Kampaň
Kampaň
Mám pro Vás všechny jeden návrch. Chtěl bych vytvořit nějakou opravdu hezkou kampaň pro Heroes VI, ale nechci jí dělat jen sám, nato je editor opravdu hodně obsáhlý a trvalo by to století.
Byl bych pro aby jste se zúčastnili i vy. Domluvíme se bud' tady, ale myslím, že nejlepší by bylo vyměnit si icq kontakty, podle toho kdo se bude chtít nějak podílet. Jeden by vytvářel prostředí a dodával do mapy vojáky, druhý by tvořil questy a psal dialogy a třetí by vytvářel bojové pole a pole oblastí. Na příběhu by jsme se domluvili dohromady, který by byl asi ten nejlepší. Mohl by to být opravdu dobrý projekt a finální by jsme pak umístili na mé stránce a tady na centru. A myslím, že by bylo dobré počkat na temné elfy, které by jsme tam hned zahrnuli. Co vy nato?
Re: Kampaň
Podle mě je to dobrý nápad. Bohužel zatím s mojí pomocí nepočítej, na mě je ten editor složitý, i když už ho začínám trochu chápat. Já jsem rád že jsem nedávno pochopil editor pětky. Možná se na to podívám, a kdybych něco pochopil tak pomůžu...
Tak lidičky čekám až se někdo přihlásí na výpomoc. Hledám tým, tak kdo by se chtěl jakoli podílet není problém. Pak by jsme se už domlouvali jen přes icq a s editorem by jsme si navzájem pomohli, přinejlepším by nebylo od věci přeložit kompletní návod pro editor z angličtiny do češtiny. pokud je tu někdo kdo by se překladu ujal, tak bych byl taky rád. Návod pošlu, když bude potřeba.
Děkuji předem za všechny odpovědi a výpomoc.
Děkuji předem za všechny odpovědi a výpomoc.
Tak já bych se možná přidal. Nějaký ty mapy jsem už udělal, tak v editoru jakž takž pracovat umím. Jen doufám že bude chuť tvořit až vyjde datadisk, už takhle se pořád nemůžu dokopat k tomu, abych dokončil jednu mapu, co mám ještě rozdělanou... Přinejmenším bych mohl třeba pomoct s příběhem, dialogy nebo něčím takovým. Jen ale musíme doufat, že do editoru dají možnost vytvářet kampaně, jinak by nezbývalo než jen dělat scénáře, nebo série na sebe navazujících map.
Co se týká toho překladu návodu na editor... jelikož jsem se dneska nudil a přišlo mi to jako dobrý nápad, tak jsem se na to vrhl a přeložil asi tak cca. půlku prvního průvodce.
Pokud bude čas, tak by to snad už zítra, při nejhorším v pátek, mohlo být. Kdyby pak byl zájem o další překlad, klidně bych udělal i ty další dvě příručky. 
Co se týká toho překladu návodu na editor... jelikož jsem se dneska nudil a přišlo mi to jako dobrý nápad, tak jsem se na to vrhl a přeložil asi tak cca. půlku prvního průvodce.
Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.
TondaFS wrote:Tak já bych se možná přidal. Nějaký ty mapy jsem už udělal, tak v editoru jakž takž pracovat umím. Jen doufám že bude chuť tvořit až vyjde datadisk, už takhle se pořád nemůžu dokopat k tomu, abych dokončil jednu mapu, co mám ještě rozdělanou... Přinejmenším bych mohl třeba pomoct s příběhem, dialogy nebo něčím takovým. Jen ale musíme doufat, že do editoru dají možnost vytvářet kampaně, jinak by nezbývalo než jen dělat scénáře, nebo série na sebe navazujících map.
Co se týká toho překladu návodu na editor... jelikož jsem se dneska nudil a přišlo mi to jako dobrý nápad, tak jsem se na to vrhl a přeložil asi tak cca. půlku prvního průvodce.Pokud bude čas, tak by to snad už zítra, při nejhorším v pátek, mohlo být. Kdyby pak byl zájem o další překlad, klidně bych udělal i ty další dvě příručky.
Šikovnej.
Ja se hlasim jako questar a spisovatel pro scenar/dialogy...
Teda nevim jak te to pak s tim, vkladat dialogy do mapy, ale kdyz se bude clovek snazit, jde vsechno...
EDIT: Jestli uz mas nejakou hrubou predstavu o pribehu tak muzu zacit psat dejovou linii uz ted, podle ktere se pak bude odvijet dialog a Q, a az bude hotova mapa tak se muzou jen poupravit nektere veci jako jmena, nejake lokace (napr. misto "obsad zlaty dul/obsad pilu")
Teda jestli chces?
Teda nevim jak te to pak s tim, vkladat dialogy do mapy, ale kdyz se bude clovek snazit, jde vsechno...
EDIT: Jestli uz mas nejakou hrubou predstavu o pribehu tak muzu zacit psat dejovou linii uz ted, podle ktere se pak bude odvijet dialog a Q, a az bude hotova mapa tak se muzou jen poupravit nektere veci jako jmena, nejake lokace (napr. misto "obsad zlaty dul/obsad pilu")
Teda jestli chces?
Xarabis wrote:Ja se hlasim jako questar a spisovatel pro scenar/dialogy...
Teda jestli chces?
O příběhu jsem zatím nepřemýšlel, protože jsem se nerozhodl zda vytvořit úplně nový, nebo se chytit nějakého z příběhů heroes. Natom se určitě chce ještě domluvit.
Ale jinak samozřejmě že jo, že chci. Čím více lidí se přihlásí a čím více lidí bude natom dělat tím lépe si myslím. Hlavně mi jde celkově o nějaký ten mapmakerský tým u nás, aby i ve světě věděli, že češi něco umí.
Niven wrote:TondaFS wrote:Tak já bych se možná přidal. Nějaký ty mapy jsem už udělal, tak v editoru jakž takž pracovat umím. Jen doufám že bude chuť tvořit až vyjde datadisk, už takhle se pořád nemůžu dokopat k tomu, abych dokončil jednu mapu, co mám ještě rozdělanou... Přinejmenším bych mohl třeba pomoct s příběhem, dialogy nebo něčím takovým. Jen ale musíme doufat, že do editoru dají možnost vytvářet kampaně, jinak by nezbývalo než jen dělat scénáře, nebo série na sebe navazujících map.
Co se týká toho překladu návodu na editor... jelikož jsem se dneska nudil a přišlo mi to jako dobrý nápad, tak jsem se na to vrhl a přeložil asi tak cca. půlku prvního průvodce.Pokud bude čas, tak by to snad už zítra, při nejhorším v pátek, mohlo být. Kdyby pak byl zájem o další překlad, klidně bych udělal i ty další dvě příručky.
Šikovnej.Jen co budu mít pak datadisk, tak se nato nějak vrhneme. Samozřejmě podle času také. Příběh dáme dokupy potom, než se do toho vrhneme a kampaně určitě půjdou také nějak tvořit i když jsem zatím nepřišel jak nato, ale na heroes community nato určitě přijdou. Vím, že do editoru jde vkládat mapy a pak jich tam máš více, takže kampan určitě půjde. Ještě záleží natom, jak je to nastavené při přenášení levlů a dovedností u hera, že by stačilo jen hodit avatara a basta fidli. No uvidíme, s tím si ještě pohraju.
Tak co vím, tak možnost vytvářet kampaně ještě není. Kdysi na oficálním fóru se řešilo, jestli ho budou do editoru přidávat a tvůrci řekli, že ano. Ale nedávno se někde psalo, že do vydání datadisku neplánují dělat jakékoliv změny v editoru - takže předpokládám ani přidání možnosti tvořit kampaně. Tak snad někdy v budoucím patchi. Jinak by se muselo udělat několik scénářů, které by na sebe navazovaly.
EDIT: Jo a taky by mohli povolit české znaky, protože psát dialogy a popisy map bez háčků a čárek je celkem vopruz
Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.
TondaFS wrote:Niven wrote:TondaFS wrote:Tak já bych se možná přidal. Nějaký ty mapy jsem už udělal, tak v editoru jakž takž pracovat umím. Jen doufám že bude chuť tvořit až vyjde datadisk, už takhle se pořád nemůžu dokopat k tomu, abych dokončil jednu mapu, co mám ještě rozdělanou... Přinejmenším bych mohl třeba pomoct s příběhem, dialogy nebo něčím takovým. Jen ale musíme doufat, že do editoru dají možnost vytvářet kampaně, jinak by nezbývalo než jen dělat scénáře, nebo série na sebe navazujících map.
Šikovnej.Jen co budu mít pak datadisk, tak se nato nějak vrhneme. Samozřejmě podle času také. Příběh dáme dokupy potom, než se do toho vrhneme a kampaně určitě půjdou také nějak tvořit i když jsem zatím nepřišel jak nato, ale na heroes community nato určitě přijdou. Vím, že do editoru jde vkládat mapy a pak jich tam máš více, takže kampan určitě půjde. Ještě záleží natom, jak je to nastavené při přenášení levlů a dovedností u hera, že by stačilo jen hodit avatara a basta fidli. No uvidíme, s tím si ještě pohraju.
Tak co vím, tak možnost vytvářet kampaně ještě není. Kdysi na oficálním fóru se řešilo, jestli ho budou do editoru přidávat a tvůrci řekli, že ano. Ale nedávno se někde psalo, že do vydání datadisku neplánují dělat jakékoliv změny v editoru - takže předpokládám ani přidání možnosti tvořit kampaně. Tak snad někdy v budoucím patchi. Jinak by se muselo udělat několik scénářů, které by na sebe navazovaly.
EDIT: Jo a taky by mohli povolit české znaky, protože psát dialogy a popisy map bez háčků a čárek je celkem vopruz
No tak můžou být scénáře, které budou na sebe navazovat, a ty dialogy bez čárek a háčků, to je fakt taky docela znemožnění použití našeho jazyku no.
Co se tyce tvorby kampane, tak jestli udelaji nejaky ten patch teda, tak snad nebude tak tezke potom do kampane vlozit uz hotove mapy ne? :] Teda, muj selsky rozum rika ze by to mohlo jit...
Xarabis wrote:Co se tyce tvorby kampane, tak jestli udelaji nejaky ten patch teda, tak snad nebude tak tezke potom do kampane vlozit uz hotove mapy ne? :] Teda, muj selsky rozum rika ze by to mohlo jit...
Tak to je jasný že to půjde, ale já si myslím, že to půjde i nějak nascriptovat a zabalit a přejmenovat, jako to pak šlo i u h5. Že ten kampan editor možná nebude ani tak nutnej.
Tak za pár dní tu máme datadisk a já už začínám tak malinko přemýšlet nad příběhem. Chtěl bych ale nějakej, aby byl odlišný od příběhu h5 a h6.
Kdo chce může posílat návrhy.
- Lucas Gryf
Bylo by to skvělý, rád bych se toho zúčastnil. Nicméně ani trochu neumím s editorem a ani nemám moc času. Tak snad se to podaří! 
Tak kdo má zájem o kampaň, tak at' mě kontaktuje přes icq, to si myslím, že je stále nejlepší program pro takový projekt. Přes email je to pomalé a přes facebook ne, protože ho nemám rád a navíc přes icq si můžeme rychle posílat co budeme potřebovat. 
Zde je úvodní příběh do kampaně. Kdo má zájem se podílet at' nápíše na mail nebo icq. Mám ho v profilu. Covy nato?
Před dávnými časy, kdy ještě ti nejmoudřejší z elfů nevěděli, že existují národy trpaslíků, kteří sídlili v horách Grimheimu a těžili obrovské množství zlata a drahokamů se zrodila obrovská síla. Síla temna kdy nekromancer jménem Abaddon vyrazil s tou nehrozivější nemrtvou armádou dobýt království trpaslíků v horách. Trpaslíci se bránili statečně a dokonce i tak hrozivé přesile v tvrdých hradbách odolali. Vítězství ale nemohlo trvat věčně a trpaslíci očekávají, kdy se nemrtvý lord vrátí, aby jim vrátil porážku, kterou utrpěl.
Lid trpaslíků si byl vědom, že podruhé už takový nátlak nepřežijí a tak jejich král Murderer šel se svou družinou hledat pomoc. Vyšli z hor na jich do neznámých zemí a v zelených pláních uviděli tvrz barbarů, kteří zrovna trénovali. Král přišel k jednomu z trenérů a promluvil: „Zdravím Vás já jsem Murderer král trpaslíků z Grimheimu a hledám pomoc proti mocnému králi nemrtvých, který na nás co nevidět zaútočí znovu.“
„Co je tohle za verbeš. Usekal bych Vám hlavy být jen malinko výš od země prckové. Já jsem Glorin a trénujeme na souboje. Nikdy nevíte, komu půjdeme usekat hlavy. Barbaři nemají žádného krále, my krále nepotřebujeme, tak budu mluvit já za moje bratry. Řekněte mi co zato, když s Vámi půjdeme rozsekat pár těch smradlavých koster. Zadarmo nic dělat nebudeme.“
„Dobrá, zaplatíme jakoukoli cenu, ale věřte tomu, že těch pár vojáků co tu vidím Vám stačit nebudou. Máte možnost, aby se k Vám přidali ještě nějací?“
„Jistě, ale nebude to hned. Budeme muset obejít ještě ostatní klany a přesvědčit je aby nám pomohli. Vy trpaslíci se vraťte do své země a dejte nám mapu, abychom Vás našli. Za dva měsíce nás očekávejte u hlavní brány.“
„Děkujeme. Budeme Vás očekávat.“
Před dávnými časy, kdy ještě ti nejmoudřejší z elfů nevěděli, že existují národy trpaslíků, kteří sídlili v horách Grimheimu a těžili obrovské množství zlata a drahokamů se zrodila obrovská síla. Síla temna kdy nekromancer jménem Abaddon vyrazil s tou nehrozivější nemrtvou armádou dobýt království trpaslíků v horách. Trpaslíci se bránili statečně a dokonce i tak hrozivé přesile v tvrdých hradbách odolali. Vítězství ale nemohlo trvat věčně a trpaslíci očekávají, kdy se nemrtvý lord vrátí, aby jim vrátil porážku, kterou utrpěl.
Lid trpaslíků si byl vědom, že podruhé už takový nátlak nepřežijí a tak jejich král Murderer šel se svou družinou hledat pomoc. Vyšli z hor na jich do neznámých zemí a v zelených pláních uviděli tvrz barbarů, kteří zrovna trénovali. Král přišel k jednomu z trenérů a promluvil: „Zdravím Vás já jsem Murderer král trpaslíků z Grimheimu a hledám pomoc proti mocnému králi nemrtvých, který na nás co nevidět zaútočí znovu.“
„Co je tohle za verbeš. Usekal bych Vám hlavy být jen malinko výš od země prckové. Já jsem Glorin a trénujeme na souboje. Nikdy nevíte, komu půjdeme usekat hlavy. Barbaři nemají žádného krále, my krále nepotřebujeme, tak budu mluvit já za moje bratry. Řekněte mi co zato, když s Vámi půjdeme rozsekat pár těch smradlavých koster. Zadarmo nic dělat nebudeme.“
„Dobrá, zaplatíme jakoukoli cenu, ale věřte tomu, že těch pár vojáků co tu vidím Vám stačit nebudou. Máte možnost, aby se k Vám přidali ještě nějací?“
„Jistě, ale nebude to hned. Budeme muset obejít ještě ostatní klany a přesvědčit je aby nám pomohli. Vy trpaslíci se vraťte do své země a dejte nám mapu, abychom Vás našli. Za dva měsíce nás očekávejte u hlavní brány.“
„Děkujeme. Budeme Vás očekávat.“