Editor map do HoMaM ToE
Re: Editor map do HoMaM ToE
Okey , zkusím to a snad mi to půjde. Díky za radu 
M8m problém, chci si zahrát nějakou velkou mapu... Ale nechce se mi dlěat terén tři dny.. Když si vygeneruji mapu, tak v editoru nelze nijak editovat - resp. jde, ale mapa pak nejde spustit přez mód Hot Seat - ví někdo co s tím?
Jen ti, co uctívají Urgashe se mohou stát mocnými. Jen ti co, podstoupí cestu plamenem mohou dosáhnout cíle, jen ti, co projdou plamennou cestou, mohou být odměněni. Proto proč nesvádět a vraždit?? Vždyť je to jediný účel démona. Ať žije kha - Beleth!
Jde v hot-seat spustit i ta needitovaná mapa? Nějak mi nejde do hlavy, proč by neměla být spustitelná. I když je pravda, že jsem to nikdy nezkoušel.
Jo, needitovaná jde... Ale stačí posunout jeden stromeček na vedlejší pole a už to nejde...

Jen ti, co uctívají Urgashe se mohou stát mocnými. Jen ti co, podstoupí cestu plamenem mohou dosáhnout cíle, jen ti, co projdou plamennou cestou, mohou být odměněni. Proto proč nesvádět a vraždit?? Vždyť je to jediný účel démona. Ať žije kha - Beleth!
Activatore, mám dotaz ohledně skriptů. Nevěděl bys, jestli existuje nějaký skript, který hráči v souboji zaručí, aby se nepřátelský hrdina nevzdal, i když hráč hraje na těžší obtížnost. Nechce se mi to zrovna řešit poutama.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 12:03 pm, edited 1 time in total.
Vynny wrote:Activatore, mám dotaz ohledně skriptů. Nevěděl bys, jestli existuje nějaký skript, který hráči v souboji zaručí, aby se nepřátelský hrdina nevzdal, i když hráč hraje na těžší obtížnost. Nechce se mi to zrovna řešit poutama.
Pokud chcete nějaké moje mapy, navštivte tuto stránku: http://vynny-web.webnode.cz/
O takovém skriptu nevím.
Mám menší (tj. větší) otázku ohledně skriptů (ano, neumím s nima VŮBEC) a úkolů... Dělám mapu a chtěla bych úkol, ve kterém musím osvobodit určitého hrdinu do určité doby (např. musím osvobodit Raelaga do měsíce)... Nevěděli byste někdo, jak to udělat? A ještě něco. Jak nastavim, aby se mi úkol objevil až po určitý věci (třeba po dobytí nějakýho města)... Vůbec nevim, jak na to... (ano, jsem blondýna) a ještě jestli někdo neví, jak nastavit úkol tak, abych musela sehnat čtyři artefakty a tím ukončit misi, ale to až po sebrání všech těch artefaktů...
Pokud někdo znáte odpověď na některou z těch otázek (a budete vědět ten skript), tak bych ho prosila napsat sem... arigatou gozaimasu ^^
Pokud někdo znáte odpověď na některou z těch otázek (a budete vědět ten skript), tak bych ho prosila napsat sem... arigatou gozaimasu ^^
Ať si věří, kdo chce, v co chce, mně je to úplně jedno...

~Killunia Firewind~
~Killunia Firewind~
Sám za sebe mohu říct, že skriptování není žádná lehká věda. Takhle přes internet se to těžko vysvětluje, protože je hodně důležité nejprve pochopit všechny základní pojmy, než se budeš moci pustit do samotných skriptů. Mně teda hodně pomohli jiné mapy a taky trochu ty anglické návody u hry, ze kterých jsem v podstatě většinu skriptů odkoukal, ale přiznám se, že jsem se třeba jeden složitější skript učil celej den. Pokud s tím ale nespěcháš, mohl bych udělat nějaký stručný český návod a až bude hotový, dám vědět.
Myslím, že by to mělo jít. Napřed bych vymyslel posloupnost úkolů a jejich podmínek řešení a potom to naprogramovat pomocí skriptů. Trochu nevím, jestli lze snadno zjistit,zda hráč vlastní hrdinu, ale asi to nebude problém, v orig kampani to bylo.
Vynny wrote:Sám za sebe mohu říct, že skriptování není žádná lehká věda. Takhle přes internet se to těžko vysvětluje, protože je hodně důležité nejprve pochopit všechny základní pojmy, než se budeš moci pustit do samotných skriptů. Mně teda hodně pomohli jiné mapy a taky trochu ty anglické návody u hry, ze kterých jsem v podstatě většinu skriptů odkoukal, ale přiznám se, že jsem se třeba jeden složitější skript učil celej den. Pokud s tím ale nespěcháš, mohl bych udělat nějaký stručný český návod a až bude hotový, dám vědět.
Pokud chcete nějaké moje mapy, navštivte tuto stránku: http://vynny-web.webnode.cz/
ten návod by mi pomoh, to bys byl fakt hodnej (čas mám, zas tolik to nespěchá... mně jde jenom o to, abych mohla udělat nějakou hezkou kampaň)

~Killunia Firewind~
~Killunia Firewind~
Právě jsem dokončil ten český manuál na základy skriptování. Pokud o něj máte zájem, můžete si ho stáhnout z mé stránky.
Vynny wrote:Právě jsem dokončil ten český manuál na základy skriptování. Pokud o něj máte zájem, můžete si ho stáhnout z mé stránky.
tak tenhle manuál je bezva...

~Killunia Firewind~
~Killunia Firewind~
zdá se, že jsem naprostý ťululum a neumim dělat s editorem... XD XD XD
pokoušela jsem se dělat region, ve kterym se ti objeví zpráva. hrdina se sice zastaví, ale... text nikde... dívala jsem se, co s tim je, ale na nic jsem nepřišla, všechno by mělo bejt v pohodě... tak kde dělám chybu sakra???
pokoušela jsem se dělat region, ve kterym se ti objeví zpráva. hrdina se sice zastaví, ale... text nikde... dívala jsem se, co s tim je, ale na nic jsem nepřišla, všechno by mělo bejt v pohodě... tak kde dělám chybu sakra???

~Killunia Firewind~
~Killunia Firewind~
Tak přesně to samé se mi stávalo velmi velmi dlouho, až jsem nakonec přišel na to, že lomítka musejí být obráceně. Takže by ten skript měl vypadat asi takto:
function <jméno_funkce>()
------if GetCurrentPlayer() == PLAYER_1 then
------------MessageBox("Maps/SingleMissions/<jméno_mapy>/<jméno_zprávy>.txt");
------------Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "<jméno_regionu>", nil);
------end;
end;
Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "<jméno_regionu>", "<jméno_funkce>");
Pozn.: Ten dolní spouštěč (Trigger) může být uveden před skriptem i za skriptem, to je úplně jedno.
Pozn. 2: Ty pomlčky nejsou součástí skriptu. Místo nich si představ prázdné místo.
function <jméno_funkce>()
------if GetCurrentPlayer() == PLAYER_1 then
------------MessageBox("Maps/SingleMissions/<jméno_mapy>/<jméno_zprávy>.txt");
------------Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "<jméno_regionu>", nil);
------end;
end;
Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "<jméno_regionu>", "<jméno_funkce>");
Pozn.: Ten dolní spouštěč (Trigger) může být uveden před skriptem i za skriptem, to je úplně jedno.
Pozn. 2: Ty pomlčky nejsou součástí skriptu. Místo nich si představ prázdné místo.
Lopicia wrote:zdá se, že jsem naprostý ťululum a neumim dělat s editorem... XD XD XD
Když jsem se tenhle skript učil, taky jsem s tím měl stejný problém.
V tomto případě je dobré si nejprve ověřit, zda-li máš text zprávy v archivu mapy vůbec uložený. Pakliže si tohle udělala a text tam máš, musí být chyba ve skriptu. Nemohla by si sem napsat, jak si ten skript napsala.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 12:04 pm, edited 1 time in total.