Heroes VI a jeho tvorba

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
roman

Re: Heroes VI a jeho tvorba

Post by roman »

jakubcha wrote:
HellFirr wrote:
Bušák wrote:Tak dovolte abych taky něco řekl k tomu co se tu teďka řeší ..
Takže to video , opět pro mě osobně nepřineslo nic nového , zpočátku mluvil o bytostech v hradech - máme core unit , elite unit a championa , to už všichni víme , pak se zmínil o neutrálních postavách , to už tu někdo psal. K té rakšase ta tam byla protože jí na nějakém fóru zvolili za nejoblíbenějíšího tvora a tak se ptali jestli tam bude nebo ne , ale ten týpek stejně řek , že to nemůže prozradit , takže znovu nic nového. Další otázka byla na známe potvory typu Behemont a Thunderbird a na to řekl , že sice žijou někde v Ashanských končinách ,a le ve hře se stejně neobjeví..
Co se týče aktuálního názvu říše , ten se rozhodně neurčuje podle jednotek v armádě , ale podle vládnoucího rodu. někdy na počátku letopočtu sjednotil Brian sokol (nebo také mocný sokol) malé osady lidí a vytvořil tak první velký celek Sokolí říši , která se časem stala svatou sokolí říší , teď si nejsem jistý kdy , ale myslím že při čtvrtém zatmění bude sokolí rod vyvražděn a mocci se ujme Ivan z Gryfu - Gryfí říše. A bystří hráči si jistě všimli , že v posledním videu v TotE , mluví isabela o tom , že abdikuje a moci se ujme freyda a duncan a zmiňuje říši jednorožců , což je pochopitelné , freyda a její otec godric byli představiteli jednorožcího vévodství , ale kvuli tomu si určitě místo gryfa nepřivedou z hvozdu jednorožce :)

Atady je mapa rozdělení Ashanu:http://uloziste.mybpgames.net/di-512981081779.jpg

Já se chci zeptat co to znamená Duchy?Je to něco jako vévodství nebo baronství nebo co to je?

Vévodství
jakubcha

Post by jakubcha »

Díky!!! :D :) :lol: :mrgreen:
Sláva Peklu které sežehne celý Ashan svými plameny chaosu a bude tančit po jeho troskách!!!!
GoodMan

Post by GoodMan »

jakubcha wrote:
HellFirr wrote:
Bušák wrote:Tak dovolte abych taky něco řekl k tomu co se tu teďka řeší ..
Takže to video , opět pro mě osobně nepřineslo nic nového , zpočátku mluvil o bytostech v hradech - máme core unit , elite unit a championa , to už všichni víme , pak se zmínil o neutrálních postavách , to už tu někdo psal. K té rakšase ta tam byla protože jí na nějakém fóru zvolili za nejoblíbenějíšího tvora a tak se ptali jestli tam bude nebo ne , ale ten týpek stejně řek , že to nemůže prozradit , takže znovu nic nového. Další otázka byla na známe potvory typu Behemont a Thunderbird a na to řekl , že sice žijou někde v Ashanských končinách ,a le ve hře se stejně neobjeví..
Co se týče aktuálního názvu říše , ten se rozhodně neurčuje podle jednotek v armádě , ale podle vládnoucího rodu. někdy na počátku letopočtu sjednotil Brian sokol (nebo také mocný sokol) malé osady lidí a vytvořil tak první velký celek Sokolí říši , která se časem stala svatou sokolí říší , teď si nejsem jistý kdy , ale myslím že při čtvrtém zatmění bude sokolí rod vyvražděn a mocci se ujme Ivan z Gryfu - Gryfí říše. A bystří hráči si jistě všimli , že v posledním videu v TotE , mluví isabela o tom , že abdikuje a moci se ujme freyda a duncan a zmiňuje říši jednorožců , což je pochopitelné , freyda a její otec godric byli představiteli jednorožcího vévodství , ale kvuli tomu si určitě místo gryfa nepřivedou z hvozdu jednorožce :)

Atady je mapa rozdělení Ashanu:http://uloziste.mybpgames.net/di-512981081779.jpg

Já se chci zeptat co to znamená Duchy?Je to něco jako vévodství nebo baronství nebo co to je?

Baronství snad ani není normální slovo. Když tam jsou vévodové, je to vévodství, když pán, panství, když král, království, ale baronství... to si nemyslím.
Dejte mi zatraceně někdo nějaký tip!
HellFirr

Post by HellFirr »

Já se chci zeptat co to znamená Duchy?Je to něco jako vévodství nebo baronství nebo co to je?[/quote]

Baronství snad ani není normální slovo. Když tam jsou vévodové, je to vévodství, když pán, panství, když král, království, ale baronství... to si nemyslím.[/quote]
A co je na slově baronství nenormálního?
Alarik

Post by Alarik »

Baronství je zcela normální existující slovo. Asi se nepoužívá moc často, ale není na něm nic nenormálního.
GoodMan

Post by GoodMan »

Já jej nikdy neslyšel, ani nikde nečetl.
Dejte mi zatraceně někdo nějaký tip!
Bušák

Post by Bušák »

:DD Já teda baronství taky v životě neslyšel , ale asi když vévoda má vévodsství , tak baron bude mít baronství .. Jinak pro méně zdatné angličtináře ..
Zcela na jihu je Bull Duchy - tedy býčí vévodství , na východ od něj je (pro nás zajímavé) sokolí vévodství , zcela na východě je vlčí vévodství a nad ním havraní vévodství. Uplně na severu země je jelení vévodství a na západ od něj jednorožčí vévodství a pod ním chrtí vévodství. Uprostřed se nachází gryfí vévodství.

Jen mě trochu mate , že Isabela měla v prvních kampaních HoMM 5 erb s růží , nebo s nějakou jinou kytkou , zatímco erb chrtího vévodství je s chrty .. nejspíš to byla čistě její osobní vlajka a nebo souvisela s letním palácem , nebo sadem , kde vyrůstala :)
HellFirr

Post by HellFirr »

Bude pátá rasa Nagy?
Xira Dera

Post by Xira Dera »

Zcela určitě je správný výraz k baronu baronát, u baronství si jistý nejsem. Analogicky je k chánu chanát, ne chánství.
naruto34721

Post by naruto34721 »

Bušák wrote:
Jen mě trochu mate , že Isabela měla v prvních kampaních HoMM 5 erb s růží , nebo s nějakou jinou kytkou , zatímco erb chrtího vévodství je s chrty .. nejspíš to byla čistě její osobní vlajka a nebo souvisela s letním palácem , nebo sadem , kde vyrůstala :)

lenze heroes 6 je pred udalostou v herose 5 takze ten erb nemusel vtedy byt ....

Takze si tu ujasnime :

Král - Královstvo/království
Pán - Pánstvo/Pánství
Vojvoda/Vévoda - Vojvodstvo/Vévodství
Baron - Baronstvo/Baronství (?) tak mi to našiel ujo Google
Gróf/Hrabě - Grófstvo/Hrabství (nejsom si isty u CZ)
Alarik

Post by Alarik »

Hledal jsem taktéž na Google vyhledávači výraz "baronství" a našlo mi to hned několik odkazů. Stejně tak na Wikipedii, kde bylo na baronství několik odkazů, ale na baronát žádný. Také jsem zkoušel několik překladačů, které mi baronství zcela bez problémů přeložily, ale baronát nepřeložily vůbec. Osobně bych se tedy přikláněl k baronství, ačkoli jsem se s ním také dosud nesetkal.
roman

Post by roman »

Bušák wrote::DD Já teda baronství taky v životě neslyšel , ale asi když vévoda má vévodsství , tak baron bude mít baronství .. Jinak pro méně zdatné angličtináře ..
Zcela na jihu je Bull Duchy - tedy býčí vévodství , na východ od něj je (pro nás zajímavé) sokolí vévodství , zcela na východě je vlčí vévodství a nad ním havraní vévodství. Uplně na severu země je jelení vévodství a na západ od něj jednorožčí vévodství a pod ním chrtí vévodství. Uprostřed se nachází gryfí vévodství.

Je to její osobní vlajka. Godrik říkal přece že se narodila (vyrůstala) pod jabloní.
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

@Baronství a názvosloví obecně

baronství je normálně přijatelný výraz.
Osobně jsem slovo baronát nikdy neslišel.:-D
koncovku -nát mi spíš připomíná dálné země (chanát, Sultanát)

@Nagy jako pátý národ

Nagy pátou rasou zřejmě budou, oficiálně nic řečeno nebylo (neoficiálně i víc jak dost)

@Osobní symbol/znak (Jabloň, růže)

Všinětě si, že krom krom státního znaku má každý stát i svou rostlinu. takže možná je Jabloň rodovou rostlinou.
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
HellFirr

Post by HellFirr »

A co říkáte tomuhle?Je to skutečnost nebo podvod?http://uloziste.mybpgames.net/di-1612982861625.jpg
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

HellFirr wrote:A co říkáte tomuhle?Je to skutečnost nebo podvod?http://uloziste.mybpgames.net/di-1612982861625.jpg

Jak bych to řekl.. z 99% fakr proč?

Když vezmu v potaz jiné rozložení stránek.. fakt že Water dragon tam snad nikdy nebyl (co si pamatuju byl to Dragon Eel), a že neutrálové mají už delší dobu vlastní ikonu přejdu k tomu nejdůležitějšímu

Ty 4 poslední ikony jsou znázorněné ako aktivní.. což logicky nejde mít 4 aktivní taby v jednom okně...
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Post Reply