Kampaň

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
Post Reply
kubrt

Re: Kampaň

Post by kubrt »

S těma slzama jsem na tom stejně. Je to záměr nebo chyba? Nepomáhá ani restart mapy.
Antony

Post by Antony »

Slzy ani krev na žádné z map kampaně nepřibývají. :cry:
Řešili jsme to s klukama-autorama, já nevím přesně proč. Možná to některý z nich podrobněji vysvětlí.
TondaFS

Post by TondaFS »

Bohužel na žádné mapě kampaně cesta krve ani slz nefunguje. Důvodem je, že jsme s Nivenem nenašli způsob, jak to správně nastavit.
V editoru je totiž hrdina pod dvěma objekty. Tím prvním je klasický hrdina (použitý na naší kampani), který funguje jako ti, které lze normálně najmout ve městech (proto se nepřidávají body krve ani slz), ale lze u nich v editoru téměř vše nastavit. Tím druhým je tzv. FactionHero, u kterého sice krev anebo slzy získáváte, ale zase u nich spousta věcí nastavit nejde (jméno, portrét, atd.) Hlavně kvůli zmíněným příkladům, jsme v kampani použili "pouze" klasického hrdinu.
Je škoda, že jsme nepřišli na způsob, jak to rozumně nastavit (pokud to vůbec jde), ale na zábavnosti kampaně to (snad) neubírá.
Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.
Niven

Post by Niven »

Tak každopádně já natom makal asi týden a nepomohlo nc, ani factionhero to nedostával. Takže jsme to museli nechat jak to bylo a smířit se s tím. :wink: Asi nějaká chyba editoru.
kubrt

Post by kubrt »

Tak jsem se znovu vrátil ke hraní kampaně po tom, co jsem to přerušil kvůli problému s přibývánímKrve/slz. Ale vyskytnul se další problém a to mnohem horší. Z nějakýho důvodu po návštěvě posledního proroka a odpovědi na jeho otázku mi hra spadne do windowsů. Nepomůže mi ani restart mapy, ani návštěva proroků v jiném pořadí. Je i jedno jestli otázky zodpovím správně nobo musím vybojovat minisouboj s prorokovo armádou. Mapu spouštím jako scénář, tak jak autoři upozorňují. Setkal se už někdo s tímhle nebo jsem výjimka?

Jinak mapa je to tak nějak klasicky "nivenovsky" ooobrovská. Než projdete půlku mapy tak dosáhnete maximální úroveň hrdiny v misi a jednotky chránící každý objekt taky pěkně narůstají. Mám pocit, že kdyby přibývali Slzy/krev normálně, tak během první mapy v pohodě dosáhne hrdina druhé úrovně. Naštěstí většina nepřátel zdrhá bez boje. Příběh zatím taky docela jde. Zpestřením je možnost najímat jen 4 jednotky orků a nutnost doplňovat armádu neutrálama. Pokud by mi hra fungovala, tak by to mohlo být zajímavé, ale nechce se mi znovu začínat bez vidiny dokončení mise.
TondaFS

Post by TondaFS »

Tak to mě mrzí, že to nefunguje. Momentálně nemám moc času, ale zítra bych si chvilku vyhranit mohl a podíval bych se na to. ;-)
Mohl by ještě někdo napsat, jestli mu to také dělalo? Pokud by vás bylo víc, bylo by jisté, že je chyba u mě a vyřešil bych to, jak nejryhleji bych mohl.
Antony

Post by Antony »

To je zajímavý. Já jsem tu mapu testoval 3x, přehrál i finální verzi a nikdy se to nestalo.
kubrt

Post by kubrt »

No vzhledem k tomu jak dlouho už je kampaň přístupná lidem, tak předpokládám, že by se někdo ozval už dřív. Ale když už se mi to stalo, tak jsem to sem dal.
Niven

Post by Niven »

Rozhodně Antony jí testoval opravdu mockrát a já jí také hrál a určitě nejsme jediní. S krví a slzama nezbývá než se smířit, ale padání hry vypadá že dělá jen tobě, nikdo jiný se neozval, že by měl nějaký takový problém.
peronami

Post by peronami »

- potvrdzujem padanie do Windows pri poslednej otázke (o dňoch) staršinovi pri ružovom teleporte, opakoval som hru, znova tam skončila - ďalej sa nedá pokračovať
- ak sa predmet úlohy (dračia lebka) dostane do batohu sek. hrdinu (konkr. Erika), nie je ho možné preložiť do batohu hlavného hrdinu Glorina (aj naopak) a úloha sa nedá splniť - napr. pri BAR ULUGHAK ak má lebku Erika, Ulughak na Glorina nereaguje a Erika aj keď lebku má, tak ju neodovzdá a osadu len obsadí. Všimol som si to už pri prvom hraní pri Yumeho kľúči, ten má teraz už Glorin, ale ani tak som dvere pre kľúč doteraz nenašiel - možno budú za fialovými bránami frakcie kobky?
- menej závažné - z neznámych príčin zmizne obrázok hlavného hrdinu v hre po uložení a novom pokračovaní, pri prvom spustení tam je, hrajem cez Ubisoft, conflux spustený
- potvrdzujem že reputacia nefunguje
TondaFS

Post by TondaFS »

Tak to je špatné... nevím čím by to mohlo být, když to Antonymu fungovalo. Napadá mě jen, že by to mohlo být kvůli tomu, že se načítala pozice -> nějaké nastavení mapy se pak nemuselo správně načíst a proto to padání (viz. nenačtení profilu hrdiny, jak se zmiňoval peronami). Pokud si správně pamatuju, tak Antony to zahrál vždy na jeden zátah.
Ohledně těch vedlejších úkolů (Ulughak a Klíč (ano, splnění je až za branami temných elfů)) - o tomhle problému jsem věděl a zdálo se mi, že jsem jej opravil. :? Mám obavy, že se nám pomíchala finální verze první mapy s nějakou starší. No... podívám se na to, ale až o víkendu. Bohužel si na to v průběhu týdne nenajdu čas.
Za vzniklé problémy a frustraci se omlouvám.
Antony

Post by Antony »

úkol: Nic než jen hromada kostí - lebku lze opravdu vzít i jiným hrdinou, a nelze jej předat. To jsem v testech nikdy nezkusil. Sypu si popel na hlavu a omlouvám se. :cry: V konečném důsledku to však nemá na hru vliv - je to sekundární úkol, pouze nedostanete odměnu za splnění úkolu.

úkol: Síla a úkol: Ztracená zbroj - hrál jsem to 4x z více stran (a loadil-tím to není) - bez problémů.

úkol: Schránka a klíč - opravdu ten klíč někam pasuje. Kdo hledá, najde. :lol: (malá nápověda-nemusí to být dveře)

Avatar hrdiny - také mě to dělá, jednoduše spustíš znovu hru a pak loadneš pozici. Avatar tam je.

reputace Krev/Slzy - nefunguje v celé kampani, už se o tom výše psalo.

Hru mám vše originál od Ubisoftu. Instalováno v pořadí: základní hra, DLC, patch?(už nevím jakej), odstíny temnoty, patch 2.1.1, hraji na Confluxu se zbraněmi dynastie. Kampaň je stažena z Nivenovy stránky.
kubrt

Post by kubrt »

Ta lebka jde přendat když se vezme cokoliv z inventáře hlavního hrdiny a přendá se to na místo v inventáři pomocníka. Tohle už se mi několikrát stalo i v původních kampaních, takže to asi bude "normální" v tomhle díle.
Antony

Post by Antony »

kubrt wrote:Ta lebka jde přendat když se vezme cokoliv z inventáře hlavního hrdiny a přendá se to na místo v inventáři pomocníka. Tohle už se mi několikrát stalo i v původních kampaních, takže to asi bude "normální" v tomhle díle.

:lol: Vida, stále se je co učit. :lol:
TondaFS

Post by TondaFS »

Tak jsem si nakonec našel čas a podíval jsem se na to. Sešlo se nakonec dost připomínek (hlavně k první mapě kampaně, kterou jsem vytvářel já), takže to nějak tak shrnu a budu reagovat i na dotazy z Nivenových stránek.
Začneme zlehka 8)
1. Slzy/Krve - Vysvětleno v komentářích výše.
2. Avatar - tohle bude chyba hry
3. Vedlejší úkoly - Nic než jen hromada kostí a Schránka a klíč - Yumeho klíč i ta Dračí lebka jde vzít jak Glorinem, tak i nějakým sekundárním hrdinou. Mapu jsem teď projel a mohu na 100% říci, že je úplně jedno, s kterým hrdinou předmět vezmete. Oba úkoly mohou být splněny tak, i tak. Stačí pouze, abyste se na danou lokaci (Bar-Ulughak, lokace kde se nachází skříňka) vrátili zpět opět s Glorinem (po sebrání dračí lebky stačí dojít k Bar-Ulughaku a úkol se automaticky splní -> nezáleží na tom, jestli ho má v inventáři nebo ne) - pokud to ani tak nefunguje, problém bude asi v samotné hře.
4. Obelisky - Tady bude problém nejspíš v tom, že každý obelisk může být "prozkoumán" pouze jedním hrdinou - tedy pouze jednou. Takže pokud jste nějaký jiný obelisk navštívili s někým jiným než s Glorinem, tak se vám to pak do úkolu nezapočítalo a obelisk je označen jako prozkoumán - není třeba ale kvůli tomu propadat panice a začít to kvůli tomu hrát od znova... Prostě na každou lokaci s obeliskem dojděte ještě jednou s Glorinem (asi tak na 1,2 pole od obelisku) - kolem každého z nich je vytvořená oblast, u které je nastaveno, že když do ní Glorin vstoupí, tak se to bude považovat, jako by Glorin daný obelisk prozkoumal.
Dalším případným důvodem může být jen to, že jste třeba ještě nenašli všechny. Proto přidávám odkaz na minimapu, kde jsou v červených kolečkách zaznačeny jejich pozice: https://www.dropbox.com/s/qxpcwsobw7ogjdk/Pozice.png?m=
Případně ještě přidávám konkrétní pozice na mapě - ti co mapu ještě nehráli to mohou brát jako potenciální SPOILERY :D https://www.dropbox.com/sh/6z418yibcn8yy0i/sykcf33oHG
5. Šamani - Tohle je opravdu oříšek :evil: Mapu jsem projel hned na jeden zátah a po poslední zkoušce hra nespadla a úkol se normálně splnil. Zkusil jsem to ještě jednou s nahranou pozicí a hra opět nespadla, úkol jsem dokončil (jen se vyskytla chyba, že se mi vůbec nezobrazila poslední zkouška - což absolutně nechápu jak je to možný, ale nevadí :D) - v prvním odkazu (obrázek minimapy) jsem znázornil, v jakém pořadí jsem zkoušky prováděl (jsou označeny čísly). Pravda, před testem jsem udělal na mapě (v editoru) jednu malou úpravu (spíše kosmetickou), ale ta by na ten úkol neměla mít žádný vliv, ale kdo ví? Zájemci si tuto verzi mapy mohou stáhnout a vyzkoušet, ale nezaručuju, že to bude fungovat: https://www.dropbox.com/s/zxexhgjvrre65df/Tvari%20v%20tvar%20smrti%201%20-%20final%201.02.scn
Čeho jsem si ale všimnul je, že se po ukončení poslední zkoušky spustí dva dialogy hned naráz - což může třeba u slabších počítačů vyvolat ten pád (je to možné). Tento problém se ještě pokusím vyřešit, ale na to je třeba více času, protože už to bude hrabání se v nastavení mapy a bude třeba zajistit, aby ty úpravy nezmrvili něco jiného - proto si to nechám až na ten víkend, kdy budu mít čas i na nějaké to další testování ;-)
6. Pád hry u poslední mapy kampaně - No... tato mapa je fakt obrovská a dost technicky náročná, takže na slabších počítačích může padat (i mě se to občas stávalo), takže bych doporučoval co nejvíce snížit detaily a vyzkoušet. Pokud pád stále přetrvává, tak by k tomu byl třeba asi detailnější popis - kdy to padá? při tahu protihráče? nebo někdy jindy? případně screen nebo něco, co by pomohlo to nějak vyřešit...

No snad jsem na nic nezapomněl. :? Samozřejmě pokud najdete nějaké další chyby, pište sem a my snad najdeme nějaké řešení.
Do neděle se pokusím vyřešit problémy se šamany a pokud vám ani pak nepůjde mapa dohrát, doporučoval bych ji zahrát v té cestě bez těch zkoušek (poražení Krále Jaguárů), ale pokud už budete mapou dost otráveni, napište mi soukromou zprávu a já vám pošlu heslo na rozbalení druhé mapy ;-)
Post Reply