Kha-Beleth
Kha-Beleth
Rád by som sa opital jak vznikol Kha-Beleth, myslím, vypracoval sa na poziciu Najvyššieho z nejakeho neznámeho démona (sluhu), nebo je to križenec človeka a demona, nebo proste jak to bolo v pripade inych pekelnych hrdinov, že bol najprv človek (nebo nejaka ina rasa, ale predpokladám, že človek) a potom sa upisal k temnej strane síly, k silam pekelným?
Dobývej, rabuj a znič slabé. Směj se když jsi zraněn nebo mučen, utápěj se v sobeckém potěšení, rozsévej anarchii a chaos, zkorumpuj ty správné.
Re: Kha-Beleth
To nikdo neví a asi ti se to jen tak nedovíme, zatím je to stále postava s velkým otazník, jen je zřejmě jasné, že měl něco společného s lidmi. je spousta teorii jak mohl vzniknout ale vše jsou to jen teorie.. Tak zkus vymyslet tu svou.
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?
Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Můžu přispět svojí? Klasicky ten temný rtíř co zaprodal svoji duši. Akorát že už v tom Sheogu byl tak dlouho že se z něj stal 100% démon tzn. nemůže chodit po Ashanu. Myslím si že se choval tak brutálně že si vydobil respekt i pekelných pánů. Zkrátka stovky let se dobýval tak vysoko a snad ještě déle plánoval všechny ty jeho pikle typu jak zničit sokolí vrch. Mezi h6 a h5 se nijak neprosazoval, tudíž z části ztratil respekt pekelných pánů. A proto se obklopil ještě mocnějšími démony a sice ďábly. Asi hloupost, a "ve skutečnosti" se to nestalo (aspoň doufám
), ale je to jedna z možností jak nám to tvůrci vysvětlí - jestli vůbec. Klidně by to mohlo být námětem Heroes 7 - přece jenom jsme s tou cestou "proti proudu času" už začali.
No. Tak přidám své poznatky.
Toto je citace z historie pekla, ze stránky Heroes-Centrum :
564 YSD: druhé Zatmění - Povstání Démonského nejvyššího
Úplné zatmění měsíce. Tentokrát ho Slepí bratři předpověděli a Aliance, s podporou Dračích rytířů, rychle reaguje. Jen malé skupince démonu se podaří uprchnout do světa. Jména Vládců démonu, prvních Urgashovích dětí, již nejsou slyšena. Místo toho se objevuje jméno Mal-Beletha, nového a jediného nejvyššího mezi démony.
Myslím si, že jméno Mal-Beleth, mělo být Kha-Beleth, zkrátka ho tvůrci před vydáním HoMM 5 změnily, ale už neupravili historii. V opačném případě by mohlo jít o Kha-Belethova příbuzného, či mistra.
Nevíme odkud Kha-Beleth přišel , ale je velmi pravděpodobné, že svou duši zkrátka zaprodal peklu. Nejspíš půjde o nějakého elfa.
V příběhu HoMM 6 se o Kha-Belethovi mluví, jako o jakémsi lordovi, nebo Knížeti, zatím se nějak neangažuje, ale už tehdy měl v Sheogu velkou moc a velké množství přívrženců a proto si myslím, že by mohl v datadisku k HoMM 6, povstat a vystoupit ze stínů původních vládců démonů, po zpackané invazi na povrchu Ashanu, protože démoni byli poraženi opravdu rychle.
No a jak to pokračuje už víme. Během třetího zatmění vyšle Kha_Beleth démony, lovit Dračí rytíře. Během čtvrtého vysílá armádu démonů zničit Sokolí vrch, možná se té bitvy sám účastní to nevíme, ale víme, že zemře, nebo alespoň ztratí moc (Kha-Beleth dále ,, tahá za provázky" , ačkoli je už po smrti) v pátém díle (6. zatmění), kdy je poražen společnými silami Zehira, Godrika, Raelaga a Findana, kteří na něj zaútočí přímo v Sheogu.
Úplné zatmění měsíce. Tentokrát ho Slepí bratři předpověděli a Aliance, s podporou Dračích rytířů, rychle reaguje. Jen malé skupince démonu se podaří uprchnout do světa. Jména Vládců démonu, prvních Urgashovích dětí, již nejsou slyšena. Místo toho se objevuje jméno Mal-Beletha, nového a jediného nejvyššího mezi démony.
Myslím si, že jméno Mal-Beleth, mělo být Kha-Beleth, zkrátka ho tvůrci před vydáním HoMM 5 změnily, ale už neupravili historii. V opačném případě by mohlo jít o Kha-Belethova příbuzného, či mistra.
Nevíme odkud Kha-Beleth přišel , ale je velmi pravděpodobné, že svou duši zkrátka zaprodal peklu. Nejspíš půjde o nějakého elfa.
V příběhu HoMM 6 se o Kha-Belethovi mluví, jako o jakémsi lordovi, nebo Knížeti, zatím se nějak neangažuje, ale už tehdy měl v Sheogu velkou moc a velké množství přívrženců a proto si myslím, že by mohl v datadisku k HoMM 6, povstat a vystoupit ze stínů původních vládců démonů, po zpackané invazi na povrchu Ashanu, protože démoni byli poraženi opravdu rychle.
No a jak to pokračuje už víme. Během třetího zatmění vyšle Kha_Beleth démony, lovit Dračí rytíře. Během čtvrtého vysílá armádu démonů zničit Sokolí vrch, možná se té bitvy sám účastní to nevíme, ale víme, že zemře, nebo alespoň ztratí moc (Kha-Beleth dále ,, tahá za provázky" , ačkoli je už po smrti) v pátém díle (6. zatmění), kdy je poražen společnými silami Zehira, Godrika, Raelaga a Findana, kteří na něj zaútočí přímo v Sheogu.
Chjo, už jsme to tu jednou psal
Mal-beleth je jen staré pojmenování Kha-Beletha. Stejně jako Ylath se v kdy vyšlo heroes V nazýval Sylath. 564 YSD je období Heroes VI kde se samotný Kha-Beleth vyskytuje a postupně získává na moc protže vyčkává v ústraní, zatím co se legie 6 vládců postupně zabíjí navzájem. A do teď jsem nepřišel na to, kde jste vzali ten fakt, že Kha-beleth při 4-tém zatmění zemřel? Mimochodem kolik z vás nedávalo pozor při první mapě za peklo v Heroes VI. Démoni neumírají v plném slova smyslu, Narodí se znovu, se všemi vzpomínkami a časem znovu dosáhnou své plné moci.
Mal-beleth je jen staré pojmenování Kha-Beletha. Stejně jako Ylath se v kdy vyšlo heroes V nazýval Sylath. 564 YSD je období Heroes VI kde se samotný Kha-Beleth vyskytuje a postupně získává na moc protže vyčkává v ústraní, zatím co se legie 6 vládců postupně zabíjí navzájem. A do teď jsem nepřišel na to, kde jste vzali ten fakt, že Kha-beleth při 4-tém zatmění zemřel? Mimochodem kolik z vás nedávalo pozor při první mapě za peklo v Heroes VI. Démoni neumírají v plném slova smyslu, Narodí se znovu, se všemi vzpomínkami a časem znovu dosáhnou své plné moci.
- Lucas Gryf
Bušák wrote:No. Tak přidám své poznatky.
Ale Kha-Beleth úplně nezemřel, jak bylo ve videu H5 "tohle byla jen bitva, ve válce stejně zvítězím!" a potom zmizel .. ale nevím, jestli to bude ještě dále, asi se nedovíme jak to s Kha-Beletem dopadne, když se všechny příběhy točí kolem gryfů (a Gryfové vyhynuli, když Sukuba Biara zabila posledního Gryfa Alexeje (nebo jak se jmenoval)).
Kha-Belethovi išlo o Temného mesiáša neskôr, preto na konci H5 povedal že aj tak zvíťazí, pretože inváziu démonov odrazili no Mesiáš (Sareth) ich aj tak nakoniec oslobodí. On to mal všetko premyslené už od začiatku, najskôr sa zbavil Pekelných lordov aby mohol nastúpiť ako vládca a potom sa trpezlivo chystal na príchod mesiáša. Tá šiesta invázia bola len zástierka aby sa mohol dostať k Izabele a Sarethovi, jemu vôbec nešlo o dobytie Ashanu, to bude riešiť až keď Sareth zničí väzenie démonov
. Takže tento típek je fakt frajer čo sa týka plánovania 
„Právo je na straně silnějšího.“ Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé – a nebo taky ne, záleží to jen na tobě. Oddávej se svým sobeckým potěšením. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Ne vždy se točí kolem gryfů. Clash of Heroes a Dark messiah s gryfy nemají nic společného (krom nějakých příbuzenských vztahů na dálku.
edit: Poslední gryf byl Andrej, Nikolajův bratranec.
Alexej byl Nikolajův otec.
- Lucas Gryf
MINOTAUR wrote:Kha-Belethovi išlo o Temného mesiáša neskôr, preto na konci H5 povedal že aj tak zvíťazí, pretože inváziu démonov odrazili no Mesiáš (Sareth) ich aj tak nakoniec oslobodí. On to mal všetko premyslené už od začiatku, najskôr sa zbavil Pekelných lordov aby mohol nastúpiť ako vládca a potom sa trpezlivo chystal na príchod mesiáša. Tá šiesta invázia bola len zástierka aby sa mohol dostať k Izabele a Sarethovi, jemu vôbec nešlo o dobytie Ashanu, to bude riešiť až keď Sareth zničí väzenie démonov. Takže tento típek je fakt frajer čo sa týka plánovania
Sareth? Nikdy jsem o něm neslyšel .. nebylo to náhodou ve sběratelské edici?
- Lucas Gryf
Dave_Jame wrote:Ne vždy se točí kolem gryfů. Clash of Heroes a Dark messiah s gryfy nemají nic společného (krom nějakých příbuzenských vztahů na dálku.
Je to škoda, příběh HoMM5 byl je a bude nejlepší, když jsem poprvé slyšel o MMH6 řekl jsem si "tak o čem to bude? Sedmé zatmění?" ale potom se objevila fakta, že se to odehrává 400 let před HoMM5.
Počítám série HoMM 2,3,5 a 6 bylo o Gryfech 4/6.
Tak já nevím, jestli ste četli jen půlku mého postu a zbytek si domysleli, nebo jste četli něco co tam nebylo, ale:
Nikdo tady nepsal o tom, že Kha-Beleth zemřel během čtvrtého zatmění, já psal v šestém a navíc jsem tam dodal, že úplně nezemřel, takže nevím, proč mě tu někdo poučuje, že nezemřel, když jsem to napsal a to jak je to s démony a jejich reinkarnací také vím, jelikož jsem dohrál i hoMM 6. Stejně tak jsem zmínil i svou teorii o Mal-Belethovi, která nakonec byla pravdivá. Takže omlouvám se za ten příkrý přístup, ale nerad bych vypadal jako blbec, rád se přiučím, ale jen tomu co sám nevím
Jinak Sareth je Isabelin syn a hlavní hrdina v mapě ,,Temný Mesiáš" , která oficiálně vyšla po ukončení série HoMM 5 a je volně ke stažení na Heroes-Centru. děj se odehrává asi 20 let po HoMM 5 a Sareth se rozhodne zda démony osvobodí, nebo jejich vězení zapečetí za pomoci lebky sar-Elama.
Nikdo tady nepsal o tom, že Kha-Beleth zemřel během čtvrtého zatmění, já psal v šestém a navíc jsem tam dodal, že úplně nezemřel, takže nevím, proč mě tu někdo poučuje, že nezemřel, když jsem to napsal a to jak je to s démony a jejich reinkarnací také vím, jelikož jsem dohrál i hoMM 6. Stejně tak jsem zmínil i svou teorii o Mal-Belethovi, která nakonec byla pravdivá. Takže omlouvám se za ten příkrý přístup, ale nerad bych vypadal jako blbec, rád se přiučím, ale jen tomu co sám nevím
Jinak Sareth je Isabelin syn a hlavní hrdina v mapě ,,Temný Mesiáš" , která oficiálně vyšla po ukončení série HoMM 5 a je volně ke stažení na Heroes-Centru. děj se odehrává asi 20 let po HoMM 5 a Sareth se rozhodne zda démony osvobodí, nebo jejich vězení zapečetí za pomoci lebky sar-Elama.
@Lucas gryf
prosím řekni že si děláš legraci.. prosím porsííím. Heroes V má ve své kýčovitosti horší příběh než heroes I. A Jaký 4 z 6? vždyť v prvních 4 se ani neodehrávali ve stejném světě.. prosím tě napiš mi do Soukromé zprávy a já ti dám lekci z historie pokud máš zájem, ale už tu prosím nikdy, opakuji Nikdy nepiš nic co by náhodného čtenáře mohlo zmást. Tohle co jsi napsal je absolutní nesmysl.
add Serath
Setath je syn Isabely a Kha-Beletha Který byl zplozen za 5 zatmění když byla Isabela unesena do Sheogu, a je to hlavní protagonista Akční sekačky ze světa Might and Magic (ubi svět Ashan) Dark messiah of Might and Magic.
@ Bušak
Mapa DM není ani tak officiální jako přijatá za oficiální a má za úkol propagovat Dark messiaha. Informace v ní jsou přikreslené dle možností editoru Heroes V. Směrodatná je samotná hra Dark Messiah
Edit: Sorry ten dotaz na tu smrt, ale v tom svém přízpěvku to máš hodně nehoně situovanou tu poslední větu.
prosím řekni že si děláš legraci.. prosím porsííím. Heroes V má ve své kýčovitosti horší příběh než heroes I. A Jaký 4 z 6? vždyť v prvních 4 se ani neodehrávali ve stejném světě.. prosím tě napiš mi do Soukromé zprávy a já ti dám lekci z historie pokud máš zájem, ale už tu prosím nikdy, opakuji Nikdy nepiš nic co by náhodného čtenáře mohlo zmást. Tohle co jsi napsal je absolutní nesmysl.
add Serath
Setath je syn Isabely a Kha-Beletha Který byl zplozen za 5 zatmění když byla Isabela unesena do Sheogu, a je to hlavní protagonista Akční sekačky ze světa Might and Magic (ubi svět Ashan) Dark messiah of Might and Magic.
@ Bušak
Mapa DM není ani tak officiální jako přijatá za oficiální a má za úkol propagovat Dark messiaha. Informace v ní jsou přikreslené dle možností editoru Heroes V. Směrodatná je samotná hra Dark Messiah
Edit: Sorry ten dotaz na tu smrt, ale v tom svém přízpěvku to máš hodně nehoně situovanou tu poslední větu.
Last edited by Dave_Jame on Sun Nov 27, 2011 9:13 pm, edited 1 time in total.
- Lucas Gryf
Dave_Jame wrote:@Lucas gryf
add Serath
Sorry, ještě o Heroesu nevím tolik jako Ty, takže bych nějakou lekci potřeboval
Tak Lekce 1 kterou si vážně zapamatuj
Hry vydané do roku cca 2003 jsou situovány do zcela jiného světa který stvořil tvůrce série Jon van Caneghen, a i když to většina hráčů heroes neví, byl to postapokaliptické Fantazy/Sci-fi. Vzdleně by se dalo přirovnat k Hvězdné bráně.
Hry vydané od roku cca. 2005 vydává zcela jiná společnost (Ubisoft) která se rozhodla na tento složitý svět nenavazovat a vytvořili svůj vlastní Ashan. Do toho světa situovat veškeré své hry pod touto značkou. Proto hry které vyprodukoval Ubisoft Nemají žádnou dějovou ani mytologickou souvislost s předchozími díly.
Jinými slovy děj Heroe 5 a vše po něm, nemá absolutně nic společného z Heroes IV a vším co bylo před ním.
A jen pro informaci. Který rod je středobodem děje v jednotlivých dílech heroes
Heroes I - Ironfist
Heroes II - Ironfist
Heroes III - Gryphonhart
Heroes IV - Žádná středobodní postava ani rod
VELKÁ TLUSTÁ ČÁRA KTERÁ NIČÍ VEŠKERÉ SOUVISLOSTI A PROPOUŠTÍ JEN NĚKTERÉ STOPY MINULOSTI
Heroes V - rod Gryfů
Heroes VI - rod Gryfů
Navíc vem v potaz že Might and Magic není jenom Heroes. Stejně jako Kha-beleth se nevyskytuje pouze v Heroes.
Hry vydané do roku cca 2003 jsou situovány do zcela jiného světa který stvořil tvůrce série Jon van Caneghen, a i když to většina hráčů heroes neví, byl to postapokaliptické Fantazy/Sci-fi. Vzdleně by se dalo přirovnat k Hvězdné bráně.
Hry vydané od roku cca. 2005 vydává zcela jiná společnost (Ubisoft) která se rozhodla na tento složitý svět nenavazovat a vytvořili svůj vlastní Ashan. Do toho světa situovat veškeré své hry pod touto značkou. Proto hry které vyprodukoval Ubisoft Nemají žádnou dějovou ani mytologickou souvislost s předchozími díly.
Jinými slovy děj Heroe 5 a vše po něm, nemá absolutně nic společného z Heroes IV a vším co bylo před ním.
A jen pro informaci. Který rod je středobodem děje v jednotlivých dílech heroes
Heroes I - Ironfist
Heroes II - Ironfist
Heroes III - Gryphonhart
Heroes IV - Žádná středobodní postava ani rod
VELKÁ TLUSTÁ ČÁRA KTERÁ NIČÍ VEŠKERÉ SOUVISLOSTI A PROPOUŠTÍ JEN NĚKTERÉ STOPY MINULOSTI
Heroes V - rod Gryfů
Heroes VI - rod Gryfů
Navíc vem v potaz že Might and Magic není jenom Heroes. Stejně jako Kha-beleth se nevyskytuje pouze v Heroes.
No moje nervy... Teda ja o tom tiež moc neviem, ale už som sa stratila úplne... Asi idem študovať históriu Heroes, nech sú mi konečne jasné súvislosti a postupnosť