Chyby v Češtině nahlásit zde.

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
Dave_Jame
Redaktor

Re: Chyby v Češtině nahlásit zde.

Post by Dave_Jame »

popravdě už vím jak ve hře texty upravovat, ale zatím jsem to nezkoušel....
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Shade3

Post by Shade3 »

Další zajímavá chyba tentokrát v popisu achievmentu...Jedná se o achievment Za krev a čest. V popisu je, že máme vybojovat 10 bojů v týdnu cti, ale takový týden neexistuje, je totiž jinak přeložen. Místo 10 bojů v týdnu cti tak musíme vybojovat 10 bojů v týdnu odvahy...
Image
Shade3

Post by Shade3 »

Inu některé texty jsou v SoD přeloženy fakt divně...
Image
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

Mam se na to podivat?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Shade3

Post by Shade3 »

Zatím jsem si jich nevšiml moc (ještě jsem toho moc nenahrál), spíš by mě zajímalo, jak to překládali, protože v životopisu jisté hrdinky o ní prvně mluvili v ženském rodě a pak v mužském :D.
Image
Shade3

Post by Shade3 »

Po obsazení centrální pevnosti ve 3. misi za Veina (byl jsem na cestě slz) říká Vein Zakeře, že je na ni hrdá :D.
Image
lvasa

Post by lvasa »

Gramatická: v multiplayeru se objevuje že na tahu je azurvý hráč (místo azurový)

Překladatelská: hned první věta intra říká, že "ten den šlo všechno špatně" - předpokládám, že to původně bylo "everything went wrong", což ale znamená "všechno se pokazilo".
Shade3

Post by Shade3 »

A další záměny pohlaví ve 3.misi za Veina: 1.Je zde předmět úkolu pojmenovaný Yumeho klíč, i když by se měl jmenovat Yumin klíč. 2.V rozhovoru mezi duchy Akashy a Yume tam Yume říká, že si myslel, že ho už neuvidí.
Image
Shade3

Post by Shade3 »

4.mise za Veina - Postava Stařeny je zde nepřeložena, je v anglickém originálu The Crone.
Image
StrYkeX

Post by StrYkeX »

Tak jsem před chvílí znova dohrál kampaň za Sandra a možná jsem objevil menší překladatelskou chybu: Sandro celou dobu vypráví příběh ženské učenkyni, ale v posledním videu jsem zaslechl místo "ona" (jak bylo uvedeno v titulcích) jméno Markala. To by myslím i dávalo větší smysl, protože jsem na Heroes wiki tuším četl, že Markala učil Sandro. Mýlím se, nebo udělali docela výraznou chybu v překladu?
kiliroy

Post by kiliroy »

Dave_Jame wrote:Tak jsem se na to díval, a jejich popisy nejsou přehozené, On totiž popis harpie zcela chybí a mají ho s Lamasu stejný.

Plus
Stylistická chyba: Ve Stavbě Pavoučí Chrám u Nekropole je špatný popisek. ten říká že v budově se dají najmout Namtaru, místo snovaček osudu.

Když se podíváš na popis tkadlen osudu, tak uvidíš že jejich jiný název je namtaru... proto se ten boss taky jmenuje matka namtaru (jakože je to jejich matka)
:(
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

To je možná pravda že se daná "rasa" jmenuje. Ale u jiných jednotek se používají názvy jich samotných ne jejich rasy. Viděl jsi snad že by v popisku čehokoliv bylo slovo "Akhkharus" což tamní označení pro upíra?

antalyan

Post by antalyan »

Tak tohle se mi líbí, snad to tady ještě není.

Popis jedné ze čtyř scénářových map navíc v menu - Princezna VARNská:

Když po 25 letech míru zemřel varnský král Alamar, jeho jedinou dědičku unesla nekromantská klika.

Zajímalo by mě, na co ten překladatel v té chvíli myslel, protože fakt nechápu, jak by mohla klika (od dveří apod.) někoho unést :D
Shade3

Post by Shade3 »

antalyan wrote:Tak tohle se mi líbí, snad to tady ještě není.

Když po 25 letech míru zemřel varnský král Alamar, jeho jedinou dědičku unesla nekromantská klika.

Zajímalo by mě, na co ten překladatel v té chvíli myslel, protože fakt nechápu, jak by mohla klika (od dveří apod.) někoho unést :D

Tohle bude přeloženo ze slova clique, které znamená jak parta, tak i právě klika. Škoda, že to ti překladatelé po sobě nečetli, no :D
Image
Thelvyn

Post by Thelvyn »

antalyan wrote:Tak tohle se mi líbí, snad to tady ještě není.

Nechci vam kazit radost (ale jo, chci..), ale:
http://www.slovnik-synonym.cz/web.php/slovo/klika
• (expr.) účelová skupina osob, klan, mafie
Post Reply