řekl, že na to Kiril neá právo a prohlásil hoo za zločince. Vzhledem k tomu, že démoni slovo zločin chápou stejně jako lidé dobrý skutek nemělo to velký význam. Proto Kha-beleth vyhlásil odměnu: 5 sukub, 150 000 zlatých a město v Sheogu tomu, kdo Kirila zabije. Kiril díky tomu zatím získal přibližně 5675478654 zkušeností za zabíjení démonů.
Sport: Začíná velká soutěž v extrémních sportech. Letos bude probíhat v Sheogu a hlavní sponzor je Kha-beleth. Na seznamu jsou tyto sporty:
Plavání
Útok na Kirila (toto si vyohl sponzor)
Hod kerberem
Sprint špatným směrem
Dloubání do arciďábla
Poznámka: Vstup je na vlastní nebezpečí.
Vítěz dostane 100 000 zlatých.
A na konec aktuální cena vybraných předmětů
1 zlatý=1 zlatý
Kirilova hlava=viz výše
Voda (sheog) litr=100 zlatých
Vod (všude jinde) litr=1 zlatý
Krokodýl živý=237 zlatých
Krokodýl mrtvý (pro nekromanty)=547 zlatých
Krokodýl mrtvý (pro ostatní)=123 zlatých
S pozdrave Pepa Novák, který nechtěl být jmenován
Poznámka: Omlouvám se za možná vynechávání písmene M, jsem na útěku před Arantirem a nemám proto k dispozici zrovna nejlepší techniku.
Cílem války není padnout za vlast, ale přinutit ty parchanty na druhé straně aby padli za tu svou.