Nejlepší alternativní jednotka 1. úrovně?

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou

Nejlepší alternativní jednotka 1. úrovně?

Kostlivý válečník
15
16%
Gremlin sabotér
9
10%
Vymahač
5
5%
Rošťák
3
3%
Nymfa
13
14%
Stopař
32
35%
Strážce hor
10
11%
Goblin medicinman
4
4%

Total votes: 91

Coach

Re: Nejlepší alternativní jednotka 1. úrovně?

Post by Coach »

SirChristian wrote:....Nehodnotim jednotku proti jednotke, hodnotim ich komplexnejsie....

Ale to bys právěže měl :lol: Tohle je topic o 1.lvl jednotkách a my se tady bavíme, která je lepší, ne o tom, kdo je bude krýt. To já můžu říct taky, že vedle nymfy budu mít emeraldové draky :lol:
A hrdiny do toho už vůbec netahej, to je na úplně jinou debatu.
Zrovna hrdina wizard totiž svoji speckou mocně posiluje přímo své jednotky, kdežto hrdina elfský posiluje hlavně sám sebe. Wizard si může naboostovat KAŽDOU svou jednotku v různých spektrech, kdežto elf? Jediné, čím svým jednotkám pomůže je to, že proti vybraným 3 šmejdům, které ani nemusíš potkat, zvýší šanci na critical. To se nedá srovnat.
Last edited by Coach on Mon Oct 27, 2008 3:22 am, edited 1 time in total.
SirChristian

Post by SirChristian »

Coach wrote:
SirChristian wrote:....Nehodnotim jednotku proti jednotke, hodnotim ich komplexnejsie....

Ale to bys právěže měl :lol: Tohle je topic o 1.lvl jednotkách a my se tady bavíme, která je lepší, ne o tom, kdo je bude krýt. To já můžu říct taky, že vedle nymfy budu mít emeraldové draky :lol:
A hrdiny do toho už vůbec netahej, to je na úplně jinou debatu.
Zrovna hrdina wizard totiž svoji speckou mocně posiluje přímo své jednotky, kdežto hrdina elfský posiluje hlavně sám sebe. Wizard si může naboostovat KAŽDOU svou jednotku JAK BUDEŠ CHTÍT, kdežto elf? Jediné, čím svým jednotkám pomůže je to, že proti vybraným 3 šmejdům, které ani nemusíš potkat, zvýší šanci na critical. To se nedá srovnat.

vravim strelci kryti jednotkami aby na nich nik nemohol, skus ich vtedy napadnut na blizko
takze ako to potom chces zrovnavat 1vs. 1?
kedy nastane taka situacia, aky to ma asi vyznam?
ako tak sledujem, kazdy tuto temu chape inak
s hrdinmi si zacal ty, ked si zacal porovnavat skilly predsa :D
inak 1 vs. 1 dostane na drzku od Vil aj keby ich bolo menej to jasne:)
ale ja to beriem ako najuzitocnejsia jednotka a to gremlini bez debaty su, mozes pouzivat celu hru:)
Christian bol vzdy viac hraniciar ako rytier.
Napol putnik, napol snilek,
ale jeho taktika na bojisku je postrachom vsade na svete.

Image
Coach

Post by Coach »

Ok, i kdybych uznal, že gremlin je nejlepší, nejuniverzálnější a já nevim co všechno
(což nikdy neuznám :lol: ), tak proč má teda gremlin jen 3 hlasy a 8% ze 100%? To skoro všichni nevidí jeho kvality?

A taky nějak nechápu, kdy jsem se začal první ohánět s hrdinou.... ááá, už si vzpomínám.
Bylo to po tomhle, cituji: "Ked priratas skill zvysujuci minimalne aj maximalne poskodenie +1 tak mas razom z 1-2 hodnoty 2-3."
A já slovensky nepíšu, takže prej si to byl ty :lol:

1v1 nemá přece žádný význam, jen se o tom tady bavíme. Ale tady snad srovnáváme první jednotky od každého hradu. Nebo ne?
A je tu taky hlasování. Jestli pro nějakou mám hlasovat, tak budu hlasovat pro tu jednotku a ne proto, že je výborná s někým jiným za zadkem. To je pak dobrej každej druhej. Nevím, jak to chápou ostatní, ale já tento topic chápu přesně takhle.
Zehir

Post by Zehir »

Byl bych rád, kdybyste se tu nehádali, aby to zase nezačalo, a hlavně NIKOMU NENUŤTE SVŮJ NÁZOR, a že má gremlin jen 3 hlasy, no tak se tak rozhodly 3 osoby, kdyby jich bylo víc, bylo by více hlasů.
I use all kind of magic, all kind of power, all kind of weapons. Everybody will need to be much powerfull then we are, because the Chaos isn't sleeping anytime and the Demons will do anything to destroy us. But as the highest shield I will stand against them and fight for the glory of Asha and Elemental Dragons. Let the magic be with us!
Coach

Post by Coach »

Zehire, kdybysme jsme se hádali, tak si buď jistý, že by to vypadalo úplně jinak. A nikomu svůj názor nevnucujeme, to se nedělá a nemáme to rádi, jen tady plníme účel těchto stránek :arrow: diskutujeme a dělíme se o názory a zkušenosti. Krom toho, je tu nuda, tak se snažte to taky trochu oživit, ať je co číst.
SirChristian

Post by SirChristian »

Coach wrote:Ok, i kdybych uznal, že gremlin je nejlepší, nejuniverzálnější a já nevim co všechno
(což nikdy neuznám :lol: ), tak proč má teda gremlin jen 3 hlasy a 8% ze 100%? To skoro všichni nevidí jeho kvality?

A taky nějak nechápu, kdy jsem se začal první ohánět s hrdinou.... ááá, už si vzpomínám.
Bylo to po tomhle, cituji: "Ked priratas skill zvysujuci minimalne aj maximalne poskodenie +1 tak mas razom z 1-2 hodnoty 2-3."
A já slovensky nepíšu, takže prej si to byl ty :lol:

1v1 nemá přece žádný význam, jen se o tom tady bavíme. Ale tady snad srovnáváme první jednotky od každého hradu. Nebo ne?
A je tu taky hlasování. Jestli pro nějakou mám hlasovat, tak budu hlasovat pro tu jednotku a ne proto, že je výborná s někým jiným za zadkem. To je pak dobrej každej druhej. Nevím, jak to chápou ostatní, ale já tento topic chápu přesně takhle.

To bolo pre porovnanie Gremlin vs. Titan v ramci Akademie (teda ako tato schopnost znacne posili prvu jednotku a minimalne poslednu) nie vs Nymfa z Hvozdu:)

Ja ho chapem inak, nie 1. lvl. vs. 1. lvl. a nic ine, ale za vsetkych moznych situacii a okolnosti, teda dalo by sa povedat - najuzitocnejsia, alebo ako by si to nazval.

Hej asi nevidia, koniec koncov tazko povedat kto ma pravdu, viac menej ide o nazor, styl hry, schopnost dokazat nieco vyzuit.

Ja 1. a 2. lvl. na blizko vyuzit moc neviem, Vily sa daju este alebo Sestry ale inak nic moc, skor preferujem strelcov.

Image
Raelag

Post by Raelag »

Hlasoval jsem pro stopaře, neviditelnost je skvělá, navíc můj oblíbený hrdina kobky hned po Raelagovi je Vayshan, ale nevýhodou je, že dlouho trvá, než se stopař dostane k cíli. Navíc ve velkých bitvách je dost pravděpodobné, že ti soupeř naběhne na místo, kde stopař stojí, proto je lepší si je hned potom, co budete mít i draky a paní stínu, měnit na vrahy :mrgreen: :mrgreen:
Coach

Post by Coach »

Počkej, ty trénuješ na začátku stopaře a vrahy až později?
Raelag

Post by Raelag »

Coach wrote:Počkej, ty trénuješ na začátku stopaře a vrahy až později?

No proč ne, na začátku, když máš jen 1 typ jednotek, tak je lepší mít jednotku, která má obrovskej útok a není vidět, hlavně proto, že doly a pilu chrání obvykle pážata, duchové a trpajzlíci, navíc když se zneviditelníš, nemůžou tě zastřelit, což je dobrý když bojuješ proti střelcům (Jak jinak), ale hlavně mystickým střelcům a mistům kuše. A když máš draky a nájezdníky a paní stínu, tak už máš tolik jednotek lepších než 1 zneviditelněná a pomalá, která než někoho zabije už na bojišti bude 1 ubohej třesoucí se lučištník, kterej by už nežil kdyby si ho hned na začátku otrávil. Ale je pravda, že občas používam oba typy zároveň :twisted:
http://s7.battleknight.cz/index.php?loc ... f=NTEyMTk= kdo má srdce, klikne a dá Raelaggovi peníze klik, klik, klik. A kdo má opravdu srdce, ten se stane i rytířem a přihlásí se do klanu Cixotova armáda
Coach

Post by Coach »

Duchové, pážata a trpajzlíci? Na to si přišel jak? :lol: Spíš máš na ně jen štestí. Nestvůrky před dolama jsou na mapě buď pevně dané anebo je systém náhodně vygeneruje (většinou).

Jinak se mi tvoji strategie líbí. Akorát je problém tom, že vrahů/stopařů je hrozně málo. Na rozdíl od sester a minotaurů si nemůžeš u nich zvýšit porodnost. A to je špatně. Proto vrah/stopař není příliš důležitá jednotka v tomto hradu a tudíž mi jejich ztráty nevadí, důležité je hlídat si spíš sestry.
Raelag

Post by Raelag »

Já vim že to generuje, ale před základní doly mi to skoro vždycky :evil: narve trpaslíky nebo dryády, vůbec nevim proč :x
http://s7.battleknight.cz/index.php?loc ... f=NTEyMTk= kdo má srdce, klikne a dá Raelaggovi peníze klik, klik, klik. A kdo má opravdu srdce, ten se stane i rytířem a přihlásí se do klanu Cixotova armáda
Raelag

Post by Raelag »

Coach wrote:Duchové, pážata a trpajzlíci? Na to si přišel jak? :lol: Spíš máš na ně jen štestí. Nestvůrky před dolama jsou na mapě buď pevně dané anebo je systém náhodně vygeneruje (většinou).

Jinak se mi tvoji strategie líbí. Akorát je problém tom, že vrahů/stopařů je hrozně málo. Na rozdíl od sester a minotaurů si nemůžeš u nich zvýšit porodnost. A to je špatně. Proto vrah/stopař není příliš důležitá jednotka v tomto hradu a tudíž mi jejich ztráty nevadí, důležité je hlídat si spíš sestry.

Ano sestry je důležité si hlídat, proto je ze začátku nenasazuji na střelce, později vždy, protože už mam vrahy, kteří střelce otráví
SirChristian

Post by SirChristian »

Coach wrote:Duchové, pážata a trpajzlíci? Na to si přišel jak? :lol: Spíš máš na ně jen štestí. Nestvůrky před dolama jsou na mapě buď pevně dané anebo je systém náhodně vygeneruje (většinou).

Prvy raz pocujem, ze strata nejakej jednotky moc nevadi a obzvlast takych dobrych strelcov ako su Vrahovia s vynikajucim poskodenim jedom.

Image
Coach

Post by Coach »

Vzhledem k tomu, že si nemyslím, že jsou tak skvělózní (jak si tady podle ankety spousta lidí myslí) a jsou levní, tak u mě není problém jejich ztráta. Naopak. Raději obětuju stopaře než třeba podle mě mnohem důležitější sestry.
The Death Knight

Post by The Death Knight »

o tom netreba ani ropzpravat .... je jasne ze sestry su 100x lepsie ako stopari ale to je uz jednotka 2 urovne...
ale ja fakt neviem co na tom stoparovi vsetci vidia... - ano ma neviditelnost, ano ma vysoke atributy, ano rozbije mi strelcov za 3-4 kola, ano ma jed... ale tak ci onak som s nimi este nikdy nemal vecsi problem ! ked sa zneviditelnili tak si len zobrali zbytocne jedno kolo co mi v podstate pomohlo... vysoke atributy? tie ma aj kostlivec a trpaslik (neviem meno :D ) , strelci ? skoro nikdy sa mi k nim nedostal a jed ? je to skvela zbran .. ovsemze z dialky ... podla mna je stopar zbytocne mrhanie talentu vrahov ... a co sa tyka mojho hlasu tak som ho dal kostlivcovi ... atributy ma dost dobre a ma perfektnu schopnost uder ... sice velmi neplati na velke jednotky ale na tie male plati az priliz :)
velmi rad si vypocujem vase nazory, ale podla mna je stopar fakt nic moc...
Post Reply