Seznam BUGů a malé zamyšlení.

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
Jeremiasz

Re: Seznam BUGů a malé zamyšlení.

Post by Jeremiasz »

--> Anaxien: chapu tvoji frustraci, fakt ze jo. VI maji spoustu dobrych kroku a je pravda, ze chyby dokazou nastvat.
Sberatelska edice se ovsem nijak funkcne (krome par ingame bonusu) nelisi od te standartni, jen k tomu mas spoustu merchandisingu navic, ktery my nemame. Takze je to asi jako kdyby jsi si vzal auto stredni tridy v maximalni vybave - pokud neni motor odladenej, je ti priplatkova vybava prd platna (pokud tedy mam pouzit tvuj primer)

Verim, ze nas ceka par patchu, ktere to daji dohromady a pak si uz budeme jen uzivat hrani, nove mapy a mozna, snad nejake DLC, neklesej na mysli.

Par mesicu zpatky jsem investoval priblizne stejny obnost do Crysis 2 a muzu ti rict, ze to byla nejhorsi investice co jsem kdy udelal, hra padala na stejnym miste a jedine, jak to obejit bylo proste narvrdo v konzoli zadat zacatek dalsiho levelu. nektery levely se cukaly az hruza, jine bezely jak po masle, zkratka hra byla zabugovana jako prase a ja se zarekl, ze uz nic nekoupim.

No a heroesy jsem koupil:) bugu je hodne, alae jak napsal Dave - jedinej, kdo vyda hru bez bugu je Blizzard (Starcrafty II jsem hral jak oteklej celej rok), jenze zadna jina firma nez Blizzard si nemuze dovolit odkladat vydani hry o cele roky

Postupne jsem tez rezignoval na to, ze bych se dockal nove hry bez bugu, takze ted uz jen doufam, ze kdyz uz si nejakou hru koupim, tak ji aspon hodne rychle a kvalitne opatchujou. 8)
Lord Michal

Post by Lord Michal »

Chybek je tam hodně, ale to se vyřeší. Snad v co nejkratší době.

Jenom poznamečka ke štěstí, sem rád že je to takhle (jen +50%), protože třeba v pětce to pak bylo častokrát jen o štěstí, což by být nemělo. Pamatuju bitky, co sem měl mít jasně vyhrané, ale to co se pak dělo bylo někdy až neuvěřitelné a taky po osmi hodinách snažení na mapce i neuvěřitelně nasírající :mrgreen:
kiliroy

Post by kiliroy »

Anaxien wrote:- ŠTĚSTÍ - prakticky jen grafický doplněk, na damage nemá žádný vliv, snad je i ironicky vždy na těch spodních mezích.
- PRAETORIÁNI - udělují bonus na obranu komukoli, kdo je frotér a tedy se jen o ně otře, tedy včetně nepřítele
- GRYFOVÉ - upg.verze ve střemhlavém útoku neudělí dmg
- JEZDCI - nedostávají bonus za rozjezd
- VESTÁLKA - ještě nikdy mi nepoužila PACIFY
- TVRZ - nutno hrát cestu krve, jinak fatal error..
- NEKRO - druhá mise šílený mor, nefungující oživování korektně, padající třetí mise do win
- ŽELEZNÉ PÍRKO - po získaní a nějakém čase naloudování zmizí z inventáře
- SCROLLING- po každém nahrání sejvu přestane hra scrollovat, nejde posunout obrazovka šipkama, nebo myší

Nevim kde jsi na to přišel. Mám noťas a funguje mi to normálně z těchto 9 chyb jsem narazil jenom na 2. A sice ty pretoriáni a štěstí. Zatím jsem nehrál za gryfy, ani jsem nejel cestu slz za tvrz, ani jsem nehrál za jezdce, ani jsem nehrál 2. misi za nekro a snad jsem ani neměl to železné pírko. Ale co se týče vestálek a scrollingu, tak ty mi fungují normálně.
:(
Dead_MAX

Post by Dead_MAX »

Jeremiasz wrote:No a heroesy jsem koupil:) bugu je hodne, alae jak napsal Dave - jedinej, kdo vyda hru bez bugu je Blizzard (Starcrafty II jsem hral jak oteklej celej rok), jenze zadna jina firma nez Blizzard si nemuze dovolit odkladat vydani hry o cele roky

Postupne jsem tez rezignoval na to, ze bych se dockal nove hry bez bugu, takze ted uz jen doufam, ze kdyz uz si nejakou hru koupim, tak ji aspon hodne rychle a kvalitne opatchujou. 8)

S tímhle prohlášením těžce nemůžu souhlasit. Jsem vášnivej WoWkař, občas hraju SC2 a nemůžu se dočkat novýho Diabla 3. Fakt, že Blizzard může odložit vydání hry o celé roky je pravdivý, ale rozhodně ty hry nejsou bez bugů.
S každou novinkou co vydají ve WoWku přichází halda nových bugů jak v novém tak i starém světě. Jak v PvE, PvP tak i questění a ačkoliv je Cataclysm už 3/4 roku venku tak stále neopravili velký množství bugů (které jim stále reportuju)
Starcraft má v tomhle slova smyslu velkou výhodu. Protože se jedná "jenom" o pár budov a jednotek...Na samotných mapách se nedá zabugovat snad nic.
Dead_MAX

Post by Dead_MAX »

Můžeš přidat další bug:

Spalující Světlo od Oslnivé světlice (vylepšená tier 5 u Azylu) - Neregeneruje zpět ztracené hp po boji. (V boji toto poškození nelze vyhealovat (kouzlo regenerace jsem ještě nezkoušel) a po boji se nic nestane - počítá se to jako regulérní ztráta)
Dekker

Post by Dekker »

Dead_MAX wrote:QQ jsem nečetl, ale co se týče těch bugů.

Všechny výše napsané mám taky. (Ještě jsem nehrál za Tvrz)
Štěstí mi normálně funguje (jednotka dá maximální damage). Schopnost pekelné brány normálně těží ze štěstí.
Vestálka používá Pacify jenom na živé jednotky. Vestálky používané počítačem Pacify nepoužívají vůbec.
Scrolling: Po asi 6-8 hodinách hry přestane fungovat posouvání mapy myší. (Restart hry to vyřeší)
Hotkeys: Občas nefungují v boji hotkeys jako je "W" - Wait nebo "D" - Def
Necro - 3 mise: Nepadá do winů, fungovalo to normálně.

Očividně u každýho ty bugy jsou rozdílné.....Asi krom těch game-breaking bugů u Azylu. (Gryf nedává damage ze speciálního útoku a Jezdec nedostává bonus damage z charge :evil: !!!)

Já neřekl, že brány netěží, ale že Playmen to blbě přeložil a nebo popsal, ledaže by za šťastný útok považovali kritický, což je ale dle mě hodně velký rozdíl, to je jen kosmetický vada jako spousta co se týče překladu od fušerů.
Dead_MAX

Post by Dead_MAX »

Dekker wrote:
Dead_MAX wrote:QQ jsem nečetl, ale co se týče těch bugů.

Všechny výše napsané mám taky. (Ještě jsem nehrál za Tvrz)
Štěstí mi normálně funguje (jednotka dá maximální damage). Schopnost pekelné brány normálně těží ze štěstí.
Vestálka používá Pacify jenom na živé jednotky. Vestálky používané počítačem Pacify nepoužívají vůbec.
Scrolling: Po asi 6-8 hodinách hry přestane fungovat posouvání mapy myší. (Restart hry to vyřeší)
Hotkeys: Občas nefungují v boji hotkeys jako je "W" - Wait nebo "D" - Def
Necro - 3 mise: Nepadá do winů, fungovalo to normálně.

Očividně u každýho ty bugy jsou rozdílné.....Asi krom těch game-breaking bugů u Azylu. (Gryf nedává damage ze speciálního útoku a Jezdec nedostává bonus damage z charge :evil: !!!)

Já neřekl, že brány netěží, ale že Playmen to blbě přeložil a nebo popsal, ledaže by za šťastný útok považovali kritický, což je ale dle mě hodně velký rozdíl, to je jen kosmetický vada jako spousta co se týče překladu od fušerů.

No podle mě to tak je. Když procne štěstí tak dáš kritický (maximální) damage. Žádnej bonus damage štěstí nedává, jenom maximální (podle rozptylu u jednotky). Jednotka s 2-5 damage dá s procnutým štěstím 5 damage. Jednotka s procnutím n eštěstím dá 2 damage....
Očividně tam jsou 2 výrazy pro 1 věc.
Dekker

Post by Dekker »

tudíž opět zmršený překlad fušerů ... a oprava 2-5 ti s 50% damage nedá při minimálním zásahu se štěstím 5 ale jen 3 dmg 2+50%=3

leda by štěstí neznamenalo 50% damage
Dead_MAX

Post by Dead_MAX »

Aha, myslel jsem, že to bude fungovat jednoduše. Tzn.
Luck = maximum damage (5 u každý jednotky dle příkladu)
Unluck = minimum damage (2 u každý jednotky dle příkladu)

Proč to udělat jednoduše, když to jde složitě :-D
Dead_MAX

Post by Dead_MAX »

A už poněkolikáté se mi stalo, že buď nefungovali schopnosti hrdinů, které zvyšují growth jednotek (Architekt I). Už jsem pochopil, že to funguje jenom v danné oblasti. Takže co hrad to jeden hrdina s touhle schopností.
>>> 5 hradů = 5 hrdinů = +5 základních jednotek.
Téže se mi už nesčetněkrát stalo, že důl jednoduše netěží. Není vedený na liště, že ho vlastním (přitom je na mnou). Na 3. mapě u Azylu je to docela problém...jedinej Krystal důl, kterej je hned vedle mého hlavního města prostě netěží :-D
Zaity
Čestný člen

Post by Zaity »

Myslíte že je šance že výjde nějaky opravny patch ještě tenhle týden ?
Draken

Post by Draken »

Dead_MAX wrote:
Jeremiasz wrote:No a heroesy jsem koupil:) bugu je hodne, alae jak napsal Dave - jedinej, kdo vyda hru bez bugu je Blizzard (Starcrafty II jsem hral jak oteklej celej rok), jenze zadna jina firma nez Blizzard si nemuze dovolit odkladat vydani hry o cele roky

S tímhle prohlášením těžce nemůžu souhlasit. Jsem vášnivej WoWkař, občas hraju SC2 a nemůžu se dočkat novýho Diabla 3. Fakt, že Blizzard může odložit vydání hry o celé roky je pravdivý, ale rozhodně ty hry nejsou bez bugů.
S každou novinkou co vydají ve WoWku přichází halda nových bugů jak v novém tak i starém světě. Jak v PvE, PvP tak i questění a ačkoliv je Cataclysm už 3/4 roku venku tak stále neopravili velký množství bugů (které jim stále reportuju)
Starcraft má v tomhle slova smyslu velkou výhodu. Protože se jedná "jenom" o pár budov a jednotek...Na samotných mapách se nedá zabugovat snad nic.

Souhlasím s Jeremiasz .... I pro mě je Blizzard špučkou na vívoj her ....Už jen Diablo 2 bylo na tu dobu prostě bomba hra a prakticky bez závažných bugů...A ne jako tady kdy získáš například železní pírko a ono ti za pár load zmizí sinventáře...Mělo by se jmenovat kouzelné mizecí pírko.Dost závažná chyba...pokud sním budu chtít bojovat tak budu za pár pěsíců hrát znova a všechno....
Na to že Heroes 6 byla nejočekávanější letošní hra tak koukam že kašlali na spokojenost hrajících lidí ..Radši to měli odložit ještě o pul roku....No můžem se o tom bavit až opraví všechny bugy..U WOW to mají opravené většinou do 14 - 21 dnů.....
kiliroy

Post by kiliroy »

No ja nevim když mám poškození 2-5 a mám štěstí tak jsem ještě NIKDY nepřesáhnul 3. Občas je tam i minimální. Ale brány u pekla se nabijí normálně. 3patné štěstí jsem snad ještě nikdy neměl - leda že by se oběvovala nad jednotkou stejná animace. Ale pravda je že je tam fůra překladatelských "kiksů", jako například že "tlupa" je ještě více než "spusta", nebo že jednou to je "kritický zásah" a jednou to je "štěstí" a k tomu ještě fůra chyb v dialozích, jako např. místo "Irina" jenom "Rina", nebo špatně rody, jako že říkají "ty jsi byl" ženě.
:(
concobara

Post by concobara »

kiliroy wrote:
Anaxien wrote:- ŠTĚSTÍ - prakticky jen grafický doplněk, na damage nemá žádný vliv, snad je i ironicky vždy na těch spodních mezích.
- PRAETORIÁNI - udělují bonus na obranu komukoli, kdo je frotér a tedy se jen o ně otře, tedy včetně nepřítele
- GRYFOVÉ - upg.verze ve střemhlavém útoku neudělí dmg
- JEZDCI - nedostávají bonus za rozjezd
- VESTÁLKA - ještě nikdy mi nepoužila PACIFY
- TVRZ - nutno hrát cestu krve, jinak fatal error..
- NEKRO - druhá mise šílený mor, nefungující oživování korektně, padající třetí mise do win
- ŽELEZNÉ PÍRKO - po získaní a nějakém čase naloudování zmizí z inventáře
- SCROLLING- po každém nahrání sejvu přestane hra scrollovat, nejde posunout obrazovka šipkama, nebo myší

Nevim kde jsi na to přišel. Mám noťas a funguje mi to normálně z těchto 9 chyb jsem narazil jenom na 2. A sice ty pretoriáni a štěstí. Zatím jsem nehrál za gryfy, ani jsem nejel cestu slz za tvrz, ani jsem nehrál za jezdce, ani jsem nehrál 2. misi za nekro a snad jsem ani neměl to železné pírko. Ale co se týče vestálek a scrollingu, tak ty mi fungují normálně.

No vzhledem k tomu, že jsi vlastně nic nezkusil tak je jasné, že jsi žádný ten bug nepotkal. Bugy tam jsou. Mezi další je i ten, že pokud má sekundární hero schopnost, že přibývá více jednotek (třeba +2 lichy apod.) tak to nefunguje, pokud to má primární hero tak v pořádku... Prostě H6 zabugované je a rozhodně nemá smysl si hrát na to, že není. Ale nic to nemění na faktu, že až si to vývojáři vyžehlí nějakým tím opravným patchem (tento týden už asi ne, ale třeba by mohli ten příští :) ) tak to budou zase jednou zcela famózní Heroesové:). Mě osobně se tento díl líbí víc než H3. Má to mnoho aspektů, které skýtají spoustu taktických možností a mám pocit, že v tomto ohledu šli vývojáři fakt hluboko... Za mě mají H6 rozhodně palec nahoru, ale nějké ty bugy tam jsou a není jich málo takže nadcházející patch vyhlížím s velkým očekáváním ...
Dekker

Post by Dekker »

kiliroy wrote:No ja nevim když mám poškození 2-5 a mám štěstí tak jsem ještě NIKDY nepřesáhnul 3. Občas je tam i minimální. Ale brány u pekla se nabijí normálně. 3patné štěstí jsem snad ještě nikdy neměl - leda že by se oběvovala nad jednotkou stejná animace. Ale pravda je že je tam fůra překladatelských "kiksů", jako například že "tlupa" je ještě více než "spusta", nebo že jednou to je "kritický zásah" a jednou to je "štěstí" a k tomu ještě fůra chyb v dialozích, jako např. místo "Irina" jenom "Rina", nebo špatně rody, jako že říkají "ty jsi byl" ženě.

s nabíjením schopnosti problém nemám, jen s tím nefunkčním štěstím u střeleckých jednotek. U jednotek na blízko to kupodivu funguje, ale jen tehdy je li u toho ta akční kamera, jinak také nefunguje
Post Reply