Editor map do HoMaM ToE
Re: Editor map do HoMaM ToE
Klikneš na armádu a v levém sloupci přidáš "AdditionalStacks". Toto je celkem lehce odhalitelné "tajemství".
Díky za radu. Každopádně v téhle mapě ji už nevyužiju. Editor se totiž nějak vzbouřil a ať jsem v mapě udělal jakoukoliv změnu (třeba jen přidal 1 artefakt), tak po uložení mapy a zavření editoru se velikost mapy zmenšila na 22 b a už nešla spustit. Ještě před tím, než jsem na mapě dnes začal pracovat, jsem si ji zkopíroval do složky "Maps - zálohy", kterou jsem si někde jinde vytvořil. Bohužel ani záloha mi nebyla nic platná. Přestože jsem ji několikrát zkopíroval, každá kopie skončila stejně. Nakonec jsem zkusil něco udělat se samotnou zálohou, kterou jsem měl v úplně jiné složce, ale stejně se mi to zkazilo. A protože jsem zálohu zálohovanou neměl, tak je mapa v háji. To sice až tak moc nevadí (nebyla moc velká ani nějak extra pracná), ale rád bych věděl, jestli s tím má někdo zkušenosti, případně i jak to napravit (třeba pokud mi zbývá ještě záloha mapy).
Pokud už to nejde načíst v editoru ani ve hře, tak už se s tím nedá nic dělat. Je vhodné po každých větších úpravách udělat zálohu (číslovat, nepřepisovat starší zálohy).
Právě teď pracuji na jiné mapě a už to funguje dobře. Často mapu ukládám a jednou za čas si mapu zálohuji (nechám ji ve složce maps a ona se automaticky přejmenuje na Kopie (...) - .........
Sfinga jak by smet
- jak vytvořit vlastní hádanku, jo.. něco jde, ale jak označit z těch tří odpovědí tu správnou, to už ve sfinze nejde nastavit
Už jsem zjistil, jak to je s tou sfingou. Prostě a jednoduše napíšeš správnou odpověď do prvního řádku pod zadáním otázky.
S tou sfingou to vyzkoušim. Dík za radu. Teď něco k tomu, jak vytvářim mapu. Jedna taková blbá věc je hned před založením. Nadpis mapy nesmí obsahovat žádné háčky a čárky > jinak se vám ta mapa podruhé neotevře (výjimkou je pouze i) a má omezení v délce nadpisu. Až založím mapu, začnu vyrábět a vždycky už raději někam fláknu dva hráče, později je třeba smažu a předělam. Ukládám to pouze jako save. Mám to vyzkoušený a je to v pohodě. No a čas od času si mapu zkopíruju někam do svých složek, kdyby něco. S editorem se mi pracuje v celku dobře, jen to nastavování některých věcí by mohlo být jednodušší. Viz. můj předešlý článek.
Měl bych jenom jeden dotaz. Nevíte někdo jak vložit nafocené screenshoty do mapy tak, aby se pak objevovaly ve hře před spuštěním mapy > víte co myslim.
Měl bych jenom jeden dotaz. Nevíte někdo jak vložit nafocené screenshoty do mapy tak, aby se pak objevovaly ve hře před spuštěním mapy > víte co myslim.
Chtěl bych se ještě na něco zeptat, a to, jak mám nastavit jako podmínku pro vítězství v misi, aby můj hrdina obsadil určitý hrad? A potřeboval bych taky vědět, kde se vůbec úkoly nastavují.
Vynny wrote:Měl bych jenom jeden dotaz. Nevíte někdo jak vložit nafocené screenshoty do mapy tak, aby se pak objevovaly ve hře před spuštěním mapy > víte co myslim.
Myslíš PWL (Please wait loading)? To je docela věda, já to vygooglil. Musí se to konvertovat do DDS (rozlišení čtverec!) a do souboru "ručně" přidat.
Alarik wrote:Chtěl bych se ještě na něco zeptat, a to, jak mám nastavit jako podmínku pro vítězství v misi, aby můj hrdina obsadil určitý hrad? A potřeboval bych taky vědět, kde se vůbec úkoly nastavují.
Nastavení v preferencích mapy, při obsazení města - nejlépe asi skripty...
Activator píše:
Myslíš PWL (Please wait loading)? To je docela věda, já to vygooglil. Musí se to konvertovat do DDS (rozlišení čtverec!) a do souboru "ručně" přidat.
Ty screenshoty mají příponu Tga a vůbec nevim, jak z nich udělat soubor s příponou Dds. Nemohl bys mi prosím napsat nějak podrobněji, jak na to.
Ty screenshoty mají příponu Tga a vůbec nevim, jak z nich udělat soubor s příponou Dds. Nemohl bys mi prosím napsat nějak podrobněji, jak na to.
Musíš to prostě zkonvertovat na formát DDS. Já na to mám program "DDS Converter 2".
Activator píše:
Klikneš na armádu a v levém sloupci přidáš "AdditionalStacks". Toto je celkem lehce odhalitelné "tajemství".
Mám takovou malou poznámku: AdditionalStacks mi vytvořit jde, ale jak se prosím tě do té armády přidají jednotky? Vim, že se v levém sloupci objeví 0 a postupně se tam dá naklikat 1, 2, 3, ... To je zřejmě počet druhů jednotek v armádě, že jo, ale jak mám vybrat, co tam dám za jednotky?
Mám takovou malou poznámku: AdditionalStacks mi vytvořit jde, ale jak se prosím tě do té armády přidají jednotky? Vim, že se v levém sloupci objeví 0 a postupně se tam dá naklikat 1, 2, 3, ... To je zřejmě počet druhů jednotek v armádě, že jo, ale jak mám vybrat, co tam dám za jednotky?
Místo "CREATURE_UNKNOWN" nastavíš název požadované jednotky - to by tě ale mělo napadnout samo...
Activator píše:
Musíš to prostě zkonvertovat na formát DDS. Já na to mám program "DDS Converter 2".
Tak ten Convertor jsem si sehnal, ale nechápu, proč jde zkonvertovat do dds jenom obrázek s výškou a šířkou 1024/1024 pixelů. Zkoušel jsem jinou velikost, ale to mi vždycky napíšou: Error: Size = not power of 2
Když se mi to teda podaří alespoň v té jedné velikosti zkonvertovat na dds, co mám jako dělat dál?, protože když to pak zkopíruju k těm souborům mapy, nic se v menu u mapy nezobrazí ani i když ji spustim.
Tak ten Convertor jsem si sehnal, ale nechápu, proč jde zkonvertovat do dds jenom obrázek s výškou a šířkou 1024/1024 pixelů. Zkoušel jsem jinou velikost, ale to mi vždycky napíšou: Error: Size = not power of 2
Když se mi to teda podaří alespoň v té jedné velikosti zkonvertovat na dds, co mám jako dělat dál?, protože když to pak zkopíruju k těm souborům mapy, nic se v menu u mapy nezobrazí ani i když ji spustim.
Ještě se to nějak musí nastavit v editoru - odkaz na jméno daného souboru. Jak přesně ti teď neřeknu, sám si to nepamatuju, vždycky jsem s tím nějak laboroval, až se to tam objevilo.
Proč musí být dds čtverec nevím, ale asi to nějak souvisí s kompresí. Do spodní části obrázku se může dát cokoli, ve hře se to stejně uřízne v poměru 4:3 (nebo širším?)
Proč musí být dds čtverec nevím, ale asi to nějak souvisí s kompresí. Do spodní části obrázku se může dát cokoli, ve hře se to stejně uřízne v poměru 4:3 (nebo širším?)