Můj návrh o novou rasu

Vše k prvnímu datadisku pro Heroes V
Mixin

Post by Mixin »

Když jsem s Touchwoodem o tom pak mluvil, došlo mi, že jsem mohl udělat nějaký náznak iniciativy aby právě nedošlo k tomu, že se ta jednotka zdá nějak příliš silná a tak jsem si asi z nějakého důvodu myslel, že to automatické, ale nenapadlo mě, že je to spíš podstatné. Takže bych asi měl dodat k tomu úpravu aspoň ve stylu hodně nízká až hodně vysoká iniciativa, ale jak říkám zatím o tom přemýšlím.
insolitus

Post by insolitus »

Zdar vsichni. Koukam ze se muj napad se „zatokou“ ujal a to me moc tesi (ikdyz to asi v herousech nikdy nebude :'( ) a tak du sve stesti zde skusit podruhy s dalsim napadem.

Hrad: Oaza
By byl situovan (prekvapive) do poustiniho prostedi stejne jako akademie, ba co vic, jednalo by se o takovou obracenou formu akademie. Otrokarum nejde o poznani a duchvno, jde jim predevsim o peníze a moc. Jsou kruti a nelitostni.

Otorokari neveri v zadneho draka, ale v jejich jedineho vsemohouciho boha Yaku, který stvoril tento svet a je urcil jako nadrazenou rasou, vsichni ostatní jsou otrokarum povini slouzit a jejich zivoty nemaji ani tu nejmensi cenu. A prave proto patri otrokari k nejbohatsim hradum země, protože jsou ochotni obchodam s kymkoliv a cimkoliv.

Hrdina: Otrokář

Otrokář je hrdina zamereny spise na boj. Vypadat by mohl jako bedujin sedici na letajicim koberci levitujicim kousek nad zemi, v ruce trimajici veliky proklety luk a u nohou lezici nejaka polonaha otrokyne.

Schoponosti:
- Proklete sipy -utok hrdniny zpusobuje dodatecne efekty, vsechny levely se scitaji, postih muze byt odstranen prisusnym kouzlem
basic: jednotka ztrati vsechna pozehnani a nemuze byt pozehnana, trvani všech postihu 2 kola
advance: jednotka ztrati 50% rychlosti, trvani všech postihu 3 kola
expert: zraneni zpusobene utokem je trojnasobeno, trvani všech postihu 4 kola
ultimate: jednotka ztrati 30% iniciativy, trvani všech postihu 5 kol

- Práce s otroky
1. umoznuje funkci schopnosti tezic (bez tohohle to NEFUNGUJE)
2. umoznuje kdykoliv prodat otroka (cca 50zl za jednoho)
3. kdykoliv se nepratele rozhodnou uteci, je jich část pochytana a zotocena (zalezi na urovni hrdiny)

- Strasliva povest (povest o krutosti a nelitostnoti otrokaru je predchazi) - před zacatkem boje 5-10% nepratel radeji dezertuje

- Otokarske praktiky – nepratelsky hrdina nemuze nikdy uteci nebo vzdát se (protoze vi ze pak by chycen a zotrocen)

- ultimatni schopnost: Mistr luku – umoznuje hrdinovy utocit na pole 3x3 nebo nechtat sip odrazit na 3 nepratale

Jednotky:
1) Bezcena existence (slaba pocetna jednotka)
- nic

Otrok (slaba pocetna jednotka)
– tezic (60 otroku vytezi každý den jeden diamant, kotlik, siru bo krystal, nebo 2 dreva bo kameni, to co mají otroci vyrabet urci otrokar a kdykoliv to muze zmenit (muze produkovat jen jednu surovinu))

2) Hadi muz (vypada jako spore odeny typek s dvema hadama obmotanyma kolem rukou)
– jed (spise slabi utok a silny jed)

Pan hadu (viz vyse)
– jed
– jed prokleti (na otravenou jednotku je seslano nejake oslabujici kouzlo)

3) Lucisnik (capek s dlouhym lukem)
– strelba
– asi eate neco ale nevim poradte

Jizdni lucisnik (na velbloudovy, na strelce dost odolnej a rychlej)
– strelba
– asi eate neco ale nevim poradte

4) Stopar (chlapek na letajicim koberci, doslt rychla zalezitost)
– velka jednotka
– letec
– polozeni min (umisti před sebe na pole 3x3 miny (muze se před tim pohnout), 3x za boj)

Lovec lidi (viz vyse)
– velka jednotka
– letec
– polozeni min (umisti před sebe na pole 5x5 miny (muze se před tim pohnout)),
– nahodne polezeni min (nahodne rozmisti na poli 20min) 3x za boj (a je jedno o jake pokladani min se jedna)

5) Bitevni vuz (každý si predstavy, posadka jeden clovek)
– velka jednotka
– strelec
– chraney strelec (muze strilet ikdyz je před nim nepratelsa jednotka, ale ne do ni)

Valecny vuz (každý si predstavy, posadka 2 lidi)
– velka jednotka
– strelec
– chraneny strelec (viz vyse)
– 2 lide (jednotka muze za boj uzit oba dva utoky (strelbu i boj z blizka (popr pohyb a naslednou strelbu), oba mohou byt do jednoho nepritele, ale vždy musí byt dodrzeno pravidlo chraneneho strelce)

6) Dar pouste (něco mezi dzinem a vzdusnym elementalem, velmi slusna iniciativa, rychlost a obrana)
– letec
– vetrna smrst (zrani vsechny jednotky kolem sebe a odhodi je o max (pokud to jde) 5 poli pryc, pouzitelne jako vybuch u demonu)

Duch pouste (viz vyse)
– letec
– vetrna smrst (viz vyse)
– hnev vetru (zrani a presune jednu nepratelskou jednotku kamkoliv (kam urci duch) na bitevni pole)

7) Posel Bozi (mohutna vznesena polopruhledna postava)
– velka jednotka
– teleport (vypadalo by to tak, ze by proste se pomalu rozesel a rozplynul se a podobne by pak u svého cile vysel z prazdnoty)
– bázeň (existuje jista sance, ze pokud ma jednoka napadnou Posla Boziho, ze odmitne uposlechnout a tim ztrati tah + bez protiuderu, nepusobi na stroje, elementali a nemrtve)

Vteleni Yaky (viz vyse)
– velka jednotka
– teleport (viz vyse)
– bázeň (viz vyse)
– aura bázeně (efekt bazne s polovicni sanci na uspech se projevi i u všech zpratelenych jednotek stojicich vedle Vteleni Yaky)

kdyby ste chteli a kdybyb mi někdo dal mail a slibil ze to nekam umisti, tak muzu taky ty jednotky nakreslit (snad by se taky libily)

Tak co si o tom myslite???
Last edited by insolitus on Sun Dec 24, 2006 5:13 pm, edited 2 times in total.
Kat

Post by Kat »

jj, je to taky dobrý nápad, ale podle těch skillů by ten hrdina byl snad nejsilnější hrdina v h5
insolitus

Post by insolitus »

Kat wrote:jj, je to taky dobrý nápad, ale podle těch skillů by ten hrdina byl snad nejsilnější hrdina v h5

proc myslis??? hrdina by byl sam osobe nej bijec, ale nijak neposiluje svoje jednoky, nemslim ze by to bylo silnejsi nez treba nekromancie, bo hranicar s absolutnim stestim
Mixin

Post by Mixin »

JJ název pro hrad se u mě opravdu ujal, taky jsem ti na začátku napsal poděkování, ale jak vidíš jednotky i hrdina zůstali mí, pár úprav přibilo ještě při výrobě obrázků.

Jinak stejně u tvého návrhu je fakt, že je to zase víc než by mělo, zase jsi zapomněl na menší fakt s tím, že když už ho v něčem hodně zesílíš, tak by bylo dobré aby zase v něčem ztrácel a podle toho docela rapidně.

Mě osobně už taky napadli další dva hrady s jednotkami "nebeské výšiny, síla matky země" a rovnou mi tím vznikla možnost vytvořit tříúrovňových map. Nebes, podzemí a normálního světa.

Přesto, jsem se už je nerozhodl uskutečnit. Protože když neprocpu jedno neprocpu pravděpodobně ani to druhé a navíc v té době jsem měl možnost využít ségru k nakreslení obrázků, které tu šanci silně zvyšovaly a stále je, ale kdy si toho všimnou? Co já vím třeba až v novém dílu.
Petren

Post by Petren »

Další dobrej nápad, ale dokázal by ho vůbec někdo porazit, kterej hrad by proti nim měl šanci?
Mixin

Post by Mixin »

No kdyby se to zredukovalo a tak trochu postupem času upravilo tak by z toho vyšel dobrej nápad. I já jsem si proto abych to přivedl "k dokonalosti" vzal přibližně aspoň minimálně 3 lidi, který jsem požádal aby udělali úpravy + obrázky a to ti docela čáru přes rozpočet když hlavně chceš aby to vypadalo nově, ale i trochu reálně. A to ti udělá změny třeba v tom, že to nebude chlap, ale ženská. Prostě u tady toho jsem zjistil, že oni to taky neměli hotový za den. A že když už to vypadá hotové a udělají to, že i pak se stejně budou muset dorovnávat nevyrovnanosti a to podle mě čeká teď trpaslíky. Takže hotové se dá říct až v té době kdy ukončej díl a ještě to pár patchi dorovnají. Takže řekněme si to solidně, i ten můj návrh je jen malí pouhý začátek a i kdyby ho přijali tak ho čeká ještě s velkou pravděpodobností dost úprav.
Zaity
Čestný člen

Post by Zaity »

vidím že se tu hodně lidí snaží udělat Vodní hrad. Já bych spíše ocenil ty Barbary kdyby se objevili :D
Zaity
Čestný člen

Post by Zaity »

snad se barbaři objeví v 2. datadisku
Last edited by Zaity on Mon Dec 25, 2006 2:10 pm, edited 1 time in total.
insolitus

Post by insolitus »

Petren wrote:Další dobrej nápad, ale dokázal by ho vůbec někdo porazit, kterej hrad by proti nim měl šanci?

Ja budu mit asi fakt hloupej dotaz, ale co je zde tak extremne silny???

Co se tyce jaho schopnosti tak sem udelal hrdinu se silnym rucnim utokem, ale tim by defakto nekouzlil a hl. nijak neposiluje svoje jednotky, takze mam pocit ze je to ve final spis slabsi nez silnejsi
Mixin

Post by Mixin »

Strašlivá pověst 5%-10% si přestav že ti zdrhne před bojem 10% armády před bojem když se bude jedna o velké armády tak ti zdrhnou 3 i 4 týdenní populace a navíc aby toho nebylo dost soupeř nemůže utéci díky otrokářským praktikám, vylepšená okovy posledního muže "pouta války" už takhle drahý artefakt a tohle je navíc udělaný na nepřátelského hrdinu jen asi hlavně v téhle schopnosti je to extrém.
Sice je fakt, že samotný hrdina nedává, žádný bonus jednotkám a právě proto i přes jeho silné vlastnosti by asi neuspěl a navíc práce s otroky a otrokářské praktiky si navzájem odporují.
Co se týče jednotek proč ne možná spíš ještě trochu zesílit, když už nemají nic dostat od hrdiny. I když by bylo lepší kdyby něco pro ty jednotky hrdina měl, přeci jen je na tom doposud založen celý heroes aby to přinášelo nějakou nevýhodu kdyby si někdo chtěl vzít pro jednotky jiného hera.

Jinak s obrázky se musíš dohodnout s adminy, jenže já je sestru nechal nakresli, protože jsem to posílal do Nivalu.
insolitus

Post by insolitus »

2 mixin: uznavam ze "otrokarske praktiky" jsou velice silne, zas na druhou stranu, jak casto je za hru pouzijes??? vetsina souboju je s neutralnimi priserami a ty neutikaji

(nechci se s tebou hadat, jen ohajuji proc sem napsal co sem napsal, jsem rad za takovouto debatu :) )

Mixin wrote:... a navíc práce s otroky a otrokářské praktiky si navzájem odporují.

jo a proc si myslis ze si odporuji???

Mixin wrote:Jinak s obrázky se musíš dohodnout s adminy, jenže já je sestru nechal nakresli, protože jsem to posílal do Nivalu.

jinak ty jsi to opravdu poslal nivalu???!!!??? a odpovedeli nejak na to???

jinak mam este jeden problem: nejde mi vlozit avarta a to uz sem ho zmensil na 14 kb (a je to jpg)
Mixin

Post by Mixin »

Proč si odporují to je velmi jednoduché když nemůže hrdina utéci nemáš co chytat :)
Ano poslal a právě že neodpověděli, tak jsem napsal adminovy Celestial Heavens jestli by to mohl nějak viditelně vystavit aby si toho lidi všimli vystavil to zatím jen jako obrázek dne. Taky jsem se od něj dozvěděl, že už se taky pokoušeli poslat pár návrhů a bezúspěšně, že na anglicky psané emaili vůbec nereagují. Ještě se to tam snažím dostat ještě jednou cestou, s pomocí Jaty.
insolitus

Post by insolitus »

Mixin wrote:Proč si odporují to je velmi jednoduché když nemůže hrdina utéci nemáš co chytat :)

no ja to myslel jako, ze nemuze utect proto, ze utect nechce. kdyz je to hrdina radeji padne v boji, nez aby po zbytek zivota drhnul zubnim katackem podlahy palace sveho uhlavniho nepritele

to chytani otroku by pak fungovalo kdyz se ti neutralni prisery vzdavaji a utikaji, pak by si jich cast pochytal
Mixin

Post by Mixin »

Teď jsi mě špatně pochopil, jde o to, že když hridna nemůže zdrhnout neboli nechce to je v tomhle případě to samí, tak si to odporuje kvůli tomu, že pak nemůžou zdrhat ani jednotky které pak tou schopností chceš chytat a proto si navzájem ty schopnosti odporují.
Post Reply