Editor map do HoMaM ToE

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
Bušák

Re: Editor map do HoMaM ToE

Post by Bušák »

ja sem delal most v jedne sve test mape v nadzemi , a taky mi nesel tak sem ho prodte postavil , on byl sice kus nad zemi , ale pomoci tlacitka bulk jsem delal "najezdy" dokud nebyli do urovne mostu a ve hre se pres ne dalo normalne chodit... :D
Vynny

Post by Vynny »

Tak s tim editorem to pořád nejde. Dokonce i náhodně vygenerované mapy se mi smažou, pokud se na ně podívám v editoru a pak z editoru odejdu. To je fakt nějaký divný. Napadlo mě, jestli to neni způsobeno horší pamětí a grafárnou.
Activator

Post by Activator »

Ještě mě napadlo, ten adrasář "Maps" tam máš? Nejsem si jist, jestli ho editor umí vytvořit.
Vynny

Post by Vynny »

Jo jo ten adresář map tam mám. V něm jsou automaticky ukládány všechny vytvořené mapy. To jsou vygenerovaný mapy a moje vlastní, který právě nejdou nahrát. Ty co už byly vytvořeny a jsou ve hře ( scénáře, mapy ) tam, ale nejsou. Nikde jsem je nenašel a možná je to dobře, poňevač kybych nějakej otevřel, nic s ním neudělal a odešel z editoru, věřím tomu, že by se smazal. Tohle se mi děje u těch vygenerovaných a vlastních map. ( Vlastní ale žádný nemám, když se to pořád nenačítá )
Activator

Post by Activator »

Originální mapy jsou v souboru "data.pak", z něho se to dá samozřejmě vyextrahovat a otevřít v editoru (používám jako vzor např. pro skripty). Případné změny v tomo vyextrahovaném souboru (mapě) samozřejmě nemají žádný vliv na originální mapu, která se stále načítá z toho hlavího pak souboru (formátově je to nekomprimovaný zip).
Bušák

Post by Bušák »

A mapy z kampaní sou tam taky ?? , a šlo by v tom případě kopírovat i ingame videa ??
Activator

Post by Activator »

Mapy z kampaní jsou tam samozřejmě taky (kde by jako měly být?). Co se týče in-game videí, tak s těmi ti přeju hodně štěští...
Bušák

Post by Bušák »

hej a nesly by takhle skopirovat vsechny videa za sebou , jako udelat z toho jedno velke ?? :idea:
Activator

Post by Activator »

šlo by to nasnímat externím programem a udělat z toho třeba avi :lol:
Máca

Post by Máca »

pánové mám problém s mapamy. extrahoval jsem soubor data, hodil tam nejaký mapy, spustil hru a všechno jde v pohode jenže: nacitani nový mapy a ostatních jde velice pomale nez obvykle, takze to bude nejspis tim ze jsem data.pak extrahoval a on to ted compl musi hledat vse v tech slozkach, nevite nekdo jak bych to mohl opet hodit do souboru .pak
Eru

Post by Eru »

Máca wrote:pánové mám problém s mapamy. extrahoval jsem soubor data, hodil tam nejaký mapy, spustil hru a všechno jde v pohode jenže: nacitani nový mapy a ostatních jde velice pomale nez obvykle, takze to bude nejspis tim ze jsem data.pak extrahoval a on to ted compl musi hledat vse v tech slozkach, nevite nekdo jak bych to mohl opet hodit do souboru .pak

Nebylo by jednodušší soubor data.pak nechat na pokoji (v tvém případě nahrát zpátky zálohu) a mapy vložit do složky Maps?
Nehrim (2010) - jedno z nejlepších 1st/3rd RPG všech dob.
Activator

Post by Activator »

Eru wrote:
Máca wrote:pánové mám problém s mapamy. extrahoval jsem soubor data, hodil tam nejaký mapy, spustil hru a všechno jde v pohode jenže: nacitani nový mapy a ostatních jde velice pomale nez obvykle, takze to bude nejspis tim ze jsem data.pak extrahoval a on to ted compl musi hledat vse v tech slozkach, nevite nekdo jak bych to mohl opet hodit do souboru .pak

Nebylo by jednodušší soubor data.pak nechat na pokoji (v tvém případě nahrát zpátky zálohu) a mapy vložit do složky Maps?

Tak nějak. Důrazně nedopručuju takovýmto způsobem zasahovat do datových souborů hry - mohlo by to skončit jejím přeinstalováním.
Vynny

Post by Vynny »

Ahoj!
Mám takovej dotaz. Z editorem to jakž takž už de, ale chtěl bych se zeptat, jestli jsou v editoru někde líhně na mumie, mantikory a vlky?
Bušák

Post by Bušák »

Nikde jsem je nenašel , ale podle mě ani neexistujou když nejsou ve hře , tak ani v editoru .. :idea:
Alarik

Post by Alarik »

V editoru se sice moc nevyznám, ale možná by to nějak udělat šlo. V ToE ve 3. misi za Arantira lze na stanovišti nekropole najímat i Temné rytíře, což je taky neutrální jednotka. Ale je taky dost možné, že editor není pro takovéhle speciální úpravy vybaven.
Post Reply