Editor map do HoMaM ToE

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
loles

Re: Editor map do HoMaM ToE

Post by loles »

poradte pls. Vzdy ked spravim mapu, ulozim ju ,tak ma 22 bajtov a nejde pustit. Ked niekto vie pomoct tak prosim poradte
Activator

Post by Activator »

Nejde otevřít v editoru nebo ve hře?
v editoru => je tu něco shnilého
ve hře => vyžaduje min. 2 hráče nebo režim kampaň
Sakuba

Post by Sakuba »

Vynny wrote:Možná by ti mohl pomoci můj starší příspěvek, který zde najdeš kousek nad tím příspěvkem, co jsem ti psal o těch mostech.
Chcete-li nějaké moje mapy, navštivte tuto stránku: http://vynny-web.webnode.cz/

JJ díky moc! :)
Jen ti, co uctívají Urgashe se mohou stát mocnými. Jen ti co, podstoupí cestu plamenem mohou dosáhnout cíle, jen ti, co projdou plamennou cestou, mohou být odměněni. Proto proč nesvádět a vraždit?? Vždyť je to jediný účel démona. Ať žije kha - Beleth!
Vynny

Post by Vynny »

Activatore potřebuju od tebe radu. Pracuju na jedné kampani a zkouším používat ty skripty. Nemůžu přijít na to, jak udělat informační zprávu. Potřeboval bych, aby ta zpráva naběhla v určitém regionu, který jsem vytvořil. Ve skriptovym editoru akorát napíšu heslo MessageBox, ale nevim jak tam dát text zprávy. Koukal jsem do jedné mapy, kde tenhle skript se zprávou byl, ale text k ní jsem prostě nenašel. Nevíš jak na to?
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 12:04 pm, edited 2 times in total.
Activator

Post by Activator »

Ten text je v externím txt souboru (zabalen v mapě). Napíšeš si text a pak daný soubor nakopíruješ do archívu mapy (přejmenovat h5m na zip).
Sakuba

Post by Sakuba »

Mám takový dotaz: lze nějak dotlačit počítačem ovládaného hrdinu, aby mohl popojet jen o určitý počet polí, jak tomu bylo v HoMaM 2 a 3?
A dvě otázky mimo: Neví někdo kde by se dala shlédnout poslední ukázka v ToE v češtině?
A ještě kde by se dala stáhnout či jen poslechnout ta hudba, která byla úplně v základních HoMaM 5 na začátku 1. mise za Isabelu, taky hraje v poslední ukázce v misi za Arantira (Srdce temnot), hned jakmile Arantir řekne že pošle Isabelu do jejího pravého těla. NA youtube je tenhle soundtrack k nenalezení! :?
Jen ti, co uctívají Urgashe se mohou stát mocnými. Jen ti co, podstoupí cestu plamenem mohou dosáhnout cíle, jen ti, co projdou plamennou cestou, mohou být odměněni. Proto proč nesvádět a vraždit?? Vždyť je to jediný účel démona. Ať žije kha - Beleth!
Sakuba

Post by Sakuba »

Tak dobrý, tu hudbu už mám. :D
Vynny

Post by Vynny »

Activator wrote:Ten text je v externím txt souboru (zabalen v mapě). Napíšeš si text a pak daný soubor nakopíruješ do archívu mapy (přejmenovat h5m na zip).

Nevim co dělám blbě, ale zkoušel jsem to tak jak říkáš. Text jsem si napsal v poznámkovym bloku,uložil ho pod názvem zprava.txt a potom ho nakopíroval k mapě. Pak jsem otevřel mapu, vytvořil region a otevřel script editor.
Napsal jsem tam tohle:
function zprava ()
MessageBox("Maps/SingleMissions/Map_1/zprava.txt");
Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "zprava", nil );
end;
Když sem to pak zkoušel, v regionu se hrdina ani nezastavil a zpráva mně samozřejmě žádná nenaběhla. Nevěděl bys, v čem tam dělám chybu.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 12:05 pm, edited 1 time in total.
Activator

Post by Activator »

Chyba je ve skriptu. Jmenuje se ten region "zprava"? Máš tam taky startovací trigger (ne jen ten nulovací v tělě funkce)?
Vynny

Post by Vynny »

Region jsem nazval stejně jako název textu "zprava", což by ale nemělo nějak ovlivnit skript. Mimochodem jaký má heslo ten spouštěcí trigger a kam se přesně píše, protože ten tam asi fakt nemam. Poradil bys mi prosím.

function zprava ()
MessageBox("Maps/SingleMissions/Map_1/zprava.txt");
Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "zprava", nil );
end;
Activator

Post by Activator »

Mimo tělo funke, takže asi nad ní. Alespoň já to tak psal, nejdřív triggry atd a dole potom jednotlivé fce. Jinak dobrým vzorem jsou jakékoliv mapy s funkčními skripty. Dále potom byl někde na Heroes centru odkaz na takovou kuchařku skriptování (kdo hledá, najde).

Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "zprava", "zprava" );
Vynny

Post by Vynny »

Moc dík, už se mi to podařilo. :)
Sakuba

Post by Sakuba »

Mám takový dotaz: lze nějak dotlačit počítačem ovládaného hrdinu, aby mohl popojet jen o určitý počet polí, jak tomu bylo v HoMaM 2 a 3? :)
Vynny

Post by Vynny »

Ahoj. Pokuď ti jde o to, aby se někam v určité chvíli přesunul, tak to se dá udělat skriptem, ale jestli máš na mysli, aby každý den ušel jen určitý počet bodů pohybu, tak to nevim jestli se dá vůbec udělat.
Bušák

Post by Bušák »

Řekl bych že máš na mysli radius , ve kterém se smí pohybovat , třeba max. 10 polí od hradu , že ano ? No u editoru si musíš zvyknout , že se vše dělá přes skripty , a tohle jde taky přes skript , z jeho psaním ti ale bohužel nepomohu , jelikož skripty jsou moji velcí nepřátelé , v mých mapách mi nefungujou ani scripty např. na přidělení expů (i přesto , že je dělám podle předlohy). Nicméně spoustu věcí ke scriptům se dá najít v herní složce Editor documention , nebo tak nějak , je to ovšem anglicky, víc ti neporadím. :|
Post Reply