Editor map do HoMaM ToE

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
Vynny

Re: Editor map do HoMaM ToE

Post by Vynny »

Kha-Beleth wrote:Fakt ti moc děkuju, ale furt to nejde. Ano původní modely, jestli můžu poprosit. Proč je na mě ten editor tak nepřátelskej :?: :)

Dobrá, ale ještě mi řekni, jak to myslíš s tou Irinou a Andreasem. To mají být dva hrdinové se stejným charakterem a specializací?
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Ne, je to model Freyda, spec. mistr lovu, jméno Irina.
Model Andreas, pán démonů, spec. mistr pokušení, jméno Kiril.
Jsou to dva hrdinové.
Děkuji za ochotu :lol: , já bych to nezvládl :roll:
Právo je na straně silnějšího. Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé. Směj se, když jsi zraněn nebo mučen, utápěj se v sobeckém potěšení, rozsévej anarchii a chaos, zkorumpuj ty správné. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Vynny

Post by Vynny »

Kha-Beleth wrote:Ne, je to model Freyda, spec. mistr lovu, jméno Irina.
Model Andreas, pán démonů, spec. mistr pokušení, jméno Kiril.
Jsou to dva hrdinové.
Děkuji za ochotu :lol: , já bych to nezvládl :roll:

Ještě mám jednu dost podstatnou otázku: O jaký typ mapy se má jednat (Singleplayer nebo Multiplayer), jak má být mapa veliká a jak se má jmenovat. Nevím, jestli si s tímhle počítal, ale z té mapy pak ti noví hrdinové nepůjdou vložit do jiné.
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Pravda, na to jsem zapomněl, Multiplayer, 176x176, jméno Siblings (česky sourozenci). Díky moc za ochotu
Právo je na straně silnějšího. Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé. Směj se, když jsi zraněn nebo mučen, utápěj se v sobeckém potěšení, rozsévej anarchii a chaos, zkorumpuj ty správné. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Vynny

Post by Vynny »

Kha-Beleth wrote:Pravda, na to jsem zapomněl, Multiplayer, 176x176, jméno Siblings (česky sourozenci). Díky moc za ochotu

Mám to hotové. Pošli mi tvou e-mailovou adresu, ať ti to mohu předat.
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Vynny wrote:Tohle je docela složitá dekorační záležitost. Než se ale do nějaké té animace budeš moci pustit, musíš si nejprve vytvořit dekorační objekty v podobě daných jednotek. Zde je popřípadně návod, jak na to:
viewtopic.php?f=16&t=1298&start=210

Jakmile budeš mít tyto objekty připravené, existují dvě cesty, jak to udělat. Tou první je skript "PlayObjectAnimation", který je podrobně popsán ve skriptovém manuálu u hry a tou druhou je vložení bojového efektu do jednotky.

Už jsem zjistil proč to nefunguje. Mě to funguje jen u jednotek - příšer. Tak dlouho to trvalo, než jsem to zjistil :lol: :lol: :lol:
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Dotaz. Jak se dá při tvorbě hrdiny nastavit nový portrét. Jako úplně nový např nějakou fotku :?:
Bušák

Post by Bušák »

Podívej se na stránku 5 v tomhle tématu. Už to tu probírali Activator i Vynny a o několik stran později i já. Zkrátka musíš ten obrázek mít v jistém formátu DDS tuším a v určité velikosti. Na straně 5 to budeš mít konkrétně popsané.
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

Bušák wrote:Podívej se na stránku 5 v tomhle tématu. Už to tu probírali Activator i Vynny a o několik stran později i já. Zkrátka musíš ten obrázek mít v jistém formátu DDS tuším a v určité velikosti. Na straně 5 to budeš mít konkrétně popsané.

Cele jsem to procet ale po mne to chce .tga
Bušák

Post by Bušák »

A zkoušel jsi tedy konvertovat ten obrázek do .tga ?
Kha-Beleth

Post by Kha-Beleth »

jak to teda mam udělat s tím .tga :?: chce to po mne 128x128x64, ikdyž to mam ve 128x128. Co je to 64 :?:
Vynny

Post by Vynny »

Kha-Beleth wrote:jak to teda mam udělat s tím .tga :?: chce to po mne 128x128x64, ikdyž to mam ve 128x128. Co je to 64 :?:

Tak každopádně to musí být obrázek ve formátu tga a o velikosti 128x128. Pokud to tak máš, stačí jen fotku vložit do hrdinova portrétu 128x128 a potvrdit. Editor si pak obrázek automaticky upraví do formátu dds a také si vytvoří i menší ikonu o velikosti 64x64, což je obrázek určený pro zobrazení hrdiny například v soubojové liště.
Určitě se také podívej do levého sloupce editoru, kde jsou veškeré informace o daném hrdinovi, na kterého klikneš. Mezi nimi někde dole je právě položka jeho nové ikony 128x128 a 64x64. Ty by se ti měli vyplnit, když hrdinovi přidáš tu novou ikonu.
Deibelos

Post by Deibelos »

Mám v plánu udělat mapu "Afterlife" Kde se začíná hrát za démona v posmrtným životě. Bohužel posmrtný život ovládl nejvyšší nekromant Spectrus a všichni co zemřou jsou otroci nekromantů. Nebi, peklu ani bohům se to nelíbí, jenže mají problémy Spectra zastavit bla bla bla. Ten démon ví, že je v posmrtným životě malá říše, která proti otrokářství bojují. Musí se tam dostat.

Nevím jestly to někam dotáhnu, nevíte kde najdu seznam všech skriptů? Dokonce mě zaujali ty upravený postavičky (černej gryf, černej anděl, místo koně tank či mimozemská loď) kde to upravovali? Pokud to neni složitý.
Deibelos

Post by Deibelos »

ok, už jsem narazil na 2 problémy.
1. jak mam udělat to, aby ten demon nepotřeboval hrad.
2. dá se nějak udělat oznámení, třeba před tím, než zabije zombika, který stojí právě před nim?
Předem děkuji
Alarik

Post by Alarik »

Seznam všech informací o editoru včetně seznamu skriptů nalezneš ve složce Editor Documentation ve složce s hrou. S nějakou úpravou objektů v editoru bych se, být tebou, zatím nezabýval, to je až pro dost pokročilé uživatele.

Co se týká tvých problémů:

1. Můžeš buď souhrnně pro všechny hráče nastavit, aby nepotřebovali město. Property (sloupec po levé straně) -> Objectives -> Primary -> Common -> hodnotu u položky DieInWeekWithoutTowns změň z true na false. Případně pokud to chceš nastavit jen některým hráčům, tak místo Common vyber PlayerSpecific a zde už jen vybereš číslo hráče a dále postupuješ stejným způsobem.

2. Pokud jsem to pochopil správně, chceš, aby hrdina přijel k nepřátelské jednotce, zobrazila se mu zpráva a teprve potom na ni zaútočil? To už vyžaduje pokročilejší znalost skriptování. Mohl bych ti ten skript napsat, lepší by však bylo, kdyby ses k tomu postupem času dostal sám. Předně bych ti doporučil si pořádně pročíst ty manuály k editoru. Skriptování není těžké, pokud to už děláš nějakou dobu, ale než se s tím člověk pořádně seznámí, je to jako španělská vesnice :) . Je lepší začínat s těmi nejjednoduššími skripty a postupně se propracovávat k těm složitějším. Také by bylo dobré najít si nějakou vzorovou dobře naskriptovanou mapu, podle níž by ses mohl učit.
Post Reply