Heroes VI a jeho tvorba
Re: Heroes VI a jeho tvorba
Prapůvodně to mělo vyjít v březnu, ale tomu datu nikdo nevěřil.. Tak si Skrimish zahraj vícekrat, za různé rasy, proti různým nepřátelům a na různých pozicích.
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?
Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
No jo a pak mě už full ničím nepřekvapí. Ne ne ja si to chci vychutnat až ve fullverzi... To víte, já jsem strašnej požitkář. Nevyšel alespoň už ten editor? Co já vím měl by vyjít ještě před hrou.
Tak jsem chtěl čekat až do vydání, ale vzhledem ke stáří počítače jsem včera zkoušel demo.. Zatím teda jen na notebooku, ale přijde mi smutný, že dva roky starý a poměrně drahý herní notebook už to neutáhne. Respektive, nastartovat to šlo, ale škube se to a byly aj nějaké potíže se zobrazením. Komické na tom ovšem je, že abych to byl vůbec schopnej nainstalovat, tak sem musel instalaci spouštět v režimu kompatibility s Windows XP SP2
. Plus samotná hra vypadá jen o kousek lépe než HoMaM V, ale optimalizace je někde za hory za doly...
Teď už jen doufám, aby to počítač, ačkoliv eště starší, ale svým způsobem výkonější utáhl. Jinak mě asi přítelkyně po rozbalení collector edice kterou dostane k narozeninám zabije
.
Jinak, moje první dojmy, jak to tak na člověka vybafne, tak je to dost nezvyk a skoro by to člověk označil za jinou hru, ale věřim tomu že příběh bude dost bytelnej a hotseat multiplayer stejně návykovej jako u předchozích dílů.
Jen se teda modlim, aby eště doladili do vydání, nebo v prvních patchích tu optimalizaci
Teď už jen doufám, aby to počítač, ačkoliv eště starší, ale svým způsobem výkonější utáhl. Jinak mě asi přítelkyně po rozbalení collector edice kterou dostane k narozeninám zabije
Jinak, moje první dojmy, jak to tak na člověka vybafne, tak je to dost nezvyk a skoro by to člověk označil za jinou hru, ale věřim tomu že příběh bude dost bytelnej a hotseat multiplayer stejně návykovej jako u předchozích dílů.
Jen se teda modlim, aby eště doladili do vydání, nebo v prvních patchích tu optimalizaci
Máš velice zajímavý problém, protože jsi první od koho to slyším. Sám jsem demo spouštěl na 2 raky starém PC kde jediné vylepšení bylo přidání několika RAMek.. A i po všech vylepšení mi H6 jede nesrovnatelně plynuleji než Heroes V. A to se bavím o stejném PC. Trošku problém je s načítání objektů na mapě po loadingu, ale to je otázka par vteřin a navíc je i v procesu nahrávání mapa plně interaktivní. Oproti tomu co předvedly Heroes V je optimalizace nesrovnatelně lepší dle mých zkušeností. Zejména tedy v oblasti tahů nepřítele. Problém stále dělají některé animace, ale to jsou detaily které jsem schopen u Dema tolerovat.
Dave_Jame wrote:Máš velice zajímavý problém, protože jsi první od koho to slyším. Sám jsem demo spouštěl na 2 raky starém PC kde jediné vylepšení bylo přidání několika RAMek.. A i po všech vylepšení mi H6 jede nesrovnatelně plynuleji než Heroes V. A to se bavím o stejném PC. Trošku problém je s načítání objektů na mapě po loadingu, ale to je otázka par vteřin a navíc je i v procesu nahrávání mapa plně interaktivní. Oproti tomu co předvedly Heroes V je optimalizace nesrovnatelně lepší dle mých zkušeností. Zejména tedy v oblasti tahů nepřítele. Problém stále dělají některé animace, ale to jsou detaily které jsem schopen u Dema tolerovat.
Zajímavé, uvidíme jak si s tím poradí tedy klasický počítač, grafická karta byla někde na úrovni minimálních nároků myslím, ale upgradnout jenom tu, by nebyl až takový problém.
Myslim že to bude vážně tim notebookem, je to hnusná blbá lemra.. a párkrát sem do něj možná trošku praštil u diabla
- EuroMarkos
Thelvyn wrote:Dave_Jame wrote:Máš velice zajímavý problém, protože jsi první od koho to slyším. Sám jsem demo spouštěl na 2 raky starém PC kde jediné vylepšení bylo přidání několika RAMek.. A i po všech vylepšení mi H6 jede nesrovnatelně plynuleji než Heroes V. A to se bavím o stejném PC. Trošku problém je s načítání objektů na mapě po loadingu, ale to je otázka par vteřin a navíc je i v procesu nahrávání mapa plně interaktivní. Oproti tomu co předvedly Heroes V je optimalizace nesrovnatelně lepší dle mých zkušeností. Zejména tedy v oblasti tahů nepřítele. Problém stále dělají některé animace, ale to jsou detaily které jsem schopen u Dema tolerovat.
No to teda nevím,jak si na to přišel?
Heroes 5 mi jel na vysokých detailech bez vyhlazování v rozlišení 1366x768 s průměrem 40FPS (samozřejmě záleželo na velikosti mapy a jestli si měl pohled ze země nebo z výšky),u mě je to z výšky na mapě 256x256.
Heroes 6 mi jede na vysokých detailech bez vyhlazování v rozlišení 1366x768 s průměrem 18 - 20 FPS.A to v betě jsou ještě malé mapy a nedodělaná kamera pohledu,takže při finálce půjdou snímky ještě dolu.
Já jsem na hraně hratelnosti na notebooku s Intelem 2x2,2GHz,Ati 4650,4GB ram.Je to tři roky starý stroj,takže náročnost této hry je na střední úrovni.Žíly mi to netrhá,stejně mám v úmyslu na nový rok koupit nový.
Jediné co je v šestkám lépe optimalizováno je rychlost tahů pc.V předchozím díle to bylo občas strašně zdlouhavé,tady to zatím pěkně odsýpá.
Jinak z nového dílu mám smíšené pocity.Mapy jsou chudé,chybí mi tam prostě suroviny a objekty.Nechám se překvapit finálním vydáním,nejsem žádný dobrý angličtinář,takže dost věcí mi tam zatím nedochází,tak uvidím
Dle mého názoru mají výrobci ještě mnoho práce a můžeme čekat další odložení..
jak tu bylo zmíněno, po nčtení to zlobí, taky se stává, že se vám zasekne obrazovka, nemůžu s ní hýbat a pohybuje se jen s mým hrdinou, nebo s kliknutím na minimapě. Absolutně odfláknutá jsou města, tvůrci se ani neobtěžovali vytvořit do nich budovy, zkrátka si kliknete na obrázek sentinela a to jsou kasárny a celý systém s regiony mi přijde taky dost nedomyšlený, nejhůř dopadla asi AI, jelikož kampaň byla v pohodě,a le co je tam ta samostatná mise, to je něco šíleného... Dal jsem easy úroveň než si zvyknu, trápil jsem se tím a ani jsem to nedohrál, nejenže protivníci mají 2 armády jako mám já + několik menších, ale ještě se chovají jako malý děti. Zkrátka dobiju město a mezitím se mi 3 další národy poperou o to první, když se mi povede rozdělit armádu, tak abych jim mohl čelit a dobiju třetí město, vyřítí se po mě tolik protivníků, že prostě nestíhám bránit všechno najednou. Navíc ta mapa co tam je je nechutně průchodná, jinými slovy - snažím se chytit protivníka a on si mě objede ... nejvíc mě vytáčí, že když jedete na protivníka a stojíte přímo u něj a dojdou vám kroky , tak na něj prostě nezaútočíte, takže pokud máte stejně kroků jako on, může vám po mapě utíkat třeba měsíc a vy vždy budete jeden jediný krok za ním. Systém vzdávání se stojí taky zanic... Zaútočí na mě protivník, který je silnějíší , já se bráním, on v půlce bitvy uteče, ale zůstane mu většina armády, dokoupí ve městě zbytek a za 3 tahy ho mám u hradu znova .. a celá hra mi přijde jako honění se o to , kdo bude m ít víc regionů, zkrátka vy máte několik měst, ale všechny je prostě ubránit nestíháte a oni vám je zase berou a berou a nevím jestli se to dá někdy vůbec dokončit... Boje mi přijdou velmi zdlouhavé ... Tvůrci mluvili o větší plynulosti hry, a mysleli že jí docílí tím, že zprasí města, ale ta hra je pomalejší než dříve a ty města mi tam tak chybí ... pěvně věřím, že když nám do vydání zbývají ještě necelé 2 měsíce, tak s tím něco udělají, nebo alespoň v datadisku ....
jak tu bylo zmíněno, po nčtení to zlobí, taky se stává, že se vám zasekne obrazovka, nemůžu s ní hýbat a pohybuje se jen s mým hrdinou, nebo s kliknutím na minimapě. Absolutně odfláknutá jsou města, tvůrci se ani neobtěžovali vytvořit do nich budovy, zkrátka si kliknete na obrázek sentinela a to jsou kasárny a celý systém s regiony mi přijde taky dost nedomyšlený, nejhůř dopadla asi AI, jelikož kampaň byla v pohodě,a le co je tam ta samostatná mise, to je něco šíleného... Dal jsem easy úroveň než si zvyknu, trápil jsem se tím a ani jsem to nedohrál, nejenže protivníci mají 2 armády jako mám já + několik menších, ale ještě se chovají jako malý děti. Zkrátka dobiju město a mezitím se mi 3 další národy poperou o to první, když se mi povede rozdělit armádu, tak abych jim mohl čelit a dobiju třetí město, vyřítí se po mě tolik protivníků, že prostě nestíhám bránit všechno najednou. Navíc ta mapa co tam je je nechutně průchodná, jinými slovy - snažím se chytit protivníka a on si mě objede ... nejvíc mě vytáčí, že když jedete na protivníka a stojíte přímo u něj a dojdou vám kroky , tak na něj prostě nezaútočíte, takže pokud máte stejně kroků jako on, může vám po mapě utíkat třeba měsíc a vy vždy budete jeden jediný krok za ním. Systém vzdávání se stojí taky zanic... Zaútočí na mě protivník, který je silnějíší , já se bráním, on v půlce bitvy uteče, ale zůstane mu většina armády, dokoupí ve městě zbytek a za 3 tahy ho mám u hradu znova .. a celá hra mi přijde jako honění se o to , kdo bude m ít víc regionů, zkrátka vy máte několik měst, ale všechny je prostě ubránit nestíháte a oni vám je zase berou a berou a nevím jestli se to dá někdy vůbec dokončit... Boje mi přijdou velmi zdlouhavé ... Tvůrci mluvili o větší plynulosti hry, a mysleli že jí docílí tím, že zprasí města, ale ta hra je pomalejší než dříve a ty města mi tam tak chybí ... pěvně věřím, že když nám do vydání zbývají ještě necelé 2 měsíce, tak s tím něco udělají, nebo alespoň v datadisku ....
FPS jsem si sice neměřil, tak moc hluboko do technických detailů nevidím.
Ale osobě, co potřebuju u TBS víc. vysoké FPS nebo Plynule tahy AI. Osobně při mém nastavení hry jsou tahy PC i jednotek tak rychlé že FPS ztrácí význam.
Ale osobě, co potřebuju u TBS víc. vysoké FPS nebo Plynule tahy AI. Osobně při mém nastavení hry jsou tahy PC i jednotek tak rychlé že FPS ztrácí význam.
Doufam ze reputace u hrdinu bude ve finalni verzi fungovat u vsech hrdinu ne jen u hlavniho 
Bušák wrote: ....
Jen ne další odložení... Minule to oznámili měsíc a kousek dopředu, tak snad pokud se do pár dnů nic nestane, tak už to bude v klidu. To že by se rozhodli předělat města pochybuju, přece jen by to byla dost zásadní změna, takže budu radši, když budou pracovat na balancování jednotek (a snižování hw nároků!
Nějaký honění se s protivníkem tu bylo do určitý míry vždycky, kolikrát se mi stalo že sem utíkal jak kokot bránit hrad, ale v momentě když protivník viděl že se tam blížim, tak radši vzal nohy na ramena a já celou tu cestu jel zbytečně
A utíkání z bitvy většinou solidně pořešily Okovy posledního muže, o tenhle artefakt nás snad nemůžou připravit
@ Bušák (Za zkomolení se omlouvám)
S prominutím budu reagovat trošku agresivně.
ze začátku města tam vůbec původně neměla být. to že jsou všechny děsná už všichni ví a ví to hlavně i tvůrci, tak nevidím důvod proč dál sypat sůl do ran.
CO se týče běžné mapy nechápu jak ji hrajete. Po první hře kdy jsem si odzkoušel mechanizmy jsem nezažil sebemenší problém až do doby kdy jsem hru nastavil na Hard, kdy už k mé libosti byla opravdu těžká a člověk musel přemýšlet co kdy kde kam a jak využije. A teprve tehdy jsem ocenil schopnost vylepšené sukuby. Spíš než na problém hry bych si být tebou stěžoval na vlastní herní schopnosti. Co takhle používat Portály.. stačí pak s jedním hrdinou bránit všechna města, a s dalším dobývat. Stejně tak kvalitní výběr schopností omezí fakt že ti soupeř utíká, jak často jsi si u hrdiny vzal logistiku?.. Co chceš? koridory? a tech chyb ve tvé hře bych určitě při pozorování našel daleko víc.
Jediný oprávněný výtka z mého pohledu ve tvé kritice jsou prchající hrdinové kteří opravdu potřebují nějak doladit. Ale spíš mám problém že mi utíkají celé armády než že by mi PC utekl v půlce bitvy
Souboje jsou delší z dobrého důvodu.. je tak navržený koncept hry ale hra samotná trvá mnohem kratší dobu než stejně velká mapa v Heroes V a dokonce i kratší dobu než stejná mapa v Heroes II.. Teda za předpokladu že hráč byl natolik inteligentní aby si zrychlil pohyb sebe, soupeřů i jednotek v boji..
p.s. princip že ten, kdo má ten kdo má pod kontrolou větší území má vícero výhod je tu od cca.. no odjakživa když ma 2x víc hradů, mám 2x víc zlata a 2x větší přísun jednotek..
@Thelvyn neboj se okovy tam jsou v celé své kráse, plus řada dalších starých dobrých a známých artefaktů
S prominutím budu reagovat trošku agresivně.
ze začátku města tam vůbec původně neměla být. to že jsou všechny děsná už všichni ví a ví to hlavně i tvůrci, tak nevidím důvod proč dál sypat sůl do ran.
CO se týče běžné mapy nechápu jak ji hrajete. Po první hře kdy jsem si odzkoušel mechanizmy jsem nezažil sebemenší problém až do doby kdy jsem hru nastavil na Hard, kdy už k mé libosti byla opravdu těžká a člověk musel přemýšlet co kdy kde kam a jak využije. A teprve tehdy jsem ocenil schopnost vylepšené sukuby. Spíš než na problém hry bych si být tebou stěžoval na vlastní herní schopnosti. Co takhle používat Portály.. stačí pak s jedním hrdinou bránit všechna města, a s dalším dobývat. Stejně tak kvalitní výběr schopností omezí fakt že ti soupeř utíká, jak často jsi si u hrdiny vzal logistiku?.. Co chceš? koridory? a tech chyb ve tvé hře bych určitě při pozorování našel daleko víc.
Jediný oprávněný výtka z mého pohledu ve tvé kritice jsou prchající hrdinové kteří opravdu potřebují nějak doladit. Ale spíš mám problém že mi utíkají celé armády než že by mi PC utekl v půlce bitvy
Souboje jsou delší z dobrého důvodu.. je tak navržený koncept hry ale hra samotná trvá mnohem kratší dobu než stejně velká mapa v Heroes V a dokonce i kratší dobu než stejná mapa v Heroes II.. Teda za předpokladu že hráč byl natolik inteligentní aby si zrychlil pohyb sebe, soupeřů i jednotek v boji..
p.s. princip že ten, kdo má ten kdo má pod kontrolou větší území má vícero výhod je tu od cca.. no odjakživa když ma 2x víc hradů, mám 2x víc zlata a 2x větší přísun jednotek..
@Thelvyn neboj se okovy tam jsou v celé své kráse, plus řada dalších starých dobrých a známých artefaktů
Last edited by Dave_Jame on Tue Aug 23, 2011 6:57 pm, edited 1 time in total.
No tak ja tu mapu hraju za svatyni na 2 týmy. Hraju s nekromantem proti Haven a Orkům. Už mám tři města, nejlepší protivník jakého jsem viděl je pro mě Average. Hraju to na normál jak jsem již říkal a používám portály. Bohatě mi stačí hlavní hrdina s většinou armády a jeden menší s 5 medůzama 10 žábama a 2kenshi na průzkum mapy a podobné ''blbosti''. A to hraju na normál, v h5 by mi taková taktika k něčemu byla možná tak easy. Ale zase musím uznat že po 2 týdnech měl můj spojenec nesrovnatelně větší armádu a opravdu netuším kde to vzal. A s městama je to jako škatulata hebejte se. Jsem asi jediný hráč kterému zůstalo původní město
.
EDIT: Nechápu proč si zrychlovat pohyby. Mě opravdu nejde o to to dohrát co nejdřív, mě jde o to si to vychutnat, prozkoumat mapu, zapřemýšlet si jak nejvíc cool dostat nepřítele. Řekl bych že já to hraju tak jako kdybych kouřil doutník a ty co si to zrychlují zase jako kdyby kouřili cigáro. (i když jsem tedy ani jedno nedělal tak mě žádné lepší přirovnání nenapadlo)
EDIT: Nechápu proč si zrychlovat pohyby. Mě opravdu nejde o to to dohrát co nejdřív, mě jde o to si to vychutnat, prozkoumat mapu, zapřemýšlet si jak nejvíc cool dostat nepřítele. Řekl bych že já to hraju tak jako kdybych kouřil doutník a ty co si to zrychlují zase jako kdyby kouřili cigáro. (i když jsem tedy ani jedno nedělal tak mě žádné lepší přirovnání nenapadlo)
Je pravda že k Heroes mám přístup založený na rychlém řešení problémů které mi hra připraví. A víc než ve střetech megalomanských armád si vychutnávám mikro hry, kde ztráta každé jediné jednotky je citelná a mám větší manévrovací schopnosti. Ale tohle není důvod pro to si zvyšovat rychlost (pro mě je to praktičtější).
Zvýšení rychlosti, ať už pomocí logistiky nebo jednoho z mnoha takových artefaktů je logické řešení problému "Nemůžu dohnat soupeře". Když máte absolutně stejnou rychlost tak je logické že se nedoženete, proč za ním tedy běháte jako ocásek. čekáte že udělá někde chybu? Ano to bylo možné v předchozích dílech, kde se mělo cenu u věcí jako doly nebo líhně zastavovat. Teď už to smysl nemá. tak ho nechte běžet. On vám z mapy neuteče.
Zvýšení rychlosti, ať už pomocí logistiky nebo jednoho z mnoha takových artefaktů je logické řešení problému "Nemůžu dohnat soupeře". Když máte absolutně stejnou rychlost tak je logické že se nedoženete, proč za ním tedy běháte jako ocásek. čekáte že udělá někde chybu? Ano to bylo možné v předchozích dílech, kde se mělo cenu u věcí jako doly nebo líhně zastavovat. Teď už to smysl nemá. tak ho nechte běžet. On vám z mapy neuteče.
Těch složek je tam jak sr**ek a logistiku nemužu nikde najít. Možná to bude proto že se zaímám hlavně o kouzla. Ale já to moc nepotřebuju, já všechno hraju na armádu a logistiku si dávám jenom na rozsáhlejších mapách nebo když čelím více nepřátelům. A nebo samozřejmě když je to potřeba k dosažení ultimátní schopnosti, ale to v 6-tce stejně není.
Ale pravda že jsem měl velké problémi si poradit s jedním hrdinou ve druhé misi za slavu, ale logistiku jsem přece jenom nepotřeboval. jde o to že ať už jakkoli vyspělý, je to pořád jenom počítač,který se nedokáže opravdu pořádně přizpůsobit mé taktice a pořád to tvrdohlavě zkouší tím uplně stejným způsobem, až na nějaké malé detaily. Takže když jsem viděl že mi chce obsazovat ty mikroměsta nebo jak to mám nazvat, tak stačilo u jednoho počkat a on začal utíkat až když už bylo pozdě. Takže v multiplayeru nebo v nějakých náročnějších misích.
Ale pravda že jsem měl velké problémi si poradit s jedním hrdinou ve druhé misi za slavu, ale logistiku jsem přece jenom nepotřeboval. jde o to že ať už jakkoli vyspělý, je to pořád jenom počítač,který se nedokáže opravdu pořádně přizpůsobit mé taktice a pořád to tvrdohlavě zkouší tím uplně stejným způsobem, až na nějaké malé detaily. Takže když jsem viděl že mi chce obsazovat ty mikroměsta nebo jak to mám nazvat, tak stačilo u jednoho počkat a on začal utíkat až když už bylo pozdě. Takže v multiplayeru nebo v nějakých náročnějších misích.
Z artefaktů, jestli to bude pokračovat jak sem zatím viděl (přiznávám, mám za sebou jen ten tutorial
), tak naprostá paráda - třeba koruna co přidávala vždy jen viditelnost, tak sem jí skoro nikdy nevyužil. Teď přidává i % expů a to už stojí za to.
Města mi ani tolik nevadí, bavila mě vždycky spíš ta část ježdění po kraji, boje, artefakty, zlato, questy, truhlice s expama, občas plné artefaktů, dobývání hrobek... Vizuálně mi přijde hra parádní, přestože jedu na low a dost sem snížil rozlišení, aktualizoval pro jistotu z jejich složky DirectX a jedu teď skoro plynule. Nádherně proklesený fantasy podzemí i krajina na povrchu. Při boji, při criticalech nebo útoku hrdiny parádní okolí, teď při rabování mi výzdoba jedné hrobky připoměla (v dobrém slova smyslu) město nemrtvých ve WoW...
Ale na jednu věc si zatím nemůžu zvyknout - přijde mi, že bojiště má na šířku a při dobývání hradů i na výšku výrazně méně čtverečků
Města mi ani tolik nevadí, bavila mě vždycky spíš ta část ježdění po kraji, boje, artefakty, zlato, questy, truhlice s expama, občas plné artefaktů, dobývání hrobek... Vizuálně mi přijde hra parádní, přestože jedu na low a dost sem snížil rozlišení, aktualizoval pro jistotu z jejich složky DirectX a jedu teď skoro plynule. Nádherně proklesený fantasy podzemí i krajina na povrchu. Při boji, při criticalech nebo útoku hrdiny parádní okolí, teď při rabování mi výzdoba jedné hrobky připoměla (v dobrém slova smyslu) město nemrtvých ve WoW...
Ale na jednu věc si zatím nemůžu zvyknout - přijde mi, že bojiště má na šířku a při dobývání hradů i na výšku výrazně méně čtverečků