Editor map do HoMaM ToE
Re: Editor map do HoMaM ToE
Dotaz na Vynnyho - uděláš (udělals a já ji nenašla) multiplayerovou hru pro 8? Hledám nějakou dobrou normální mapu pro hot seat - všechny anglický co jsem našla byly úplně blbý. Popř. jakýkoliv odkaz..
Škemry škemry psí oči... 
Jen ti, co uctívají Urgashe se mohou stát mocnými. Jen ti co, podstoupí cestu plamenem mohou dosáhnout cíle, jen ti, co projdou plamennou cestou, mohou být odměněni. Proto proč nesvádět a vraždit?? Vždyť je to jediný účel démona. Ať žije kha - Beleth!
ÁCH, úplně jsem se zažrala do té mapy za Balloru. Úplně se v tom vyžívám!
Jak si dokázal, aby měla ten speciální řetězák a tu Vládcovu vlnu, skript?
Jinak supr mapa, chválím!
Jak si dokázal, aby měla ten speciální řetězák a tu Vládcovu vlnu, skript?
Jen ti, co uctívají Urgashe se mohou stát mocnými. Jen ti co, podstoupí cestu plamenem mohou dosáhnout cíle, jen ti, co projdou plamennou cestou, mohou být odměněni. Proto proč nesvádět a vraždit?? Vždyť je to jediný účel démona. Ať žije kha - Beleth!
Sakuba wrote:Ehm, mno. Hrabu se těma pos***** skriptama už celej měsíc a prostě mi to neleze do hlavy - asi to bude mentální retardace.![]()
Potřebuju aby; hrdina vlezl do regionu (ten umím udělat a tím to končí), a když bude od hráče 2 zastaví se a obdrží zprávu.
za a) fakt na mě musíte pomalu jsem úplně vedle z těchle hroznejch skriptů.
za b) ani nwm jak exportovat ten text do mapy, který by se zobrazil
za c) ten manuál mám na compu mám když jsem to teď viděla asi 5x(Jinak i když to nechápu je to sup a obdivuju že sis s tím dal práci!
)
Mnoo asi tak.
Pokud chceš, aby ten text naběhl v regionu jenom tobě a né nepříteli, když do něj vstoupí, musíš udělat funkci, ve které dáš podmínku spuštění například "if GetCurrentPlayer () == PLAYER_1 then". Pak se daný text v regionu bude spouštět pouze hráči 1. Vzor najdeš v mém návodu ve sekci "Jednoduché vzory - funkce". Dej ale pozor na to, jestli nemáš ve hře nějaké modifikované mapy, protože ty právě mohou funkčnost skriptů ovlivnit, a pak ti můžou blbnout, i když je správně píšeš. Mě se osobně tohle už stalo.
Sakuba wrote:Dotaz na Vynnyho - uděláš (udělals a já ji nenašla) multiplayerovou hru pro 8? Hledám nějakou dobrou normální mapu pro hot seat - všechny anglický co jsem našla byly úplně blbý. Popř. jakýkoliv odkaz..Škemry škemry psí oči...
Bohužel co se týče tvorby map, multiplayerovou mapu ode mě zatím nečekej. Pokouším se dokončit svou první kampaň, kterou snad v průběhu května uveřejním na své stránce.
Sakuba wrote:ÁCH, úplně jsem se zažrala do té mapy za Balloru. Úplně se v tom vyžívám!![]()
![]()
![]()
Jak si dokázal, aby měla ten speciální řetězák a tu Vládcovu vlnu, skript?![]()
Ty speciální kouzla lze hrdinovi přidělit velice snadno. Stačí na zvoleného hrdinu kliknout a najet v editoru do levého sloupce. Tam je kolonka "Editable", kterou, když rozklikneš a ve "spellIDs" přidáš pomocí pravého tlačítka myši nové kouzlo, otevře se ti jakýsi seznam, ale pozor! Nejsou v něm jenom kouzla, ale i ability, schopnosti a další věci a né všechno může hrdina v boji použít. Hra se pak vypne nebo je kouzlo tmavé a nelze jej použít. Ta vlna i s ďábelským řetězovým bleskem je někde dole pod hesly: "SPELL_UBER_CHAIN_LIGHTNING", "SPELL_BOSS_FIREWALL." Co je ale důležité, pokud nějaké takovéto kouzlo vyberete, a pak rozkliknete běžným způsobem seznam hrdinových kouzel, tato kouzla automaticky zmizí a je třeba je pak hrdinovi přidělit znovu.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:58 am, edited 1 time in total.
Supr snad se do toho prokoušu. Ten text musím do té mapy dostat, nebo ho stačí přesunout do složky s mapami, popř. jen do složky s hrou samotnou?
Supr tak už to mám. Mám celý spínač i s funkcí, ale mám pár otázek:
1) Mezi spínačem a funkcí musí být jeden řádek volný?
2) Když chci v tom skript editoru najít svou mapu, ve složce, kde je žádný takový soubor není (vidím i skryté složky i mám v editoru zaplé rozpoznávání všech typů co jdou povolit)
Ví někdo co s tím, nebo je ten editor fakt na prd?

2) Když chci v tom skript editoru najít svou mapu, ve složce, kde je žádný takový soubor není (vidím i skryté složky i mám v editoru zaplé rozpoznávání všech typů co jdou povolit)
Ví někdo co s tím, nebo je ten editor fakt na prd?
Sakuba wrote:Supr tak už to mám. Mám celý spínač i s funkcí, ale mám pár otázek:
Ví někdo co s tím, nebo je ten editor fakt na prd?![]()
Já osobně mezi spouštěčem a funkcí vždy jeden řádek vynechávám. Ostatně každou funkci od druhé odděluji řádkem. Je to lepší, funguje to a je v tom větší přehled.
Nevím přesně, co máš za problém, ale archiv mapy jsem v tom skriptovým editoru vždycky otevřel ze složky "maps", která je ve hře.
Měl bych jeden dotaz ohledně na Activatora.
Zkoumám teď skript "GetDifficulty" a nemůžu nikde najít, co přesně určují zadané hodnoty "coef" a "mon_coef", co jsi zadával v některých misích tvé kampaně:
coef=rozdíl mezi napříkald 25 a 730;
mon_coef=rozdíl mezi 0.75 a 2;
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:59 am, edited 1 time in total.
Vynny wrote: Nevím přesně, co máš za problém, ale archiv mapy jsem v tom skriptovým editoru vždycky otevřel ze složky "maps", která je ve hře.
Mno problém je v tom, že já tu složku mám prázdnout. Resp. když složku "maps" ovevřu kdekoliv jinde, než přímo z editoru map, tak je nevidím...
Etě něco, pár lidí tu psalo, že ví jak změnit ikonu a popis specializace a neví jak specializaci změnit. Já zas vím jak specializaci změnit, zato nevím, kde se mění ikony a popisy..
Poradíte prosím někdo?
Sakuba wrote:Mno problém je v tom, že já tu složku mám prázdnout. Resp. když složku "maps" ovevřu kdekoliv jinde, než přímo z editoru map, tak je nevidím...
Počkej už asi vím, co je tím hlavním problémem. Asi chceš v editoru otevřít klasické mapy ze hry, že jo. Ty totiž ve složce "maps" nejsou a můžu říct, že se docela těžko otevírají. Jde to přes data, ale mnohem rychlejší je si oficiální mapy od Ubisoftu stáhnout třeba přes tuto stránku a do té složky si je pak zkopírovat:
http://www.heroesofmightandmagic.com/he ... maps.shtml
Sakuba wrote:Etě něco, pár lidí tu psalo, že ví jak změnit ikonu a popis specializace a neví jak specializaci změnit. Já zas vím jak specializaci změnit, zato nevím, kde se mění ikony a popisy..Poradíte prosím někdo?
Vím, že se to tady už řešilo, ale dobře. Dám sem návod, ale teď bohužel musím pryč, a tak to sem hodím kdyžtak navečer.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 11:59 am, edited 1 time in total.
Vynny wrote:Počkej už asi vím, co je tím hlavním problémem. Asi chceš v editoru otevřít klasické mapy ze hry, že jo. Ty totiž ve složce "maps" nejsou a můžu říct, že se docela těžko otevírají. Jde to přes data, ale mnohem rychlejší je si oficiální mapy od Ubisoftu stáhnout třeba přes tuto stránku a do té složky si je pak zkopírovat:
http://www.heroesofmightandmagic.com/he ... maps.shtml
Mno, mě jde o jakékoliv mapy, nejen ty, co jsou už oficiální. Přesněji řečeno je nechci ani otevřít, ale nevím jak se tam dává ten text do zprávy. (Popř. kam to mám vůbec hodit (jestli to třeba stačí mít na ploše...))
Vynny wrote:Vím, že se to tady už řešilo, ale dobře. Dám sem návod, ale teď bohužel musím pryč, a tak to sem hodím kdyžtak navečer.
Díky, jsi taková moje dobrá víla.
Sakuba wrote:Mno, mě jde o jakékoliv mapy, nejen ty, co jsou už oficiální. Přesněji řečeno je nechci ani otevřít, ale nevím jak se tam dává ten text do zprávy. (Popř. kam to mám vůbec hodit (jestli to třeba stačí mít na ploše...))
Ten text se sice dá napsat kdekoliv a pak ho do adresáře mapy jen přikopírovat, ale bude pokaždý mizet a právě aby tam zůstal, tak je dobrý ho psát buď přes ten speciální skriptový editor, ale tam zas říkáš, že nemůžeš otevřít mapu, tak nevim a nebo je ještě jedna možnost a to v klasickym editoru. Zprávu tam lze taky napsat, ale je to trochu o hledání. Já to třeba dělal i přes nestvůry, u kterých lze zprávy vytvářet. Vždycky jsem ji vytvořil a z nestvůry pak smazal. Zpráva tak už v adresáři mapy zůstane napořád. Pomocí skriptu "MessageBox" ji pak můžeš použít. Viz můj návod.
Co se týče těch hrdinů a jejich úprav, zde je malý návod:
Last edited by Vynny on Sat May 21, 2011 3:20 pm, edited 3 times in total.
Zde je pokračování mého návodu:
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 12:00 pm, edited 1 time in total.
Vynny wrote:Měl bych jeden dotaz ohledně na Activatora.
Zkoumám teď skript "GetDifficulty" a nemůžu nikde najít, co přesně určují zadané hodnoty "coef" a "mon_coef", co jsi zadával v některých misích tvé kampaně:
coef=rozdíl mezi napříkald 25 a 730;
mon_coef=rozdíl mezi 0.75 a 2;
Pokud chcete nějaké moje mapy, navštivte tuto stránku: http://vynny-web.webnode.cz/
Getdifficulty určí na jakou obtížnost hráč hraje. Ty koeficienty potom násobí dle zvolené obtížnosti počty monster a zkušeností nepřátelských armád.
Activator wrote:Getdifficulty určí na jakou obtížnost hráč hraje. Ty koeficienty potom násobí dle zvolené obtížnosti počty monster a zkušeností nepřátelských armád.
Dík. Už je mi to konečně jasné.
Last edited by Vynny on Sun Aug 14, 2011 12:00 pm, edited 1 time in total.