Zdravim všechny. Mám takovej dotaz. Když chci vyrobit nějakou mapu a uložit ji, uloží se mi do souboru maps, což je nejspíš v pořádku, ale problém je v tom, že už tu mapu potom nemůžu načíst a pokračovat v editaci. Vždy mi tam napíšou,, nainstalujte Maps folder ,, což je něco jako mapový překladač. Já ale nevim, kde ho mam sehnat. Potřeboval bych radu.
jaj to se mi taky stava , vdy kdyz mam vice jak jednu mapu , neco podobneho uz sem tu psal.. ale asi ti s tim nepomuzu , ted nemam , ted delam mapy na HoMM III
No já nevím, já teda žádný mapový překladač nepoužívám a mapy standardně načítám. Pravdou je, že v posledním patchu je chyba a mapa nejde načíst pouhým "poklepáním" na soubor. Je potom nutné v již zapnutém editoru dát mapu načíst (File->Open).
Jak si to myslel ve spuštěném editoru. Já ji totiž uložim, ale pak už nikdy nenačtu. Divim se tomu, protože mám originálku homm5 - tribes of the east a ta by měla bejt v pohodě.
mysli se tim ze zapnes editor a nebudes tam davat zadnou mapu a das nacist ulozenou .. ale me se obcas stane ze ani pres to se o nenacte .. me se stava zé dam mapu ulozit a ona se ulozi pod kapacitou 1Kb a pak se nic nenacte.. ://
No jo, ale já bych radši tu mapu, co jsem začal vyrábět, ještě někdy viděl. Spouštěl jsem to jak říkáš, ale nic se nenačetlo. To je už furt dokola. Potřeboval bych poradit, co s tím mám teda dělat. Budu vůbec moct vyrábět mapy
faktem je, že jednou se mi mapa teda zmršila a už nešla nijak otevřít (ani jako zip). Takže jsem ji musel obnovit ze zálohy. To se mi ale stalo jen jednou, zatímco úspěšných uložení/načtení jsou stovky.
Když mi mapu pošleš na mail, můžu se na to podívat, ale nic neslibuju.
co na tom nechapes ? mapa je ulozena jako data ve slozce maps a kdyz ji skopirujes do jine slozky tak ji jakoby zalohujes ...otevrit by melajit jen v map editoru mapu muzes taky nekam poslat , protoze sou to data jak by jinak nekdo moh na svoje stranky davat mapy ke stazeni ???
Přesně tak, prostě si ten soubor kopíruju jinam (zároveň si nechávám starší verze mapy). Vřele doporučuju kopírovat i jinam než na počítač, kde se mapa tvoří - stačí HW porucha a veškerá práce může rázem zmizet...
trochu sa priživím, už dlho ma trápi ako "vykopať" jamu a zavesiť mosty v podzemí aby sa po nich dalo normálne chodiť s hrdinom, ak si pamätáte tak v HoF bola jedna misia za Dungeon kde bolo týchto mostov ako nas**tých. Veľmi pekne vás prosím ak to niekto vie spraviť či by mi tu napísal návod.ďakujem!!!!