Editor map do HoMaM ToE

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
Caius

Re: Editor map do HoMaM ToE

Post by Caius »

ahoj já vím že to tu už padlo, ale nikde jsem zatim nenasel uspokojivou odpoved - Spustím editor, začnu dělat mapu (ano, dám tam alespoň dva hrady od dvou hráčů, pro jistotu i hrdiny stejné barvy), pak si hru ulozim, vyjedu z editoru, znovu ho najedu a co se nestane - když chci rozdělanou mapu znovu otevřít, nejde to, vyskočí chybová hláška a soubor s mapou má pouze 22 bajtů. :x
Nevíte někdo co s tím???
Jsem z toho zoufalý, mám skvělý nápad na mapu, ale nemůžu ji začít dělat, protože nechci zbytečně ztratit několik hodin práce.
Elfové zničí každého, kdo se opováží vztáhnout ruku na Irollanské hvozdy!
Activator

Post by Activator »

22 bajtů? To skoro vypadá, že mapa se z neznámých příčin neuložila. Zkus poeditovat nějakou uživatelskou mapu a uložit ji. (Uvidíme, co dál.)
Vynny

Post by Vynny »

Caius wrote:ahoj já vím že to tu už padlo, ale nikde jsem zatim nenasel uspokojivou odpoved - Spustím editor, začnu dělat mapu (ano, dám tam alespoň dva hrady od dvou hráčů, pro jistotu i hrdiny stejné barvy), pak si hru ulozim, vyjedu z editoru, znovu ho najedu a co se nestane - když chci rozdělanou mapu znovu otevřít, nejde to, vyskočí chybová hláška a soubor s mapou má pouze 22 bajtů. :x
Nevíte někdo co s tím???
Jsem z toho zoufalý, mám skvělý nápad na mapu, ale nemůžu ji začít dělat, protože nechci zbytečně ztratit několik hodin práce.

Koukni na tohle. Možná to jen špatně ukládáš:
viewtopic.php?f=16&t=1298&start=120
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:56 am, edited 1 time in total.
Caius

Post by Caius »

diky za tipy, uz se mi to rozjelo (nutno říct, že jsem neudelal nic jinak jen jsem tam nedal ty hrdiny, ale to uz jsem zkousel a furt to nejelo) btw vynny, ty tvoje mapy jsou zabalene v raru a kdyz to rozbalim je tam soubor bez koncovky, kdyz tam dopisu koncovku h5m tak se to stejne nedá rozjet - co mám dělat abych si je mohl zahrát?
Vynny

Post by Vynny »

Caius wrote:diky za tipy, uz se mi to rozjelo (nutno říct, že jsem neudelal nic jinak jen jsem tam nedal ty hrdiny, ale to uz jsem zkousel a furt to nejelo) btw vynny, ty tvoje mapy jsou zabalene v raru a kdyz to rozbalim je tam soubor bez koncovky, kdyz tam dopisu koncovku h5m tak se to stejne nedá rozjet - co mám dělat abych si je mohl zahrát?

Žádnou příponu tam nepiš. Jinak pokuď vím, tak jsou to soubory typu zip. Staženou mapu stačí rozbalit (extrahovat), pak ještě rozkliknout rozbalený soubor, který právě nemá žádnou příponu a teprve pak můžeš tu mapu nakopírovat do "H5 > maps".
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:56 am, edited 1 time in total.
ST0RM

Post by ST0RM »

Ahoj chtěl bych se zeptat jak dat hrdinovi avatar aby se menilo pozadi podle barvy za kterou hraje?
Caius

Post by Caius »

mapu jsem extrahoval, dostal soubor bez připony, poklikal na nej, vyskocila tabulka ve kterem programu chci otevrit, ja zkusil editor a neslo to, zkusil jsem znovu otevrit, a tabulku nakonec zavrel. Ten soubor bez pripony jsem dal do maps, spustim hru - a mapa tam neni. Kde je chyba?
Vynny

Post by Vynny »

Caius wrote:mapu jsem extrahoval, dostal soubor bez připony, poklikal na nej, vyskocila tabulka ve kterem programu chci otevrit, ja zkusil editor a neslo to, zkusil jsem znovu otevrit, a tabulku nakonec zavrel. Ten soubor bez pripony jsem dal do maps, spustim hru - a mapa tam neni. Kde je chyba?

Ten soubor, co nemá příponu, do složky "H5maps" nekopíruj. Pod ním je jenom uležená daná mapa. Prostě ho otevři, (ukáže se ti soubor s příponou) a pak mapu zkopíruj do "H5maps". Pokud budeš chtít mapu ihned otevřít, doporučuji ji otevírat jedině ve spuštěném editoru.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:57 am, edited 1 time in total.
Caius

Post by Caius »

Mno asi delam neco blbe ale neumim ten soubor bez pripony otevrit - zobrazi se mi takove to menu v kterem programu chci soubor otevřít a to je konečná...
Vynny

Post by Vynny »

Caius wrote:Mno asi delam neco blbe ale neumim ten soubor bez pripony otevrit - zobrazi se mi takove to menu v kterem programu chci soubor otevřít a to je konečná...

Nevím, proč ti to nejde, ale byla bu ještě jedna možnost. Zkus to extrahovat přes WinRaR, abys dostal ten soubor s příponou h5m. Ten už pak stači zkopírovat do "H5maps". Jinak mě už ale nic nenapadá.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:57 am, edited 1 time in total.
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Bušák wrote:Nevite nekdo jak se v editoru map pro TOE delaji hory ??? Nemam v nem ani grass object , ani sand object a ani hory jenom u pekelnych objektu..... a jeste se chci zeptat jak zmenim ukol napr k vytezstvi dosahnout urciteho artefaktu nebo zlata ... :mrgreen:

Pokud máš i Hammers tak to dělej v nich a pak to znova nahraj v Tribes
Právo je na straně silnějšího. Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé. Směj se, když jsi zraněn nebo mučen, utápěj se v sobeckém potěšení, rozsévej anarchii a chaos, zkorumpuj ty správné. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Vynny wrote:To otevírání map je jen taková nevychytaná věc.

Vždy, když poprvé začnete vyrábět novou mapu, zadáte si její název atd., nebo otevřete cizí mapu, to už pokaždé ukládejte jako save.
- mapy pak bez problému otevřete. :wink:

Save as je v editoru použitelné jen v tom případě, že když vyrábíte mapu a chcete například změnit název mapy, tak to v tomto případě jako save as uložte. Tím vlastně vytvoříte novou mapu avšak se vším, co jste v ní už udělali. Pak už musíte mapu ukládat pouze jako save.

Zkrátka a dobře, když mapu dvakrát uložíte pod stejným jménem jako save as, už ji prostě neotevřete.

Chcete-li nějaké moje mapy, navštivte tuto stránku: http://vynny-web.webnode.cz/

To u mě je to přesně naopak. Když dam save a zavřu to, už ji znova neotevřu
Právo je na straně silnějšího. Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé. Směj se, když jsi zraněn nebo mučen, utápěj se v sobeckém potěšení, rozsévej anarchii a chaos, zkorumpuj ty správné. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Mohl by mi někdo prosím poradit, jak mam pracovat s podzemim.
Sabatu

Post by Sabatu »

Caius wrote:ahoj já vím že to tu už padlo, ale nikde jsem zatim nenasel uspokojivou odpoved - Spustím editor, začnu dělat mapu (ano, dám tam alespoň dva hrady od dvou hráčů, pro jistotu i hrdiny stejné barvy), pak si hru ulozim, vyjedu z editoru, znovu ho najedu a co se nestane - když chci rozdělanou mapu znovu otevřít, nejde to, vyskočí chybová hláška a soubor s mapou má pouze 22 bajtů. :x
Nevíte někdo co s tím???

Hele ja stim měl problem a zjistil jsem že když dam new maps a zadam nazev s hačkama a čarkama tak se nerozjede ale třeba když dam nazem MP1 nebo pro kmpaň C1M1 tak je to v poho protože nazev si stejně určíš v parametrch mapy
Vynny

Post by Vynny »

Udělal jsem malý návod na to, jak pracovat s tvorbou nových objektů. Snad Vám to pomůže.

Nové objekty - 01
Nové objekty - 01
Nové objekty - 01.jpg (123.97 KiB) Viewed 7996 times

Nové objekty - 02
Nové objekty - 02
Nové objekty - 02.jpg (200.11 KiB) Viewed 7996 times

Vysvětlivky důležitých parametrů a jejich pojmů:

Model = model objektu
AnimSet (pouze u některých budov a líhní) = animace objektu (Př: pekelná líheň)

blockedTiles = blokovaná pole objektu (dle velikosti objektu daný počet zablokovaných polí)
holeTiles (pouze u některých objektů) = jámová pole (Př: pekelná líheň)
activeTiles = vstupní aktivační pole do objektu (může být více)
PossessionsMarkerTile (pouze u některých objektů) = poziční pole (Př: vstup do portálu)
Pokud Váš daný objekt zabýrá více než jedno pole, je třeba vytvořit více blokových a popřípadně i jámových polí. U těch je pak nutné zadat i hodnoty. Dobrým vzorem tohoto složitého nastavování jsou již hotové objekty.

Effect = dekorační efekt objektu
EffectWhenOwned (pouze u budov, které lze obsadit) = efekt při obsazení objektu
messagesFileRef = textové informce o objektu (dle daného objektu může být i více textů)(Př: u líhní jsou minimálně čtyři: název, popis budovy, popis obsazení objektu, popis obsazení objektu avšak bez nárustu jednotek)
AdventureSoundEffect (pouze u budov a líhní) = zvukový efekt při vstupu do objektu
Icon128 (jen u některých objektů) = malý obrázek charakterizující objekt
Type (pouze u budov a líhní) = funkčnost objektu

Podotýkám, že nejrychleji se tohle naučíte, když si prohlédnete nějaký již hotový objekt, jehož podobné vlastnosti bude mít i ten Váš nový.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:58 am, edited 2 times in total.
Post Reply