Editor map do HoMaM ToE
- Kha-Beleth
Re: Editor map do HoMaM ToE
Opět dotaz (prosím, nezatracujte mě
). Jak se dělá, aby dekorační objekt - jednotka byla na dekorační objekt - věž, jako má například Vynny v mapě Srdce Chaosu 
„Právo je na straně silnějšího.“ Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé. Směj se, když jsi zraněn nebo mučen, utápěj se v sobeckém potěšení, rozsévej anarchii a chaos, zkorumpuj ty správné. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Jakýkoliv objekt lze vyzvednou do výšky pomocí zadání souřadnice z. Když klikneš na danou jednotku, v levém sloupci úplně nahoře je nabídka Pos, po jejím rozkliknutí se ti objeví souřadnice té jednotky. Teď už stačí jen zadat určitou souřadnici z tak, aby jednotka stála akorát na té věži (odhaduji, že to bude něco kolem 5). Jak jsem si ale právě ověřil, ta jednotka musí být dělaná přímo jako dekorační objekt. Klasické jednotky nebo hrdinové takto vyzvednout nejdou.
Mám problém (ano, opět zase já). Mám skripty v mapě, všechny jsou správně, ale nějak mi prostě... nefungujou... Co s tim?
Ať si věří, kdo chce, v co chce, mně je to úplně jedno...

~Killunia Firewind~
~Killunia Firewind~
Lopicia wrote:Mám problém (ano, opět zase já). Mám skripty v mapě, všechny jsou správně, ale nějak mi prostě... nefungujou... Co s tim?
V tom případě asi všechny správně nejsou, protože mě nenapadá nic jiného, co by způsobilo nefunkčnost skriptů.
Pokud ti nefungují vůbec žádné skripty od prvního až po poslední, tak je buď špatně ten úplně první nebo jsi někde udělala nějakou závažnou chybu (tj. např. chyba ve funkci, chybějící trigger apod.). To tlačítko na zkontrolování skriptů toho zase tak moc nezkontroluje, takže bude lepší, když si to projdeš sama. V první řadě se tedy zkus zaměřit na funkce (jestli je správně zadaná podmínka, jestli je správně napsaný trigger...). Jediná chybička v těchto parametrech může způsobit kolaps všech skriptů.
- Kha-Beleth
Tak asi můj stý dotaz (a zdaleka ne poslední
) Jak mam udělat, aby něco hořelo, jako v třetí misi za Gotaie ten souboj elementů 
„Právo je na straně silnějšího.“ Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé. Směj se, když jsi zraněn nebo mučen, utápěj se v sobeckém potěšení, rozsévej anarchii a chaos, zkorumpuj ty správné. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Kha-Beleth wrote:Tak asi můj stý dotaz (a zdaleka ne poslední) Jak mam udělat, aby něco hořelo, jako v třetí misi za Gotaie ten souboj elementů
Tu scénu si teď moc dobře nevybavuji. Jestli to bylo jako velký trvale hořící oheň, pak to nejspíš byl okrasný efekt. K těm se dostaneš tak, že si vybereš jakýkoliv neinteraktivní objekt (např. strom, pařez, kámen apod.), v levém sloupci rozklikneš kolonku Shared a pak se dostaneš do MapObjects -> Effects -> Fire (jsou tam i další efekty). Pokud to není ono, tak sem zkus dát screen.
Alarik wrote:Lopicia wrote:Mám problém (ano, opět zase já). Mám skripty v mapě, všechny jsou správně, ale nějak mi prostě... nefungujou... Co s tim?
V tom případě asi všechny správně nejsou, protože mě nenapadá nic jiného, co by způsobilo nefunkčnost skriptů.
Pokud ti nefungují vůbec žádné skripty od prvního až po poslední, tak je buď špatně ten úplně první nebo jsi někde udělala nějakou závažnou chybu (tj. např. chyba ve funkci, chybějící trigger apod.). To tlačítko na zkontrolování skriptů toho zase tak moc nezkontroluje, takže bude lepší, když si to projdeš sama. V první řadě se tedy zkus zaměřit na funkce (jestli je správně zadaná podmínka, jestli je správně napsaný trigger...). Jediná chybička v těchto parametrech může způsobit kolaps všech skriptů.
Nefunguje mi ani jeden skript, ale před pár změnama v mapě fungovaly (přidala jsem asi jenom dva nový hráče
Nějaké další nápady?

~Killunia Firewind~
~Killunia Firewind~
Lopicia wrote:Alarik wrote:Lopicia wrote:Mám problém (ano, opět zase já). Mám skripty v mapě, všechny jsou správně, ale nějak mi prostě... nefungujou... Co s tim?
Nefunguje mi ani jeden skript, ale před pár změnama v mapě fungovaly (přidala jsem asi jenom dva nový hráče)... všechny mám napsaný správně, protože ten první mi fungoval a neměnila jsem ho, a teď mi nefunguje ani ten... Jinak první skript je zobrazení zprávy hned po startu mapy, ten fakt fungoval.. Všechny ostatní skripty jsem jinak dělala podle návodu kopírováním nebo přepisováním (samozřejmě jsem si to potom kontrolovala) a žádnou chybu tam nevidím (alespoň ne v tom prvním skriptu). Takže vážně nevím, kde může být chyba.
Nějaké další nápady?
Tohle se mi stávalo docela často a mohu říct, že jsem měl mnohdy problém přijít na to, co zase ty skripty narušilo. Důkladná kontrola je jediným řešením, jak danou chybu odhalit. Zkus si zkontrolovat názvy regionů, úkolů, měst a podobně, protože ty mi mnohdy celou strukturu skriptů narušili (Například chybný odkaz ve skriptech na region či úkol).
Vynny wrote:Lopicia wrote:Nefunguje mi ani jeden skript, ale před pár změnama v mapě fungovaly (přidala jsem asi jenom dva nový hráče)... všechny mám napsaný správně, protože ten první mi fungoval a neměnila jsem ho, a teď mi nefunguje ani ten... Jinak první skript je zobrazení zprávy hned po startu mapy, ten fakt fungoval.. Všechny ostatní skripty jsem jinak dělala podle návodu kopírováním nebo přepisováním (samozřejmě jsem si to potom kontrolovala) a žádnou chybu tam nevidím (alespoň ne v tom prvním skriptu). Takže vážně nevím, kde může být chyba.
Nějaké další nápady?
Tohle se mi stávalo docela často a mohu říct, že jsem měl mnohdy problém přijít na to, co zase ty skripty narušilo. Důkladná kontrola je jediným řešením, jak danou chybu odhalit. Zkus si zkontrolovat názvy regionů, úkolů, měst a podobně, protože ty mi mnohdy celou strukturu skriptů narušili (Například chybný odkaz ve skriptech na region či úkol).
Děkuju, opětovné překontrolování pomohlo a hlavně mi pomohl ten skriptový editor, který jsi přiložil ke svému manuálu (na dělání skriptů)... Ten editor totiž odhalil, že ve funkcích nemůžu psát pomlčky...

~Killunia Firewind~
~Killunia Firewind~
- Kha-Beleth
Vynny wrote:Zde je pokračování mého návodu:
Dotaz (ano opět
Kha-Beleth wrote:Dotaz (ano opět) co mam napsat do toho name.txt a description.txt
Do "name.txt" se píše název a do "description.txt" jeho popis. Tohle se zadává jak u hrdinovy speciality tak i u hrdiny samotného (jméno a jeho životopis).
Například:
Specializace
name - název specializace "Větrný jezdec"
description - popis účínků specializace
Hrdina
name - jméno hrdiny "Duncan"
description - hrdinův životopis
viewtopic.php?f=16&t=1298&start=195
- Kha-Beleth
Vynny wrote:Kha-Beleth wrote:Dotaz (ano opět) co mam napsat do toho name.txt a description.txt
Do "name.txt" se píše název a do "description.txt" jeho popis. Tohle se zadává jak u hrdinovy speciality tak i u hrdiny samotného (jméno a jeho životopis).
Například:
Specializace
name - název specializace "Větrný jezdec"
description - popis účínků specializace
Hrdina
name - jméno hrdiny "Duncan"
description - hrdinův životopis
Díky ti. A co mám napsat do toho Vysibility_types units
- Kha-Beleth
A nemohl bys to udělat za mně
Pěkně prosím, prstíčkem hrabu, nenašel by si někdo čas
Potřebuju tři hrdiny, které bys umístil na nějakou mapu. Protože pokaždý, co začnu vytvářet hrdinu a něco špatně zadam nebo to chci umístit na mapu tak se vypne celej editor. Potřeboval bych Duncana, runového mága, se specalizací Mountain king a jménem Sandor, Freydu, hraničářku - elfku, mistr lovu, Irina a red heaven hero 01 - Andreas, Pán démonů, Mistr pokušení, Kiril.
Ano Dělám mapu na motiv Heroes 6

Kha-Beleth wrote:Díky ti. A co mám napsat do toho Vysibility_types units
Jednoduše řečeno, nic tam nepiš.
Kha-Beleth wrote:A nemohl bys to udělat za mněPěkně prosím, prstíčkem hrabu, nenašel by si někdo čas
Potřebuju tři hrdiny, které bys umístil na nějakou mapu. Protože pokaždý, co začnu vytvářet hrdinu a něco špatně zadam nebo to chci umístit na mapu tak se vypne celej editor. Potřeboval bych Duncana, runového mága, se specalizací Mountain king a jménem Sandor, Freydu, hraničářku - elfku, mistr lovu, Irina a red heaven hero 01 - Andreas, Pán démonů, Mistr pokušení, Kiril.
Chce to zkrátka zkoušet, zkoušet a pořád zkoušet. Já osobně jsem se takovéto věci jinak neučil, protože na tohle návody jentak nenajdeš. Nicméně pokud se ti vypne editor, když se chystáš umístit hrdinu do mapy, tak to je způsobeno tím, že jsi v nastavení parametrů hrdiny zapomněl zadat něco důležitého. Abys s tím neměl problém, nespěchej proto s umýstěním hrdiny do mapy a radši si zkontroluj podle mého návodu zde, jestli jsi zadal vše, co je nutné: (Zkus si podle něj vytvořit třeba toho Duncana)
Co se týče těch hrdinů, tak to není problém. Pokud se ti to nebude nadále dařit, klikdně ti je vytvořím, ale potřebuju vědět, jestli chceš zachovat jejich původní modely, jestli víš, co tím myslím.
- Kha-Beleth
Fakt ti moc děkuju, ale furt to nejde. Ano původní modely, jestli můžu poprosit. Proč je na mě ten editor tak nepřátelskej