Nevím sice jak jsi si upravil demo a kde jsi sehnal ty mapy apod. Mě se to bohužel jaksi nepovedlo (a ano použil jsem i google), ale teoreticky některé ty chyby (čekání na ostrově apod.) může být možná i tím, že jsi to k tomu demu "jaksi neodborně" přibastlil.... Když jsem kdysi přidával mapy do Warcraftů tak ne na všech mapách to AI "zvládala" tak jak obvykle. Nebo to může být prostě tím, že některé situace v demu AI prostě nezvládala viz. lokace na ostrově - což je problém u mnoha strategií. Třeba Civilizace 5 je na světě už rok, vyšlo k ní mraky patchů a PC pořád není schopna hrát na ostrovních mapách

... To zběsilé teleportování apod. je teda např. v Broken Aliance dané i tím systémem teleportů umístěných přímo na mapě... Jinak nesouhlasím tak úpně s tím, že jde velká říše ubránit jen s jedním hrdinou. Respektive ano jde to, ale pak by ten hrdina nesměl jezdit po mapě a dobývyt apod. takže je třeba si rozdělit army apod.... Jinak to, že PC nebrání hrad a pořád utíká je vskutku iritující a taky mě to pěkně s*re, ale když se nad tím kolikrát zamyslíš tak to ten PC nedělá zas tak iracionálně. Než přijít o kompletní armádu i s hradem je někdy lepší přijít jen o hrad, který v H6 nemá zas takovou cenu jako dřív. A hrad si zabere o kousek dál. To, že uteče po jednom výstřelu je taky na prd, ale dělá to většinou jen když je zcela jasné kdo koho rozdrtí tak místo toho, aby ti způsobil zanedbatelné ztráty a sám přišel o celou armádu, artefakty a nadopoval tě expama tak prostě uteče a ztratí "jen" armádu....PC je takový dosti vy**ca*ý v H6 viz. taky jeho pesně napočítané kroky kdy PC hrdinu prostě nedoženeš

tak jako dřív. Je to podle mě mnohdy docela vychytralá strategie bohužel to má docela negativní vliv na hratelnost

... co se týče neutrálů tak se tam dá lehce nastavit jak rychle mají přibývat apod. takže tím bych se netrápil. Tato výtka:
"- Celá hra se z objevování zvrhla v obsazování hradů a tím pádem celých území. Po čase NUDA. "
je však bohužel pravda a je to podle mě prostě tou vyhýbavou logikou AI a možná i mapou (hrál jsem jen Broken Aliance).
Osobně bych uvítal, kdyby se dalo už při samotném nastavování hry zaškrtnout políčko jestli chci povolit convertování hradů nebo ne (ne jen to nechat na tvůrci mapy). To by podle mě vyřešilo i problém s rychlým nárustem jednotek...