Units: Vampire / Vampire lord

„Život je změna, chaos, hnus a utrpení. Smrt je klid, řád a nekončící krása."
Dead_MAX

Units: Vampire / Vampire lord

Post by Dead_MAX »

Dohrál jsem teď kampaň za nekráče a nemůžu se zbavit pocitu, že Upíři (6. level unit) jsou neskutečně slabý. Jejich damage range je snad 13-14 a poté 14-16 což je jako 5. level. Jejich schopnost sání životů (minimálně u základních Vampiru) je tak 20% takže i proti živým jednotkám nedávají dmg a ani nic nesajou.
Jejich obrana a životnost je dobrá jedině, když jsou v pozici defend díky jejich schopnosti vykrýt jeden útok a pak opětovat s lifestealem.
Co je ještě víc iritující je jejich movespeed (pochyblivost). Základní upíři se nikam nehnou a vylepšení se dostanou do boje pokud nepřítel přijde k nim.
Jediná pozitivní věc je jejich iniciace - Často jsou 1-3. na tahu takže hero může zacastit nějakej ten mass regeneration hned na začátku fightu.

Jsem jediný komu přijdou neskutečně slabý? (zatím asi nejslabší jednotka v celém Heroes 6, ale ještě jsem nehrál seriózní hru za svatyni (sactuary) a tvrz (Stronghold - orkové)

Pokud vám nepřijdou slabý, řekněte mi prosím v čem vidíte jejich sílu a použitelnost (Main hero byl caster).
lucius

Re: Units: Vampire / Vampire lord

Post by lucius »

No já jsem u druhé mise a tam zatím upíry nemám takže zatím nemohu soudit
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

Když vynechám poznámky na tvé používání anglických pojmů tak ano musím s tebou souhlasit že upířy nejsou nijak oslnivý
Jen tě zkoriguju že něco jako Tier 6 v Heroes VI není
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
concobara

Post by concobara »

Upír v H6 je úplně mimo a u nekromantů největším (a na štěstí jediným :) ) zklamáním... Už se to tu někde i řešilo :). Prostě se ve srovnání s ostatníma jednotkama takové úrovně nebo předchozích dílů nevyvedl.... Jediné na co jsem ho úspěšně použil byla obrana střeleckých jednotek, popřípadě útok na střelce za hradbama hradu
lucius

Post by lucius »

No tak to je škoda já upíry vždy měl v oblibě :-(
Dead_MAX

Post by Dead_MAX »

Dave_Jame wrote:Když vynechám poznámky na tvé používání anglických pojmů tak ano musím s tebou souhlasit že upířy nejsou nijak oslnivý
Jen tě zkoriguju že něco jako Tier 6 v Heroes VI není

Mám Heroes 6 česky, takže ne všechno je správně přeložené. Proto jsem dopisoval i odtušené anglické názvy, aby nevzniklo zmatení.

Nicméně tiery/ranky/úrovně (Tady zrovna nevím ten překlad u oficiální anglické verze) jsou stále přítomné. Možná se to jenom nazývá jinak.

Jako příklad vemu Necropolis:
Základní jednotky (Base units)
1. úroveň: Skeleton
2. úroveň: Ghoul
3. úroveň: Ghost
Elite jednotky:
4. Lich
5. "Plague Sfinga" (nevím jak tomu říkají - létající morová sfinga)
6. Vampire
Champion jednotka:
7. "Pavoučí ženská" (stejnej problém jako u Sfingy)
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

Ty dvě věci co nevíš jsou lamasu a Fate spinner
Já jen nemám rád špatně užívané, nebo nemístně použité kombinování jazyků. problém zvyku.

ale zpět k tématu. myslíte si že chtěli ukázat že upír jde udělat i hodně hodně slabí?
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
concobara

Post by concobara »

Spíš si myslím, že nám chtěli ukázat svůj názor na to jak má upír vypadat :)... Jen škoda, že je jejich názor značně menšínovž :(
Dekker

Post by Dekker »

upír kterému je možná vrátit úder je na nic .. zvláště když má tak slabé vysávání životů, ducha zase udělali extrémního s tou jeho abilitou léčení kdy zraňuje okolní jednotky a dáva to zranění jako bonus k léčení.
concobara

Post by concobara »

Duch je sice silný, ale každý národ má minimálně jednu core jednotku hodně dobrou a celkově je mi duch velice sympatický :)...Dokonce jsem se přistihl, že u většiny národů mám raději core jednotky než ten zbytek :)
Jeremiasz

Post by Jeremiasz »

osobne si tez myslim, ze upiri a lamasu jsou o nicem, hlavne pohyblivost vampiru je k smichu a vzhledem k tomu, ze davam mass life drain tak "vyhodu" upiru skoro nepoznam.
Nekrouse delaji zombaci, duchove a lichove. No a pak ta pavouci obluda. Skeletoni jsou vylozene trapni, v pozdejis fazi hry, pri finalnim fajtu s Mirandou na 3. mape jsem jich mel pres 700 a krom toho, ze odpadavali jako mouchy, tak "v plne nalozi" sundali asi 7 lichu :roll: nedaji se pouzit ani jako meatshield, protoze comp neni (uplne) blbej, takze vi, ze mu kostove nic neudelaj a skoro do nich nestrili.
Na druhou stranu s vhodnyma skillama a spellama (+ta pojebana krisici budova, kde se daji vykoupit vsechny padli) z nej delaj tuhyho soupere a osobne zatim jen premejslim, jak proti tomu pojedu proti zivejm (tzn pricetnejm) hracum
Dekker

Post by Dekker »

mě lamasu nepřijde moc špatná .. tedy ta její vylepšená verze kdy snižuje HP jednotkám v okolí, jinak mě AI přijde blbé XD, ale to asi záleží na obtížnosti, jinak i u pekla jsou core střílející jednotky v menším počtu a bez řádného skillu k ničemu ale to všechny jednotky, když máš skill na tu střelbu a pak i reinforsmens, či jak to je, tak je můžeš rozděli a díky té schopnosti třeba nepřijdeš ani o jednoho kostlivce, nevím jaké procento to přidává, ale u 700 jednotek to bude tuším tak 300 na třetím lvl, což je dost ... já třeba střelce rozděluji na dvě skupiny a je to pak i znát
Dead_MAX

Post by Dead_MAX »

Jak tu někdo psal, upíry udělali fakt stylově a líbí se mi jejich animace (hlavně to kytarový sólíčko, když se dlouho nic neděje :D). Nicméně fakt, že jim každý opětuje úder, jejich pohyblivost je asi nejslabší v celé hře (ještě nevím jak je to u Sanctuary) a jejich damage je směšný a téměř bez možnosti critical striku takže i lifesteal nic moc nehealuje.

Lamasu na druhou stranu jsou dle mého názoru výborná jednotka do větších bitek, kdy se vyplatí jejich AoE debuffy co snižují maximální HP. Jenom nechápu proč tu auru rozšiřují i poté co někam doletí a sednou si. Takhle člověk musí čekat, že soupeř nechá jednotky vedle Lamasu do doby než přijdou znovu na řadu, aby rozšířili jejich mor....Vylepšená lamasu navíc snižuje attack i defence což je zase výborná věc do velký bitky....Navíc jsem zjistil, že jsou to skvělý tanci (Meatshield, ten dává první úder).
Upíří v tomhle slova smyslu selhali....Zase jejich pohyblivostí a jelikož mají obrovskou iniciativu tak stejně, když dám wait všem meele (souboj na blízko) jednotkám tak přijdou až jako poslední na řadu.
kiliroy

Post by kiliroy »

Mně se upíři nelíbí vůbec. Ale zase se koukněte na duchy a jiné výhody nekromantů. V první misi jsem do doby než jsem obsadil 4. město/tvrz/obydlí (nevím jak tomu mám říkat prostě 4. objekt který patřil nepříteli) tak jsem přišel jenom o asi 2 ghůly. A musím říst že mě překvapila pohyblivost ghůlů, skoro celá herní plocha. Ale co se týče upírů totální FAIL.
:(
Gorkan

Post by Gorkan »

tak upir je dle meho delani schvalne tak protoze v hero 5 to byla silna jednotka ted je to schvalne pred 500 lety slaby mozna v datadisku nebo patchi upiry upravi
Post Reply