Brugk wrote:Můj nejoblíbenější je plamenný pes,protože s kerberama moc nekamarádíma tenhle alt.up.je dost good.Taky jsou dobří mystický střelec a minotaur.
uplne suhlasim
Brugk wrote:Můj nejoblíbenější je plamenný pes,protože s kerberama moc nekamarádíma tenhle alt.up.je dost good.Taky jsou dobří mystický střelec a minotaur.
Coach wrote:Překvapilo mě, kolik hlasů má Zastánce. Podle mě je to přitom jeden z nejhorších upgradů 3. jednotek. Tvůrci se asi snažili navázat na výborného crusadera z H3, ale moc se jim to nepovedlo.
Crusader z trojky byl středně rychlý, průměrně odolný, s parádně vysokým dmg a dvojitým útokem (na stejném levelu byl lepší už je Ogre Magi, ale ten měl jen jeden úder). Prostě na ekvivalentní level to byl docela masér. Ale tenhle? Je příliš slabý.
1) Má nehorázně nízký dmg a navíc s velkým rozptylem, takže bez božské síly je absolutně k ničemu. S božskou silou je jakž takž použitelný. Dmg je v porovnání s konkurencí asi takový:
- Cerberus 4-6
- Medvěd 5-6
- Golem: 5-7
- Minotaur: 5-8
- Mystický střelec 8-9
Zastánce 2-5 (!!)
2) Dvojitý úder má jen za předpokladu, že zabije prvním útokem aspoň jednu potvoru. Takže proti silným 6. a 7. jednotkám, pokud nemáte zastáncú opravdu hodně, je to k ničemu. Crusader měl dvojitý útok permanetní.
3) Je ukrutně pomalý. Iniciativa 8, rychlost 4. Co dodat. Snad jen, že Azyl nemůže mít ani auru rychlosti, což je další hřebík do rakve.
Jeho bratříček je se svým velkým štítem pro střelce a úderem mnohem, MNOHEM užitečnější.
Coach wrote:Překvapilo mě, kolik hlasů má Zastánce. Podle mě je to přitom jeden z nejhorších upgradů 3. jednotek. Tvůrci se asi snažili navázat na výborného crusadera z H3, ale moc se jim to nepovedlo.
Crusader z trojky byl středně rychlý, průměrně odolný, s parádně vysokým dmg a dvojitým útokem (na stejném levelu byl lepší už je Ogre Magi, ale ten měl jen jeden úder). Prostě na ekvivalentní level to byl docela masér. Ale tenhle? Je příliš slabý.
1) Má nehorázně nízký dmg a navíc s velkým rozptylem, takže bez božské síly je absolutně k ničemu. S božskou silou je jakž takž použitelný. Dmg je v porovnání s konkurencí asi takový:
- Cerberus 4-6
- Medvěd 5-6
- Golem: 5-7
- Minotaur: 5-8
- Mystický střelec 8-9
Zastánce 2-5 (!!)
2) Dvojitý úder má jen za předpokladu, že zabije prvním útokem aspoň jednu potvoru. Takže proti silným 6. a 7. jednotkám, pokud nemáte zastáncú opravdu hodně, je to k ničemu. Crusader měl dvojitý útok permanetní.
3) Je ukrutně pomalý. Iniciativa 8, rychlost 4. Co dodat. Snad jen, že Azyl nemůže mít ani auru rychlosti, což je další hřebík do rakve.
Jeho bratříček je se svým velkým štítem pro střelce a úderem mnohem, MNOHEM užitečnější.
Eru wrote:...Posuzuji jestli je lepší alternativní vylepšení nebo původní vylepšení a současně, který z nich se více hodí k ostatním jednotkám (k celkové strategii hradu).
Coach wrote:Tak samozřejmě, že jedna věc je hodnotit jednotku jako takovou a úplně jiná věc je její využitelnost v týmu.
Takže když už jsi napsal, že je využitelnější zastánce než panoš (což je podle mého názoru nesmysl), tak bys měl dodat, jaké konkrétní jednotky v azylu využíváš.
Eru wrote:Fanatik a Mistr kuše zdálky, Branec chrání střelce. Se Zastáncem taky chráním střelce (nikdy jsem netvrdil, že s ním chci někam jít), protože jestli ke střelcům přijde nepřítel pěšky, tak nízká rychlost nebude překážkou. Jestli bude více potřebný vpředu, tak ho pošlu pomocí kouzla Teleportace.
Hrdinové, kteří se proto hodí jsou Maeve a Ellaine.
Závěrečná otázka: Když bude Bojový Gryf blokovat střelce a s pěchotou si to rozdávat Padlý Anděl se Šampionem, dále Mistr kuše útočit na jakoukoliv vzdálenost s Fanatikem s relativně slušným útokem, tak si vážně myslíš, že se protivník bude výrazněji starat o mé Zastánce?
Coach wrote:
1) Ty s fanatikem střílíš z dálky? Aha, tak hodně štestí![]()
2) Teleport nemusíš vůbec mít, 4.kouzla jsou v light magic hned 3, takže šance, že budeš mít zrovna teleport není zrovna vysoká (33,3%).
3) Ellaine je nejhorší hrdina azylu.
4) Mistr kuše si právě moc nezaútočí, když nemáš panošeS jejich mizernou odolností není problém je sejmout rychle, právě na tohle je panoš neocenitelný.
Se zbytkem souhlasím.
Eru wrote:1) Kdybych s ním šel doprostřed bitevního pole, tak bych byl sebevrah.
2) Pravděpodobnost se zvýší s větším množstvím hradů. V praxi jsem ho potřeboval teleportnout tak z 10 %, protože skoro vždycky mi šel někdo naproti.
3) To je věc názoru. Do mojí strategie zapadá, protože mám víc peněz na Cvičiště.
4) A kdo mi ho sejme? Střelci nebo pěchota? Střelci jsou blokováni Anděly, Jezdci nebo Gryfy. Na pěchotu čeká Zastánce s Brancem.
Dodatek: Mám s tím výborné výsledky v PRAXI. Zkoušel jsi to nebo jen teoretizuješ?
Coach wrote:Nejsem typ, co teoretizujeJá jsem hlavně rád, že je konečně s kým diskutovat. Na rozdíl od většiny.
1) Proč bys měl být sebevrah? Vždyť je na to dělaný! Tak tohle fakt nechápu, radši to rozveď než ti to vyvrátím levou zadní![]()
2) To je důležité podotknout: VÍCE HRADŮ. Bohužel každému hradu nepadá light magic, že?![]()
3) Jo, je to věc názoru, já si to myslím, proto to píšu. Prachy na cviciště se hodí, jenže to se výrazněji projeví až v těžkém late game, do té doby budeš proti dobrým hrdinům trpět, to je ten problém.
4) A kde je napsáno, že automaticky všechny střelce blokneš?Krom toho, hrdina ti ho usmaží dvěma firebalama, protože azyl nemá zrovna nějak kvalitní obranu oproti magii.