Editor map do HoMaM ToE
Re: Editor map do HoMaM ToE
Ano , je možné , že by to šlo , ale každopádně odpověď na otázku je NE protože samostané líhně pro neutrální vojáky mimo elementály neexistují.. 
V mojí kampani se dají temní rytíři najmout (ve velkých) "nekrolíhních".
Jak se říká, zkoušet, zkoušet a pořád jen zkoušet a uvidíte že přijdete na všechno. Já momentálně pracuji na kampani pro Heroes V a ty skripty, to je opravdu něco ale jinak to prostě nejde...Já jako vzory mám mapy od Nivalu...
Tak mě tak napadlo , dá se v těch líhních nastavit aby se tam rodili vylepšené jednotky ???
Hm...., to je škoda, nejspíš s tim nic nenadělám, ale fakt je ten, že jsem ty líhně už viděl v různých stažených mapách > Líhně nejen na mumie, mantikory a vlky, ale i na fénixe a černé rytíře.
Jestli by šlo nastavit do líhní, že se v nich budou najímat vylepšené jednotky sice nevim, ale nebylo by to špatný.
Když jsem viděl tolik stažených map, ve kterých bylo celkem dost nových a upravených věcí i jednotek, ani bych se nedivil, že to s těmi líhněmi někdo zkusí.
Nedávno jsem začal pracovat s editorem a ještě s ním moc neumim.
Chtěl jsem dát do mé mapy sfingu a vytvořit si vlástní hádanku, ale jak mám označit správnou odpověď? Nevíte to někdo?
Jestli by šlo nastavit do líhní, že se v nich budou najímat vylepšené jednotky sice nevim, ale nebylo by to špatný.
Když jsem viděl tolik stažených map, ve kterých bylo celkem dost nových a upravených věcí i jednotek, ani bych se nedivil, že to s těmi líhněmi někdo zkusí.
Nedávno jsem začal pracovat s editorem a ještě s ním moc neumim.
Chtěl jsem dát do mé mapy sfingu a vytvořit si vlástní hádanku, ale jak mám označit správnou odpověď? Nevíte to někdo?
Bušák wrote:Tak mě tak napadlo , dá se v těch líhních nastavit aby se tam rodili vylepšené jednotky ???
Skoro bych řekl, že to půjde, ale nezkoušel jsem to...
Možná mě už máte plný zuby, ale potřebuju pomoct s editorem. Problém se týká toho, jak vytvořit závěsný most v podzemí. Vytvořit díru v podzemí umim, ale nemůžu přijít na to, jak napojit konce mostu z pevninou tak, aby se po nich dalo chodit. Ještě by mě zajímalo, jestli někdo nevíte, jak se přidělají na most ty řetězy, které ho jakoby drží, protože když je tam chci dát, automaticky mi spadnou na dno propasti. Nejde je nějak vyzvednout, třeba pomocí klávesové zkratky?
Toto jsem tam chtěl dát taky, ale narazil jsem přesně na stejné problémy. Takže bohužel...
Teda, co ten editor tak nějak poznávám, narážím na jednu chybu za druhou. Konečně se mi podařilo dodělat moji první mapu a teď ji testuju a nalézám další chyby o kterých jsem v editoru neměl ani páru.
Tak například:
Chyba s obelisky
- při první návštěvě obelisku je grál už vykopán, což je blbost, spíš tam neni > trochu jsem byl zvyklej na editor u trojek, ale tenhle mi přijde hodně komplikovanej > teda jak v čem
- přece nebudu dávat grál na místo, kde bude každou hru znova a znova > proč se prostě někam sám nehodí > pokaždý někam jinam
Problém s úkoly
- jednoduše řečeno, úkol mi nejde vytvořit > já vim, že to nějak určitě jde, ale bohužel mimo úkolovou chatku. V té by se to totiž nastavovalo nejrychleji a nejlépe, ale tak to prostě nemaj udělaný
Sfinga jak by smet
- jak vytvořit vlastní hádanku, jo.. něco jde, ale jak označit z těch tří odpovědí tu správnou, to už ve sfinze nejde nastavit
Věž s náhodným hrdinou
- ta je taky pěkně divná, hrdina, kterého tam nastavíte, musí automaticky spadat pod nějakého hráče
Hrdinové
- to by mě zajímalo, proč nejsou v editoru všichni speciální hrdinové, i když je v nastavení mapy všechny povolím, nic se nestane
Stavba závěsných mostů
- viz. můj minulý příspěvek
No a na další problémy jsem ještě nenarazil, ale oni se nějaké objeví
Nevim nevim, editor je v něčem dobrý, ale v něčem je tak blbě složitej, že to snad neni ani možný
NEVÍTE NĚKDO, JAK NĚJAKÝ Z TĚCH URČITÝCH PROBLÉMŮ, CO JSEM SEM PSAL, ODSTRANIT ?
Tak například:
Chyba s obelisky
- při první návštěvě obelisku je grál už vykopán, což je blbost, spíš tam neni > trochu jsem byl zvyklej na editor u trojek, ale tenhle mi přijde hodně komplikovanej > teda jak v čem
- přece nebudu dávat grál na místo, kde bude každou hru znova a znova > proč se prostě někam sám nehodí > pokaždý někam jinam
Problém s úkoly
- jednoduše řečeno, úkol mi nejde vytvořit > já vim, že to nějak určitě jde, ale bohužel mimo úkolovou chatku. V té by se to totiž nastavovalo nejrychleji a nejlépe, ale tak to prostě nemaj udělaný
Sfinga jak by smet
- jak vytvořit vlastní hádanku, jo.. něco jde, ale jak označit z těch tří odpovědí tu správnou, to už ve sfinze nejde nastavit
Věž s náhodným hrdinou
- ta je taky pěkně divná, hrdina, kterého tam nastavíte, musí automaticky spadat pod nějakého hráče
Hrdinové
- to by mě zajímalo, proč nejsou v editoru všichni speciální hrdinové, i když je v nastavení mapy všechny povolím, nic se nestane
Stavba závěsných mostů
Nevim nevim, editor je v něčem dobrý, ale v něčem je tak blbě složitej, že to snad neni ani možný
NEVÍTE NĚKDO, JAK NĚJAKÝ Z TĚCH URČITÝCH PROBLÉMŮ, CO JSEM SEM PSAL, ODSTRANIT ?
takže ty grály , těch tam můžeš dát kolik chceš a on se objeví jako jeden z nich , takže bude pokaždé jinde...
k těm ůkolům je řada parametrů v sekci vlastnosti , pokud umíš trochu anglicky tak to nastavíš , nebo se na to píše skript , ale v tom se sám nevyznám..
co se týče sfingy myslím , že to bude podobné..
na většinu věcí lze napsat skript , ale to už je složitějíší , a jinak kampaňoví hrdinové , teda většina , pár jich tam chybí , ale spíš ti ze starých kampaní , ty co tam sou jsou v sekci heroes scenario ..
k těm ůkolům je řada parametrů v sekci vlastnosti , pokud umíš trochu anglicky tak to nastavíš , nebo se na to píše skript , ale v tom se sám nevyznám..
co se týče sfingy myslím , že to bude podobné..
na většinu věcí lze napsat skript , ale to už je složitějíší , a jinak kampaňoví hrdinové , teda většina , pár jich tam chybí , ale spíš ti ze starých kampaní , ty co tam sou jsou v sekci heroes scenario ..
Prosím vás já když si vytvořím a uložím mapu tak tam je Něco o Heroes Max level nebo co a že nemám napsaný fámy co s tím dík 
můsíš si dát ůplně nahoře vlastnosti mapy a tem máš myslim něco jako general (prostě ty hlavní vlastnosti mapy) a tam máš restrict to hero max level a tam vybereš maximální ůroveň kterou může hráč ve tvojí mapě mít ...
Bušák wrote:můsíš si dát ůplně nahoře vlastnosti mapy a tem máš myslim něco jako general (prostě ty hlavní vlastnosti mapy) a tam máš restrict to hero max level a tam vybereš maximální ůroveň kterou může hráč ve tvojí mapě mít ...
Moc dík
Vynny wrote:Teda, co ten editor tak nějak poznávám, narážím na jednu chybu za druhou. Konečně se mi podařilo dodělat moji první mapu a teď ji testuju a nalézám další chyby o kterých jsem v editoru neměl ani páru.
Tak například:
Chyba s obelisky
Problém s úkoly
Sfinga jak by smet
Věž s náhodným hrdinou
Hrdinové
Stavba závěsných mostů
Nevim nevim, editor je v něčem dobrý, ale v něčem je tak blbě složitej, že to snad neni ani možný![]()
Obelisky: já to řešil tak, že jsem zadal natvrdo umístění včetně rádiusu, aby se grál nedal na nevhodné místo, kde by třeba nešel vykopat nebo nebyl vidět.
Úkoly: úkolová chata nefunguje. Vše lze nastavit v nastavení mapy + skripty (50 úkolů na mapu je nereálná věc).
Sfinga: sfingu jsem nepoužíval. Nevím, tipoval bych ale, že by možná šlo změnit texty u originálních otázek.
Věž s náhodným hrdinou: Prostě tam musí být určitý hrdina.
Hrdinové: Lze tam dát jakéhokoliv hrdinu ve hře, ale např. u Markala to není úplně jednoducé (v nabídce není).
Stavba závěsných mostů: Nevím.
Jinak problémů a bugů je tam dost. Doporučuju dělat si zálohy. Dvakrát se mi stalo, že po uložení mapy již tato nešla načíst a musel jsem ji obnovit ze zálohy. Skripty zase nejsou tak těžké, když do toho člověk trochu pronikne.
Já jsem jednou zkoušel vytvořit zkušební mapu podle návodu v dokumentaci k editoru (neumím anglicky, takže jsem si to všechno musel překládat v Google překladači), ale pak mi nešla spustit. Teď jsem na ni zase narazil a podařilo se mi ji spustit. Ale protože to nebylo nic moc, tak jsem se rozhodl ji doladit, aby z toho byla aspoň trochu zábavná mapa. Pracoval jsem na ní včera a zítra ji snad dokončím. Jen by mě zajímala jedna maličkost, a to jak se dělají složené neutrální armády. Předem díky za radu.