Zdravim všechny!!!
Našel sem na stránkách návod, kterak upravit stávající mapy ve hře do formátu *.h5m, aby šli upravit v editoru map - konkrétně mam zájem o nějakou hezkou mapu typu Vojevůdci nebo Podzemní poklady hrát jako aliance.
Jenže sem asi tak natvrdlej, že mi to prostě nejde, respektive do formátu *.h5m ji dostanu, ale při otevření v editoru map mi to hodí chybovou hlášku...
Věděl by náhodou někdo, v čem je problém??? (vyjma problému v mých omezených počítačových schopnostech)
Úprava stávajících map???
Re: Úprava stávajících map???
Kdes ten navod nasel?? Taky bych se na to mrknul. Hodte mi sem kdyztak link, prosim. Diky
Říkam si, že kdyby lidé věděli, jaká zábava je vyhazovat věci do vzduchu, chtěli by být všichni čaroději.
Jata wrote:Často se stává, že někteří když to všechno zabalujou do archivu, tak zvolí RAR a ne ZIP, v čemž je velký problém, a pak to nefugnuje! Takže se ujisti, že to orpavdu zabalíš do .zip! Pak tu koncovku přejmenuješ na .h5m a je to...
Sem si jistej, že sem to hodil do zipu, dělal sem to na několika mapách a stejnak to nefachá...
Silverman wrote:Kdes ten navod nasel?? Taky bych se na to mrknul. Hodte mi sem kdyztak link, prosim. Diky
Jukni na archiv novinek, bylo to přidáno 8.ledna 2007, jinak :
Jak editovat mapy od Nivalu
08. Ledna 2007 | 17:32 | Autor: Jata | Komentáře: 1
Pro ty, co by si rádi upravili mapy přímo od Nivalu, například přidali týmy nebo trochu zacheatovali
1) Extrahujte mapu ze souboru data.pak (pro datadisk to je a1-data.pak). Všechny mapy se nacházejí ve složce Maps, ve kterých naleznete složky Multiplayer, což jsou mapy pro více hráčů a SingleMissions jsou mapy pro jednoho hráče.
2) V tomto příkladu přeměníme mapu pro více hráčů s názvem "M10", takže nejdříve otevřete vyextrahovanou složku "\Maps\Multiplayer\M10".
3) Přejmenujte soubor M10.xdb na map.xdb
4) Otevřete si soubor map-tag.xdb například v Poznámkovém bloku a změňte ve třetím řádku "M10.xdb" na "map.xdb", takže to bude vypadat takto:
<AdvMapDesc xhref="map.xdb#xpointer(/AdvMapDesc)"/>
5) Nyní si někde jinde vytvořte tuto adresářovou strukturu: "\Maps\Multiplayer\M10".
6) Zkopírujte všechny soubory mapy do této adresářové struktury.
7) Celé to zabalte do archivu (nijak nekomprimovat).
9) Zkopírujte tento .h5m soubor do vaší složky Maps.
10) Nyní můžete tuto mapu otevřít v editoru map.
Pokud byste nevěděli, které složky patří kterým mapám, můžete si stáhnout dokument ve Wordu (62 kB), ve kterém naleznete interní názvy map spolu s jejich českými a anglickými názvy.
A abyste věřili, že nekecam, teď sem to zase zkusil a píše mi to :
Can't load D:\... (The file may be corrupted, file version unsupported or you are trying to load the map from outside the [Game installation folder]/Maps folder).
Tak já fakt nevim...
Can't load D:\... (The file may be corrupted, file version unsupported or you are trying to load the map from outside the [Game installation folder]/Maps folder).
Tak já fakt nevim...
Tak díky lidi za ochotu, teď sem na to konečně přišel kde byla chyba a už mi to funguje.... Já blb sem zabaloval jen tu složku s mapou a ono to má bejt celý i s tim maps a multiplayer... 
Diky Edie (z New Yorku
) za radu, sorry ze jsem se toho nevsim v archivu novinek.
Říkam si, že kdyby lidé věděli, jaká zábava je vyhazovat věci do vzduchu, chtěli by být všichni čaroději.