Nejlepší alternativní jednotka 3. úrovně

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou

Nejlepší alternativní jednotka 3. úrovně

Plamenný pes
7
12%
Poltergeist
6
11%
Vůdce minotaurů
4
7%
Štváč
2
4%
Jezdec na bílém medvědu
3
5%
Zastánce
6
11%
Magnetický golem
3
5%
Mystický střelec
26
46%

Total votes: 57

The Death Knight

Re: Nejlepší alternativní jednotka 3. úrovně

Post by The Death Knight »

Brugk wrote:Můj nejoblíbenější je plamenný pes,protože s kerberama moc nekamarádím :lol: a tenhle alt.up.je dost good.Taky jsou dobří mystický střelec a minotaur.

uplne suhlasim :) plamenny pes je vyborny ma vecsi dosah ako kerberos... a vtedy mozme aj zanedbat horsi damage
Coach

Post by Coach »

Překvapilo mě, kolik hlasů má Zastánce. Podle mě je to přitom jeden z nejhorších upgradů 3. jednotek. Tvůrci se asi snažili navázat na výborného crusadera z H3, ale moc se jim to nepovedlo.
Crusader z trojky byl středně rychlý, průměrně odolný, s parádně vysokým dmg a dvojitým útokem (na stejném levelu byl lepší už je Ogre Magi, ale ten měl jen jeden úder). Prostě na ekvivalentní level to byl docela masér. Ale tenhle? Je příliš slabý.

1) Má nehorázně nízký dmg a navíc s velkým rozptylem, takže bez božské síly je absolutně k ničemu. S božskou silou je jakž takž použitelný. Dmg je v porovnání s konkurencí asi takový:
- Cerberus 4-6
- Medvěd 5-6
- Golem: 5-7
- Minotaur: 5-8
- Mystický střelec 8-9
:arrow: Zastánce 2-5 (!!)

2) Dvojitý úder má jen za předpokladu, že zabije prvním útokem aspoň jednu potvoru. Takže proti silným 6. a 7. jednotkám, pokud nemáte zastáncú opravdu hodně, je to k ničemu. Crusader měl dvojitý útok permanetní.

3) Je ukrutně pomalý. Iniciativa 8, rychlost 4. Co dodat. Snad jen, že Azyl nemůže mít ani auru rychlosti, což je další hřebík do rakve.

Jeho bratříček je se svým velkým štítem pro střelce a úderem mnohem, MNOHEM užitečnější.
The Death Knight

Coach wrote:Překvapilo mě, kolik hlasů má Zastánce. Podle mě je to přitom jeden z nejhorších upgradů 3. jednotek. Tvůrci se asi snažili navázat na výborného crusadera z H3, ale moc se jim to nepovedlo.
Crusader z trojky byl středně rychlý, průměrně odolný, s parádně vysokým dmg a dvojitým útokem (na stejném levelu byl lepší už je Ogre Magi, ale ten měl jen jeden úder). Prostě na ekvivalentní level to byl docela masér. Ale tenhle? Je příliš slabý.

1) Má nehorázně nízký dmg a navíc s velkým rozptylem, takže bez božské síly je absolutně k ničemu. S božskou silou je jakž takž použitelný. Dmg je v porovnání s konkurencí asi takový:
- Cerberus 4-6
- Medvěd 5-6
- Mystický střelec 8-9

2) Dvojitý úder má jen za předpokladu, že zabije prvním útokem aspoň jednu potvoru. Takže proti silným 6. a 7. jednotkám, pokud nemáte zastáncú opravdu hodně, je to k ničemu. Crusader měl dvojitý útok permanetní.

3) Je ukrutně pomalý. Iniciativa 8, rychlost 4. Co dodat. Snad jen, že Azyl nemůže mít ani auru rychlosti, což je další hřebík do rakve.

Jeho bratříček je se svým velkým štítem pro střelce a úderem mnohem, MNOHEM užitečnější.

jj asi mas pravdu takto som o nom nikdy neuvazoval :D vzdy som pozeral len na ten dvojity utok ... a jedna malickost .... povie mi niekto ako poslem obycajnu odpoved ??? neviem to inak len cez QUOTE fakt to neviem najst diki :)
Eru

Post by Eru »

Coach wrote:Překvapilo mě, kolik hlasů má Zastánce. Podle mě je to přitom jeden z nejhorších upgradů 3. jednotek. Tvůrci se asi snažili navázat na výborného crusadera z H3, ale moc se jim to nepovedlo.

- Cerberus 4-6
- Medvěd 5-6
- Mystický střelec 8-9

Srovnání damage je sice hezké, ale já používám jiný způsob. Posuzuji jestli je lepší alternativní vylepšení nebo původní vylepšení a současně, který z nich se více hodí k ostatním jednotkám (k celkové strategii hradu). --> Věřím, že Zastánce je, pro Azyl, lepší než Panoš.

Damage, rychlost, iniciativu, body zdraví mají stejné. Liší se pouze v:

Panoš - Útok 5, Obrana 9, Úder, spojencům v blízkosti způsobují střelecké (nemagické) útoky 50 % škod.
Zastánce - Útok 8, Obrana 8, Rozseknutí.

Pravděpodobnost, že se aktivuje úder je rozhodně nižší než rozseknutí (proto ho používám), které má téměř 100 % šanci. Když už má soupeř jednotky 6. a 7. levelu, tak to musí znamená, že i mých Zastánců je více než v prvních týdnech. Je jich natolik více, že jsou schopni i jim ubrat aspoň jednu jednotku. O útoku a obraně těchto dvou se snad nemusím blíže rozepisovat.
Nehrim (2010) - jedno z nejlepších 1st/3rd RPG všech dob.
Coach

Post by Coach »

Eru wrote:...Posuzuji jestli je lepší alternativní vylepšení nebo původní vylepšení a současně, který z nich se více hodí k ostatním jednotkám (k celkové strategii hradu).

Tak samozřejmě, že jedna věc je hodnotit jednotku jako takovou a úplně jiná věc je její využitelnost v týmu.
Takže když už jsi napsal, že je využitelnější zastánce než panoš (což je podle mého názoru nesmysl), tak bys měl dodat, jaké konkrétní jednotky v azylu využíváš.
The Death Knight

myslim ze obaja mate pravdu ... ale ja mam tiez radsej zastance... jeho dvojity uder mi pride lepsi a je to tretia jednotka tym padom pred konecnym subojom sa ich zvykne nazbierat pekna kôpka... nevravim ze panos je zly ale tak ak ho chces pouzivat rozhodne musis mat vojenske stastie ... mne ten uder totoizto skoro vobec nedava ked ho nemam...
Coach

Post by Coach »

- Úder je to poslední, o co tady jde. Jde hlavně o skvělý štít a o to, že je to klasický čistokrevný obránce :arrow: nízká rychlost, nízká iniciativa, ale slušné životy a defense.
- To, že ti to nepadá přece nic neznamená, krom toho přesně na tohle tam je vojenské štestí, jak si sám podotkl.
- Velký počet zastánců a dvojitý úder je silná kombinace, to ano. Ale to neřeší jeho ubohou rychlost. Zastánce se totiž snaží tvářit jako útočník, což naznačuje poměr attack/defense vůči panošovi a hlavně abilita rozseknutí. Jenže to je ten problém, než někam doleze, tak jich polovina chcípne.

Takže:
- musíte mít light magic naplno
- musíte mít haste
- soupeř s dark magic vám haste bezproblémů dispelne, pokud nemáte skill "čisté světlo"a i tak je to jen procentuální šance, takže ani tak nemáte žádnou jistotu, že vám haste vydrží
- azyl nemůže mít auru rychlosti, takže musíte najít boty rychlosti a i snima se dostanete jen na průměrnou rychlost 5
- ideální by byl taky prsten 20% iniciativy, který ale nemusíte najít vůbec, protože je celkem vzácný
- jenže jak už to tak bývá, nepřítel může aktivně i pasivně vaši rychlost snižovat

Suma sumárum, zastánce je použitelný pouze v extrémním případě, když vy najdete to, co potřebujete a soupeř bude zaměřený na něco jiného, než sem uvedl.
Eru

Post by Eru »

Coach wrote:Tak samozřejmě, že jedna věc je hodnotit jednotku jako takovou a úplně jiná věc je její využitelnost v týmu.
Takže když už jsi napsal, že je využitelnější zastánce než panoš (což je podle mého názoru nesmysl), tak bys měl dodat, jaké konkrétní jednotky v azylu využíváš.

Jak je libo. Moje strategie Azylu:
Tyto dovednosti:

http://resize.like.cz/images/1222068455Azyl.JPG

Z nich bych hlavně zdůraznil Mistr Požehnání (kvůli Božské síle), Věčné světlo, Bojové šílenství (vylepšení damage), Mocné zrychlení, Expertní magie světla.

Jednotky: Kromě Brance (1.level) všechny ostatní alternativní. Bojový Gryf, Padlý Anděl a Šampion zaútočí, co nejdříve, zblízka. Fanatik a Mistr kuše zdálky, Branec chrání střelce. Se Zastáncem taky chráním střelce (nikdy jsem netvrdil, že s ním chci někam jít), protože jestli ke střelcům přijde nepřítel pěšky, tak nízká rychlost nebude překážkou. Jestli bude více potřebný vpředu, tak ho pošlu pomocí kouzla Teleportace.

Hrdinové, kteří se proto hodí jsou Maeve a Ellaine.

Závěrečná otázka: Když bude Bojový Gryf blokovat střelce a s pěchotou si to rozdávat Padlý Anděl se Šampionem, dále Mistr kuše útočit na jakoukoliv vzdálenost s Fanatikem s relativně slušným útokem, tak si vážně myslíš, že se protivník bude výrazněji starat o mé Zastánce? :D
The Death Knight

heh ludia obaja mate pravdu ... tvorcovia sa urcite snazili utvorit tieto upgrady tak aby boli v konecnom stave skoro rovnake... aj ked som skorej pre zastance panosov rozhodne nepodcenujem . a ked tu zastanci este neboli mal som ich fakt rad ale moj nazor je ze v praxi sa mi trochu viacej osvedcili zastancovia... az na to ze mi rychlejsie umieraju ako panosovia mam s nimi len kladne vysledky... a kedze ja som skorej utocny typ viacej mi vyhovuju aj ked su viditelne slabsi ... a ako eru napisal ... v boji sa nikto nepozera na to aky ma jednotka dmg alebo defence ale nato kde sa prave ta jednotka nachadza a ake skody robi ... a co sa tyka ich rychlosti : mne vobec nevadi ze su pomali... kym sa dotrepu tak to tam zdrzia anjeli alebo paladinovia .. je to to iste ako zombici .. su pomali ale ked pridu tak to vie bohovsky uskodit...
Alarik

Post by Alarik »

Já mám taky radši Zastánce než Panoše. Zastánci se totiž hodí buď jako obranná nebo jako záložní útočná jednotka. Když dojde k nějaké veliké bitvě, tak samozřejmě do bitvy první vyrazí rychlé jednotky s vysokou iniciativou (Padlý anděl, Šampion, Bojový gryf). A zatímco bude nepřítel zaměstnáván těmito jednotkami, mohou Zastánci i při své rychlosti 4 v klidu napochodovat až k nepříteli a podpořit útok.

A co se atributů týče - rytíři jsou mimo jiné spjati s magií světla, takže pokud se jí rytíř naučí, už není problém ve věži kouzel získat nějaká ta podpůrná kouzla, třeba Božskou sílu na zlepšení poškození, Spravedlivou moc na zlepšení útoku nebo Zrychlení na zlepšení iniciativy.

Můj závěr tedy zní:
Pokud hráč zvolí správnou taktiku v boji a také správné schopnosti a dovednosti, může se ze Zastánce stát docela užitečná jednotka, a to jak v útoku, tak v obraně. Neříkám, že Panoš je k ničemu, ale Zastánce je prostě více vybaven k útoku (když tedy přehlédnu jeho rychlost).
Coach

Post by Coach »

Eru wrote:Fanatik a Mistr kuše zdálky, Branec chrání střelce. Se Zastáncem taky chráním střelce (nikdy jsem netvrdil, že s ním chci někam jít), protože jestli ke střelcům přijde nepřítel pěšky, tak nízká rychlost nebude překážkou. Jestli bude více potřebný vpředu, tak ho pošlu pomocí kouzla Teleportace.

Hrdinové, kteří se proto hodí jsou Maeve a Ellaine.

Závěrečná otázka: Když bude Bojový Gryf blokovat střelce a s pěchotou si to rozdávat Padlý Anděl se Šampionem, dále Mistr kuše útočit na jakoukoliv vzdálenost s Fanatikem s relativně slušným útokem, tak si vážně myslíš, že se protivník bude výrazněji starat o mé Zastánce? :D

1) Ty s fanatikem střílíš z dálky? Aha, tak hodně štestí :lol:
2) Teleport nemusíš vůbec mít, 4.kouzla jsou v light magic hned 3, takže šance, že budeš mít zrovna teleport není zrovna vysoká (33,3%).
3) Ellaine je nejhorší hrdina azylu.
4) Mistr kuše si právě moc nezaútočí, když nemáš panoše :lol: S jejich mizernou odolností není problém je sejmout rychle, právě na tohle je panoš neocenitelný.

Se zbytkem souhlasím.

2 Death Knight: No zombíci právěže poškození nemají :lol: Jejich největší výhoda je odolnost a výborné pasivky.
Eru

Post by Eru »

Coach wrote:
1) Ty s fanatikem střílíš z dálky? Aha, tak hodně štestí :lol:
2) Teleport nemusíš vůbec mít, 4.kouzla jsou v light magic hned 3, takže šance, že budeš mít zrovna teleport není zrovna vysoká (33,3%).
3) Ellaine je nejhorší hrdina azylu.
4) Mistr kuše si právě moc nezaútočí, když nemáš panoše :lol: S jejich mizernou odolností není problém je sejmout rychle, právě na tohle je panoš neocenitelný.

Se zbytkem souhlasím.

1) Kdybych s ním šel doprostřed bitevního pole, tak bych byl sebevrah.
2) Pravděpodobnost se zvýší s větším množstvím hradů. V praxi jsem ho potřeboval teleportnout tak z 10 %, protože skoro vždycky mi šel někdo naproti.
3) To je věc názoru. Do mojí strategie zapadá, protože mám víc peněz na Cvičiště.
4) A kdo mi ho sejme? Střelci nebo pěchota? Střelci jsou blokováni Anděly, Jezdci nebo Gryfy. Na pěchotu čeká Zastánce s Brancem.

Dodatek: Mám s tím výborné výsledky v PRAXI. Zkoušel jsi to nebo jen teoretizuješ?
Coach

Post by Coach »

Eru wrote:1) Kdybych s ním šel doprostřed bitevního pole, tak bych byl sebevrah.
2) Pravděpodobnost se zvýší s větším množstvím hradů. V praxi jsem ho potřeboval teleportnout tak z 10 %, protože skoro vždycky mi šel někdo naproti.
3) To je věc názoru. Do mojí strategie zapadá, protože mám víc peněz na Cvičiště.
4) A kdo mi ho sejme? Střelci nebo pěchota? Střelci jsou blokováni Anděly, Jezdci nebo Gryfy. Na pěchotu čeká Zastánce s Brancem.

Dodatek: Mám s tím výborné výsledky v PRAXI. Zkoušel jsi to nebo jen teoretizuješ?

Nejsem typ, co teoretizuje :mrgreen: Já jsem hlavně rád, že je konečně s kým diskutovat. Na rozdíl od většiny.
1) Proč bys měl být sebevrah? Vždyť je na to dělaný! Tak tohle fakt nechápu, radši to rozveď než ti to vyvrátím levou zadní :lol:
2) To je důležité podotknout: VÍCE HRADŮ. Bohužel každému hradu nepadá light magic, že? :D
3) Jo, je to věc názoru, já si to myslím, proto to píšu. Prachy na cviciště se hodí, jenže to se výrazněji projeví až v těžkém late game, do té doby budeš proti dobrým hrdinům trpět, to je ten problém.
4) A kde je napsáno, že automaticky všechny střelce blokneš? :D Krom toho, hrdina ti ho usmaží dvěma firebalama, protože azyl nemá zrovna nějak kvalitní obranu oproti magii.
Eru

Post by Eru »

Coach wrote:Nejsem typ, co teoretizuje :mrgreen: Já jsem hlavně rád, že je konečně s kým diskutovat. Na rozdíl od většiny.
1) Proč bys měl být sebevrah? Vždyť je na to dělaný! Tak tohle fakt nechápu, radši to rozveď než ti to vyvrátím levou zadní :lol:
2) To je důležité podotknout: VÍCE HRADŮ. Bohužel každému hradu nepadá light magic, že? :D
3) Jo, je to věc názoru, já si to myslím, proto to píšu. Prachy na cviciště se hodí, jenže to se výrazněji projeví až v těžkém late game, do té doby budeš proti dobrým hrdinům trpět, to je ten problém.
4) A kde je napsáno, že automaticky všechny střelce blokneš? :D Krom toho, hrdina ti ho usmaží dvěma firebalama, protože azyl nemá zrovna nějak kvalitní obranu oproti magii.

Omlouvám se, nechal jsem se "trochu" unést.

1) Protože by mi ho neměl, kdo chránit. 3 jednotky jsou vpředu, 3 vzadu a on je tam sám. :-)
2) To máš pravdu
3) A pak budou trpět oni...
Maeve se hodí na menší mapy a Ellaine na větší.
4) Já to píšu :-)
Nízká odolnost Azylu proti magii je mi jasná, proto za tento hrad moc často nehraji.
Na druhou stranu, pokud na mě zaútočí magií, tak mezi Panošem a Zastáncem nebude žádný rozdíl.
Coach

Post by Coach »

1) Že by neměl kdo chránit Fanatika? A odkdy potřebuje fanatik chránit, když jde dopředu?
On je ochránce jak řemen:
- není ani rychlý, ani pomalý, s hastem dost nepříjemný
- má výdrž jako prase
- brutální útok 20, rozumný armor 14
- šanci na debuf (jen při útoku ZBLÍZKA)
- žádná penalizace NA BLÍZKO
- má slabý dmg, který se navíc púlí, když střílíš

Co ti z toho logicky vychází? :)

4) Myslel jsem firebalem na mistra kuše, ne na zastánce nebo panoše. Ale tady si trochu zaváhal a víš proč? Protože azyláci se firebalů bát nemusí. Mají totiž v light magic pod masovou obranou a deflektama skill "Ohnivá Odolnost", který snižuje dmg z fire kouzel o 50% a zabraňuje ničení armoru (armagedon nuda).
Ale to je taky jediný pořádný skill proti kouzlům, takže stačí jet lightningy nebo frosty a lidi se budou jen dívat :D
Post Reply