Příručky pro práci s editorem
Re: Příručky pro práci s editorem
Děkuju za rady.. jinak ambient jsem měl na mysli jako v h5 sis vybral světlo Azyl , peklo, Academy a tak.. prostě barva slunce.. jesli je mapa večerní , noční ,, nebo za bílého dne... jinak koukám že děláš dobrý mapy... a neděláš do H5 ...rád bych uděla něco společného.. klidně do H6
nějakou kampaň ... .. v H5 bych rád udělal kampaně.. umím dělat Dialog Sceny. tak plnohodnotná mapa se skripty a Cutscenamy
... ale neumim vytvořit novou .. leda předělat original a pak ji ručně z data nakopírovat do svojí mapy
... ale jinak díky...... jo nemáš icq nebo skype , abysme nespamovaly tady na foru
... docela bych fakt rád udělal nějaký projekt
na h5 či h6

Dají se otevřít originál mapy abych zkouknul jak to mají 
škoda že neni podrobnější příručka, třeba jak vložit do sebe objekty jako skály... viz kampaň za antona kdy je město obehnané skálama a znich trčí kamenné schody a věže.. nádhera ale v editoru se málo kdy propojí skála kvuli omezení poláčka.. mužu dár těstně k sobě kdy se třeb kus spojí.. a otočím jej ale vrstvit na sebe to nejde 
nebo jak uděla letající trosky.. to je asi prostě vedle sebe dané objekty skal... nebo je hodně zvedlý terén témšř rovně sešikmený.... takže to v mlze vypadá jako hluboké.. fakt moc nevim
nebo jak uděla letající trosky.. to je asi prostě vedle sebe dané objekty skal... nebo je hodně zvedlý terén témšř rovně sešikmený.... takže to v mlze vypadá jako hluboké.. fakt moc nevim
http://gyazo.com/530a568ce1758a9b933267f800dcac7e ...... no .. tak umim spojovat skály a tak ale pořád neumim udělat dobré podzemí .. je vidět terén .. a oni to měly tak krásný .. hluboký průrvy s mlhou , semtam vodu a nějakým chrámem
..
..
ICQ sice mám, ale už jej nepoužívám. Kdyžtak si mě přidej (420052064), ale nezaručuji, že tam nějak často budu bývat. Jinak do nějakého projektu se teď určitě pouštět nebudu - mám teď rozdělaných dost věcí, takže nemám moc čas. Ale s editorem ti klidně pomůžu.
S tím ambient light už teda vím - ve stejné záložce, jak jsem ti včera posílal obr. s tou mlhou, tak pokud si místo fog vybereš Light a zaskroluješ dolů k tomu nastavení, tak tam najdeš Terrain Light a pod tím několik položek. Můžeš si tam měnit barvy světla (hlavně přes Diffuse Color) a pomocí Color multiplier měníš intenzitu. Pokud si klikneš i na tu ikonku vedle těch souřadnic X, Y, Z - objeví se ti na mapě ještě ikonka, pomocí které si ještě můžeš upravit umístění zdroje světla. Ty další nastavení (Terrain material, Water material...) nevím jak fungují, když jsem tam něco upravoval, tak jsem si žádné změny na mapě nevšiml.
S tím umisťováním předmětů přes sebe. Asi už jsi na to přišel, ale stačí mít v záložce objektů zaškrtnuté políčko Force place.
Ohledně té viditelnosti terénu... v záložce, kde máš textury terénu, tak nad bojovými mapami je možnost square visibility se kterým se dá terén zneviditelnit. Problém je, že pak pod ním opravdu nic není a lze tak i vidět třeba objekty z části pod terénem a podobně - tady je hlavně důležité to pak nějak efektivně zamaskovat.
Jinak... mám vyextrahovaný originální mapy ze hry, které jdou pak otevřít v editoru, takže až je někde nahraju, tak ti pošlu odkaz.
S tím ambient light už teda vím - ve stejné záložce, jak jsem ti včera posílal obr. s tou mlhou, tak pokud si místo fog vybereš Light a zaskroluješ dolů k tomu nastavení, tak tam najdeš Terrain Light a pod tím několik položek. Můžeš si tam měnit barvy světla (hlavně přes Diffuse Color) a pomocí Color multiplier měníš intenzitu. Pokud si klikneš i na tu ikonku vedle těch souřadnic X, Y, Z - objeví se ti na mapě ještě ikonka, pomocí které si ještě můžeš upravit umístění zdroje světla. Ty další nastavení (Terrain material, Water material...) nevím jak fungují, když jsem tam něco upravoval, tak jsem si žádné změny na mapě nevšiml.
S tím umisťováním předmětů přes sebe. Asi už jsi na to přišel, ale stačí mít v záložce objektů zaškrtnuté políčko Force place.
Ohledně té viditelnosti terénu... v záložce, kde máš textury terénu, tak nad bojovými mapami je možnost square visibility se kterým se dá terén zneviditelnit. Problém je, že pak pod ním opravdu nic není a lze tak i vidět třeba objekty z části pod terénem a podobně - tady je hlavně důležité to pak nějak efektivně zamaskovat.
Jinak... mám vyextrahovaný originální mapy ze hry, které jdou pak otevřít v editoru, takže až je někde nahraju, tak ti pošlu odkaz.
Ph'nglui Mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn.
http://gyazo.com/6e4499190cd73a5cf778af823172fe6c díky moc, teď se mohu pustit konečně do nějaké multiplayer mapy
ale asi bude nejlepčí při tvorbě podzemá si natexturovat cesty kolem něco málo textur.. pak místa kam nepujdu odstranit textury a doplnit takhle skálama a tak.. ještě jedna věc.. jak dělat stěny v podzemí.. jako v Homam V ... nebo to takhle udělaly pomocí objektů
jinak .. ten ambient light mi nefunguje , je to vše šedivé a nedá se klikat 
U toho Ambient light si nejdříve musíš vybrat, že chceš upravovat Light. Pak by se ti to nastavení mělo otevřít... https://www.dropbox.com/s/r81n6k04v21pcjz/editor2.png.
Stěny v podzemí se dělají tak, že naskládáváš spoustu předmětů na sebe - tedy já jsem to tak dělal. A k těm nevyužívaným plochám - pokud tam chceš mít jen černou (aby se na minimapě neobjevovaly zelené nevyužité plochy), tak v databázi textur je i černá, se kterou se dají nevyužívané místa obarvit. Stačí si ji jen na mapu přidat.
Jinak se to dá ještě vyřešit tak, že si tam upravíš to světlo a pak, pokud uděláš stejné nastavení mlhy (U Distance fog to start a end) jak na tomto obrázku: https://www.dropbox.com/s/zlyxhyoozrqnyiq/mapa1.png?m= - jen ty barvy samozřejmě nastavit na černou - nebo nechat tak, jak je to tam při tvorbě mapy přednastavené. Důležité jsou ty vzdálenosti.
Stěny v podzemí se dělají tak, že naskládáváš spoustu předmětů na sebe - tedy já jsem to tak dělal. A k těm nevyužívaným plochám - pokud tam chceš mít jen černou (aby se na minimapě neobjevovaly zelené nevyužité plochy), tak v databázi textur je i černá, se kterou se dají nevyužívané místa obarvit. Stačí si ji jen na mapu přidat.
Jinak se to dá ještě vyřešit tak, že si tam upravíš to světlo a pak, pokud uděláš stejné nastavení mlhy (U Distance fog to start a end) jak na tomto obrázku: https://www.dropbox.com/s/zlyxhyoozrqnyiq/mapa1.png?m= - jen ty barvy samozřejmě nastavit na černou - nebo nechat tak, jak je to tam při tvorbě mapy přednastavené. Důležité jsou ty vzdálenosti.
Díky moc
.... jinak mě stačí říct jak vytáhnout originál mapy... ja to udělam sám ať to nemusíš nikam házet... jinak podle mého názoru co se podle mě nepovedlo na stylu schopností a tak tak se povedlo na stylu a provedení map ... tady jsou takřka neomezené možnosti tvorby mapa...kombinace objektů je perfektní... a jak sem psal ty skilli.. přišlo mi jednoduší v homam 5 kouzla , skilli a tak .. nebo sem si nato prostě asi nezvyknul.. vhomam 5 umim vyvážit hrdiny proti sobě.. vim kolik zhruba dát jednotek když tvůj hrdina je o polovinu silnější než nepřítelův.. takže vím že mu mužu dát třeba 3X větší armádu... a taky se mi v editoru H5 líp upravují hrdinové. jako skilly, armáda schopnosti a tak...
dělat mapy je dost zdlouhavý.. v h5 sem udělal luxusní mapu 136x1,36 za 2 hodiny... tady sem rád když za 2 hodiny udělám okolí města
..ničí mě dávat pojednom stromy a kytky
v h5 byly skupiny, a nebo se nakreslila část aoběvil se předanastavený objekt... třeba stromy a keře ,, nebo jehličnany
.. neni tady taky něco podobnýho.
Musím s tebou souhlasit. Mapy v H6 jsou opravdu nádherný, jen škoda, že vytvořit něco podobného trvá nehorázně dlouho.
Ty mapy jsou v jednom ze souborů s .orc příponou ve složce se hrou a bylo nutné je získat pomocí nějakého prográmku, který extrahoval .orc soubory. Už nevím kde jsem jej našel, ale bohužel jsem ho již smazal. Ale pokud si počkáš, tak snad během dneška nebo zítřka ti pošlu odkaz na stažení těch map.
A funkce, podobná té z H5 editoru, bohužel v šestkách není - alespoň jsem ji nikde nenašel.
Ty mapy jsou v jednom ze souborů s .orc příponou ve složce se hrou a bylo nutné je získat pomocí nějakého prográmku, který extrahoval .orc soubory. Už nevím kde jsem jej našel, ale bohužel jsem ho již smazal. Ale pokud si počkáš, tak snad během dneška nebo zítřka ti pošlu odkaz na stažení těch map.
A funkce, podobná té z H5 editoru, bohužel v šestkách není - alespoň jsem ji nikde nenašel.
Dík moc,, už se těšim