Heroes fórum

Fórum ke všem dílům Heroes of Might and Magic

Přejít na obsah

BETA - Vaše pocity

Obecně k sedmému pokračování Might & Magic: Heroes od Limbic Entertainment.

Re: BETA - Vaše pocity

Příspěvekod Lucas Gryf » pon srp 31, 2015 11:16 am

AI bude peklo. Zlaté H1-4, tehdy nebylo 3D, takže to bylo rychlé (teda podle mě je to 3D). Co mě sere je ale že hrdina ani moc daleko nedojede. A hra docela padá.
Lucas Gryf

Příspěvekod Dave_Jame » pon srp 31, 2015 11:32 am

Fakt vám to padá? Mě se sekla jen jedna hra, ale jinak to jede bez problémů.
A 3D myslím s AI nemá co společného....
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Dave_Jame
Redaktor

Příspěvekod Lucas Gryf » pon srp 31, 2015 11:37 am

Co se ale týče té češtiny - ve hře jsem nalezl i dost nepřeložených textů. No, snad se to stihne spravit za ten měsíc.
Lucas Gryf

Příspěvekod Hagoromo » pon srp 31, 2015 3:55 pm

Dovolil bych si srovnat H7 s předešlým dílem. V porovnání s hratelností u mě sedmička jasně vede. Jednotky se zdají poměrně dobře vybalancované, ikdyž bych uvítal zajímavější schopnosti. Návrat ostatních surovin jenom vítám. Na skill wheel si už docela zvykám. Bohužel po grafické stránce jsem opravdu zklamaný. Ať už byl šestý díl jakýkoliv, tak tu výbornou grafiku mu nikdo nevezme(když přehlédnu bugy). Opravdu jsem nečekal tak výrazný krok zpátky. Poměry hrdinů, hradů a ostatních objektů jsou opravdu otřesné a podle mého je tento styl v duchu předešlých 2D heroes velmi nevydařený. Z unreal enginu se dá určitě vyždímat daleko více. Prázdná pláň se 3 stromečky a malým kamínkem mi za ty peníze připadá jako výsměch, takovou mapu bych snad zmáknul i já levou zadní :D .
Hagoromo

Příspěvekod Blahy » pon srp 31, 2015 3:57 pm

kde se dá nastavit čeština? mě to nedává češtinu jako možnost, v kolonce v nastavení ve hře je jen angličtina.
Blahy

Příspěvekod antalyan » pon srp 31, 2015 4:23 pm

Blahy píše:kde se dá nastavit čeština? mě to nedává češtinu jako možnost, v kolonce v nastavení ve hře je jen angličtina.

V uplay, návod zde http://worldofheroes.cz/index.php/novin ... heroes-vii - dole na stránce :D
antalyan

Příspěvekod Blahy » pon srp 31, 2015 5:53 pm

Moc dík, sama bych na to asi nepřišla. Už mi ta čeština jede:) jdu hrát:)
Blahy

Příspěvekod LordGraa » pon srp 31, 2015 7:34 pm

Tak jsem zkusil tu velkou mapu pro 8 hráčů a dal si sebevražedných 7x AI:

1. kolo - 2:14 min
2. kolo - 3:24 min
3. kolo - 3:14 min
4. kolo - 2:44 min
5. kolo - 2:46 min
6. kolo - 3:01 min
7. kolo - 2:52 min

Dál jsem nepokračoval, neboť jsem už měl uvařeno 7 kafí :lol:

Uvidíme, kam s touto AI za měsíc pokročí.
Česká fanstránka herní série Heroes of Might and Magic
https://www.worldofheroes.cz
Stíny nad Ashanem
https://wpu.worldofheroes.cz/tsoa.html
LordGraa

Příspěvekod antalyan » úte zář 01, 2015 9:09 am

LordGraa píše:Tak jsem zkusil tu velkou mapu pro 8 hráčů a dal si sebevražedných 7x AI:

1. kolo - 2:14 min
2. kolo - 3:24 min
3. kolo - 3:14 min
4. kolo - 2:44 min
5. kolo - 2:46 min
6. kolo - 3:01 min
7. kolo - 2:52 min

Dál jsem nepokračoval, neboť jsem už měl uvařeno 7 kafí :lol:

Uvidíme, kam s touto AI za měsíc pokročí.

Já vždycky odehraju tah, přepnu na internet, za pár minut se kouknu zpátky, zase odehraju tah atd. :D
Je to sice děs ale líp se to asi nedá. Snad nám na to hoši z Limbicu něco řeknou ...
antalyan

Příspěvekod Blahy » pát zář 04, 2015 12:29 pm

Hra mi přestala padat, doufám že jsem to nezakřikla. Nebo jestli padá jen ta mapa pro dva hráče nevím. Faktem je, že druhá mapa mi nespadla ani jednou a teď hraju mapu pro čtyři hráče, tak uvidím. Ta mapa pro dva hráče mi ke konci už padala každých 5 minut, což se téměř nedalo dohrát. Předešlé mapy jsem hrála za Sylvan a jednotky se mi líbí, takže u mě body nahoru. Teď hraju za Haven, říkala jsem si, že nebudu zaujatá a dám mu šanci, ale ty jednotky jsou pro mě hrozně šedé, takové nějak všechny podobné a nevýrazné, že se mi za Haven nechtělo vůbec hrát. Myslím že na žádost některých fanoušků ubrali barvy, bohužel mému vkusu seděla víc barevnost VI. Druhá mapa na poušti, se mi líbila mnohem víc, než ta první, jediné co bych vytkla, tak je tam toho příliš moc ke sbírání. Hráče jako jsem já to nutí tu oblast vyčistit, ale je toho až příliš moc. Hra není špatná, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že nemá takový šmrnc, jako měla pro mě VI. VI je super hra, hrozná škoda té šílené obtížnosti některých map kampaně v VI. Doufám, že v VII udělají super kampaň a polepší se a líp vyladí obtížnost.
Blahy

Příspěvekod antalyan » pát zář 04, 2015 3:48 pm

Blahy píše:Hra mi přestala padat, doufám že jsem to nezakřikla. Nebo jestli padá jen ta mapa pro dva hráče nevím. Faktem je, že druhá mapa mi nespadla ani jednou a teď hraju mapu pro čtyři hráče, tak uvidím. Ta mapa pro dva hráče mi ke konci už padala každých 5 minut, což se téměř nedalo dohrát. Předešlé mapy jsem hrála za Sylvan a jednotky se mi líbí, takže u mě body nahoru. Teď hraju za Haven, říkala jsem si, že nebudu zaujatá a dám mu šanci, ale ty jednotky jsou pro mě hrozně šedé, takové nějak všechny podobné a nevýrazné, že se mi za Haven nechtělo vůbec hrát. Myslím že na žádost některých fanoušků ubrali barvy, bohužel mému vkusu seděla víc barevnost VI. Druhá mapa na poušti, se mi líbila mnohem víc, než ta první, jediné co bych vytkla, tak je tam toho příliš moc ke sbírání. Hráče jako jsem já to nutí tu oblast vyčistit, ale je toho až příliš moc. Hra není špatná, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že nemá takový šmrnc, jako měla pro mě VI. VI je super hra, hrozná škoda té šílené obtížnosti některých map kampaně v VI. Doufám, že v VII udělají super kampaň a polepší se a líp vyladí obtížnost.

I když mám šestku taky rád, moc nechápu tu "šílenou obtížnost", podle mě na lehkou i normální obtížnost jsou ty mapy v pohodě hratelné, a při hraní online díky zbraním a bonusům dynastie obzvlášť :D

Jinak i když je to možná trochu offtopic, v šestce se mi líbila hlavně grafika, která se mi v sedmičce zdá horší, snad je to tím divným náklonem kamerem, zoomem nebo příliš malými objekty. Naopak skillwheel je mnohem lepší, systém stromu dovedností byla snad věc, která mi v ní nejvíc vadila (někde jsem se dočetl, že původně to mělo nakonec vypadat úplně jinak, ale nakonec to po krachu Blackhole zůstalo, jak to je). To samé platí o stromu města, ten sedmičkový inspirován v pětkovém se mi zdá super.
antalyan

Příspěvekod Blahy » pát zář 04, 2015 5:08 pm

Ještě k té obtížnosti VI. V kampani má každá frakce 4 mapy. Kdy první dvě mapy u všech byli hratelné dobře. Pak už jsem začala mít trochu problémy. No a u svatyně ve čtvrté mapě Smrt v životě a život ve smrti jsem zakysla, snažila jsem se tu mapu hrát opakovaně několikrát, vždy jsem nad tím strávila desítky hodin a prostě se mi ji nikdy nepodařilo dohrát. Dlouho jsem sbírala armádu, protože jsem měla permanentně nedostatek zlata, pak jsem vytáhla proti nepříteli, s odřenýma ušima jsem vyhrála, načež z mojí armády nezbylo téměř nic. A během 5 minut na mě protivník zaútočil se supersilnou armádou, neměla jsem nejmenší šanci. Zkoušela jsem různé strategie, ale prostě jsem vždy čelila neporazitelné přesile. Takže jsem to pak vzdala a hrozně jsem nadávala, že to tímto takhle zku...li Hrála jsem na nejjednodušší obtížnost. Mám nahráno ve hře přes 500 hodin. Hrála jsem to porůznu ve volném čase tak rok. Před tím jsem žádný díl nehrála, a nebýt té obtížnosti, tak by hra neměla chybu. Má krásnou grafiku a je návyková. A za ty peníze na rozdíl od dnešních her zabaví opravdu na stovky hodin. Mám všechny datadisky a mám dohráno skoro vše, kromě epilogu a téhle zkur..né mapy za svatyni.
Úplně souhlasím, že prostě grafika VI je lepší než VII. Jinak strom dovedností se mi v VII také líbí a i rozvoj města. přijdou mi tam fakt zajímavé věci, do kterých jsem ještě úplně nepronikla. Myslím, že to bude opět dobrá hra, pokud bych neporovnávala a šla do toho s čistou hlavou. Škoda, že některé jednotky jsou prostě příliš nevýrazné, třeba mi přijde hrozný chrlič nebo golem u Academie, pak ten Haven atd. Jiné jednotky se mi zase moc líbí. Ale je to škoda, že si s tím víc nevyhráli a hodně jednotek jen přebrali ze VI, ale nevylepšili, jen je natřeli šedou a hnědou barvou. Naproti tomu, jak už někdo psal vitráže jsou krásné. Je mi jasné, že je těžké dělat hru, kde jsou fanoušci předešlých dílů, kteří mají své požadavky a nemůžou se nikdy zavděčit všem a je to asi trochu nevděčné. A podle toho, jak jsem viděla jednou stream s vývojáři, řekla bych, že měli omezené prostředky, takže bylo na nich do čeho je vloží a na čem ušetří.
Blahy

Příspěvekod antalyan » pát zář 04, 2015 5:22 pm

Blahy píše:Ještě k té obtížnosti VI. V kampani má každá frakce 4 mapy. Kdy první dvě mapy u všech byli hratelné dobře. Pak už jsem začala mít trochu problémy. No a u svatyně ve čtvrté mapě Smrt v životě a život ve smrti jsem zakysla, snažila jsem se tu mapu hrát opakovaně několikrát, vždy jsem nad tím strávila desítky hodin a prostě se mi ji nikdy nepodařilo dohrát. Dlouho jsem sbírala armádu, protože jsem měla permanentně nedostatek zlata, pak jsem vytáhla proti nepříteli, s odřenýma ušima jsem vyhrála, načež z mojí armády nezbylo téměř nic. A během 5 minut na mě protivník zaútočil se supersilnou armádou, neměla jsem nejmenší šanci. Zkoušela jsem různé strategie, ale prostě jsem vždy čelila neporazitelné přesile. Takže jsem to pak vzdala a hrozně jsem nadávala, že to tímto takhle zku...li Hrála jsem na nejjednodušší obtížnost. Mám nahráno ve hře přes 500 hodin. Hrála jsem to porůznu ve volném čase tak rok. Před tím jsem žádný díl nehrála, a nebýt té obtížnosti, tak by hra neměla chybu. Má krásnou grafiku a je návyková. A za ty peníze na rozdíl od dnešních her zabaví opravdu na stovky hodin. Mám všechny datadisky a mám dohráno skoro vše, kromě epilogu a téhle zkur..né mapy za svatyni.
Úplně souhlasím, že prostě grafika VI je lepší než VII. Jinak strom dovedností se mi v VII také líbí a i rozvoj města. přijdou mi tam fakt zajímavé věci, do kterých jsem ještě úplně nepronikla. Myslím, že to bude opět dobrá hra, pokud bych neporovnávala a šla do toho s čistou hlavou. Škoda, že některé jednotky jsou prostě příliš nevýrazné, třeba mi přijde hrozný chrlič nebo golem u Academie, pak ten Haven atd. Jiné jednotky se mi zase moc líbí. Ale je to škoda, že si s tím víc nevyhráli a hodně jednotek jen přebrali ze VI, ale nevylepšili, jen je natřeli šedou a hnědou barvou. Naproti tomu, jak už někdo psal vitráže jsou krásné. Je mi jasné, že je těžké dělat hru, kde jsou fanoušci předešlých dílů, kteří mají své požadavky a nemůžou se nikdy zavděčit všem a je to asi trochu nevděčné. A podle toho, jak jsem viděla jednou stream s vývojáři, řekla bych, že měli omezené prostředky, takže bylo na nich do čeho je vloží a na čem ušetří.

Co se týče té mapě v šestce za svatyni, na začátku je potřeba si s nepřítelem pohrávat na kočku a na myš, dokud nezískáš slušnou armádu. Určitě se moc nevyplatí moc lézt na nepřátelská území, protože pak se do tebe pustí. Zbraně dynastie by ti měly pomoct (pokud hraješ online), stejně jako správně zvolené skilly - základem je nejspíš skill Posily, AI většinou útočí na Kenshi/Kensei, když může. Pokud bys měla ještě nějaké otázky ohledně té mapy, rád ti pomůžu, napiš mi soukromou zprávu nebo do tématu k šestce, a´t neblokujeme betu :D.

Jinak doporučuju, abys sis zahrála taky pětku, spousta herních mechanismů je použita pro H7 (aspoň zčásti), a pěkná 3D grafika je tam taky :D.

A máš pravdu, Ubi dal na H7 dost omezený rozpočet a navíc docela málo času, ale snad se to Limbicu podaří a vytvoří skvělou hru...
antalyan

Příspěvekod Blahy » pát zář 04, 2015 6:18 pm

Tak to budu ráda pokud mi s tou kampaní poradíš. Teď hraju betu dokud můžu, ale pak se ozvu.
Blahy

Příspěvekod Juno » sob zář 05, 2015 12:31 pm

Hra vyzerá podla mojho názoru zatiaľ fajne, myslím myšlienka. Graficky mi sedí a čo sa týka atmosfery tak to tiež. Akurát neviem či je to mnou, ale nechápem prečo championsky prírastok je len 1 ??? a čo sa týka vlastností jednotiek, hravam za sylvan a trent by mal zviazovať na dialku (aspoň to tak má písané, sice neurčito ale ...) no a samozrejme jednotky sa hýbu aj tak. Neviem či som to dobre preložil keď tak ma opravte. No a strašne čo ma zamrzelo je AI a to, čo tu už bolo vela krát spomenuté " zdlhavosť tahov". Hrávam heroesov 12 rokov a aby som pri čakaní na ťah hral fallout shalter na mobile tak to je vela. Na kampane sa im môžem akurat tak z vysoka... kampan sa prejde a čo ? buuum unnin. ? pre mňa sú dôležité mapy multiplayer to je budúcnosť, prečo sa doteraz hráva H3 po nete ? - pretože jednoduchosť, hratelnosť a !!!MAPY!!! Je to samozrejme moj názor, každy ma iné priority, ale aby to stroskotalo na tom, že nemôžem hrať 8 mapu kôli zdĺhavej AI, tak to radšej nekúpim a ostanem pri H3 - H5. Pevne verím, že ím hráči za to píšu krásne pozdravy a budú na tom pracovať, veď je to len BETA :D
Juno

PředchozíDalší

Zpět na Obecně