GoodMan wrote:Rejthis wrote:Goodmane nevim o tom,že by si tady byl Redaktor,to je tady David Jame ne ty![]()
tak pšššttt
![]()
nic vic k tomu nemam
Jaký "Redaktor"?
Rejthis naráží na mojifunkci na stránkách. Jsem redaktor a překladatel. Mím hlavním úkolem je překládat infromace z angličtiny a příležtostně přidám nějaký článek ohledně nějakého z dílů
GoodMan wrote:Dave_Jame wrote:GoodMan wrote:Tak s tím jménem... jednak je to Demented, a onak to znamená spíše šílený (viz. jeho popisek). S dementem jako "poruchou" či urážkou to má tedy pramálo společného...
Ono by se to asi nejlépe řpeloýilo jako "Smyslů zbavený"
Ale tam nejde ho Homophoní význam. ale když se podíváš třeba na Tormentra a jeho vylepšení, Přídomky které má Lamasu a jiné chuťovky. Jsou to nesmyslně složité a nepouýívané obraty, a jako překladatel věřím, že to bude pro někoho dobrý oříšek (asi jako první pro mě až budu překládat jednotky až vyjdou všechny)
Momentálně chybý ještě 4 jednotky
Dvě od lidí
Jedne bdue zřejmě zářící duh světla
Jako druhou dofám nějakého kněze
Jedna od Nemrtvých.
Tak tam zřejmě jasná Namtara (půl pavouček-půl žena)
A jeden od pekla.
Pokud je Sukuba řadová jednotka (což klidne může být) Tak doufám v Pekelného oře. Jinak tam můžou hodit cokoliv. třeba Efrita.
Tak jaká tam mají dát jména? Vždycky to jméno je odvozené od jeho vzhledu či schopností... už mně napadá dávat jedině latinská, atp... jména, to by bylo ještě více matoucí...
To je ve své podstatě problém. Tyto jména jsou často ve své podstatě přídavná jeména, a né ve všech jazycích znějí stějně dobře. Klasická jména, jako jsou názvy mytologických bytostí či běžná označení titulu/postavení mají většinou přímí nebo nepřímí ekvivalent v jiných jazycích. U přídavných jmen tomu tak není. Mnohdy navíc jsou slova mnohovýznamná. Nebo mají mnoho překladů. Jestli vezneme v potaz že lingua franca je teď angličtina, je nešikovné používat jako zákaldní jazyk francouštinu (bohužel jelikož Ubisoft jsou francouzi, tak pro AJ moc cit nemají)
Omlouvám se, věřím že většině lidí to nepříjde zajímavé, a vcelku jim to může být ukradené. Ale mě, jako studentovi cizých jazyků to důležité příjde.