Seznam BUGů a malé zamyšlení.

Obecně k šestému pokračování Might and Magic: Heroes VI
Dead_MAX

Re: Seznam BUGů a malé zamyšlení.

Post by Dead_MAX »

Anaxien wrote:Ouukii, takže si to po nějaké době shrneme. Aktuálně co sleduji reakce v tomto vlákně a vůkol, se potýkáme/-te s těmito bugy:

- Gryfové upg verze neudělí při střemhlavém útoku dmg
- Jezdci nemají bonus za rozjezd
- new -
Dead_MAX wrote:Spalující Světlo od Oslnivé světlice (vylepšená tier 5 u Azylu) - Neregeneruje zpět ztracené hp po boji. (V boji toto poškození nelze vyhealovat (kouzlo regenerace jsem ještě nezkoušel) a po boji se nic nestane - počítá se to jako regulérní ztráta)

Zaměřím se na to dnes večer, tyhlety "světlice" jak jim domácky říkáme jsem dostal teprve včera.
- a asi nejbolestivější - Ztráta zbraní dynastie z herního i rodového inventáře.
- včera jsem objevil, že při použití I.level extra budovy (odhalování mapy 1x týdně) se při kliknutí do
podzemí normálně použití vyčerpá, ale mapu v podzemí to neodkryje. Bug, nebo záměr? Pak by se ale
nemělo ten pokus vyčerpat, ale nahlásit že nelze...
- delší dobu podezřívám informativní popisky o síle nepřátelských jednotek za né až tak přesné a to i hrubým algorytmem, který určitě nebere v potaz hrdinovy ability, ale asi jen provná HP a dmg jednotek...Stávalo se mi, že jsem neporazil , nebo jen s drtivými ztrátami jednotky označené jako "vážná".
- peklo - je potvrzené, že se musí hrát za krev, jinak hra ve třetí kampani zkoliduje?
- stěstí - už bylo vysvětleno, že je omezeno a má slabší účinek jako v minulých dílech, ale i přesto nemohu pozbýt dojmu, že štěstěna nepřeje jak by měla. Schválně to sleduji, ale snad jen ve třech případech ze sta jsem udělal větší dmg než maxroll (př. dmg 50-100 mi se stěstím jen cca 3x ze sta udělal dmg 110), vždy to je spíše měkde kolem 60 dmg, když mám fakt "štěstí" tak to je kolem 75ti..)

Co se týče mnou zmiňaných:
- Vestálky už fungují jak mají, PACIFY rozdávají. MEA CULPA - buď jsem přehlédl v tom běsnění ty svatozáře, nebo (což ale moc neberu) pomohl reinstall a vyčištění PC + install nových ovladačů, který do jisté míry i omezil můj druhý problém a sice nemožnost scroll-ování po činnosti LOAD.
- Praetoriáni - tak tady fakt nevím co si myslet. KDyž dojde nebo dojdu na ošmátranou, tak se sice
hned objeví zelená šipka k nebíčku, objeví se zelená šipka s bonusem na xichtu jednotky v tahové liště, ale
v popisu jednotky po rozkliknutí to jednotka v sekci " ovlivňující ability" uvedeno nemá... tož včíl nevím..

Zapoměl jsem na něco?

P.S.
Jako snad jediný v recenzi na šestky pořad REPLAY na COOL-u zveřejnil, že tam jsou bugy a 500mb patch v den vydání také o vyladěnosti nesvědčí, HURA! Konečně objektivní pohled na věc.
http://www.prima-cool.cz/porad/re-play

Jestli hledáš další bugy tak se zaměř na funkci dolů. Je možný, že je to jenom v kampaních (především za azyl a tvrz), ale často doly netěží (Najdeš ruzný QQ na forech věnovaných jednotlivým frakcím)
Stejnětak růst jednotek ....Nevím co tyhle bugy spouští, ale jsou těžce gamebreaking jako výše zmíněné.
Mrakoplas

Post by Mrakoplas »

to Anaxien staci sa pozret sem http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/ ... 3141070459. Je ich viac nez stovka.
to Dave podporuje tvoju snahu a kludne pomozem z hladanim, lebo dost tych prekladov je fakt padnutych nahlavu

Zrudy bez Tvare ale vedu nadvsetkymi :twisted:
Je jedno kde prave ste vzdy sa najde nejaky.....
Magor
Bušák

Post by Bušák »

Dave_Jame wrote:To si ze mě vážně děláš legraci že přeložili Angelic aliance jako andělská přízeň! Kurnik toto a oceloví brk, spolu s Blade of Binding, Dragons flame tonge a souldrinker jsou zbraně které mají odkazovat na starší díly. Zejména ty první dvě které odkazují na H3 a MaM VII grr paka jedny.. Chtěl jsem udělat soutěž kolik předmětu odkazuje na starší díly.. asi se na to můžu vykašlat. Jen co zjistím jak se ty texty upravuj vrhnu se na typologicky patch.. ale vážně.
Jinak tvůj problém je zajímaví. že se ztrácel Oceloví brk jsem věděl, ale že i Hedvábný meč a Aliance. Možná bude problém se synchronizací. hry a účtu. pak je malá šance že jsi se strefil přesně do 15min kdy se šera dělala údržba confluxu.

Nevím zda je to andělská přízeň, nebo andělské spříznění, to už ti teď nepovím, jelikož zbraň je pryč a hrát poslední misi za Antona se v nejbližší době znovu nechystám. Nerozumím tomu, protože hraji vždy online a ještě jako blbeček vždy čekám, než se mi uložené hry nasynchronizují. Dynastické zbraně se mi líbí a každá nová mě potěší, proto mě vyloženě deprimuje, když ve dvou dnech přijdu o dvě zbraně.
MINOTAUR

Post by MINOTAUR »

Aj mne zmizla zbraň čo som dostal v druhej misii za nagov, nejaký kirinov meč alebo tak nejak sa volal. Je to dosť na ho*no takto hrať s tými chybami už ma to sere.
„Právo je na straně silnějšího.“ Dovednost provést nějaký čin je dostatečný důvod proto ho učinit. Dobývej, drancuj a masakruj slabé – a nebo taky ne, záleží to jen na tobě. Oddávej se svým sobeckým potěšením. Zasvěť ty blázny, kteří neznají pravý význam svobody. Moc je tu proto, aby se jí ujali silní a vládli slabým.
Anaxien

Post by Anaxien »

Mrakoplas wrote:to Anaxien staci sa pozret sem http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/ ... 3141070459. Je ich viac nez stovka.
to Dave podporuje tvoju snahu a kludne pomozem z hladanim, lebo dost tych prekladov je fakt padnutych nahlavu

Hmm, věděl jsem, že je toho více, ale že až tak..... Ufff. Pročítal jsem to a fakt jsem nabyl přesvědčení, že opráším KING´S BOUNTY a spravím si náladu, než se vydá patch... CURSE ON YOU, UBISOFT.... grrrr. Ať se vám ty prachy za ten odfláknutý release vzpříčí v .... však vy víte...

Je tam ale uvedený bug, co se dá využít v náš prospěch... :

### Griffins can move/attack TWICE per combat turn!
by PaladinOfMM: "Here's a possible bug I discovered with Griffin (non-upgraded). Griffins can move twice per combat turn ONLY when you choose to use the ability after you have selected Wait option for the Griffin.

When you use Griffin in any combat, when it reaches the griffins turn, click on wait (don't defend or move or attack normally). Then when it is the griffins turn to move again after waited for their turns, use the griffin special ability to attack any enemy stack.

They will immediately fly off the battlefield, dive down and attack that stack you selected, after that, the griffins returned back to it's original spot, THEN it is the Griffin's turn again!! You can use them to move or attack or defend.

Nechce se mi to datlovat a překládat slovo od slova, tak poprosím kolegu gůgla :
Griffins se může pohybovat / zaútočit dvakrát za boj !
"Dvakrát za boj obrátit pouze, když se rozhodnete využít možnost po zvolení Počkej.

Při použití Griffin v každém boji, když dosáhne Griffins pořadí, klikněte na čekací (ne obraně nebo útoku přesunout nebo normálně). Pak, když je Griffins opět do pohybu poté, co čekali na jejich tah, použij griffin zvláštní schopnost útočit na nepřátelské fronty.

Budou okamžitě odletět na bojišti, potápět se (:-)) - střemhlavý útok), který jste zvolili , po tom, Griffins se vrátila zpět do jeho původní místo, pak je na řadě zase Griffin! Můžete je použít k pohybu a útoku nebo obraně.

.. nakonec jsem to přeci jen musel "osekat", byl to dost fujtablózní překlad.... :roll:
Bušák

Post by Bušák »

Další zajímavý BUG :D Hrál jsem poslední misi za Irinu Hrál jsem další obranou bitvu, kde mě napadl nepřítel: 250 paladinů, 250 světic, 250 gryfů a po cca 1000 core.(smrtící úroveň, jako každý hrdina co mě napadne) Nepřítel měl už jen 200 světic. Já 150 Yuki-On a 53 Kirinů a co se nestalo. Nepříteli došla mana a poslední kouzlo, které seslal byl pád meteroú. Náhle se záznam bitvy smazal a meteory spadly znovu, a to samé se opakovalo asi 10x, než jsem přestal hloupě zírat a hru jsem vypnul, protože mi došlo, že budou padat tak dlouho dokud neumřu. Docela vtipné, ale mě to akorát přisipalo sůl do ran, které mi bugy v téhle hře způsobili..
kiliroy

Post by kiliroy »

Hej já budu bojovat proti azylu??? Toho jediného jsem se bál, ty světice mi totálně kazí všechny moje taktiky co mám se svatyní. Jinak dobrej bug, škoda že se to nestalo na tvé straně.
:(
Bušák

Post by Bušák »

světic se zbavuju kouzlem zkamenění a slepota a ustřílím je na konec. Problém je v tom, že ti tam v poslední misi chodí týdně smrtící armády a ty se jen bráníš, pak dobiješ město a zase se jedn bráníš a de to hrozně pomalu a pak tě tohleto dokáže totálně zničit.
Dekker

Post by Dekker »

světice jsou dle mě přesílené oproti ostatním elite jednotkám
concobara

Post by concobara »

No Světice jsou podle mě nejsilnější elite jednotka v celé hře a lidi (azyl, heaven ...apod.) celkově jsou v každé hře koncipováni tak, aby za ně proti PC uměl celkem bez problémů vyhrávat i úplný trouba takže mě nijak nepřekvapuje, že je "svěřili" právě jim :).
Dekker

Post by Dekker »

já za ně spíše dříve pokládal nemrtvé, s nimi mi to vždy připadlo jednodušší než za jiné rasy
kiliroy

Post by kiliroy »

Já bych je ještě trochu zesílil a udělal z nich šampióny orků či pekla (saozřejmě změnil vzhled) a lidem bych tam dal nějaké střelecké "kněze".
concobara

Post by concobara »

No řekl bych, že právě místo střelecké elite jednotky je lidé mají :)
Dave_Jame
Redaktor

Post by Dave_Jame »

Osobně jsem zatím zjstil že snad ještě větší imba je Stínový elementál, Krom většiny schopností které má i světice, má navíc dlě mě větší zranění, víc životů a nezraní ho víc druhůjednotek (skvělá zbraň proti nemrtvým).
Podpořili byste projekt za zlepšení Češtiny v Heroes VI?

Stačí když zde napíšete chyby se kterými jste se setkali. http://forum.heroes-centrum.com/viewtopic.php?f=24&t=5150
kiliroy

Post by kiliroy »

No jo. Ale se hrdinou na nějakém přiměřeném levelu (14 - 15) a ještě k tomu mágem se jich dá vyvolat tak 10 nanejvýš a nikdo je nemůže najímat. Ale řekl bych že ta jeho totální imunita proti temnotě je spíše bug než překladatelská chyba, takže by podle mě měl být jenom 50% odolný proti magii temnoty.
Post Reply