Vynny wrote:Lopicia wrote:zdá se, že jsem naprostý ťululum a neumim dělat s editorem... XD XD XD
pokoušela jsem se dělat region, ve kterym se ti objeví zpráva. hrdina se sice zastaví, ale... text nikde... dívala jsem se, co s tim je, ale na nic jsem nepřišla, všechno by mělo bejt v pohodě... tak kde dělám chybu sakra???
Když jsem se tenhle skript učil, taky jsem s tím měl stejný problém.
V tomto případě je dobré si nejprve ověřit, zda-li máš text zprávy v archivu mapy vůbec uložený. Pakliže si tohle udělala a text tam máš, musí být chyba ve skriptu. Nemohla by si sem napsat, jak si ten skript napsala.
Pokud chcete nějaké moje mapy, navštivte tuto stránku: http://vynny-web.webnode.cz/
já newim, jak se do archivu mapy dostat (asi)... k otevírání všeho možnýho používám 7Zip (třeba to používám při prohlížení složek s textama a datama ve hře nebo si podle toho upravuju mody podle sebe)... s tim jsem zkoušela nakouknout do mapy, ale ta zpráva tam byla... ten skript tam mám takhle:
Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER,"sandro","sandro");
function sandro ()
if GetCurrentPlayer () == 1 then
sleep(5);
MessageBox("Maps/SingleMissions/Barbara_2/sandro.txt");
Trigger(REGION_ENTER_AND_STOP_TRIGGER,"sandro",nil);
end;
end;
zpráva i region se jmenuje "sandro" (podle modu, kde mám místo Vladimira Sandra), ale v tom regionu ještě dostane hráč další úkol a to možná dělá tu neplechu (jenže to nwm, jak bych to měla dát dohromady, aby to fungovalo...)