Ëxabyte píše:major konig7 píše:Hi, tohle už jsem tu jednou psal, ale nikdo mě neodpověděl tak to hodím sem protože už sem fakt zoufalý

Takže nainstaloval jsem hru, ale musel jsem to vypnout když se to ještě instalovalo. (Bylo už 100%, poslední kopírování atd.) Nainstaloval jsem patche 1.1 a 1.2, a zkusím hru spustit... ukáže se úvodní okno (to ještě před Ubisoft a intrem) a pak to hodí HoMaM has encountered a problem and needs to be close. Zkoušel jsem to odinstalovat, odinstalace proběhne normálně, potvrdí se že se to odinstalovalo, ale když to chci znova nainstalovat tak tam pořád mám jenom možnost Odinstalovat. Co s tím?

Tohle se mi stalo taky, jednou uz jsem mel Homm5 nainstalovany ale pak jsem ho odinstaloval, kdyz se ho nyní pokouším nainstalovat tak mi to dava pouze moznost odinstalace
Prosim o radu , uz me to žere ze si to nemuzu zahrat

Tohle se mi taky stalo. Problém je v chybném uložení informací registru Windows (je jedno jestli XP nebo Vista). Jsou dva možné postupy, ale než začneš s jakýmkoliv, smaž složku se hrou (X:/Program files/Heroes of might and magic V), možná se ti objeví zpráva o upozornění, kterou jen potvrď.
Potom restartuj PC.
Následně si otevři "Ovládací panely" (nebo "Nastavení") a otevři si nástroj "Odinstalovat program". Najdi HoMAM V a dej odinstalovat. Pravděpodobně se ti objeví nějak hláška, ale důležité je, aby zmizel z toho seznamu. Pokud se ti to povede, restartuj a můžeš instalovat bezproblémů.
Pokud tě to nepustí dál, že nemůže najít uninstal soubor, tak jediná možnost je použít program typu Registry Booster, Registry Cleaner (doporučuju Registry Booster 2, má i defregmentaci registrů a to občas pomůže a není složitý pro začátečníky). Jsou převážně free na netu. Ale pozor u nich, jejich úkolem je převážně mazat nefunkční odkazy v registrech, proto je dobré zálohovat registry před mazáním, ale to ty programy umí také.
Pak podlé tvých schopností, buď najdeš registry HoMAM V (pomocí programu) ručně, nebo automaticky, ale to může občas dělat problémy.
Doufám, že ti tanhle vyčerpávající návod nějak pomůže.