Ahoj.
Soutěž už běží, nicméně mohli byste prosím nějak upřesnit znění otázky k počtu surovin v MMH7?
Otázka je položena zcela nešťastně, protože neexistuje přesná definice toho, co je "vzácná surovina". Hráč si tedy může jen domýšlet, co tím chtěl autor říci, a bohužel ani možné odpovědi nenapoví.
Surovin je celkem ve hře 7. Jenže které z nich jsou "vzácné"? Dřeva a kamení je celkem dost, zlata ještě více. Jako vzácné suroviny by se tedy daly označit zbylé 4, kterých je opravdu mnohem méně než těch prvních třech. No a jako napotvoru odpověď "4" je také jako jedna z možností. Co tedy zvolit?
Bylo by možné proto upravit znění otázky na jednoduše "Kolik se ve hře objeví surovin?" (pokud má být odpověď "7"). Pokud by měla být odpověď "4", pak mě přeformulování otázky nenapadá, pak byste asi museli zaměnit hodnotu odpovědi b) na třeba "5" místo "7", aby bylo zřejmé, že odpověď b) je nesmysl.
Jestli už není možné znění v soutěži změnit, mohli byste aspoň sem do fóra dát nějakou nápovědu, aby bylo zřejmé, jak jste otázku mysleli?
Díky moc Merewien
Nejednoznačnost v soutěžní otázce
Re: Nejednoznačnost v soutěžní otázce
Zdravím.
Abych to zkrátil "NE"
Proč? No, bez většího vysvětlování, kterému bych se když tak věnoval po ukončení soutěže, začnu tím nejzákladnějším.
Jsme přeci jen fanouškovský web, alespoň já mám na naše čtenáře trochu větší nároky. Oproti předchozím soutěžím se mi tato zdá mnohem jednoduší, protože krom bonusové otázky po čtenářích nepožaduje víc, než povrchní znalost našeho, nebo oficiálního webu.
Ale i tak z našeho titulu Fanouškovského webu plyn, že soutěž je dělaná pro fanoušky, a ti dle mě s interpretací nebudou mít žádný problém.
Abych to zkrátil "NE"
Proč? No, bez většího vysvětlování, kterému bych se když tak věnoval po ukončení soutěže, začnu tím nejzákladnějším.
Jsme přeci jen fanouškovský web, alespoň já mám na naše čtenáře trochu větší nároky. Oproti předchozím soutěžím se mi tato zdá mnohem jednoduší, protože krom bonusové otázky po čtenářích nepožaduje víc, než povrchní znalost našeho, nebo oficiálního webu.
Ale i tak z našeho titulu Fanouškovského webu plyn, že soutěž je dělaná pro fanoušky, a ti dle mě s interpretací nebudou mít žádný problém.
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?
Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
Můžu potvrdit, že zadání je naprosto jednoznačné
Všechny pojmy jsou oficiální, nic není vymyšleno.
Všechny pojmy jsou oficiální, nic není vymyšleno.
- Lucas Gryf
Ne příliš sběhlým hráčům to asi jen tak nedošlo, ale už je dost dlouho, co pojem "vzácné suroviny" kolují světem M&M.
** upravil Jata **
** upravil Jata **
Last edited by Jata on Tue Sep 29, 2015 1:57 pm, edited 1 time in total.
Reason: To už byla dost velká nápověda :)
Reason: To už byla dost velká nápověda :)
Ok.
Je pravda, že H6 jsem nehrál, ale H3, H4 a H5 jsem hrál dost intenzivně.
U H4 jsem se dokonce podílel na překladu do češtiny, a nějak si nevybavuju, že by se mluvilo o vzácných surovinách. Prolezl jsem teď navíc manuál k H5:ToE (český), a tam žádný terminus technicus "vzácné suroviny" také není.
Heroes Centrum navštěvuji sporadicky, a pokud se zde takové spojení používá, tak jsem ho dosud nezaregistroval. Z vašich odpovědí je to ale zřejmé, takže díky.
Merewien
Je pravda, že H6 jsem nehrál, ale H3, H4 a H5 jsem hrál dost intenzivně.
U H4 jsem se dokonce podílel na překladu do češtiny, a nějak si nevybavuju, že by se mluvilo o vzácných surovinách. Prolezl jsem teď navíc manuál k H5:ToE (český), a tam žádný terminus technicus "vzácné suroviny" také není.
Heroes Centrum navštěvuji sporadicky, a pokud se zde takové spojení používá, tak jsem ho dosud nezaregistroval. Z vašich odpovědí je to ale zřejmé, takže díky.
Merewien
Zkus navštívit i nějaké oficiální stránky v angličtině, tam to určitě najdeš 
Tak.. soutěž skončila, a mohu udělat plné vyjádření.
I když přímo ve hře pojem "vzácná surovina není" je to termín běžně v komunitě využívaný, a jak tu už bylo psáno, jeho anglická verze (rare resource) oficiální je. Prakticky jde o všechny suroviny, které jejichž produkce je 1 za den a mají na rozdíl od kamení, dřeva a zlata, jen omezené využití u některých staveb a při nákupu některých jednotek.
Otázka navíc nejednoznačná určitě nebyla, když na si ni sám autor toho dotazu ve svém úvodním zamyšlení dokázal správně odpovědět.
Možné odpovědi byly zvoleny z důvodů
7: Celkový počet surovin ve hře
4: Počet vzácných surovin v hře
1: Počet vzácných surovin v předešlém díly (H6)
I když přímo ve hře pojem "vzácná surovina není" je to termín běžně v komunitě využívaný, a jak tu už bylo psáno, jeho anglická verze (rare resource) oficiální je. Prakticky jde o všechny suroviny, které jejichž produkce je 1 za den a mají na rozdíl od kamení, dřeva a zlata, jen omezené využití u některých staveb a při nákupu některých jednotek.
Otázka navíc nejednoznačná určitě nebyla, když na si ni sám autor toho dotazu ve svém úvodním zamyšlení dokázal správně odpovědět.
Možné odpovědi byly zvoleny z důvodů
7: Celkový počet surovin ve hře
4: Počet vzácných surovin v hře
1: Počet vzácných surovin v předešlém díly (H6)
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?