Editor map do HoMaM ToE

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
Alarik

Re: Editor map do HoMaM ToE

Post by Alarik »

Lucas Gryf wrote:Když v editoru dám "otevřít mapu" objeví se mi všechny mé vytvořené mapy, které mají tuto* značku. Když se v UBI složce podívám do složky Maps (stejné jako v editoru) mé mapy se neobjeví.

Myslíš tím ten Vynnyho editor, ve kterém se ti to objeví, nebo přímo v editoru map (nahoře File -> Open)? Ono by to mělo být úplně jedno, fungovat by měly všechny způsoby. Ale je zvláštní, že tam máš ten zámek, stejně jako Deibelos.
Alarik

Post by Alarik »

Lucas Gryf wrote:Takže, právě jsem začal se scripty, a potřebuji vědět:
Zda to mám ve správném adresáři
Zda to mám napsáno správně

Máš to na správném místě i správně napsané.
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

Alarik wrote:Pokud by ten hrdina měl za úkol přežít po dobu celé mapy (tzn. pokud by ho porazili neutrálové, hráč by prohrál) a zemřít by musel až při finálním souboji, bylo by to nejspíše dost komplikované a bez skriptů by ses rozhodně neobešel.
Na tu zprávu (ať už před bojem nebo v nějakém regionu) je potřeba funkce. To je soubor několika přesně stanovených výrazů, mezi něž se pak dají psát různé příkazové skripty.

Příklad funkce, kterou jsem sem kdysi napsal (shodou okolností je právě pro zobrazení zprávy na určitém místě):
function <jméno_funkce>()
------if GetCurrentPlayer() == PLAYER_1 then
------------MessageBox("Maps/SingleMissions/<jméno_mapy>/<jméno_zprávy>.txt");
------------Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "<jméno_regionu>", nil);
------end;
end;

Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "<jméno_regionu>", "<jméno_funkce>");

Takže abych vytvořil text kdesi na mapě, musím napsat všechno toto? Těch 11 řádků nebo jen poslední 2? (sorka, nejsem ohledně těchto věcí znalec).
Deibelos

Post by Deibelos »

všechny ty soubory co mají ten zámek se mi nechtějí zobrazit nikde, ale jsou tam i soubory bez zámku, které se mi zobrazí ve složce maps, když s tim Vynnyho programem hledám mapy.
Attachments
hhhhh.png
hhhhh.png (38.39 KiB) Viewed 8923 times
Alarik

Post by Alarik »

Pro zobrazení zprávy v určitém regionu musíš napsat přesně toto (všechno, jenom bez těch pomlček):

function jméno_funkce()
------if GetCurrentPlayer() == PLAYER_1 then
------------MessageBox("Maps/SingleMissions/jméno_mapy/jméno_zprávy.txt");
------------Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "jméno_regionu", nil);
------end;
end;

Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER, "jméno_regionu", "jméno_funkce");
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

... .. taková složitá věc? Než to pochopim zabere to pár dní, a než to napíšu, ... ty si to pamatuješ nazpaměť?
Alarik

Post by Alarik »

Deibelos wrote:všechny ty soubory co mají ten zámek se mi nechtějí zobrazit nikde, ale jsou tam i soubory bez zámku, které se mi zobrazí ve složce maps, když s tim Vynnyho programem hledám mapy.

A ty jsi v editoru vytvořil všechny ty mapy (se zámkem i ty bez zámku)? Jinak zásadně do jména souboru mapy nepiš diakritiku. V některých případech to nevadí, ale většinou to pak dělá problémy s tím, že po otevření té mapy a následném zavření se mapa poškodí a už s ní nejde nic dělat.
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

Aha, tak už vim proč!
Alarik

Post by Alarik »

Lucas Gryf wrote:... .. taková složitá věc? Než to pochopim zabere to pár dní, a než to napíšu, ... ty si to pamatuješ nazpaměť?

Nazpaměť vím, jak ty skripty psát (jak správně napsat funkci, podmínku atp.) a taky si zpaměti pamatuji možná tak půlku všech skriptů, které používám. Jinak samozřejmě také často koukám do toho manuálu (i třeba jen pro jistotu). Ale zezačátku jsem na tom byl prakticky jako ty. Nějakou dobu to prostě trvá, než se to pořádně naučíš.
Lucas Gryf

Post by Lucas Gryf »

No a to tam musim psát i to jméno_funkce? Nebo to se má s něčím vyměnit?
Alarik

Post by Alarik »

Lucas Gryf wrote:No a to tam musim psát i to jméno_funkce? Nebo to se má s něčím vyměnit?

Místo toho tam napíšeš, jak chceš, aby se ta funkce jmenovala (např. function1, funkce_1, message atd.).
Deibelos

Post by Deibelos »

všechny mapy, který jsem vytvořil jsou se zámkem, takže co je tou chybou?
Deibelos

Post by Deibelos »

ta diakritika s tim skřetem byla vygenerovaná mapa, jsou tam i vygenerovaný mapy který jsou se zámkem, ale ty, co jsem vytvořil jsou na 100%
Deibelos

Post by Deibelos »

myslim, že tam jsou 3 mapy, které jsem vytvořil, APOKALYPSA, Kristerian a Afterlife I
Alarik

Post by Alarik »

Zkus na tu mapu se zámkem kliknout pravým myšítkem, dej vlastnosti a podívej se do záložky zabezpečení, nejspíš k tomu souboru nemáš přístup. Nevím, jestli to pomůže, každopádně ty zámky bys tam mít neměl.
Post Reply