Kampaň

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
kubrt

Re: Kampaň

Post by kubrt »

Tak hluboká omluva všem za mystifikaci - byla to jiná líheň než ta v úkole :oops:
Eru

Post by Eru »

Niven wrote:Ano tyhle souboje jsou nastavené, aby vyhrát šly a způsob jakým jsem postupoval já byl, počkání s fénixem na jejich táhnutí, potom jede 2x po sobě. jel jsem a bloknul či praštil lichy(podle toho jak táhne drak, když dá to svinstvo, tak jsem alespon bloknul, bez bouchání, jakmile už to šlo, tak jsem sejmul draka a blokoval lichy), aby nemohli střílet a mlátil jak o život kdy to šlo, aby tolik neubírali. Jelikož je fénixů hodně, tak když jim spadnul život na 60 odhadem dal jsem vstání z popela, aby se životy dodali a potom zaútočil, když už lichů tolik nebylo na snovačky a postupně umlátil všechny. :D

Díky, toto a jedna morálka z počátku souboje mi pomohla. Teď jsem se ale zase zasekl. Nevím jak v "ledových zemích" otevřít tuto bránu: http://resize.like.cz/images/91_106_248 ... 5brana.jpg

Níže je napsaný spoiler:

Na místě kam mě teleportoval Minotaurus jsem našel dvě gigantické armády, které nikdy nemám šanci porazit. Jednak jsou tam upíři hlídající Yumeho klíč, tak i armáda složená ze sedmi druhů nemrtvých. Je potřeba některou z nich, pro otevření brány, porazit?
Nehrim (2010) - jedno z nejlepších 1st/3rd RPG všech dob.
TondaFS

Post by TondaFS »

Eru: Omlouvám se za celkem pozdní reakci, neměl jsem teď moc času a jelikož tuto část mapy dělal Niven, tak jsem přesně nevěděl, jak to tam je nastavený a nechtěl jsem kecat blbosti. Mrknul jsem teď na to a bohužel, obě armády, které jsi zmiňoval je nutno zabít.
Yumeho klíčem otevřeš bránu ze screenu. Aby ses dostal z pouště (teleportem), je třeba zabít skupinu přízračných draků a kvůli splnění úkolu Tři problémy, jedno řešení bude třeba zabít i armádu nemrtvých na západním okraji mapy.
Jediným problémem tu je, že jak se dostaneš do pouště, tak nevylezeš, dokud neporazíš ty draky - takže je třeba si tam nastřádat dost velkou armádu a teprve pak tam jít (ten přechod tam je dost nečekaný, takže se mohlo i stát, žes tam prostě neměl svou plnou armádu - tady by pomohlo nahrání starší pozice (pokud nějaká je) a zkusil to znovu s nastřádáním větší armády). Pokud jsi to tak ale udělal a armády byly stále moc obrovské, je problém v mapě a bude třeba jejich počty snížit. Proto by bodlo, kdybys sem ještě nahrál screen velikosti té armády (třeba z boje, aby šlo vidět, i jakou máš ty) a podle toho bych ty počty snížil na přijatelnou úroveň ;-)
Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.
Niven

Post by Niven »

TondaFS wrote:Eru: Omlouvám se za celkem pozdní reakci, neměl jsem teď moc času a jelikož tuto část mapy dělal Niven, tak jsem přesně nevěděl, jak to tam je nastavený a nechtěl jsem kecat blbosti. Mrknul jsem teď na to a bohužel, obě armády, které jsi zmiňoval je nutno zabít.
Yumeho klíčem otevřeš bránu ze screenu. Aby ses dostal z pouště (teleportem), je třeba zabít skupinu přízračných draků a kvůli splnění úkolu Tři problémy, jedno řešení bude třeba zabít i armádu nemrtvých na západním okraji mapy.
Jediným problémem tu je, že jak se dostaneš do pouště, tak nevylezeš, dokud neporazíš ty draky - takže je třeba si tam nastřádat dost velkou armádu a teprve pak tam jít (ten přechod tam je dost nečekaný, takže se mohlo i stát, žes tam prostě neměl svou plnou armádu - tady by pomohlo nahrání starší pozice (pokud nějaká je) a zkusil to znovu s nastřádáním větší armády). Pokud jsi to tak ale udělal a armády byly stále moc obrovské, je problém v mapě a bude třeba jejich počty snížit. Proto by bodlo, kdybys sem ještě nahrál screen velikosti té armády (třeba z boje, aby šlo vidět, i jakou máš ty) a podle toho bych ty počty snížil na přijatelnou úroveň ;-)

Tondo to se stalo předtím, že armády narostli moc a tak ted' by to mělo být naprosto v pořádku, jelikož jsem počty značně snížil, aby to šlo porazit, tak si myslím, že problém nebude. :D Ta poušt' je oříšek, ale rozhodně se to dá uhrát, jen se u toho hráč malinko zapotí, což tak špatné není. :D
kubrt

Post by kubrt »

S nárůstem jednotek je na těhle obrovských mapách vždycky problém. Než se někam hrdina doplazí, tak na druhý straně mapy neutrálové rostou. A úkoly jsou rozmístěný tak, že se musí mapa obejít celá. Jednou blbě odbočite a už jste bez šance. Obsadíte hrad o měsíc nebo dva později a můžete restartovat. Člověka sice potěší když sejme legii a půl fénixů, ale ztráty jsou moc velký. Nabrat armádu chvíli trvá a neutrálové zase povyskočí.

3.mapa
Dohrál jsem teď 3 misi a nějak se mi nepoštěstilo splnit úkol se zabitím posledních rytířů - prostě jsem tam žádný neobjevil. Je možný, že vymřeli stářím :D Naštěstí to není primární úkol, takže valím dál.
Eru

Post by Eru »

TondaFS wrote:Eru: Omlouvám se za celkem pozdní reakci, neměl jsem teď moc času a jelikož tuto část mapy dělal Niven, tak jsem přesně nevěděl, jak to tam je nastavený a nechtěl jsem kecat blbosti. Mrknul jsem teď na to a bohužel, obě armády, které jsi zmiňoval je nutno zabít.

Z pouště zpátky jsem se dostal bez problému, odhadovaná obtížnost souboje s nemrtvými draky byla označena stejně jako ostatních nepřátelských skupinek v poušti - tj. triviální / nízká. Ale upíři hlídající Yumeho klíč a armáda z úkolu Tři problémy má obtížnost "smrtící". V 19. měsíci vypadají souboje takto:
Yumeho klíč: http://resize.like.cz/images/91_106_248 ... 08Yume.jpg
Tři problémy: http://resize.like.cz/images/91_106_248 ... 901Tri.jpg
Mrak

Post by Mrak »

Mám stejný problém jako Eru,když jsem byl v 17 měsíci a šel na poslední armádu "nemrtváků" v poušti, tak tam byla snad polovina armády nemrtvých co je na obrázku od Erua,ale já jsem měl také polovinu armády skřetů co je na obrázku,takže by je neporazil ani Chuck Norris ... :x Nemáte někdo řešení, nebo opravu? :roll:

EDIT: Teď si ještě pamatuji, jak jsem ve 3. mapě musel bojovat proti 50 000 Vladařům bez tváře (25 měsíc), kteří hlídali vstup k 4.misi a nečekaně já,jakožto lama na Heroesy jsem to samozřejmě nedal a musel jsem misi opakovat . :D. Jinak kampaň super, ale ty počty jednotek jsou fakt velký...
Antony

Post by Antony »

kubrt wrote:S nárůstem jednotek je na těhle obrovských mapách vždycky problém. Než se někam hrdina doplazí, tak na druhý straně mapy neutrálové rostou. A úkoly jsou rozmístěný tak, že se musí mapa obejít celá. Jednou blbě odbočite a už jste bez šance. Obsadíte hrad o měsíc nebo dva později a můžete restartovat. Člověka sice potěší když sejme legii a půl fénixů, ale ztráty jsou moc velký. Nabrat armádu chvíli trvá a neutrálové zase povyskočí.

3.mapa
Dohrál jsem teď 3 misi a nějak se mi nepoštěstilo splnit úkol se zabitím posledních rytířů - prostě jsem tam žádný neobjevil. Je možný, že vymřeli stářím :D Naštěstí to není primární úkol, takže valím dál.

Tu jednotku zabils před zadáním úkolu. :?
Antony

Post by Antony »

Mrak wrote:Mám stejný problém jako Eru,když jsem byl v 17 měsíci a šel na poslední armádu "nemrtváků" v poušti, tak tam byla snad polovina armády nemrtvých co je na obrázku od Erua,ale já jsem měl také polovinu armády skřetů co je na obrázku,takže by je neporazil ani Chuck Norris ... :x Nemáte někdo řešení, nebo opravu? :roll:

EDIT: Teď si ještě pamatuji, jak jsem ve 3. mapě musel bojovat proti 50 000 Vladařům bez tváře (25 měsíc), kteří hlídali vstup k 4.misi a nečekaně já,jakožto lama na Heroesy jsem to samozřejmě nedal a musel jsem misi opakovat . :D. Jinak kampaň super, ale ty počty jednotek jsou fakt velký...

Tady je nejlépe, co nejdříve obsadit na poušti pevnost a okolní líhně. A trošku si chvátnout s plněním primárních úkolů, protože pak se armády dost namnoží.
Antony

Post by Antony »

Jinak jak napsal výše Niven, poušť je hodně těžká, ale uhrát se to dá.
Jen je třeba si trošku trošku pospíšit, jinak se armády strašně namnoží. Já jsem při testech končil mapu na 16-2-1.
kubrt

Post by kubrt »

Tak čtvrtá mapa byla lahůdková. Mám rád tyhle "sběratelský" mapy, kde se hraje s omezeným počtem jednotek a ztráta každý figurky bolí. V porovnání s třetí mapou, kde bych stavy neutrálů trochu snížil, tak tady by se dalo tak 10-20% přidat. Ale jinak klobouk dolů páni tvůrci.

Zato pátou mapu si asi nezahraju. Poprvé mi hra spadla hned po rozdělení bodů schopností a podruhé, když jsem se blížil ke kamenolomu. Asi tak 4 dny po zahájení. Ostatním to hraje, takže nejspíš nezvládá můj pár let starý noťas. :( Určitě to ještě zkusím, ale moc tomu nevěřím. Takový problém jsem neměl s žádnou mapou co se v 6 zatím vyskytla. Stvořili jste něco mega.
Niven

Post by Niven »

Tak u poslední mapy je nejhorší to, že je veliká a u H6 prostě nejde nastavit, aby se množili méně. Oni se postupně množí a moc jich není, takže to lze zvládnout, ale potom už se to množí po tisicích, tak jediná možnost je přichvátnout a vlítnout tam dříve, než tam vznikne toto. :D
TondaFS

Post by TondaFS »

Update: :wink:

Mapa 5 - Bez východiska - verze 1.05
https://www.dropbox.com/s/9b2670cilh8cy3w/Tvari%20v%20tvar%20smrti%205%20-%20final%201.05.rar
Změny:
- Všem úkolovým jednotkám v poušti, na Abbadonově území a v podzemí byla nastavena fixní síla armády -> mapa by nyní měla být dohratelná.
Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.
Mrak

Post by Mrak »

TondaFS wrote:Update: :wink:

Mapa 5 - Bez východiska - verze 1.05
https://www.dropbox.com/s/9b2670cilh8cy3w/Tvari%20v%20tvar%20smrti%205%20-%20final%201.05.rar
Změny:
- Všem úkolovým jednotkám v poušti, na Abbadonově území a v podzemí byla nastavena fixní síla armády -> mapa by nyní měla být dohratelná.

Díky moc, zkusím a uvidím jestli pomůže. :wink:

Edit: Jinak můžu poprosit do PM pro heslo, já ho tak trochu zapomněl... :roll:
Eru

Post by Eru »

Mrak wrote:Jinak můžu poprosit do PM pro heslo (páté mapy), já ho tak trochu zapomněl... :roll:

Mě se také vykouřilo z hlavy. Mohl by ho prosím někdo napsat i mě? Děkuji.
Post Reply