Kdyby koholiv něco napadlo, díky za pomoc
Výhody tahových strategií
Výhody tahových strategií
Před nedávnem jsem se před jedním známým snažil prezentovat tahové strategie (a zlákat ho k Heroes
), ale nepovedlo se mi vymyslet přesvědčivé argumenty, jaké výhody má taková tahová strategie oproti třeba RTS. Jediné, co jsem vymyslel, je větší přehlednost a promyšlenost.
- Montezuma3
Re: Výhody tahových strategií
Napadá mě docela dost věcí, které ti tahovky na rozdíl od RTS strategií mohou nabídnout, ale zrovna ani jedna z nich se moc netýká Heroesů.
Ten základní rozdíl je v tempu hry. Tahovka na tebe nespěchá a nabízí dost času si všechno promyslet a naplánovat. RTS je o taktice. Tahovky jsou o strategii. Většinou nabízí mnohem propracovanější a detailnější systémy v oblasti budování, v ekonomii a v diplomacii. Tahovky mají tím pádem větší měřítko. Také mají podle mě lepší příběhy, protože to není jen o tom jdi tam a znič tohle, nebo buď tady a braň tady to. V RTS jsi generál. V Tahovkách jsi král. RTS je ale přívětivější pro multiplayer protože tahovky jsou víc náročné na čas.
Ten základní rozdíl je v tempu hry. Tahovka na tebe nespěchá a nabízí dost času si všechno promyslet a naplánovat. RTS je o taktice. Tahovky jsou o strategii. Většinou nabízí mnohem propracovanější a detailnější systémy v oblasti budování, v ekonomii a v diplomacii. Tahovky mají tím pádem větší měřítko. Také mají podle mě lepší příběhy, protože to není jen o tom jdi tam a znič tohle, nebo buď tady a braň tady to. V RTS jsi generál. V Tahovkách jsi král. RTS je ale přívětivější pro multiplayer protože tahovky jsou víc náročné na čas.
Tak toto si vystihol dokonale
Neviem či to pomôže v rozhodovaní, každý od hry očakáva niečo iné, ale pre toto ja hrám heroes - nechcem byť "len" generál, ale rovno kráľ a sledovať ako rastie moje impérium
Neviem či to pomôže v rozhodovaní, každý od hry očakáva niečo iné, ale pre toto ja hrám heroes - nechcem byť "len" generál, ale rovno kráľ a sledovať ako rastie moje impérium
pri tahovkách milujem jednu velku vyhodu oproti realtime strategiam.A to jest že zapnem hru je to pomalšie a nevyžaduje rychle reakcie a vetčinu veci odohrám len mišou .A s toho vyplíva že mám druhú ruku volnú a možem si vichutnať neaky dobri tabačik počas hrania čo sa pri hrách ako starcraft nedá, tam potrebuje človek všetky ruky
a aj tak voči tím mladím profíkom si nikdy ani neklepnem;).Takže zapnuť heores naliat si dobreho pivka napechovať fajku neakím dobrým tabačikom a kludné nedelné popoludnie može začať.