Abych se také přidal do diskuze, zatím jsem to sem jen nahodil a v podstatě k tomu nic neřek. Kopírování modelů, jako takové by mi ani nevadilo (pokud si vzpomeneme na šestku, tak zde bylo vždy několik jednotek z jednoho modelu, třeba, jak píše Dave nade mnou - draci, nebo bych uvedl třeba model ghůl, mučitel a co ještě..), problém mám docela s kopírováním CELÝCH jednotek. Kostlivec dobře, ten je poměrně předělanej, na duchovi neni nic moc co měnit. Upír se mi v šestce líbil, takže i toho bych přežil. Lamasu jsem moc rád neměl (a vadí mi i ta taktická výhoda necra, jak tu někteří píšou - elite/ letec, střelec, teleportér, champion - letec), a licha jsem kritizoval ještě předtím, než ho zveřejnili, ten šestkový se mi prostě nelíbí. Myslím si, že tvůrci mohli udělat ALESPOŇ jednu jednotku novou (možností jsou spousty - mumie, smrtka /pokud by ji nenakombinovali s rytířem/, nebo něco úplně jiného). Championi jsou ok - draka jsem čekal a rytíř se mi líbí.
Osobně si začínám trochu myslet, že tvůrci připravovali opravdu datadisk pro šestku (akademie, alt. upgrady, volitelní šampioni), ale vzhledem k tomu, že byla šestka v hráčské komunitě dost zatracována, se rozhodli, že udělají hru úplně jinak a tudíž novou (což je rozhodnutí, které vítám). Já jsem heroesový závislák, takže si hru koupím i kdyby byly všechny jednotky překopírované

, a jak už jsem psal dříve - pokud neodfláknou pokračování (datadisky, další hrady + neutrální jednotky), nebudu s tím mít problém.
Myslím si, ale, že by bylo fér, aby jejich úspory zohlednili i v ceně produktu - pokud je standartní cena nové hry v česku 1199,- mohli by se vytáhnout a dát ji třeba za 999,- a ukázat tak, že hra pro ně není jen ždímačka na peníze... (moc tomu ale nevěřím)