Editor map do HoMaM ToE
Re: Editor map do HoMaM ToE
Děkuji za informaci.
Škoda že ten návod neni v češtině. Se skriptováním budu muset méně blbnout, když jsem u jedné příšery otevíral ten properties a dal skript, tak se mi ukázala tabulka, že program přestal zprávně fungovat a můžu to dělat odznova. Budu si to muset po kouskách ukládat.
Abych zbytečně nedával vadné mise do hry, dá se to nejprve nějak otestovat?
- Lucas Gryf
Stiskem tlačítka [CONTROL] + [K] se mi objeví tabulka (viz. obrázek). Nevím, co to dělá. Když rozkliknu to menu, tak je to tam totálně prázdné. Myslím, že je to něco s tím, že si vytvořím Cut scene (nwm to na 100%).
Stiskem tlačítka [CONTROL] + [L] se mi objeví další tabulka (viz. obrázek). Bude to společný s vrchní částí.
Stiskem tlačítka [CONTROL] + [L] se mi objeví další tabulka (viz. obrázek). Bude to společný s vrchní částí.
- Attachments
-
- Zvuk
- Bez soundu.png (28.47 KiB) Viewed 7834 times
-
- Dialog
- Bez dialogu.png (20.45 KiB) Viewed 7834 times
- Lucas Gryf
Jelikož je tady 20 stránek, které se mi pochopitelně nechtějí číst, tak se zeptám buď jako první, nebo se zeptám jako další z řady.
- Jestliže už tady nějaká taková otázka je, stačí napsat strínku, já si to potom přečtu.
- Odepisujte v takovém stylu, př.: Otázka 1 - strana 7; nebo Otázka 1 - to musíš udělat to a potom zase to....
Otázky
Otázka 1 - Jak se udělají břehy?
Otázka 2 - Jak dát do mapy Ashinu Slzu (na vykopání)?
Otázka 3 - Jak dát do mapy pravidla?
Toto je zatím vše, co mne napadá. Zbytek doplním později.
Díky za případné odpovědi.
- Jestliže už tady nějaká taková otázka je, stačí napsat strínku, já si to potom přečtu.
- Odepisujte v takovém stylu, př.: Otázka 1 - strana 7; nebo Otázka 1 - to musíš udělat to a potom zase to....
Otázky
Otázka 1 - Jak se udělají břehy?
Otázka 2 - Jak dát do mapy Ashinu Slzu (na vykopání)?
Otázka 3 - Jak dát do mapy pravidla?
Toto je zatím vše, co mne napadá. Zbytek doplním později.
Díky za případné odpovědi.
Deibelos wrote:Děkuji za informaci.Škoda že ten návod neni v češtině. Se skriptováním budu muset méně blbnout, když jsem u jedné příšery otevíral ten properties a dal skript, tak se mi ukázala tabulka, že program přestal zprávně fungovat a můžu to dělat odznova. Budu si to muset po kouskách ukládat.
Se skriptováním by ti mohl pomoci můj manuál, který jsem kdysi udělal. Ke stažení je na mé stránce.
- Lucas Gryf
Taková hloupá otázka. Vim že je to pitomost, ale... vim kde se to nachází, ale nevím, co tro dělá.
Otázka 4 - Co je to skript?
Otázka 4 - Co je to skript?
Lucas Gryf wrote:Otázka 1 - Jak se udělají břehy?
Pravý sloupec, záložka Tiles - tlačítkem raise lze udělat vyvýšený útes, tlačítko lower pak slouží jak k odstranění útesů, tak k tvorbě vodní plochy s takovým útesovým břehem.
Lucas Gryf wrote:Otázka 2 - Jak dát do mapy Ashinu Slzu (na vykopání)?
Opět pravý sloupec, první záložka -> Artifacts -> Tear of Asha (skoro úplně vespod). Ashin slz můžeš do mapy umístit kolik chceš, ale vykopat pak půjde vždy jen jedna z nich.
Lucas Gryf wrote:Otázka 3 - Jak dát do mapy pravidla?
Co myslíš těmi pravidly?
Lucas Gryf wrote:Otázka 4 - Co je to skript?
Skripty jsou příkazy, kterými lze nastavovat nejrůznější věci ve hře a hlavně jimi lze řídit nejrůznější události za přesně stanovených podmínek. Bez skriptů se dobrá mapa prakticky nedá vytvořit.
Děkuji za český manual
da se ta mapa nějak předem otestovat, než ji dám do hry?
da se ta mapa nějak předem otestovat, než ji dám do hry?
Pokud máš mapu uloženou ve složce Maps, pak se ti automaticky zobrazí i ve hře, kde dáš Vlastní hra a najdeš si svou mapu. Zde si ji můžeš spustit a zahrát (otestovat). Jinak přímo v editoru žádná možnost otestovat mapu není, je tam pouze tlačítko Check Map na horní liště, které ti zobrazí chyby a nedostatky v mapě, ale většinou to jako chybu (nedostatek) označí i věci, které jsou v pořádku nebo které nejsou pro hru nezbytné.
- Lucas Gryf
Otázka 1 - Ok, moc děkuju 
Otázka 3 - Rumours (stisk tlačítka M a záložka Rumours),
Otázka 5 - Loď může zakotvit pouze na řece?
Otázka 6 - Jak se gumuje řeka?
Otázka 7 - Jak se zadávají ty příkazy do Script?
Otázka 3 - Rumours (stisk tlačítka M a záložka Rumours),
Otázka 5 - Loď může zakotvit pouze na řece?
Otázka 6 - Jak se gumuje řeka?
Otázka 7 - Jak se zadávají ty příkazy do Script?
- Lucas Gryf
Opr.
U Otázky 7 - Vím kde se nacházejí (M záloža Scripts) ale jak se to tam zadává. To jako něco napíšu a ono mi to vykoná?
Jsou na to potřeba nějaké kódy se souřadnicemi nebo co?
U Otázky 7 - Vím kde se nacházejí (M záloža Scripts) ale jak se to tam zadává. To jako něco napíšu a ono mi to vykoná?
- Lucas Gryf
Takže, stáhl sem si manuál, ale mám problém. Mám Word Pad, a dokument mi nejde otevřít. Najde se nějaká dobrá duše, která mi na email pošle obsah manuálu? Děkuji moc.
email luukajdacs@seznam.cz
email luukajdacs@seznam.cz
Lucas Gryf wrote:Otázka 3 - Rumours (stisk tlačítka M a záložka Rumours)
To jsou zvěsti, tzn. zprávy, které se ti náhodně objevují v putyce. Kromě těch předdefinovaných si můžeš napsat i své vlastní. Klikneš na Add a napíšeš, co chceš.
Lucas Gryf wrote:Otázka 5 - Loď může zakotvit pouze na řece?
Loď může zakotvit na jakémkoliv neblokovaném břehu (pokud vytvoříš řeku pomocí lower, lze udělat "nájezd" pro zakotvení lodi pomocí tlačítka ramp (stejně tak se tvoří i nájezdy na útesy)).
Lucas Gryf wrote:Otázka 6 - Jak se gumuje řeka?
Pokud myslíš vodu umístěnou pomocí tlačítka Tiles -> Rivers -> Water, tak máš ve stejné nabídce úplně dole tlačítko ERASER. Voda vytvořená tlačítkem Tiles -> lower se jednoduše vymaže vyvýšením pomocí raise.
- Lucas Gryf
ok, díky
mapu Afterlife budu dělat až budu mít větší zkušenosti se skriptováním. Zatim budu dělat jednodušší mapy.
Ty reigony jsou oblasti skriptu? jako že když tam nějakej hráč vkročí, tak se aktivuje skript, např zpráva?
Ty reigony jsou oblasti skriptu? jako že když tam nějakej hráč vkročí, tak se aktivuje skript, např zpráva?