Nechápem

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
Post Reply
robo2

Nechápem

Post by robo2 »

Nechápem túto hru. Začal som misiu za orkov, vstúpim na mapu je tam pár ľahkých protivníkov, prídem do prvého mesta a ďalej sú samé vážne alebo smrteľné hrozby (pričom vážna hrozba ma pripraví takmer o celú armádu). Kupovať jednotky môžem iba z mesta raz za týždeň, čo som aj urobil. Ako som sa vzdialil trochu na mape, medzitým prišiel do môjho mesta nepriateľský hrdina s brutálne silnou armádou a vzal mi ho.

Niečo mi uniká alebno ako sa to vlastne hrá? :shock: Pododbné problémy som mal aj s demom päťky bolo to pre mňa prakticky nehrateľné.
tom2525

Re: Nechápem

Post by tom2525 »

lol tak to si nooob
Nekromant tělem i duší :shock:
Ale táhnout s démonama to taky umím muhahaha :twisted:
kiliroy

Post by kiliroy »

Začni tím že budeš hrát na lehkou obtížnost. Co se týče konkrétně této mise, tak musíš hlavně osvobozovat všechny orkské zajatce. Já omylem zapomněl na gobliny a pak tam byl takový malý příběhový miš maš ale nic strašného. Podle toho co si pamatuji, by měli být na západ od prvního města 2 jednotky (harpyje a kentauři) střežené nějakými zemskými elementály, ti jsou tak pomalý že se dají porazit s relativně malými ztrátami. Pak si vezmeš ty harpyje a kentaury, dobiješ druhé město, počkáš na hrdinu azylu, toho porazíš a pak stačí jít na jich. Na lehkou obtížnost to je procházka, ale i na normální je to docela lehké. Na stejný problém, jen tak mimochodem, narazíš u první mise za peklo.
:(
robo2

Post by robo2 »

tom2525 wrote:lol tak to si nooob

ty si riadny debil a decko, fakt je že ta hra je zle nadizajnovaná. Druhýkrát som odbočil iným smerom a oslobodil nejaké jednotky, kt. sa ku mne pridali a mal som celkom silnú armádu. Takže ked zle odbočím som v prdeli? To je dosť problém lebo mapa je nelineárna. To je chyba dizajnu hry. Napr. tam bol vchod do nejakého podzemia kde boli úplne zadarmo veľké posily. Ako to mám ale dopredu vedieť že mám ísť práve tam? Lebo bez tých posíl máte úplne slabú armádu.

Navyše je v tej hre vôbec nejaká taktika? Zatiaľ som si nevšimol. Proste len right klik na nepriateľov.

A ten vývoj hrdiny to má byť čo? Dve skupiny kde sa dajú rozdelovat body, každá ma asi 6 podskupín a každá podskupina má ešte vlastný strom? Mám rád rpg ale toto je moc. To mohol vymyslieť len maďar. navyše ked si chcem prečítať popis k tým kúzlam tak chvíľu trvá kým sa ten popis načíta a tým sa to celé ešte viac spomaľuje. Chápem že sú tu fanúšikovia hry ale uznajte toto je proste kravina.
Korbal

Post by Korbal »

robo2 wrote:
tom2525 wrote:lol tak to si nooob

ty si riadny debil a decko, fakt je že ta hra je zle nadizajnovaná. Druhýkrát som odbočil iným smerom a oslobodil nejaké jednotky, kt. sa ku mne pridali a mal som celkom silnú armádu. Takže ked zle odbočím som v prdeli? To je dosť problém lebo mapa je nelineárna. To je chyba dizajnu hry. Napr. tam bol vchod do nejakého podzemia kde boli úplne zadarmo veľké posily. Ako to mám ale dopredu vedieť že mám ísť práve tam? Lebo bez tých posíl máte úplne slabú armádu.

Navyše je v tej hre vôbec nejaká taktika? Zatiaľ som si nevšimol. Proste len right klik na nepriateľov.

A ten vývoj hrdiny to má byť čo? Dve skupiny kde sa dajú rozdelovat body, každá ma asi 6 podskupín a každá podskupina má ešte vlastný strom? Mám rád rpg ale toto je moc. To mohol vymyslieť len maďar. navyše ked si chcem prečítať popis k tým kúzlam tak chvíľu trvá kým sa ten popis načíta a tým sa to celé ešte viac spomaľuje. Chápem že sú tu fanúšikovia hry ale uznajte toto je proste kravina.

No to nevis nikdy kde najdes co ked nemas objavenu mapu otom to je :) A taktika urcite kazda jednotka ma nejake schopnoti ktere sa daju pouzit a tymzmensit straty uz iba blbe cekat je genialna vec. Pockas si nez protivnik pribehne blizsi a mozes naneho zautocit. Vyvoj hrdinu je tu dobry asi si nehral Heroes V a ostatne kde to bylo zasadne horsi, tu pekne vidis co si mozes zebrat a co ne. Precitaj si popise a uvidis ktera schopnost sa ti hodi a ktera ne. A ked chvilku trva nez sa ti zobrazi popis kuzla ci schopnost tak nato klikni pravym tlacitkem a malo by to byt hned alebo si v nastaveni nastav spozdeni napovedi na 0 sekund.
Kiko

Post by Kiko »

Aby si pochopil,v čom je kúzlo Heroes tak by si to musel hrať dlhšie.Nie je to žiadna kravina je to super hra s príbehom,grafika nie je najlepšia ale Heroes nikdy nemalo dobrú grafiku.Ďalej,keď to nevieš hrať neznamená to že chyba je v hre. :wink:
kiliroy

Post by kiliroy »

Tak za prvé. Dá se to udělat i bez odbočení a kdyby si kurva četl side questy tak by si do prdele věděl kam máš odbočit!!! A za druhé. Nenadávej do hajzlu maďarům. A jestli se ti ta hra nelíbí tak ji zkrátka nehraj, to ti tu radím naprosto zbytečně když seš proti tomu afektovanej.
:(
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

Uklidnit se a omezit ty nadávky.

@robo2:Jde videt že jsi u hry nový a ještě jsi zcela nepochopil její systém. I to co ty považuješ za příliš zložitý systém schopností je v mých očí značné zjednodušení (a tak mám pochyby o tvých zkušenostech s RPG) navícnevím jak o hře,která se odehrává na otevřené herní mapě můžeš mluvit o lineárnosti.
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Dekker

Post by Dekker »

Pokud si chceš zahrát něco lineárního tak běž hrát Counterstrike a nebo podobné bezduché střílečky kde nezavadíš o příběh ani po roce hraní a jak tu poznamenal Dave_Jame asi nemáš moc zkušeností s RPG
Brennus

Post by Brennus »

robo2 wrote:Nechápem túto hru. Začal som misiu za orkov, vstúpim na mapu je tam pár ľahkých protivníkov, prídem do prvého mesta a ďalej sú samé vážne alebo smrteľné hrozby (pričom vážna hrozba ma pripraví takmer o celú armádu). Kupovať jednotky môžem iba z mesta raz za týždeň, čo som aj urobil. Ako som sa vzdialil trochu na mape, medzitým prišiel do môjho mesta nepriateľský hrdina s brutálne silnou armádou a vzal mi ho.

Niečo mi uniká alebno ako sa to vlastne hrá? :shock: Pododbné problémy som mal aj s demom päťky bolo to pre mňa prakticky nehrateľné.

Hele co kdybys zacal tutorialem? A za orky nehrej. Jsou na tebe moc sloziti. Vyzkousej Svatyni a davej do vseho leceni a lec jak urvanej a hrej to na nejlehci obtiznost. Treba tej hre prijdes na chut.
Bušák

Post by Bušák »

Já osobně si myslím, že HoMM 6 je mnohem náročnější, než třeba pětka a že těch protivníků na smrtící je tam opravdu hodně. Já povětšinou třeba vážné a vysoké zvládnu s minimálními ztrátami, ale u smrtící už pak nepoznám zda si mám troufnout a nebo ne. A je fakt, že třeba poslední misi za Irinu jsem hrál 1 a půl roku (jinak hraji okolo půl roku) a buď je nějaká zabugovaná a nebo opravdu zatím nějtěžší ze všech , protože jsem byl někde okolo 4 - 5 měsíce, vlastnil jsem 5 měst a soupeř 4 , ale každý týden na mě najela armáda smrtící a další týden ta samá akorát vždy zhruba o 5% jednotek více, přišlo mi to jako by se ti hrdinové rodili s kompletníá předešlou armádou a nakonec jsem tu misi dohrál tak, že jsem prostě zabil Gerharta a na ostatní se vykašlal.

Takže moje rada zní: Pokud jsi nováček, hraj na nejlehčí otížnost.
Ketly

Post by Ketly »

No ale ono je fakt, že i ten tutoriál byl v tomhle ohledu na prd. Pamatuju si na pětku, kde bylo těch 5 úvodních misí a tam ti to všechno jednoduše a pomalu vysvětlily. V šestce ti na to daj dvě okna a dělej si všechno sám. Většine z vás to tady vyhovovalo, jelikož jste hráli HOMM5 i betu. Ale pro ty co to hrajou poprvé je to těžký. Já jsem se úplně divila divila obtížnosti druhé tutoriálové mise (hrála jsem na tu nejjednodušší). Tam se s váma vůbec nemažou. Ten kdo nemá zkušenosti s RPG tak v tom bude úplně plavat. Možná by bylo dobrý kdyby nám každý vedlejší hrdina nezabil 3/4 armády a další týden nevyjel s ještě větši armádou zase. Jak už tady někdo psal, že napravo máte jednoduchý věci a nalevo máte smrtící obtížnost už druhý den od začátku mise. Musím uznat, že HOMM6 je hodně taktická hra, kdy opravdu musíte přemýšlet a ne jen bezhlavě klikat na soupeře. Ale už i ta obtížnost na lehkou se mi zdála chvílemi těžká. Kdyby přidali i obtížnost "začátečnická" tak by jim někteří hráčí poděkovali.
Post Reply