Co se grafického zpracování jednotek týče: JE TO ČISTĚ VĚC NÁZORU. Mě se např. líbí vylepšený griffin a titán je pro mě 2 nejhezčí jednotka, elfské tetování je přirozené. Každý to vidí jinak.
Vracení úderu najednou VS úder až poté
100% je logičtější vracení úderu najednou, to co se píše v DnD platí i v reálu.
Oba píšete o požitku ze hry, oba píšete o tom jak je to v reálu. Oboum vám uniká že pro požitek ze hry se občas musí obětovat realita. Nelogičnostem se nevyhnete. Důležité je aby ta nelogičnost nebyla zbytečná a nekazila ten prožitek.
Ty zmatky s Patchy v H5 jsou snad taky způsobené tím že vývojáři hru nestihli dodělat a vydali ji nedokonalou, nebo ne? Rozhodně to není dobrý maketingový tah. H4 jsem si koupil orig za 1000kč a později Complete s datadisky za 199kč. U H5 si počkám až na tu komplet edici a zatím hraju přepalovaný, nejsem blbý abych si koupil hru za 1000kč a pak stahoval 200MB patchů(nebo kde to skončí...). H5 je podle mě více nedodělaný než H4(snad to dopatchují).
Nemá v příběhu H5 ten hlavní klaďas z intra jméno Gryphonheart nebo Ironfist? To není návaznost na svět H1-3? (možná je tenhle bod úplná blbost, už je to déle co jsem hrál naposled)
to Dave Jame:
Tvoje gramatika je vskutku otřesná, to nemá souvislost s tím jestli si čech nebo valach. Na jakou školu chodíš? Jsi dyslektik? Dysgrafik?(teď s těma pismenkama I/Y taky nejsem jistej). Znám fórum na kterém příspěvky s nedostatečnou čitelností a úpravou mažou. Tobě by smazali account
V H3 se mi více líbily scénáře, v H4 kampaně. H1,2 jsem nehrál. H5 u mě v ničem nevyniká,ale má jisté kouzlo takže si určitě ještě něco najdu po delším hraní.
Největší problém H4 je v tom že se vývojáři pokusili udělat krok jinam aby hra nevybředla a neokoukala se. To je záslužné. Ale zdá se že to udělali ve špatný čas, kdy ještě hráči ten pocit neměli. Bohužel tím zřejmě zavřeli budoucnost hry protože další kroky jinam už budou vždy brány zase jen jako stejná chyba jakoH4. H4 prostě nebyla hra kterou hráči chtěli. Pro mě je H4 dobrá hra.
Největší problém H5 je v tom že je to kopie H3 s lepší grafikou a pár vylepšeními. Kdyby přišla jako čtvrtý díl a H4 by přišla poté jako pátý díl mohlo být vše jinak. Teď je brána jako návrat ke správné cestě. To je pravda. Uspokojila většinu. ALE (teď teprve příde ta chyba) opravdu je to jen vylepšený H3, který si z H4 nevzal NIC. Ať si kdochce říká cochce, v H4 byly dobré, nebo alespoň zajímavé nápady. H5 je všechny vzal a zahodil. Jako kdyby H4 neexistoval. Pro mě je H5 dobrá hra(nebo alespoň bude až vyjdou všechny patche).
Nejradši mám H3(možná způsobeno tím "komplexem" že sem ho hrál jako první a nejdéle.
Celkově mi příjdou logičtější a správnější argumenty klaymena, hlavně po těch uvodních postech.
Můj největší osobní zápor v H4 co mě narychlo napadne:
Nepřehledné bojiště.
Můj největší osobní zápor v H5 co mě narychlo napadne:
Animace útoku Titána.
Další hodina je pryč a už jsou 4 ráno takže du spát....