H5 TOE LIGA

Vše k druhému datadisku pro Heroes V, jenž nevyžaduje původní hru a je tak vlastně samostatnou hrou
Lord Michal

H5 TOE LIGA

Post by Lord Michal »

Image

Má naše liga pokračovat dál nebo tímto ročníkem skončit?
To záleží jen na vás! Prosím všechny naše hráče, aby se k této otázce vyjádřili a řekli svůj názor. Řekli proč chtějí to co chtějí, co by chtěli zlepšit atd.

TOTO TÉMA JE VOLNÁ DISKUZE, TAKŽE JE MOŽNO REAGOVAT NA PŘIDANÉ PŘÍSPĚVKY!

Doufám že se nás do diskuze zapojí co nejvíc lidí a něco vyřešíme.

Zde je příklad a zároveň můj příspěvěk :

Lord Michal :
Rád bych aby liga pokračovala, protože dle mého názoru je to super věc a stále je tu pár lidí, kteří to hrají pro zábavu a i pár kteří se v této hře chtějí zlepšit (viz. naše rázná slečna Dangel :twisted: :D ) . Pokud bude liga složená z těchto hráčů a budou tito hráči dodržovat pravidla, ozývat se když náhodou nebudou moci něco odehrát v termínu, tak klidně budu i dál dělat admina.

Jako návrhy na zlepšení situace sem zmínil hraní přes gameranger místo přes hamachi. Nebo kdyby liga končila, dělat turnaje tady na HC, kde by se hrálo ,,jen" o vítězství v tomto turnaji. Mohla by se třeba vést tabulka, kde by byli vypsáni všichni hráči a počet třeba medailí, které získali - žádné body. Jako je to na olympijských hrách třeba. Zatim všechno asi :)
Spectral

Re: H5 TOE LIGA

Post by Spectral »

Moc bych chtěl aby liga pokračovala ,protože H5 je nejlepší !!! xD Patřim k hráčum co to hrajou rádi a vim že se v tom eště můžu zlepšít a kdoví třeba budu příští sezónu v TOP 10 xD ... Teď se znažim zkoušet různé techniky na duelmapce za poslední 2 dny sme s Abed_Negem odehráli asi 30x duelmapku xD xD ale to už je mimo téma :lol: :lol: Takže bych byl pro aby byla i nová sezona abych moch rozdrtit pár démoních lebek :twisted: :twisted: xD :mrgreen:
A osobně si nemyslim že tu bude někdo kdo nebude chít další sezonu :wink: :!: :!:
Last edited by Spectral on Wed Jun 16, 2010 4:19 pm, edited 1 time in total.
Magie existuje proto aby člověku sloužila , nikoli aby ho ovládala.
Jonathan Waterfield

Post by Jonathan Waterfield »

Za sebe říkám ano, chci aby liga pokračovala. Je to pro mě krásná stráta času :wink:. Doufám že se najde tolik lidí, aby tahle liga mohla pokračovat. Nikdo neříká, že je lepší mít hafo hráčů, co nejeví absolutní zájem o hru, než třeba 25 lidí, které to opravdu baví a svoje si odehrajou. I když nás nebude 50, ale pár co budou hrát a hrát s chutí tak to má smysl, alespoň pro mě.

Co se týče, moc připomínek nemám. Ale tak třeba bych po měsíci neaktivity mazal registrace. Ještě mi napadlo něco k projektu Dobro vs Zlo, nevím jak moc se to uchytilo, ale soudě podle odehraných zápasů ten zájem moc enormní nebyl. Já bych to spojil s ligou dohromady. Každej hráč by byl členem jedné té skupiny a normálně by se do celkového hodnocení dvou táborů započítávali jejich body. Války by se mohly odehrávat ve sledu s klasickým multi a duelmapkovým turnajem, se změnou pravidel jako třeba ty nevylepšené jednotky. A určitě jsem pro to aby se našel někdo jako pomocnej admin, kdo by LM trochu pomohl. Mohlo by jich bejt víc a každej by měl svojí funkci.

Toť zatím vše, čekám na další názory :!:
prolomy

Post by prolomy »

každá iniciativa, která hru posouvá někam dál je super. Já ačkoli nemám to štěstí na soupeře (nikdy se mi neozývají) jsem pro. Fajn mi příjde vyzývat hráče sám a nečekat, koho mi v pavoukovi přidělí náhoda.
Abed_Nego

Post by Abed_Nego »

Jsem každopádně pro pokračování - je fajn že se někdo rozhodl něco takového dělat a každý kdo to sabotuje by se měl zamyslet jestli by on byl ochotný věnovat tomu ten čas a úsilí.
Btw, v čem je to game-cosi lepší než hamachi?
Magii nemůžeš pochopit, magii musíš ovládnout!
Dungeon > Academy
Smrt nemůžeš pochopit, smrt musíš ovládnout!
Necropolis > Haven
Sílu nemůžeš pochopit, silou musíš vládnout!
Stronghold > Fortress
Globální oteplování nemůžeš zastavit!
Inferno > Sylvan
Dangel

Post by Dangel »

Já osobně jsem také pro aby liga dále pokračovala. Jsem tady chvíli a opravdu mě to chytlo hrát stále s jinýma lidma, stále se něco učit. Hra mě opravdu baví a nerada bych tady o to přišla. Určitě má stejný nebo podobný názor spousta hráčů tady a těch 20,25 nebo 30 aktivních hráčů by se našlo. Každý má své povinnosti a je pochopitelné, že není na hraní čas celý den, ale jde o to, že by se měli zachovat zodpovědně a dát o sobě vědět, že nemůžou, že to neodehrajou nebo cokoliv, ale aby se o tom vědělo.

Jak už tady někdo pronesl návrh, že po měsíční neaktivitě hráče vyřadit, tak k tomu bych se taky přiklonila. Většina hráčů tady jsou neaktivních nebo dělají že jsou aktivní (přihlásí se do turnaje a pak neodpovídají soupeři). Určitě bych i zpřísnila pravidla při neodehrání souboje v termínu nebo bez omluvy a vysvětelení důvodu. Protože pak se nevyhneme tomu, že se to bude stále opakovat.
Lord Michal

Post by Lord Michal »

Abed_Nego wrote:Jsem každopádně pro pokračování - je fajn že se někdo rozhodl něco takového dělat a každý kdo to sabotuje by se měl zamyslet jestli by on byl ochotný věnovat tomu ten čas a úsilí.
Btw, v čem je to game-cosi lepší než hamachi?

Ber to jako hamachi s jednou místností a ještě navíc tam vidíš založené hry. Tam se připojíš a pak se to samo zapne, hra a tak. Lepší bude když si to sám vyzkoušíš :wink:
Lucas Darius

Post by Lucas Darius »

Tak prvně, jsem člověk, který vždy odehrál v termínu a dal vědět, když nemohl. To LM dobře ví. Rovněž jsem člověk na kterého se dá spolehnout, když je potřeba pomoci.
Ačkoliv nemám čas, abych mohl být adminem a popohánět hráče tak jak to dělal doposud LM, obdivoval jsem jeho trpělivost, taky jsem si něco takového zažil na svém herním serveru HAJW - zaměřeném na wrestling.
To ale odbíhám. Jsem pro, aby liga pokračovala, budu stále stejně svědomitým hráčem a v případě nemožnosti hru odehrát dávám včas vědět a nebojím se se nechat konzumovat. Mazání registrací nepomůže, protože daní lidé se stejně registrují znovu. Spíše bych byl pro to, aby v případě toho, že někdo o sobě nedá vědět, byl vyřazen z dalšího kola a ať si klidně stěžuje. Pokud měl tu drzost a nedal ani slovem vědět, tak si nezaslouží být zpraven o tom, že další turnaj začal.
Raději to zredukujem - 24 hráčů / 16 hráčů. To stačí. Projekt Dobro vs Zlo bych ponechal jako HLAVNÍ. Protože je to velmi zajímavý nápad a pro více než 50% soubojů bych pak navrhoval speciální podmínky jako byly třeba neupgradované jednotky zde.
Co víc říci? Mrzelo by mě, kdyby to mělo skončit, ale pokud máš LM ještě chuť a vůli pokračovat, rád tě podpořím. Zakončil bych tedy toto kolo války a podíval se jak na tom jsme... lidi co neodehráli bych promazal a vynesl verdikt kdo vyhrál. Přičemz bych počítal jen odehrané zápasy. Jak si to stojí? 5:4 pro zlo? Nebo 5:5? Nevím, co vše je odehráno.
Didi

Post by Didi »

Jsem jednoznačně pro zachování ligy...je to výborná hra, výborný projekt. Jak už jsem jednou rekl v qb, chtělo by to ještě mít tady výborné hráče (ve smyslu aktivity, ve smyslu hry tady samozřejmě jsou výborní hráči :D ), kteří si své odehrají a když tu možnost nemají (nevyhovují si s protihráčem časově, mají najednou více povinností, atd.), tak se ozvat, oznámit to a přijmout kontumaci... :roll: Pokud člověk chce, čas si najde vždycky na takovou skvělou hru....občas se člověk snaží sebevíc, ale protihráč snahou zrovna neoplývá a dopadá to, jak to dopadá...horší je, že pokud má člověk problémy s hráči zvučnějšího jména, těžko se to nahlašuje (s myšlenkou nedělat si problémy...) - vlastní zkušenost... :?

Ale to už taky odbíhám....JSEM URČITĚ PRO ZACHOVÁNÍ LIGY, pokud teda LM má ještě dost sil a chutě se tady o to starat....všechna čest jeho práci (a samozřejmě všem jeho "pravým rukám") :o
Lord Michal

Post by Lord Michal »

Nemusíte mě tady nějak chvílit, i když to samozřejmě potěší, díky :wink: Kdybych to nedělal rád, nešlo by to, proto mám ted trochu problémy.

Podstatné tu je aby ste dali za sebe vědět jak to vidíte. Kdo se sem ozve mám jistotu že chce hrát dál a třeba i něco pro ligu udělat. Ještě kdybyste taky zkusili vymyslet nějaký řešení, nebo nějaký nápad na turnaj, cokoliv :wink:

To Lucas : Jj takové omezení by se dalo udělat, prostě ti co se vubec neozvali bud hned vyloučit a nebo dát zákaz do příštího turnaje(ale myslim že by mělo obojí stejný účinek)
Rigo

Post by Rigo »

Bod 1: Jsem pro zachování ligy, jak již bylo řečeno, dokud bude alespoň 18 hráčů (dejme tomu 2 v průměru na daný turnaj nemohou), aby se z toho dal poskládat pavouk.

Bod 2: Na stránkách H5 ligy bych v nastaveních, zavedl možnost neaktivní hráč, kterou by hráč mohl nastavit ručně, nebo by mu byla zvolena automaticky po dvou po sobě jdoucích kontumacích (neomluvených) nebo 3 omluvených (nebo součtu jedné neomluvené a dvou omluvených). V tomto stavu by se hráč nemohl přihlásit do turnaje. Aby se z tohoto stavu mohl hráč přepnout, tak musel potvrdit pravidla slušného hráče (něco ve smyslu svědomitě nahlásím veškeré závěry zápasu jak prohry, výhry, kontumační výhry a kontumační prohry (odstoupení z daného turnaje) bez zbytečného odkladu a nebudu svým nezodpovědným chováním kazit hru ostatním). Není to sice vysloveně systémové řešení, ale snad by to mělo nějaký efekt a někteří by se třeba nad sebou zamysleli.(A nebo taky může dopadnout jakou odkliknutí EULA, ale budu optimista).

Bod 3: Navrhoval bych, aby každé kolo libovolného multi turnaje či války mělo následující stavbu. Týden od pondělí do neděle by bylo dohodovací řízení na termín(y), v následujících dvou týdnech po prvním týdnu. V pravidlech pro přihlášení do turnaje by bylo uvedeno, že hráč, kterého se nepodaří zastihnout v tomto období zastihnout (tj. neodpoví na ICQ(i na zprávu do offlinu)), bude automaticky kontumován, hráč musí uvědomit admina nejpozději v neděli do 19 hodin (jinak se předpokládá, že hráči se domluvili), že se mu soupeř neozval, aby se předešlo tomu, že se budou oba hráči schovávat a tvrdit, že soupeře nemůže zastihnout v takovém případně bude postupováno jako by se hráči nedomluvili a rozhodoval by los, viz níže.
Pokud se hráči v prvním týdnu nedomluví (kontaktovali se, ale nedohodli se na vhodném termínu pro oba), bude o jejich postupu do dalšího kola rozhodovat los, pokud by se nejednalo o zápas války, kde by se zápas vůbec nezapočítaval a nikoho by nepoškodil. S tím, že takto lze postupovat jen jednou. Pokud by měla nastat znovu situace s losem a některý hráč vyhrál losem z předchozího kola, je automaticky kontumován(platí pro oba hráče, pokud vlastní los). Pokud by mělo dojít k losování v zápase, který je o 3. a vyšší místo postupuvalo by se jako v případě, že oba mají vítězství losem. V případě finalového boje, by se hráči dělili o druhé místo a turnaj by neměl vítěze.
Délku 1+2 týdny lze samozřejmě přizpůsbit (nikomu není bráněno odehrát co nejdříve), jednalo se pouze o modelovou situaci a pokud budou mít všichni odehráno lze interval pro odehrávání patřičně zkrátit.

Bod 4: Pokud by došlo u nějakého hráče během války k neomluvené kontumaci, měl by příjít o hodnost (nebo být rovnou vyřazen, to je na zvážení) a na jeho místo by se dostal nejvýše postavený poddůjstojník (a tak řetězově až na nejnižší post, pokud je třeba). V případně že by byl na hodnosti desátníka, byl by nahrazen hráčem přihlášeným do turnaje, který se nemůže zúčastnit, protože je lichý počet hráčů.

Bod 5: Medaile (1. - 3. místo v turnajích mimo Dobro vs Zlo, kde se o pojmu místo nemá cenu bavit.) by se mohli zavést jen tak pro zajímavost.

Omluvte místy nesourodost textu, ale tento příspěvek jsem asi 7x editoval a již jsem neměl sílu ho přeformátovat a přepsat. Snad jsou myšlenky zřejmé.

Kdo to dočetl až sem, budiž mu tento smajlík odměnou. :mrgreen:
Paprda

Post by Paprda »

Tak v první řadě chci ocenit práci Lorda Michala a UP a všech ,kteří dávají do kupy nové projekty a turnaje.
Já měl tuhle hru rád vždy,ale teprve hraní online mě dokázalo usvědčit v tom,že se jedná o opravdu unikátní
pařbu,která zktrátka nemá obdoby (a mimochodem vše kolem fantasy jsem vždy miloval).
Jsem jednoznačně PRO zachování soutěže.Neříkám,že vše odehraju včas,ale vše odehraju.Jestli Mike
bude chtít dál vést tenhle projekt(ve všech směrech :lol: ) tak jedině dobře myslim..
Samozřejmě vždy se tu objeví pár nových mamrdů co akorát naserou lidi ,který si chtěj slušně zapařit
(viz můj případ z 3.multi) nj to ale asi bude vždycky omg.Teď si nejsem jistej,ale mám pocit ,že už jsem tu
třetí sezonu tuhle,nebo možná druhou,ale mít víc času jen na hraní a ne na práci,pivo,hezký počasí a přítelkyni
byl bych rozhodně aktivnějším hráčem :) Přeberte si to jak chcete,ale Paprda už je součástí hrdinů moci a kouzel... :wink:
Unlimited Power

Post by Unlimited Power »

Většina názorů s kterými se ztotožňuji zde již byla řečena, proto říkám jen, že se mnou můžete na 99,99% počítat do dalších her (tu jednu setinu si nechavam pro strýčka příhodu :-) )... času sice není tolik, ale na odehrání turnaje nebo války si ho určitě najdu... (navíc konečně bych se chtěl zase potkat v turnaji/válce s Lucasem a natrhnout pozadí jeho temným :-P)
Paolos

Post by Paolos »

zdar,lordovi a všem ostatním
Moc toho nenapíšu,mám ruku v gypsu a jde to blbě,takže-jsem účastníkem této ligy od 1 ročníku a vždy to bylo těžké,udržet hráče.První ročník to ještě jakž takž šlo,odehralo se hodně map a duelů,ale každým dalším ročníkem to bylo horší a myslím,že i to byl jeden z důvodů,proč to zabalili Jata a Jetro krom toho,že měli moře svých starostí.Naštěstí se našli vždy další nadšenci,kteří byli schopni a ochotni něco pro tuto ligu dále udělat,poslední dobou zaslouží velké poděkování všech hráčů Lord Michal za to,že se snaží něco vymyslet a hlavně za to,že si to ještě nenechal úplně zhnusit.Nechápu,proč má liga tolik členů,když si myslím,že snad až 60% z nich,je tady zbytečně a pokud má cenu,aby liga pokračovala,mělo by se v prvé řadě vymyslet,jak zamezit dalším zbytečným přihlaškám,i kdyby to měla být liga o 20 lidech s tím,že kdo se chce do ní dostat,musí se kvalifikovat.Je jasné,že mnozí z těch,kteří hrají pravidelně taky nemají vždy čas,ale nikoho by nezabilo,kdyby informoval alespoň LORDA,že prostě svůj zápas odehrát nemůže.
Můj návrh hlavní je,aby liga jako taková fungovala hlavně v období od cca konce září do konce května,ze zkušeností vím,že jak se oteplí,je problém shánět hráče a ve zbývajícím období prostě fungovat na principu ligy H3,kdy si hráči vždy nějakého soupeře najdou a automaticky se jen započítavají ELO body a na konci se prostě vyhlásí vítěz s nejvíce body,nebude to nikoho do hry nutit,ale zároveň kdo bude chtít,zahraje si,nebude myslím ani problém,aby se někdo dohodl s LM a vyhlásit třeba turnaj na random mapách apd s tím,že by se někde výsledek na stránkách objevil
Toť ode mne zatím vše,bolí mne ruka,ale ještě se určitě ozvu,mějte se fajn,pařani a užívejte tepla a vody :D
Jeník pařan

Post by Jeník pařan »

Jsem pro zachování ligy. Vzhledem k tomu, že jsem ligu tak půl roku nesledoval, nechal bych hodnocení na ostatních.
Post Reply