GoodMan wrote:Mě osobně zajímá jiná věc; proč Vodní úhoř je neutrální jednotka a nikoliv boss, když je ztělesněním Vodní bohyně stejně jako Namtaru podobou Ashanina aspektu smrti, tedy by mi logičtější přišlo být bossem Svatyně.
A kdo ti řekl že ten Vodní úhoř je neutral?
Možná oficiální stránky HoMaM VI! Ty jsi někde četl, že je boss... prosím, ukaž mi to?!
Tam je sice řečeno že ten vodní úhoř je neutral ale to může znamenat i to že je to boss...
Sláva Peklu které sežehne celý Ashan svými plameny chaosu a bude tančit po jeho troskách!!!!
Tam je sice řečeno že ten vodní úhoř je neutral ale to může znamenat i to že je to boss...
No, "nemůže". Protože jsou jak neutrální jednotky, tak ty silnější, bossové, není tam co hledat. Je tedy možné, že to změní, ale vzhledem k popisu úhoře bych čekal, že jako samotné ztělesnění bohyně (tedy podle jejího postavení asi nejvyšší tvor hned po ní) by měl být Boss, jako Michael - archanděl, dost možná nejsilnější ze stoupenců Elratha vůbec, nebo Namtaru, další ztělesnění/služebnice aspektu smrti Ashy (což je další věc, co nechápu, ale zde jí nebudu rozepisovat).
I když ten úhoř nebude Boss, nejspíš to bude neutrální šampion. Co jsem zpozoroval , tak si myslím , že bossové mají mít i veliteské schopnosti , být něčím jedineční jako ta Namtaru. V tom videu si vyvolává duchy , takže nebojuje sama , zatímco tito úhoři můžou být samotáři a taky jich bude více , zatímco Namtaru je jedinečná osobnost , třeba bude ve hře ještě silnějíší úhoř, který bude mít jméno a ten bude bossem (zatím můžeme pouze spekulovat). Co se týče otce nebes a matky země: Já sám když jsem hru hrál jsem se domníval , že otcen nebes je míněn Sylath, drak větru , kterého dříve uctívali lidé a pak přešli na víru v Elratha. A matku země jsem myslel Sylanu , že by ji zkrátka uctívaly jak elfové , tak skřeti (proč by každý drak měl být uctíván jen jednou rasou ?) Ale pak-li že orkové nevěří v draky , tak mohou uctívat zkrátka jen oblohu a zem a pojmenovávat je dle svého.
Na stránke H6 v popise o orkoch to je vysvetlené. Otec nebies a Matka zeme sú dvaja mocní duchovia ktorých stretli ich šamani na svojej ceste vo svete snov. http://might-and-magic.ubi.com/heroes-6 ... index.aspx tu je to presne napísané takže nieje nad čím špekulovať.
„Právo je na straně silnějšího.“ Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé – a nebo taky ne, záleží to jen na tobě. Oddávej se svým sobeckým potěšením. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Ano, to tam napsáno je, ale já jsem k tomu stejně trochu skeptický... Není problém si představit (alespoň pro mě, na vysvětlenou - jsem hodně ovlivněn Tolkienem a Temnou věží S. Kinga), že pár skřetích šamanů, co toužili po svobodě (a svobodě svého lidu), kterou mohli získat jen seskupením všech skřetích kmenů a otroků (jenž všichni mohli používat jiné nářečí, mít jiné názory, a vůbec pohled na celou věc), si vymysleli tuhle "pohádku" za cílem sjednotit všechny ty skupiny, kmeny, a jednotlivce pod jednu vůli, s jediným náboženstvím a cílem. nemuselo to být tedy nutně lží za cílem mít moc, ale prostě seskupit všechny, co se dají, a tak se dokázat postavit svým otrokářům. Neříkám, že to tak je, ale všemu, co i tvůrci (kteří - pokud to tak je- nemluví sami za sebe jako tvůrci, ale řekněme jako historiky toho světa - přesně takhle to udělal právě Tolkien s Hobitem a PP) napíší, nemusíme nutně věřit.
Last edited by GoodMan on Thu Mar 17, 2011 4:32 pm, edited 2 times in total.
GoodMan wrote:Ano, to tam napsáno je, ale já jsem k tomu stejně trochu skeptický... Není problém si představit (alespoň pro mě, na vysvětlenou - jsem hodně ovlivněn Tolkienem a Temnou věží S. Kinga), že pár skřetích šamanů, co toužili po svobodě (a svobodě svého lidu), kterou mohli získat jen seskupením všech skřetích kmenů a otroků (jenž všichni mohli používat jiné nářečí, mít jiné názory, a vůbec pohled na celou věc), si vymysleli tuhle "pohádku" za cílem sjednotit všechny ty skupiny, kmeny, a jednotlivce pod jednu vůli, s jediným náboženstvím a cílem. nemuselo to být tedy nutně lží za cílem mít moc, ale prostě seskupit všechny, co se dají, a tak se dokázat postavit svým otrokářům. Neříkám, že to tak je, ale všemu, co i tvůrci (kteří - pokud to tak je- nemluví sami za sebe jako tvůrci, ale řekněme jako historiky toho světa - přesně takhle to udělal právě Tolkien s Hobitem a PP) napíší, nemusíme nutně věřit.
Áno aj to môže byť pravda, ale to je fakt že vstupujú do toho sveta snov aby sa očistili od svojho chaotického "Ja" takže neviem prečo by si to vymýšľali. A na zjednotenie orkov spod otroctva nebolo treba vymýšľať také rozprávky, oni len chceli slobodu. Prvý osloboditeľ bol Kunyak a on nebol žiadny šaman. A ten Michael bude iba v kampani. Okolo neho sa to tam bude točiť.
„Právo je na straně silnějšího.“ Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé – a nebo taky ne, záleží to jen na tobě. Oddávej se svým sobeckým potěšením. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Áno aj to môže byť pravda, ale to je fakt že vstupujú do toho sveta snov aby sa očistili od svojho chaotického "Ja" takže neviem prečo by si to vymýšľali. A na zjednotenie orkov spod otroctva nebolo treba vymýšľať také rozprávky, oni len chceli slobodu. Prvý osloboditeľ bol Kunyak a on nebol žiadny šaman. A ten Michael bude iba v kampani. Okolo neho sa to tam bude točiť.
Ano, chtěli svobodu, ale co pro to museli udělat? Kolik ze skřetů se toho bálo, další lidem sloužili a nebyli v zajetí, alespoň dočasně (jako Kraal). Takže nějaká jednota a víra skřetů, kteří se nikdy neviděli a neznali, byli se tedy v nějakých aspektech dost oslišní, mohla být dost složitá a pouhá slova jako "Já jsem Kunyak, já Vás osvobodím" nemusela nutně stačit. Jasně, je to jen polemizování, ale jednoduše se mi to zdá být dost jednoduché na takovou kataklyzmatickou událost - jeden skřet, z "ničeho nic" nějaká víra ve dva mocné (stejně pitomý výraz jako nesmrtelný) duchy, a následně osvobození.. K tomu Michaelovi; vím, že se to točí okolo něho, ale aby v multiplayeru bylo jen sedm bossů a ochudili to tak o jednoho, navíc při tak málo mapách, se mi nezdá. Kraal bude ve speciální edici nejspíše taky v multiplayeru. Jinak by jeho příloha do edice neměla smysl, protože ten musí být v kampani tak jako tak )stejně jako třeba Sveltana).
Dřív než si to přečtu to tu pořádně vysvětlím.. Bosové jsou a nejsou neutrálové... Jsou z toho důvodu že nejdou vykoupit v žádném hradě a jdou najít jen na mapě... Nejsou z té stránky že jsou nějak svázáni s rasou (viz video FaQ 2) je osum bossu a osum neutrálů celkem tedy 16 neutrálních bytostí... Zatím jediné potvrzené bytosti jsou Neutrál Element ohně, Element vzduchu Element země Element temna
Bossové Matka namtaru Dračí úhoř
jednotky u kterých to nenní zcela jasné Element vody (neurtrál či svatyně) Siréna (neznáma jednotka zřejmě neutrál) fénix (neutrál či boss, spíše neutrál) Archanděl Michaél (boss či hrdina)
Pokud to chcete polopatě.. neutrální jednotky se dělí do 2 skupin Standartní jednotky (elementálové, siréna, fénix) Bossové (matka namtaru, Dračí úhoř) Klasické jednotky
Edit: Matka země a otec nebes To že jsou to mocní duchové nevysvětluje kým jsou. Veškeré sféry zatím vypadají že jsou propojeny s nějakým z elementárních draků.. Jsou něco jako avataři.Mocné bytosti jako Michael.. nebo přímo dračí bohové kteří se přestrojili aby nevyiděsili skřety, kteří nějsou k dračím bohům zrovna nakloněni
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?
Zajímavé co se mi tu povedlo rozproudit za konverzaci... Ale já si myslím že Michael bude BOSS stejně jako Namtaru nebo ten Dračí úhoř...ale jak to teda vyřeší s tím bossem u skřetů?...to mě vážně zajímá...
Sláva Peklu které sežehne celý Ashan svými plameny chaosu a bude tančit po jeho troskách!!!!
No orkovia by nemali mať bossa. A ten otec nebies bude zrejme "prestrojený" Sylath a Matka zeme Sylana.
Co jsem pochopil , tak bossové jsou něco jako hrdinové kteří můžou bojovat. Zkrátka jsou mnohem silnějíší než jiné jednotky , mají spoustu schopností a hlavně jsou jedineční. V tom popisu ke svatyni se píše o matce Namtaru , jako o pradávné bytosti osvobozené nekromanty , takže si myslím,, že bude stejně jako Michael zaujímat mocného kampaňového protivníka. Můj závěr je , že podle mě v heroes VI budou na místech kde by měli být hlavní nepřátelé hrdinové , tak tam budou bossové. (Převedeno do HoMM 5 , Kha-Beleth na konci základní verze by byl jistě Boss)
Jinak další (možná) neutrální bytostí je ten záhadný drak na tričku ze sběratelské edice