Elreth wrote:Dave_Jame wrote:Tak já jsem osobně rád že tam není dabing. Z1 pro lepší kvalitu informací které nejsou překladem zkresleny. zadruhé proto že Dabing Heroes V byl zdrojem mnoha nočních můr
Ona lokalizace není nic jednoduchého a levného
Jsou to hodina a hodiny práce a navíc musíš mít zvlášť firmu co hru vyrábí. Ona cena 1100 za heroes VI je tak vysoká, protože se nějak musí zaplatit ta lokalizace. ČR je relativně malí trh, a navíc nebudeme si dělat iluze že by u nás bylo běžné si hru kupovat.. mladší lidi, kteří jsou vázaní na prostředky rodičů, a vychytralejší lidi (které vidím jako pozůstatek komunizmu) si ji radši "výhodněji" stáhnou.
U tech mladých lidí je to pochopitelné,přeci jen pokud mám omezené možnosti které hry si koupím tak si budu pečlivě vybírat. Například v ČR se ale vydavatele celkem strefily.. přeci jen končí školní rok a mnoho žáků si hru mohou přát jako "odměnu" za vysvědčení.
I když je český a slovenský trh společný v tomhle ohledu, stále rozsahem nemáme na Německo-rakouský, polský nebo Italsky kde je mnohem vice potencionálních hráčů, takže se náklady na lokalizaci, které se až tak moc neliší, rozdělí do mnohem většího množství lidí. Teď mě mrzí že jsem se v těch otázek nezeptal na objem české verze a české sběratelské verze.
Dave Jame co myslíš těmi nočními můrami....
Tak co tím myslíš....