Případné jednotky lesních elfů

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
Lucas Gryf

Re: Případné jednotky lesních elfů

Post by Lucas Gryf »

Faelivrin wrote:Promiňte mi, že vám naruším všeobecnou debatu , která se ubírala již jiným směrem.

Pokud jde o jednotky elfů:
Elfové nejsou vždy útoční, ano mohli by být, možná by pak bavili více lidí. V Heroes III měli spíše vyšší rychlost jak ostatní, i když to dendroidi (stromovci) a trpaslíci sráželi. Jejich jednotky se spoléhali vždy nejvíce na rychlost a obranu. Od Heroes IV (případně V) i na vysokou iniciativu. Z toho důvodu bych viděl elfí jednotky trochu slabší ve zdraví a útoku (než je nějaký průměr), ale zato rychlejší a s lepší obranou.

Core:
Víla/Dryáda - kouzelnice, letecká jednotka
Elf/Elfí Stráž - střelec, pěší
Tanečník meče/Tanečník větru - na blízko, pěší

Elite:
Jednorožec/Válečný jednorožec - na blízko, jízda, 2x2
Druid/Stařešina - střelec, kouzelník, léčitel
Ent/Starý ent - obranný útočník na blízko, pěší, 2x2

Šampión:
Roc/Hromový pták - letec, 2x2

Taky mě napadají i jejich schopnosti, ale nemám je utříbené (některé by byly podobné těm co měly obdobné jednotky v H5).

Co se týče Core: Lučišník je hodně dobrý, tak proč z něj neudělat best core jednotku? Druida bych vyměnil s Jednorožcem, přiznejme si, že jednorožec je silnější než nějaký "dědek co kouzlí". Roc je zajímavá jednotka, ve 5 díle jsem ji nevyděl, ale nemyslím si, že ke keltům se hodí nějaký bleskový orel.
r3v3r3nd

Post by r3v3r3nd »

Vidim ,ze vacsina sa nechce zbavit Elfov z 5tky. Myslim ,ze by sa im uz hodili aj nove jednotky.

Aj nad ich nazvami by sme mohli viac porozmyslat.
Schopnosti je vela.

Kedze Elfovia su bytosti ,ktore ziju v spolocenstve prirody nemusia to byt len lesne tvory.
Pisat tu furt jednorozca,Enta,Druida,Lukostrelca,Dryadu,Taanecnika meca alebo Draka viem aj ja.

Skuste nieco originalne. ved aj ine rasy su zmenene.Za vsetky spomeniem Pradlenku osudu u Necra.
Takze skuste viac kreativyty.

----

Hromovy vtak uz bol v H3 ,iked je to celkom dobry napad , skus ho inak pomenovat.
----
Inac si myslim osobne ,ze by mali mat svoju originalnu magiu.Takze aj tam by ste sa mohli vypotit :)
Faelivrin

Post by Faelivrin »

Lucas Gryf wrote:
Faelivrin wrote:Promiňte mi, že vám naruším všeobecnou debatu , která se ubírala již jiným směrem.

Elfové nejsou vždy útoční, ano mohli by být, možná by pak bavili více lidí. V Heroes III měli spíše vyšší rychlost jak ostatní, i když to dendroidi (stromovci) a trpaslíci sráželi. Jejich jednotky se spoléhali vždy nejvíce na rychlost a obranu. Od Heroes IV (případně V) i na vysokou iniciativu. Z toho důvodu bych viděl elfí jednotky trochu slabší ve zdraví a útoku (než je nějaký průměr), ale zato rychlejší a s lepší obranou.

Core:

Elite:

Šampión:

Taky mě napadají i jejich schopnosti, ale nemám je utříbené (některé by byly podobné těm co měly obdobné jednotky v H5).

Co se týče Core: Lučišník je hodně dobrý, tak proč z něj neudělat best core jednotku? Druida bych vyměnil s Jednorožcem, přiznejme si, že jednorožec je silnější než nějaký "dědek co kouzlí". Roc je zajímavá jednotka, ve 5 díle jsem ji nevyděl, ale nemyslím si, že ke keltům se hodí nějaký bleskový orel.

Já si myslel, že je to topic o Elfech a ne Keltech... Pokud se berou Keltové z "reality" tak ty by samozřejmě asi bleskové ptáky nesehnali. Zase by bylo zajímavé, jaký by měli mít tedy vylepšení. Napadá mě tak lesní orel, ale to je tak trochu z cesty, protože Roc je dost velký a nevešel by se jen tak do lesa. Přece jenom jsou v Irollanu hory, odtamtud by mohli Rocové a jejich vylepšené verze být.
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

Faelivrin wrote:
Lucas Gryf wrote:

Core:

Elite:

Šampión:

Já si myslel, že je to topic o Elfech a ne Keltech... Pokud se berou Keltové z "reality" tak ty by samozřejmě asi bleskové ptáky nesehnali. Zase by bylo zajímavé, jaký by měli mít tedy vylepšení. Napadá mě tak lesní orel, ale to je tak trochu z cesty, protože Roc je dost velký a nevešel by se jen tak do lesa. Přece jenom jsou v Irollanu hory, odtamtud by mohli Rocové a jejich vylepšené verze být.

Jo, pravda .. jako Championa bych teda dal toho Roca z hor, nebo nějaký .. nevím kdo .. napadl mě aji behemot ale to je hodně divný xD
r3v3r3nd

Post by r3v3r3nd »

Dost zaujimava by bola aj tema Krystalov.

Ja mam svoje typy jednotiek ,ktore by som tam chcel vidiet ,ale napisem ich az neskor :wink:
Dobre si to premyslim.

Kedze Ubisoft ich priraduje ku Keltom - musime sa vzit do ich doby a ich zvykov a uctievani bohov.
Mali posvatne zvierata.
r3v3r3nd

Post by r3v3r3nd »

Asi urobim novy topic s anketami ...vela ,vela ankiet :lol:
r3v3r3nd

Post by r3v3r3nd »

Jo, pravda .. jako Championa bych teda dal toho Roca z hor, nebo nějaký .. nevím kdo .. napadl mě aji behemot ale to je hodně divný xD[/quote]

Mna mata furt Sova ,nemozem si pomoct.Jelena som uz pisal. Ten by mohol byt miesto jednorozca :)
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

r3v3r3nd wrote:Jo, pravda .. jako Championa bych teda dal toho Roca z hor, nebo nějaký .. nevím kdo .. napadl mě aji behemot ale to je hodně divný xD

Mna mata furt Sova ,nemozem si pomoct.Jelena som uz pisal. Ten by mohol byt miesto jednorozca :)[/quote]

To ne, jelen ten už k elfům přirostl a Sova? hmm .. možná by mohla být nějaká superzabijácká s termálním viděním a velkýma křídlama :D
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

Teda jelen, co to blbnu, jednorožec chtěl jsem říct
J.C.Murphy

Post by J.C.Murphy »

Tak nějaký zvíře by tam být mohlo... ale někteří by z toho hradu nejradši udělali zoo :D si vezměte... vedle anděla, přadleny, kyklopa, ďábla a kirina chcete postavit nějakýho vypelichanýho pštrosa? všecko takové vymazlené jednotky :D a běžte do prčic s keltama...
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

Všímám si že problém u vytváření elfů je v tom, že ač je les velký a má spoustu způsobů jak se na něj dívat, 80% lidí má problém přijít na něco jiného. Mezi nimi, já.
Mam představu keré jednotky v národě ponechat.
Určitě nějakého přírodního ducha. Ale musí to být zrovna víla? CO kdyby jsme vílu oželili
Jediné 3 jednotky které jsou potřeba dle mě jsou střelci, druidi a jednorožci.
Zbytek klidně spálit do horoucích pekel.

Takže si srovnáme můj pohled
NECHAT: Druid, Lovec, Jednorožec
Nějak zakomponovat: Ducha přírody, Živoucí rostlinu
Ale jinak se odprostit od ostatních bytostí z předchozích dílů

Co navrhuji:
1: Jezdecké zvíře pro Hrdiny bude Jelen.
2: Rasovou dovednost založenou na bonusu proti 1 cílové skupině nepřátel
Vic návrh v jiném vláknu
Schopnost u Elfů si představuji jako upravenou Verzi jejich rasové dovednosti z Heroes V. tato verze "mstitele" by se v mých představách chovala podobně jako Brány, Nekromancie nebo Strážný anděl. hráč by si zvolil jednu skupinku na bojišti která by od jeho Elfí armády dostávala větší zranění. Otázka je jak dlouho by trvala, zda je 1 kolo dostatečná doba, nebo by třeba měla trvat až kola 3. osobně si myslím že by 1 kolo mohlo stačit.
Vyšší úrovně dovednosti by pak mohli umožňovat její použití na vyšší stupně jednotek, Zvižovat bonusové zranění, nebo přidávat další negativní efekty.

Teď trošku přesněji:
Speciální dovednost frakce Sylvan, Mstitel/Oblíbený cíl/Hněv elfů.
První úroveň dovednosti -> Cílová Řadová jednotka bude dostávat větší zranění od všech Elfích jednotek v hrdinově armádě po dobu X kol.
Druhý úroveň dovednosti -> Schopnost lze použít i na Elitní Jednotky. Jednotka navíc obdrží postih ke svému štěstí.
Třetí úroveň dovednosti -> Schopnost lze použít i na Šampióny. Jednotka navíc obdrží postih ke své morálce.
Čtvrtá úroveň dovednosti -> Bonus ke zranění, doba trvání, postih ke štěstí a postih k morálce je zdvojnásoben.
¨
Hlavním zdrojem pro tuto dovednost by bylo zranění, které je jednotkám způsobeno. Vedlejším zdrojem by mohl být vyskytnutí se štěstí nebo morálky
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

Dave_Jame wrote:Všímám si že problém u vytváření elfů je v tom, že ač je les velký a má spoustu způsobů jak se na něj dívat, 80% lidí má problém přijít na něco jiného. Mezi nimi, já.
Mam představu keré jednotky v národě ponechat.
Určitě nějakého přírodního ducha. Ale musí to být zrovna víla? CO kdyby jsme vílu oželili
Jediné 3 jednotky které jsou potřeba dle mě jsou střelci, druidi a jednorožci.
Zbytek klidně spálit do horoucích pekel.

Takže si srovnáme můj pohled
NECHAT: Druid, Lovec, Jednorožec
Nějak zakomponovat: Ducha přírody, Živoucí rostlinu
Ale jinak se odprostit od ostatních bytostí z předchozích dílů

Co navrhuji:
1: Jezdecké zvíře pro Hrdiny bude Jelen.
2: Rasovou dovednost založenou na bonusu proti 1 cílové skupině nepřátel
Vic návrh v jiném vláknu
Schopnost u Elfů si představuji jako upravenou Verzi jejich rasové dovednosti z Heroes V. tato verze "mstitele" by se v mých představách chovala podobně jako Brány, Nekromancie nebo Strážný anděl. hráč by si zvolil jednu skupinku na bojišti která by od jeho Elfí armády dostávala větší zranění. Otázka je jak dlouho by trvala, zda je 1 kolo dostatečná doba, nebo by třeba měla trvat až kola 3. osobně si myslím že by 1 kolo mohlo stačit.
Vyšší úrovně dovednosti by pak mohli umožňovat její použití na vyšší stupně jednotek, Zvižovat bonusové zranění, nebo přidávat další negativní efekty.

Teď trošku přesněji:
Speciální dovednost frakce Sylvan, Mstitel/Oblíbený cíl/Hněv elfů.
První úroveň dovednosti -> Cílová Řadová jednotka bude dostávat větší zranění od všech Elfích jednotek v hrdinově armádě po dobu X kol.
Druhý úroveň dovednosti -> Schopnost lze použít i na Elitní Jednotky. Jednotka navíc obdrží postih ke svému štěstí.
Třetí úroveň dovednosti -> Schopnost lze použít i na Šampióny. Jednotka navíc obdrží postih ke své morálce.
Čtvrtá úroveň dovednosti -> Bonus ke zranění, doba trvání, postih ke štěstí a postih k morálce je zdvojnásoben.
¨
Hlavním zdrojem pro tuto dovednost by bylo zranění, které je jednotkám způsobeno. Vedlejším zdrojem by mohl být vyskytnutí se štěstí nebo morálky

Souhlasím, tys to vystihl. Něco jako Svatyně, ale místo vody příroda.
kiliroy

Post by kiliroy »

Já si u elfů spíše představuji že se budou (podobně jako peklo) spoléhat na osud (štěstí), ale v tom dobrém slova smyslu.
:(
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

Začneme tedy s návrhem jednotek
Zkusíme tedy nahradit vílu za jiného zástupce z říše přírodních duchů

Bytost kterou bych tu rád navrhl pochází z české mytologie a nese jméno HEJKAL
[*] Tento přírodní duch útočí magicky a jeho útok je založený na zemi
[*] Jako aktivní schopnost bych si představil hejkání, nebo volání lesa - schopnost by snižovala morálku nepřátelo o X po dobu 3 tahů. Zda by měla obnovení zatím řešit nehodlám
[*] Jako pasivní schopnosti mě napadají Stín přírody - Hejkal může procházet přírodními bariérami, jako by na bojišti nebyly, Nepřirozenými (všechny které jdou zničit, tedy i hradby) procházet nemůže.
[*] dále pak Splinutí s přírodou - pokud hejkal vykonává příkaz "Obrana" dostává bonus +7 k magické obraně a o 20% se mu snižuje zranění střeleckých útoků.
[*] Poslední schopnost Duchovní podoba Od začátku bitvy dokud neprovede žádnou akci má Hejkal 50% odolnost proti fyzickému zranění.
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
r3v3r3nd

Post by r3v3r3nd »

Dave_Jame wrote:Začneme tedy s návrhem jednotek
Zkusíme tedy nahradit vílu za jiného zástupce z říše přírodních duchů

Bytost kterou bych tu rád navrhl pochází z české mytologie a nese jméno HEJKAL
[*] Tento přírodní duch útočí magicky a jeho útok je založený na zemi
[*] Jako aktivní schopnost bych si představil hejkání, nebo volání lesa - schopnost by snižovala morálku nepřátelo o X po dobu 3 tahů. Zda by měla obnovení zatím řešit nehodlám
[*] Jako pasivní schopnosti mě napadají Stín přírody - Hejkal může procházet přírodními bariérami, jako by na bojišti nebyly, Nepřirozenými (všechny které jdou zničit, tedy i hradby) procházet nemůže.
[*] dále pak Splinutí s přírodou - pokud hejkal vykonává příkaz "Obrana" dostává bonus +7 k magické obraně a o 20% se mu snižuje zranění střeleckých útoků.
[*] Poslední schopnost Duchovní podoba Od začátku bitvy dokud neprovede žádnou akci má Hejkal 50% odolnost proti fyzickému zranění.

Tak toho Hejkala berem vsetkymi desiatimi :D V ceskej Wikipedii je pekne popisany ako by mal vyzerat.
Je to srandovne, lesne, bojove stvorenie.
Post Reply